Tänään on 29.03.2024, 11:32.

Pick Six – puolen tusinaa käsimunavihjettä (NFL)

Vedonlyöntiblogit. Pelivalintoja ja tarinaa rahapelien maailmasta ja vähän muualtakin.
Vastaa Viestiin
boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

Pick Six – puolen tusinaa käsimunavihjettä (NFL)

Viesti Kirjoittaja boxhell »

Tässä lokissa vihjaan amerikkalaista jalkapalloa ja nimenomaan NFL:ää. Jenkkifutisvedonlyönnissä ei liene ilmeisempää nimeä vihjeblogille, joten oikeuttaakseni tämän banaalin otsikon pyrinkin aina vinkkaamaan kuusi matsia viikossa. Perusteluissa käytän kauden tilastoja, viimeisimpiä pelaajatietoja ja parinkymmenen vuoden kokemusta NFL:n seuraamisesta. Todellisuudessa fiilistelen pickit ouija-laudan tarkkuudella.

Pienimuotoista vedonlyöntiä olen harrastanut vasta pari vuotta, joten kovimmat bettorivelhot saattavat ja saavat olla valinnoista eri mieltä. Pääasiassa lyön tasoitusvetoja ja over/undereita. 1(X)2-vetoja heitän lähinnä rekan perään. Vihjeissäni kannattaa huomioida, että New Orleans Saintsilla on vedoissani yleensä kovat homer-kertoimet ja Pittsburgh Steelers pettää aina. Caveat aleator.

Jottei blogin ensimmäinen postaus jäisi vain puolivillaiseksi esittelyksi, lisään tähän vielä hieman ennakkoa torstaina alkavasta peliviikosta. Oikeat vihjeet ja perustelut seuraavat sitten myöhemmin tällä viikolla.


Viikko 12

NFL-kausi on jo jonkin matkaa yli puolivälin. Lajia vähemmän tunteville tiedoksi, että runkosarjassa pelataan siis 16 matsia per joukkue. Otteluita on kerran viikossa ja jokainen joukkue viettää yhden väliviikon. Peliviikkoja on runkosarjassa siis yhteensä 17. Valtaosa peleistä pelataan sunnuntaisin. Torstaina vietetään kuitenkin Yhdysvalloissa kiitospäivää ja perinteisesti silloin pelataan kolme matsia, joista yhtä isännöi Dallas Cowboys ja toista Detroit Lions. Kolmannen ottelun molemmat osapuolet vaihtuvat vuosittain. Tällä kertaa Boys saa vastaansa Washington Redskinsin ja Lions Houston Texansin. Torstain matsit ovat yleensä kehnoja esityksiä, koska joukkueet eivät ole saaneet riittävästi lepoa viikonlopun otteluiden jäljiltä. Tästä syystä torstaipelit ovatkin usein vaikeita arvioida. Pyrin yleensä välttämään vedonlyöntiä torstaisin, mutta kiitospäivänä teen poikkeuksen kunnioittaakseni perinteitä.

Kiitospäivän 22.11. ottelut

Houston Texans (9-1) @ Detroit Lions (4-6) (suluissa voitot-tappiot tällä kaudella)

Texansille tarjotaan tällä hetkellä vieraissa tasoitusta -3 alisuorittanutta Lionsia vastaan. Lions piti kuitenkin viime sunnuntaina divisioonajohtaja Green Bay Packersia (7-3) tiukoilla ja Texans puolestaan oli kompuroida divisioonansa pahnanpohjimmaista Jacksonville Jaguarsia (1-9) vastaan. Erityisen merkillepantavaa Texansin viime pelissä oli suuri päästettyjen pisteiden määrä. Texansin liigan neljänneksi parhaaksi rankattu puolustus antaa vastustajalle keskimäärin 18 pistettä ottelussa ja Jaguarsin kehno hyökkäys tekee niitä keskimäärin 16,4 per ottelu. Viime sunnuntain matsin Houston voitti kuitenkin vasta jatkoajalla lukemin 43-37.

Liigan paras laitahyökkääjä (WR) Detroitin Calvin Johnson on hankala pala hyvällekin puolustukselle ja jos Houstonin syöttöpuolustus on yhtä reikäinen torstaina, tulee liigan eniten palloa ilmassa liikuttava Lions rokottamaan siitä ankarasti. Hyökkäys on toki kova Texansillakin. Joukkue on liigan kolmanneksi tehokkain pistetehtailussa, tehden niitä keskimäärin lähes 30 ottelussa. Keskushyökkääjänä (RB) häärii liigan parhaan ei-pelinrakentajan palkinnosta C. Johnsonin kanssa kisaava Arian Foster. Heittopelissä uhkana on Fosterin lisäksi viime matsissa 273(!) jaardia kopannut Andre Johnson. Tämän kauden tilastojen valossa Houstonin pelinrakentaja (QB) Matt Schaub on ollut Detroitin virkaveljeään Matthew Staffordia parempi. Schaub on heittänyt 18 touchdownia ja kahdeksan syötönkatkoa. Jaardeja on kertynyt 254 per ottelu. Staffordilla jaardeja on tullut 298,8, mutta TD:itä vain 12 ja syötönkatkoja 10. Stafford on kuitenkin pelinrakentajista lahjakkaampi ja pystyy pelin kulkiessa voittamaan otteluita omalla panoksellaan. Schaubilla vain sattuu olemaan käytössään enemmän aseita.

Luotan siihen, että Houstonin ottelu Jacksonvilleä vastaan oli yksittäinen poikkeus eikä joukkue enää sorru samanlaiseen kompasteluun. Detroit puolestaan on ailahdellut koko kauden eikä tunnu saavan peliään kulkemaan kahta ottelua putkeen. Kolme pistettä on perustasoitus kotijoukkueelle eikä se taida riittää Texansia vastaan.

Washington Redskins (4-6) @ Dallas Cowboys (5-5)

Redskins saa matsiin tasoitusta 3,5 pisteen verran. Skinsillä on pelinrakentajana kauden tulokaskomeetta Robert Griffin III. Onnistuessaan RG3 todella onnistuu. Viime viikolla Philadelphia Eaglesiä vastaan Griffin onnistui heitoissaan 93,3 prosenttisesti (14/15) 200 jaardin ja 4 TD:n arvoisesti. Kaudella on TD:itä tullut 12 ja syötönkatkoja vain kolme. Lisäksi Griffin osaa todella juosta ja onkin tällä kaudella edennyt maassa keskimäärin 61,3 jaardia ottelussa. Vertailun vuoksi Dallasin QB Tony Romo on juossut koko kauden aikana vain 32 jaardia. Romo on TD:itä heittänyt 13, mutta myös syötönkatkoja on tullut 13 kappaletta. Iso syy huippupelinrakentajan kompasteluun tällä kaudella on Dallasin huono hyökkäyksen linja. Romo joutuu jatkuvasti heittämään kiireellä ja huonosta asennosta. Redskinsin puolustus on napsinut syötönkatkoja kauden aikana 12 kappaletta ja luomalla painetta Romolle voi niitä helposti tulla tässä ottelussa lisää.

Dallasin juoksupeli on vielä avoin kysymys. Ykkös-RB DeMarco Murray on ollut muutaman viikon sivussa eikä paluu torstain matsiin mennessä ole varmaa. Tonttia on hoitanut toistaiseksi kohtalaisella menestyksellä Felix Jones. Skinsin juoksupelistä vastaavat Griffinin lisäksi RB:t Alfred Morris ja Evan Royster. Tulokas Morris on kauden aikana väläytellyt osaamistaan ja napannut ykkös-RB:n paikan. Jaardeja on kertynyt mukavat 86,9 per ottelu. Dallasin heittopuolustus on liigan huippua, joten Griffinin ja Morrisin on onnistuttava etenemään juoksemalla torstainakin. Dallasin hyökkäys on ollut niin tervainen, että tällä hetkellä Philadelphian sunnuntaina 31-6 murskannut Washington houkuttelee enemmän.

New England Patriots (7-3) @ New York Jets (4-6)

Patriotsin matsiin en oikeastaan halua vielä koskea (Patriots -5,5). Ehdottomana ennakkosuosikkina New England otteluun kuitenkin lähtee. Sen verran on varmaa, että Patsin hyökkäyksestä tulee torstaina puuttumaan väkivahva pass blockeri ja touchdowneja liukuhihnalta tehtaileva sisempi laitahyökkääjä (TE) Rob Gronkowski. Gronkilta murtui käsivarsi viime matsissa Patriotsin viimeisen touchdownin lisäpistepotkua suojatessa. Patriots voitti 59-24. Valmentaja Bill Belichickin käsittämätön tähtipelaajan peluutus täysin turhassa pelissä kostautui ja Gronk jää muutaman viikon sairauslomalle. Pats saanee kuitenkin toisen huippu-TE:n Aaron Hernandezin sairastuvalta takaisin torstain peliin. Hernandez tosin pelaa pikemminkin kuin ulompi laitahyökkääjä (WR) eikä korvaa Gronkowskia blockerina hyökkäyksen linjassa. Patsilta nyt eivät hyökkäyksen aseet ihan heti lopu kesken, mutta katsellaan tilannetta kuitenkin vielä pari päivää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 14. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

To 22.11.

Viesti Kirjoittaja boxhell »

Houston Texans (9-1) @ Detroit Lions (4-6)

Vedonlyöntivihje: - Houston Texans @ Detroit Lions - peliaika päättynyt

kohde
Houston Texans @ Detroit Lions
veto
Houston Texans -3
kerroin
1.833 (Pinnacle)
panos
2 yks.

Push: +0.00 yks.

34-31


Tähän kohteeseen ei ole suurempia muutoksia tullut. Detroitin hyökkäys on kyllä hyvä, menneiden vastustajien tason mukaan tilastoja painottaen jopa Houstonin hyökkäystä parempi, mutta se ei riitä tässä ottelussa. Hyökkäyksestä vielä uupuu kakkoslaitahyökkääjä Titus Young, joka on kurinpidollisista syistä hyllytettynä. Ilmavaa hyökkäystä Youngin poissaolo ei kuitenkaan kaada, mutta tämä peli ratkeaakin Detroitin puolustukseen. Puolustus on pelannut surkeasti eikä siitä ole vastusta Texansin pisterohmulle hyökkäykselle.


Washington Redskins (4-6) @ Dallas Cowboys (5-5)

Vedonlyöntivihje: - Washington Redskins @ Dallas Cowboys - peliaika päättynyt

kohde
Washington Redskins @ Dallas Cowboys
veto
Washington Redskins +3,5
kerroin
1.833 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Osuma! +0.83 yks.

38-31


Jo aiemmin huonosti sujunut Dallasin juoksupeli muuttui vieläkin vaikeammaksi. RB1 DeMarco Murray on sivussa pelistä, jollei koe yhtäkkistä ihmeparantumista. Siinäkin tapauksessa Murray on ollut sivussa jo 5 viikkoa eikä varmastikaan olisi täydessä iskussa. RB2 Felix Jonesin osallistuminen peliin on myös kyseenalaista. Jones ei ole harjoitellut tällä viikolla ja tuskin tulisi puolikuntoisena saamaan mitään aikaan Skinsin seitsemänneksi rankattua juoksupuolustusta vastaan vaikka ottelussa pelaisikin. Eipä Dallas tosin ole juoksemalla otteluitaan voittanutkaan. Joukkue komeilee juoksujaarditilastoissa sijalla 29/32. Dallas on kuitenkin kotijoukkue ja Tony Romo on edelleen huippupelinrakentaja, jolla on käytössään lahjakas ja ennen kaikkea terve laitahyökkääjätrio. Uskomaton atleetti Dez Bryant, tasaisen varma Miles Austin ja isokokoinen sisempi laitahyökkääjä Jason Witten voivat aiheuttaa ongelmia Washingtonille, jos Dallasin kehno hyökkäyksen linja antaa Romon tehdä työnsä. Kovin todennäköiseltä se ei tosin näytä. Jo muutenkin kehnosta linjasta puuttuu tänään kaksi aloittajaa ja nyt se taisteleekin vahvasti liigan huonoimman linjan paikasta.

Tilastojen valossa Redskins lähtee tähän otteluun altavastaajana, mutta Dallasin menestys on täysin vajaakuntoisen hyökkäyksen linjan varassa. Lisäksi Cowboysin puolustus joutuu vastatusten 165 jaardia pelissä etenevän juoksupelin kanssa. Washingtonin keskushyökkääjien ja pelinrakentaja Griffinin juoksu-uhka avaa myös Skinsin heittopeliä ja Griffin päässeekin aika ajoin rokottamaan venyvää puolustusta pitkillä heitoilla. Redskinskin vierasvoitolle tarjotaan kerrointa 2,57, mutta pelataan tähän silti varovaisempi +3,5.


New England Patriots (7-3) @ New York Jets (4-6)

Vedonlyöntivihje: - New England Patriots @ New York Jets - peliaika päättynyt

kohde
New England Patriots @ New York Jets
veto
New England Patriots -7
kerroin
2.000 (Pinnacle)
panos
2 yks.

Osuma! +2.00 yks.

49-19


Liigan top-3 sisempi laitahyökkääjä Rob Gronkowski on siis ottelusta sivussa ja Aaron Hernandezinkin pelaaminen on vieläkin epävarmaa. Hyökkäyksestä löytyy silti tehoa. Kun pelinrakentajana on Tom Brady, voi laitahyökkääjiksi laittaa vaikka linjamiehiä. Jopa Jetsin laiturit saisivat tuhoa aikaan Bradyn hyökkäyksessä. Omassa joukkueessaan he eivät juuri loista. Syy siihen on Jetsin pelinrakentajatilanne. QB Mark Sanchez sijoittuu pelinrakentajien tehokkuutta mittaavissa tilastoissa sijoille 29-32 (Brady on samoissa tilastoissa sijalla 1). Sanchez onnistuu heitoissaan vain 53,7-prosenttisesti. Se on järkyttävän huono lukema aloittavalle pelinrakentajalle, joka vielä pari vuotta sitten oli Jetsin suuri toivo ja joukkueen tulevaisuuden kulmakivi. Kakkospelinrakentajana on kohuttu Tim Tebow, joka ei juuri tuo tilanteeseen helpotusta. Tebow on täysin kikkapelinrakentaja, joka osaa juosta ja heittää pitkälle. Hänen heittotekniikkansa on niin huono, etteivät lyhyet ja nopeat heitot tahdo onnistua. Tebow'n oikea paikka on wildcat-muodostelmissa ja option-hyökkäyksessä. Jets voisikin hyödyntää Tebow'ta paremmin, jos heillä olisi edes yksi hyvä perinteinen pelinrakentaja. Tällaisella hyökkäyksellä Jets ei pysty vastaamaan Patriotsille. Hyökkäysten tasoero näkyy räikeästi myös tilastoissa. Pisteitä Jets tekee 20,2 / peli (sijoitus 23.), Pats 35,8 (1.). Jaardeja Jetsille kertyy 301,3 pelissä (29.), Patsille 431,9 (1.).

New Yorkin puolustuskaan ei ole täysin välttynyt murheilta. Takakentältä on koko kauden puuttunut kulmapuolustaja (CB) Darrelle Revis. Revis on suvereenisti paras CB liigassa. Hän onnistuu sulkemaan huippuhyökkääjätkin omalle Revis Islandilleen, jonne ei syöttöjä ole luvassa. Revis on niin hyvä ja tärkeä Jetsin pelille, että hänen menettämistään on verrattu aloituspelinrakentajan menettämiseen. Siis oikean aloituspelinrakentajan, ei Sanchezin. Revisin loukkaantumisesta huolimatta Jetsin puolustus on pitänyt joukkuetta pinnalla. Vastustajien tason mukaan painotetun tilaston yhdeksänneksi paras puolustus ei kuitenkaan tänään riitä. Patriots vie ja Fireman Ed vikisee.

Vihjeet yhteensä: panokset 5.00, palautukset 7.83, tulos +2.83 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 10. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

Re: Pick Six – puolen tusinaa käsimunavihjettä (NFL)

Viesti Kirjoittaja boxhell »

Olen torstain mahtavista otteluista vielä niin häpsinkgissä, että nämä sunnuntain vinkit jäivät kirjoittamatta. Tässä pikavinkki ehkäpä kauden epätoivoa herättävimpään matsiin.

Vedonlyöntivihje: - Pittsburgh Steelers @ Cleveland Browns - peliaika päättynyt

kohde
Pittsburgh Steelers @ Cleveland Browns
veto
u34
kerroin
1.909 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Push: +0.00 yks.

14-20



Steelersiltä puuttuu pelistä kaksi kappaletta pelinrakentajia. Aloittava QB Ben Roethlisberger sai vakavan kylkivamman ja on poissa pelistä vielä ainakin tämän viikon. Viime pelissä Steelersin linjan takana aloitti Byron Leftwich, joka vastasikin koko viikon huvittavimmasta pelistä. Leftwich hilasi 135-kiloista ruhoaan 30 jaardia sulavasti puolustajien lomasta ja rojahti maalialueelle. Tuloksena touchdown ja kaksi katkennutta kylkiluuta. Tällä viikolla Pittsburghin QB:nä aloittaakin kaupungin oma poika Charlie Batch. 37-vuotias Batch ei ole viime aikoina paljon kenttää nähnyt, mutta ei kuitenkaan ole aivan katastrofaalisen huono hätäratkaisu Steelersin pelinrakentajamurheisiin.

Ilman puuttuvia pelinrakentajiakaan pelistä tuskin olisi odotettavissa pisteilottelua. Cleveland on juoksupelin kokonaistehokkuudessa sijalla 26 ja heittopelissä sijalla 25. Pittsburghin sija on juoksupelissä 26 ja heittopelissä 9. Tästä pelistä Steelersiltä tosin puuttuu siis pari pelinrakentajaa ja kakkoslaitahyökkääjä Antonio Brown. Clevelandin ainoa oikea ase on tulokaskeskushyökkääjä Trent Richardson. Laiturit ovat Brownseilla yhtä ikävystyttävän unohdettavia kuin Clevelandin kaupunki. Brownsin kotistadion on saanut faneilta lempinimen Factory of Sadness. Tänään se todella ansainnee tuon nimen.

Peliin pelataan siis rohkeasti underia ja Rust Beltin suicide hotlinen puhelumääriin overia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 9. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

Viesti Kirjoittaja boxhell »

Carolina Panthers (2-8) @ Philadelphia Eagles (3-7)

Vedonlyöntivihje: - Carolina Panthers @ Philadelphia Eagles - peliaika päättynyt

kohde
Carolina Panthers @ Philadelphia Eagles
veto
Carolina Panthers -2,5
kerroin
1.840 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Osuma! +0.84 yks.

30-22



Maanantai-illan otteluun osuikin tällä kertaa kaksi todellista maanantaijoukkuetta. Näiltä jengeiltä ei mikään onnistu helposti. Vaikka Philadelphia onkin voittanut yhden ottelun Carolinaa enemmän on se silti tässä ottelussa altavastaaja. Meille Phillystä vähemmän välittäville on joukkueen romahdus ollut nautittavaa katseltavaa, mutta koetetaanpa arvioida ottelu silti objektiivisesti.

Philadelphiaa vaivaavat tähtipelaajien loukkaantumiset. Sivussa on niin aloittava pelinrakentaja kuin keskushyökkääjäkin. Phillyn hyökkäys ei muutenkaan ole ollut kummoista ja tänään tärkeillä taitopelipaikoilla aloittaa kaksi tulokasta. Liigan parhaisiin keskushyökkääjiin lukeutuvan LeSean McCoyn korvaa Bryce Brown ja QB Michael Vickin toista runkosarjaotteluaan aloittava Nick Foles. Viime viikolla Folesin saldona oli 2 syötönkatkoa, 3 rähmäystä ja 45,7 prosentin syöttötarkkuus. Pelin Philly hävisi Washingtonille 31-6. Lisäksi Foles säkitettiin ottelussa 4 kertaa. Tälläkin viikolla Foles on helisemässä, sillä vaikka Carolinan juoksupuolustus ei olekaan parhaimpien joukossa, on sen pass rush liigan neljänneksi tehokkain. Phillyn hyökkäyksen linja sen sijaan on liigan heikoimpia pelinrakentajan suojelussa. Eaglesin pitäisi siis pyrkiä saamaan pallo nopeasti pois Folesin käsistä ja edetä paljon Brownin kautta. Brownin ja Philadelphian kannalta harmillisesti valmentaja Andy Reid tuntuu pelin edetessä hävittävän pelikirjastaan kaikki sivut, jotka koskevat juoksupeliä. Reidin taipumus ylipelata heittopeliä toki seurailee lajin trendejä, mutta ei aina ole tilanteeseen sopivin pelitapa.

Carolinan puolella pelinrakentajana aloittaa viime kauden tulokassensaatio Cam Newton. Newton pisti viime vuonna tulokkaiden ennätyksiä uusiksi urakalla, sekä heittäen että juoksien. Varsinkin maalilinjapeleissä Newton on se pelaaja, jonka kautta myös Carolinan juoksupeli usein etenee.
Carolinan hyökkäystä on tällä kaudella hidastanut Newtoniin iskenyt pelätty toisen kauden notkahdus. Asiaa ei ole myöskään auttanut Carolinan hyökkäyksen linjan huono peli. Panthersin onneksi Phillyn puolustus ei kuitenkaan tahdo saada luotua painetta vastustajien pelinrakentajille. Cam Newtonin tasoista kaksoisuhkaa ei saisi päästää, haparoinneistaan huolimatta, johtamaan hyökkäystään rauhassa. Juoksupuolustuksessa Philly sentään sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon, kun taas Carolinan juoksuhyökkäys on häthätää kahdenkympin sakissa.

Tämäkin peli ratkeaa linjojen taisteluun ja pelinrakentajapeliin. Hyökkäyksen linjat eivät kummallakaan joukkueella loista. Puolustuksen puolella Carolinalla taas on selvä etu. Pelinrakentajista Folesilta ei ole lupa odottaa muuta kuin korkeintaan katastrofaalisten epäonnistumisten välttämistä. Newton voi sen sijaan voittaa pelin Panthersille mikäli hyökkäyksen linja pitää. Philadelphiaa vastaan se pitää.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 5. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

Re: Pick Six – puolen tusinaa käsimunavihjettä (NFL)

Viesti Kirjoittaja boxhell »

Viikko 13

New Orleans Saints (5-6) @ Atlanta Falcons (10-1)

Vedonlyöntivihje: - New Orleans Saints @ Atlanta Falcons - peliaika päättynyt

kohde
New Orleans Saints @ Atlanta Falcons
veto
o54
kerroin
1.952 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

13-23



Vedonlyöntivihje: - New Orleans Saints @ Atlanta Falcons - peliaika päättynyt

kohde
New Orleans Saints @ Atlanta Falcons
veto
New Orleans Saints ml
kerroin
2.750 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

13-23



Tässä kohteessa ei pidä hämääntyä joukkueiden sijoituksista sarjataulokossa. Atlantalla on ollut huima kausi ja se johtaa NFC:n eteläistä divisioonaa suvereenisti. New Orleans aloitti kauden neljän tappion sarjalla, mutta on siitä asti parantanut peliään koko ajan ja taistelee nyt divisioonan kakkospaikasta ja villistä kortista pudotuspeleihin. Joukkueiden eroa selittää osaltaan erilaiset otteluohjelmat. Atlantan otteluohjelma on ollut tällä kaudella yksi NFL:n helpoimpia ja huomattavasti Saintsin ohjelmaa helpompi. Falcons on siis kaudella kohdannut vähemmän laadukkaita, voitollisia joukkueita. Vastustajien tason huomioivassa rankingissä Saints löytyykin Atlantaa kolme sijaa korkeammalta, sijalta 14. Hyökkäys Saintsillä on samassa tilastossa sijalla kuudentena, Atlantan vasta sijalla 14. Toinen merkittävä ero löytyy puolustuksesta. Atlantan puolustus on ollut kaudella liigan keskikastia. Saintsin puolustus on sen sijaan ollut jopa historiallisen huono. Se on kuitenkin parantanut otteitaan alkukauden jälkeen ja on esittänyt toisinaan jopa pätevyyden välähdyksiä.

Hyökkäystilastoissa joukkueet ovat hyvin tasaisia. Molemmilla hyökkäysjaardeja syntyy yli 380 ottelussa ja molemmilla lähes 300 näistä jaardeista tulee heittopelin kautta. Atlantan pelinrakentajana on tällä kaudella hurmiossa pelannut Matt Ryan. Taitojensa ylärajoilla pelaavasta Ryanistä ei ole siltikään vastusta New Orleansin Drew Breesille. Jaardeja Ryan on heittänyt noin 10 per ottelu Breesiä enemmän, mutta häviää touchdownien määrässä (Brees 31, Ryan 21) sekä syötönkatkoissa (Brees 11, Ryan 13).

Viimeksi joukkueet kohtasivat viikolla 10, jolloin Saints voitti kotonaan 31-27. Tänään pelataan Atlantassa ja pisteitä tehdään paljon. Otteluun voikin lyödä overia, vaikka raja onkin nostettu melko korkealle. Erityisesti Atlantaa vastaan New Orleansilla on tapana onnistua. Vuodesta 2006 lähtien Saints on voittanut 11 keskinäistä ottelua ja hävinnyt vain kaksi. Tällä kertoimella voitto on helppo ostaa myös tänään.



EDIT: Olipa luokaton ottelu. Matt Ryan suoritti häneltä aiemmin odotetun keskikastin tason alapuolella ja Drew Brees pelasi yhden uransa huonoimmista otteluista. Ei enää koskaan torstaipelejä.

Vihjeet yhteensä: panokset 2.00, palautukset 0.00, tulos -2.00 yksikköä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

Re: Pick Six – puolen tusinaa käsimunavihjettä (NFL)

Viesti Kirjoittaja boxhell »

Cincinnati Bengals (6-5) @ San Diego Chargers (4-7)

Vedonlyöntivihje: - Cincinnati Bengals @ San Diego Chargers - peliaika päättynyt

kohde
Cincinnati Bengals @ San Diego Chargers
veto
Cincinnati Bengals -1
kerroin
1.952 (Pinnacle)
panos
2 yks.

Osuma! +1.90 yks.

20-13



Vastakkain erittäin vähän liikkuva pelinrakentaja huonosti blokkaavalla linjalla ja tämän kauden paras pass rush. San Diegon Philip Rivers on periaatteessa hyvä pelinrakentaja, mutta ei ole saanut peliään kulkemaan toivotulla tavalla. Rivers on ennenkaikkea hyökkäyslinjan taskussa pysyvä syöttelijä, mutta tuo linja ei ole onnistunut suojelemaan pelinrakentajaansa tällä kaudella. Tuloksena 18 touchdownia, 14 syötönkatkoa, 32 säkitystä ja 9 rähmäystä, joista 4 on päätynyt vastustajan käsiin. Cincinnatin puolustus on puolestaan kerännyt tällä kaudella säkkejä jo 35.

Cincinnatin hyvin pelinrakentajaa ahdisteleva puolustuslinja ei ole erityisen hyvä juoksua vastaan. San Diegon juoksupeli on kuitenkin surkeaa. Ennen kauden alkua kovasti kehuttu RB Ryan Mathews on kärsinyt loukkaantumisista ja pallonmenetyksistä. Chargersin takakentällä palloa yrittääkin nyt Mathewsin lisäksi kuljettaa sekalainen seurakunta unohdettavia keskushyökkääjiä laihoin tuloksin.

Bengalsin puolella pelinrakentajan paikkaa pelaa toista kauttaan Andy Dalton. Dalton on parantanut peliään huomattavasti tulokaskaudestaan ja on heittänyt jo 23 td:tä. Daltonin tutkaparina on niin ikään toista kauttaan pelaava WR A. J. Green. Green onkin suurin syy Daltonin parantuneeseen peliin. A. J. on kopannut jo 10 td:tä ja yli 1000 jaardia. Tässä ottelussa kaksikko saa vastaansa selvästi keskitasoa huonomman heittopuolustuksen.

Cincinnati on todella aliarvostettu joukkue. Viimeisiä pelejä painottavassa ja vastustajien tason huomioon ottavassa tilastossa (weighted DVOA) se on kuitenkin liigan 10. tehokkain joukkue. San Diego rämpii samassa tilastossa sijalla 24. Kauden yllättäjä Cinci vienee tämänkin ottelun tehokkaan heittopelinsä ja murhaavan pass rushinsa avulla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

Re: Pick Six – puolen tusinaa käsimunavihjettä (NFL)

Viesti Kirjoittaja boxhell »

San Francisco 49ers (8-2-1) @ St. Louis Rams (4-6-1)

Vedonlyöntivihje: - San Francisco 49ers @ St. Louis Rams - peliaika päättynyt

kohde
San Francisco 49ers @ St. Louis Rams
veto
49ers -7,5
kerroin
2.040 (Pinnacle)
panos
2 yks.

Huti: -2.00 yks.

13-16



San Francisco on kokonaisuutena tämän hetken paras joukkue. Rams ei ole edes keskikastia. Ramsin Sam Bradford olisi kyllä keskivertoa parempi pelinrakentaja, jos hänellä olisi käytettävissään enemmän aseita ja pätevä hyökkäyksen linja (kuten näistäkin vinkeistä saattaa huomata yksi NFL:n trendeistä on, että puolustuksen linjat dominoivat hyökkäyksen linjoja). Ykköskohde WR Danny Amendola on ollut enemmän tai vähemmän puolikuntoinen lähes koko kauden. Tällä viikolla Amendola ei ole osallistunut harjoituksiin ja hänen osallistumisensa koko otteluun on epävarmaa. Maassa palloa kuljettaa ikijyrä Steven Jackson. Jackson on keskushyökkääjäksi jo iäkkäämmänpuoleinen, mutta pystyy vielä tarvittaessa raahaamaan pallon lisäksi paria-kolmea puolustajaakin mukanaan. Vastaan tosin asettuu vuoden paras juoksupuolustus.

49ersilla on liigan tehokkain juoksuhyökkäys. Uuden pelinrakentajan Colin Kaepernickin myötä myös heittopeli on auennut. Pari ottelua sitten Alex Smithin korvannut Kaepernick osaa, toisin kuin Smith, heittää kovaa ja pitkälle. Kaepernick on myös erittäin hyvin liikkuva pelinrakentaja ja voi juosta pallon kanssa itsekin. Aiemmin kaudella Rams venyi tasapeliin Ninersin kanssa. Tämän hetken San Franciscoa vastaan moinen temppu ei onnistu.

EDIT: Amendola on sivussa ottelusta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut boxhell, 02.12.2012, 18:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

Re: Pick Six – puolen tusinaa käsimunavihjettä (NFL)

Viesti Kirjoittaja boxhell »

Jacksonville Jaguars (2-9) @ Buffalo Bills (4-7)

Vedonlyöntivihje: - Jacksonville Jaguars @ Buffalo Bills - peliaika päättynyt

kohde
Jacksonville Jaguars @ Buffalo Bills
veto
Jaguars +6
kerroin
1.952 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Huti: -1.00 yks.

18-34



Jaguars on vihdoin päässyt eroon riippakivestä nimeltä Blaine Gabbert, QB. Gabbert ehti kymmenessä ottelussa heittää yhdeksän td:tä. Hänen korvaajansa Chad Henne heitti kolmessa ottelussa seitsemän. Hennen mukaantulo on puhkunut uutta henkeä koko hyökkäykseen. Koko kauden aikana Jacksonville on tehnyt vain 17,1 pistettä ottelua kohden. Viimeisessä kolmessa ottelussa pisteitä on tullut lähes 30. Juoksupeli ei tosin Jaguarsilta vieläkään suju. Joukkuetta vuosikaudet selässään kantanut RB Maurice Jones-Drew on loukkaantuneena sivussa, kuten on myös kakkos-RB:n paikan kauden aikana lunastanut Jalen Parmele. Vastuuta saa tänään aiemmin kaudella pelipaikkansa Parmelelle menettänyt Rashad Jennings. Jenningsiltä ei ole lupa suuria odottaa. Tällä kaudella pallo on kulkenut keskimäärin 2,82 jaardia per kanto.

Buffalo Billsin puolustuksen piti olla loistava. Kokonaan uuden puolustustaktiikan ja miljoonilla palkatun tähtilinjamies Mario Williamsin piti nostaa Billsin D liigan kärkeen. Toisin kuitenkin kävi. Puolustus majailee tätä nykyä rankingin häntäpäässä. Uusi taktiikka on aiheuttanut lähinnä sekoilua ja Williams on ollut valtava pettymys. Hyökkäyskään ei Buffalolla oikein tahdo onnistua. QB Ryan Fitzpatrick on Harvardin käyneenä miehenä pätevä pelinjohtaja, muttei kovin taitava pelinrakentaja. Juoksupuolella Billsillä löytyy yksi liigan tehokkaimpia aseita, RB C. J. Spiller. Hyökkäyksen koordinaattori peluuttaa häntä kuitenkin aivan liian vähän, koska nimellisesti Fred Jackson on edelleen Buffalon ykkös-RB. Spiller on kuitenkin keskushyökkääjistä se, joka on kantanut palloa keskimäärin 6,7 jaardia per kanto. Kentälle päästessään Spiller juoksee Jacksonvillen kumoon, mutta se ei riitä murskavoittoon Jaguarsin uudestisyntyneestä hyökkäyksestä.

Tilastoissa Buffalo on joukkueista parempi, mutta Hennen otettua Gabbertin paikan on koko Jacksonvillen joukkue selvästi parantanut peliään. Juoksemalla Jags ei tätä peliä voita ja tuskin voittaa heittämälläkään, jollei Buffalo taas häviä itselleen, minkä se tosin todennäköisesti tekee. Tällä tasoituksella panostetaan Jaguarsiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 3. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

Re: Pick Six – puolen tusinaa käsimunavihjettä (NFL)

Viesti Kirjoittaja boxhell »

Houston Texans (10-1) @ Tennessee Titans (4-7)

Vedonlyöntivihje: - Houston Texans @ Tennessee Titans - peliaika päättynyt

kohde
Houston Texans @ Tennessee Titans
veto
Texans -7
kerroin
2.040 (Pinnacle)
panos
2 yks.

Osuma! +2.08 yks.

24-10



Texans on vieläkin kymmenen parhaan joukkueen joukossa vaikka onkin ollut tiukilla viime peleissään. Titans on juuri ja juuri kolmenkymmenen parhaan joukossa. Texansin hyökkäystehoista vastaavat jo aiemmista vihjeistä tutut RB Arian Foster ja WR Andre Johnson. Tämän kauden harvinaisuutena Texansilla on jopa hyvin heittopelejä blokkaava hyökkäyksen linja. Linjansa ansiosta QB Matt Schaub kolkutteleekin kauden top kymppiä pelipaikallaan. TD:itä on tullut 19. Titansin pelinrakentaja Jake Locker on TD:itä heittänyt vain 7. Lockerilla ei tosin olekaan Schaubin kohteita. Ikuinen ihan-ok-kakkos-WR Nate Washington ja lupauksiaan tuskin koskaan lunastava Kenny Britt eivät pääse lähellekään Johnsonin tasoa. Alkukaudella tilastojen perusteella arvioiden koomassa pelannut RB Chris Johnson onkin ottanut vastuun Titansin hyökkäyksessä. Houstonin puolustus on kuitenkin erittäin vahva sekä heittoa että juoksua vastaan.

NFL:n laimein rivalry, Texans jyrää molemmin puolin palloa. Mielenkiintoa otteluun saa seuraamalla kuinka monta Lockerin passia linjamies J. J. Watt mätkii tonttiin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


boxhell
Jäsen
Viestit: 10
Liittynyt: 19.11.2012, 11:39

Tuotto: +3.66 yks.

Palautus%: 121.53%

Panosten ka: 1.42 yks.

Vetoja: 12

Pisteitä: 64

Re: Pick Six – puolen tusinaa käsimunavihjettä (NFL)

Viesti Kirjoittaja boxhell »

Viime viikon vinkit jäivät muiden kiireiden alle. Siitä kostoksi tulee torstaivihje.

Cincinnati Bengals (7-6) @ Philadephia Eagles (4-9)

Vedonlyöntivihje: - Cincinnati Bengals @ Philadephia Eagles - peliaika päättynyt

kohde
Cincinnati Bengals @ Philadephia Eagles
veto
Bengals -5,5
kerroin
2.010 (Pinnacle)
panos
1 yks.

Osuma! +1.01 yks.

34-13



Philadelphia on loukkaantumisten runtelema. Hyökkäyksestä poissa ovat Michael Vick (QB#1), LeSean McCoy (RB#1), DeSean Jackson (WR#1) ja Brent Celek (TE#1). Pitkälti kakkosmiehityksellä siis mennään hyökkäyksessä, joka komeilee tehokkuustilastossa sijalla 23. Kakkospelinrakentaja Nick Foles on pelannut viime peleissä hyvin. Viime viikolla Foles heitti 381 jaardia ja 2 TD:tä, tosin Tampa Bayn olematonta heittopuolustusta vastaan ei kannata jaardeja laskea. Foles kuitenkin siis osaa pelata, jos siihen on hyvät edellytykset. Philadelphian hyökkäyksen linja on kuitenkin erittäin huono suojelemaan pelinrakentajaansa pätevää puolustusta vastaan. Philadelphian toivo tässä matsissa onkin keskushyökkääjä Bryce Brownin onnistumisessa. Tampaa vastaan viime viikolla hän juoksi vain 12 jaardia, mutta ei kukaan Tampaa vastaan juoksekaan, juoksupuolustus on liian kova ja heittopuolustus liian houkutteleva.

Cincinnatin hyökkäys on edelleen tutkapari Dalton-Green. Pelinrakentaja Andy Dalton on heittänyt Greenille tällä kaudella jo 10 TD:tä. Bengalsin juoksupelistä vastaa BenJarvus Green-Ellis. Lawfirm (NFL:n paras lempinimi) on todella varmakätinen pallonkantaja, joka harvoin taklataan linjan takana. Hyvin juoksua blokkaava hyökkäyslinja ja Green-Ellis ovatkin Bengalsille oiva apu, joka pakottaa Eaglesin puolustuksen ottamaan myös juoksu-uhan huomioon. Isot pelit Bengals kuitenkin pelaa ilmojen teitä.

Heittopuolustuksessa Philadelphia on pohjasakkaa eikä sen puolustuslinjakaan saa painetta luotua pelinrakentajalle. Cincinnatilla puolestaan heittopuolustus on keskitasoa parempi ja sen linja on vieläkin liigan paras pelinrakentajan painostuksessa. Cincyn puolustuksen todellinen heikkous löytyy juoksun pysäyttämisestä. Siinä joukkueiden osat vaihtuvat, Philly on keskitasoa ja Cincy heikko. Lyhyissä, alle kahden jaardin, juoksuissa kolmannella tai neljännellä yrityksellä vastustajat ovat onnistuneet juoksemaan uudet yritykset 78 prosentin todennäköisyydellä Bengalsia vastaan.

Siltikin tilastot puhuvat tässä ottelussa vahvasti Cincinnatin puolesta. DVOA-tilastossa Bengalsin hyökkäys on sijalla 12 ja puolustus sijalla 11. Philadelphia on hyökkäyksessä 23. ja puolustuksessa 31. Kun tähän lisätään se, että Phillyn hyökkäyksen lähes koko “ykkösketju” on sairastuvalla voi Bengalsin voittoa veikata luottavaisin mielin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

14.12.2012 15:27 <boxhell> Torstaionni ei petä. Unohdin itse pelata tätä.


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin