Tänään on 29.03.2024, 03:34.

Sarjan luokkaero

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
p_zombie
Jäsen
Viestit: 26
Liittynyt: 24.09.2013, 16:00
Pisteitä: 135

Re: Sarjan luokkaero

Viesti Kirjoittaja p_zombie »

Mamba kirjoitti:Tuumailin vähän lisää.

Mutta eikös tossa mallissa nyt edelleenkin säily sama ongelma mistä aiemmin kirjoitin? Eli suurten yleisömäärien peleissä keskimäärin on kotijoukkueet ovat vierasjoukkueita kovempia ja pienten yleisömäärien peleissä kotijoukkueet vierasjoukkueita heikompia. Eli crowd size-parametri sisältää epäsuorasti informaatiota joukkueiden välisestä tasoerosta ja lähtökohtaisesti se korreloi tietenkin positiivisesti koti- ja vierasmaalien erotuksen kanssa.

Lisäksi referee-parametri saattaa sisältää hivenen informaatiota tasoeroista jos tuomareita ei arvota peleihin ihan randomilla vaan jotkut tuomarit viheltävät keskimäärin enemmän taikka vähemmän vaikkapa suurten/kovien joukkueiden kotiotteluita.

Tossa best fit-mallissa käsittääkseni oletetaan että kaikki informaatio joukkueiden tasoeroista tulisi noiden xHGF, xHGA, xAGF ja xAGA parametrien kautta. Mutta miksi näin tapahtuisi? Eikö tasoeroinformaatiota "vuoda" optimointiin myös crowd size ja ehkä referee ja muidenkin parametrien kautta?

Saapi korjailla jos edelleen ymmärrän jotain väärin.
Aa, tarkotit tuollaista. Ymmärsin edellisen viestisi hiukan väärin. Tuo on ihan validi kysymys/ongelma.

Tilanne on siis esimerkin kautta seuraava
peli: Manchester United vs Stoke
tiedetään: ManU:n koko kauden aikana kotona tehtyjen ja päästettyjen maalien keskiarvo. Samoin Stokelle, mutta vieraspeleihin.

Ja kysymys on: Tuoko yleisömäärän perusteella epäsuorasti saatu tieto siitä, että Manchester United on hyvä joukkue jotain sellaista lisäinformaatiota, jota nuo maalikeskiarvot eivät sisällä, kun halutaan ennustaa maalimäärien erotusta kyseissä ottelussa?

Täysin mahdollista kyllä, erityisesti kun tiedetään että maalimääriin liittyy omia erikoispiirteitään. Siis pelitilanteet vaikuttaa niihin jne. Tuomareissakin kyllä on sama ongelma, ellei ne kierrä jotenkin tasaisesti maata tms. Lisäksi vielä yksi "tietovuoto" liittyy myös noihin keskiarvoihin, joskin ehkä toiseen suuntaan. Eli ennustetaan yhtä niistä 15: stä koti/vieraspeliä, joista nuo keskiarvot on laskettu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 2. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mamba
Jäsen
Viestit: 595
Liittynyt: 11.03.2003, 17:18

Tuotto: +19.96 yks.

Palautus%: 102.00%

Panosten ka: 5.91 yks.

Vetoja: 169

Pisteitä: 208
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Sarjan luokkaero

Viesti Kirjoittaja Mamba »

p_zombie kirjoitti: Ja kysymys on: Tuoko yleisömäärän perusteella epäsuorasti saatu tieto siitä, että Manchester United on hyvä joukkue jotain sellaista lisäinformaatiota, jota nuo maalikeskiarvot eivät sisällä, kun halutaan ennustaa maalimäärien erotusta kyseissä ottelussa?
En pysty varmasti sanomaan, mutta arvaisin että voi hyvinkin tuoda jotain tollaiseen parametrien optimointimallinnukseen. Eiväthän nuo maalikeskiarvotkaan, varsinkaan kun niitä käytetään yksittäisinä lukuina, kerro ottelun tasoeroista ihan hirveästi. Vai mitä kertoo ManUn kauden aikana kotona tehtyjen maalien keskiarvo ManU - Stoke pelin maalimäärien erotuksesta kyseisessä ottelussa? Entä ManU - Arsenal pelin? Ehkä se kertoo kuitenkin vähän enemmän kuin ottelun yleisömäärä. Toisaalta eihän tarvita kuin että pieni osa tasoeroinformaatiosta kiertää ton crowd size-parametrin kautta niin yleisömäärän vaikutukseksi maalieroon saadaan vaikkapa noi 0,086 maalia/10000 katsojaa vaikka kotietu olisikin vakio.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


p_zombie
Jäsen
Viestit: 26
Liittynyt: 24.09.2013, 16:00
Pisteitä: 135

Re: Sarjan luokkaero

Viesti Kirjoittaja p_zombie »

Mamba kirjoitti: En pysty varmasti sanomaan, mutta arvaisin että voi hyvinkin tuoda jotain tollaiseen parametrien optimointimallinnukseen. Eiväthän nuo maalikeskiarvotkaan, varsinkaan kun niitä käytetään yksittäisinä lukuina, kerro ottelun tasoeroista ihan hirveästi. Vai mitä kertoo ManUn kauden aikana kotona tehtyjen maalien keskiarvo ManU - Stoke pelin maalimäärien erotuksesta kyseisessä ottelussa? Entä ManU - Arsenal pelin? Ehkä se kertoo kuitenkin vähän enemmän kuin ottelun yleisömäärä. Toisaalta eihän tarvita kuin että pieni osa tasoeroinformaatiosta kiertää ton crowd size-parametrin kautta niin yleisömäärän vaikutukseksi maalieroon saadaan vaikkapa noi 0,086 maalia/10000 katsojaa vaikka kotietu olisikin vakio.
Joo, kyllä itsekin ehkä kallistuisin sille kannelle että tuolla on merkitystä. Se on sitten eri juttu, että kuinka paljon. Selittääkö se kokonaan tuon havaitun vaikutuksen vai onko se todellinen vaikutus jokin sekoitus molempia + mahdollisesti jotain muutakin vielä. Melkeinpä mahdotonta vastata, ainakaan tuon mallin puitteissa.

Lopputuloksen ennustaminen on tässä suhteessa paljon mukavampi tehtävä :) Ei ole mitään väliä mikä se todellinen syy taustalla on; jos yleisömäärien lisääminen parantaa ennustustarkkuutta, niin sillon ne on syytä lisätä malliin ja muuten ei.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin