Tänään on 29.03.2024, 15:25.

Veikkausliiga 30.5. sunnuntai

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Veikkausliiga 30.5. sunnuntai

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

ajattelin avata tälle uuden topicin jos se kaikille sopii, ettei tarvitse kahlata läpi yli 60 viestiä ja poimia joukosta sunnuntain otteluita. suurin osa teksteistähän olikin noista torstain kahdesta ottelusta. poimin tänne kaikki omat kirjoitukseni jotka koskevat tulevaa sunnuntain kierrosta.
ja aivan mahtava Veikkausliigakierros olikin, kun ropsikin vielä pärjäsi hienosti jaroa vastaan, ja kaikki näkemykset pitivät kutinsa myös totalien suhteen (verrattuna markkinaan). vedoista osui 6/6 (Neolla kuulemma 7/7 eikä ollut ensimmäinen kerta kun Neolla on TÄYDELLINEN päivä Veikkausliigan vedoissa :mrgreen: ).

Haka Hämeenlinna 67 22 11 yli/alle 2,5 54 46
Inter HJK 28 29 43 yli/alle 2,5 47 53
KooTeePee TPS 36 29 35 yli/alle 2,5 47 53
Jazz Lahti 36 28 36 yli/alle 2,5 49 51
Tampere Utd RoPS 60 25 15 yli/alle 2,5 49 51

kommentteja otteluista (poimittuna muistiinpanoista, joten ei välttämättä aivan parhaassa mahdollisessa järjestyksessä). korjasin tamu-rops ottelun maaliodotusarvoa hieman korkeammaksi kun rops alkaa saada juonesta kiinni vastaiskupelissään, ja poistin inter-hjk ottelun kohdalla olleen aivopierun että inter saisi Lindelöfin ja Bothan takaisin kokoonpanoon, pelikiellothan jatkuvat:

Haka Hämeenlinna 67 22 11 yli/alle 2,5 56 44

Haka: hyökkäyspeli liigan eliittiä, puolustuspeli kalpenee vain HJK:lle joten selkeä kakkossuosikki tämän kauden mestariksi.
Hämeenlinna: Sarjan vaatimattomin hyökkäyskalusto (yhdessä TP-47:n kanssa) yhdistettynä 1.divisioonatasoiseen sekavaan puolustuspeliin tekee joukkueesta tällä hetkellä Veikkausliigan suurimman putoajasuosikin.
Hakan 2 päästettyä maalia vs. Hämeenlinnan 12 päästettyä maalia joten aika heikoilla on Hämeenlinnan kurssin kääntyminen ainakin vielä tässä ottelussa.

Inter HJK 28 29 43 yli/alle 2,5 47 53

Inter: hyökkäyspeli ylempää keskikastia, puolustuspeli alempaa, joten kovasta nimilistasta huolimatta vain keskitason Veikkausliigajoukkue.
HJK: Sarjan paras hyökkäyspeli yhdistettynä pitävimpään puolustukseen joten täysin selkeä ykkössuosikki mestariksi (varsinkin kun saa parhaan kokoonpanon jalkeille). Kp-ongelmista edelleen kärsivä mestarisuosikki HJK ei ole vielä hävinnyt, mutta vaikeaa on ollut voittaakin. Inter ei saakaan vielä tärkeitä miehiä (Lindelöf, Botha) vaan pelikielto jatkuu, silti joukkueessa on potentiaalia alkukauden esityksiä parempaan.

KooTeePee TPS 36 29 35 yli/alle 2,5 47 53

KooTeePee: hyökkäyspeli jopa sarjan keskitason veroista, puolustuspeli alempaa keskikastia, ja näillä noustaankin jo rankingeissa ainakin neljän heikoimman joukkueen edelle.
TPS: hyökkäyspää on materiaalilta sarjan keskikastia, samoin puolustus, mutta taistelutahtoisen joukkueen puolustuksen on kyllä todettava tällä hetkellä pitävän keskitasoa paremmin, joten nykyvireinen ja sarjaa johtava Tepsi on Veikkausliigan viiden huippujoukkueen (hjk, haka, tamu, allianssi, mypa) kovin haastaja.
KooTeePee on syytä kiikuttaa rankingeissa hyvän alkukauden johdosta jo pois suurimpien putoajasuosikkien kastista. TPS on ollut alkukierroksien paras joukkue, ei pelkästään tuloksien vaan myös peliesitysten puolesta, ja johtaakin sarjaa ansaitusti. Tepsiä onkin jo syytä pitää kärkijoukkueiden (hjk, haka, tamu, allianssi, mypa) kovimpana haastajana ennen Interia ja FC Lahtea. Kotka lähtee varmasti kotiyleisön edessä rohkeasti kaatamaan sarjan kärkijoukkuetta = maaliodotusarvo nousee!

Jazz Lahti 36 28 36 yli/alle 2,5 49 51

Jazz: paukuttanut eniten maaleja alkukaudesta liigan hyökkäysvoittoisimman pelityylin ansiosta, muttei joukkueen hyökkäyspeli voi silti pitkän kauden aikana olla kuin korkeintaan sarjan keskitasoa. Puolustuspeli onkin sitten juuri tästä hyökkäysintoilusta johtuen sarjan heikoimpia. Kokonaisuutena kovin sarjapaikastaan taistelevista neljästä joukkueesta.
Lahti: hyökkäyspeli Litmasen ansiosta sarjan keskitasoa, samoin puolustus. Ilman Littia saavat kuitenkin näköjään aika usein tulla toimeen joten siinä tapauksessa joukkue tulee mieluummin hieman keskitason alapuolella kuin yläpuolella.
Sarjan iloisinta ja yleisöön menevintä hurlumhei-peliä esittävä Jazz vs. yksi sarjan murheenkryyneistä Lahti plus Litmanen (kysymysmerkillä). Jazzin hyvä alkukausi on tuonut konkurssin partaalla hoipertelevalle seuralle lisää itseluottamusta, ja se uskaltaa lähteä rohkeasti kaatamaan kovempiaan. Se nostaa tämänkin ottelun maaliodotusarvoa, samoin kuin FC Lahden halukkuus hyökätä myös ja saada vihdoin ja viimein se vapauttava tämän kauden avausvoitto.

Tampere Utd RoPS 60 25 15 yli/alle 2,5 48 52

TamU: laatujoukkueen hyökkäyspeli on vain sarjan ylempää keskikastia johtuen puolustusvoittoisesta pelityylistä, erittäin hyvä puolustuspeli kalpenee vain HJK:lle ja Hakalle. Sarjan kolmossuosikki.
RoPS: hyökkäyspelin voi pitkän kauden aikana odottaa toimivan vain liigan heikoimpia hyökkäyksiä tehokkaammin (tp47, hml), samoin puolustuksen voi odottaa pitävän vain kaikkein vuotavimpia puolustuksia tiiviimmin (jazz johtuen extrahyökkäysvoittoisesta pelityylistä, hml johtuen 1.divisioonatasoisesta sekavasta koko joukkueen puolustamisesta) joten kokonaisuutena kakkossuosikki putoamaan ja ykkössuosikki karsimaan sarjapaikastaan. rops haki torstaina vastaiskutaktiikallaan tärkeän voiton jaron vieraana.


semmoinen lisäpointti vielä Veikkausliigan vetojen suhteen: kannattaa tarkkailla myös mitä bookkereilla on tarjolla ht/ft -pelimuodossa (1.jakson tilanne / lopputulos). monesti niistä löytyy tosi hyvää pelattavaa, vaikka osumistodennäköisyys onkin tietysti pienempi. eilenhän mypa-allianssi ottelussa allianssin kertoimet nousivat pilviin kun muun maailman "tietäjät" löivät meitä vastaan kovasti vetoa Suomen jalkapallosta, ja sehän tietää pitkässä juoksussa hyvää niille jotka sarjan ja joukkueet oikeasti tuntevat, tärkeistä kokoonpanotiedoista puhumattakaan. eilen siis allianssin ht/ft 2/2 ei tainnut nousta suoraa voittoa paremmaksi odotusarvon mukaan, mutta sai siitäkin liian suuria kertoimia monessa paikassa. lähinnä näiden special oddsien ottaminen vetoihin mukaan astuu voimakkaasti esiin jos jollain bookkerilla tulee vaikka panoskatto vastaan (esim. pelikimppojen kohdalla yleistä). monesti jos joukkueen suorasta voitosta on tarjolla odotusarvo 1,10 tai alle, niin saman joukkueen puolesta pelaamalla ht/ft voi odotusarvo olla jopa 1,20 tai yli !! tämä on ollut erittäin voitollinen taktiikka parin-kolmen viime kauden aikana esim. Champions Leaguessa. altavastaajat, hieman oudompien maiden nimettömämmät joukkueet, ovat muutenkin aliarvostettuja, eikä niiden puolesta ht/ft suuri yleisö halua lyödä vetoa! siinä onkin suurin syy miksi bookkerit voivat tarjota niistä selkeitä ylikertoimia, jopa verrattuna esim. omiin 1X2 -kertoimiinsa samassa ottelussa :idea:
suuri yleisö vetää innoissaan ht/ft pelimuodossa KÄÄNTYVIÄ otteluita, eli sitä että kotijoukkue johtaa 1.jakson jälkeen, mutta vierasjoukkue voittaa ottelun. tai että vierasjoukkue johtaa 1.jakson jälkeen, mutta kotijoukkue voittaa lopulta ottelun. niissä aloittelijoita houkuttelee NÄENNÄISESTI suuret kertoimet, jotka kuitenkin ovat lähes poikkeuksetta törkeitä alikertoimia. tällaiset kääntyvät ottelut ovat aika epätodennäköisiä, ja kun bookkerit vielä niihin kohdistuvien rahavirtojen takia ovat laittaneet tässä pelimuodossa melkein koko deduktion (vedonvälittäjän voittomarginaali) tuloksille 1/2 ja 2/1, niin niiden pelaaminen on yksi nopeimpia tapoja päästä pikaisesti eroon rahoistaan, ja varsinainen kultakaivos bookkereille.

tästä voisin kirjoittaa enemmän tuonne Vedonlyönti-osioon, mutta en ole asiaa läheskään tarpeeksi tutkinut, joten toivottavasti asiaan paremmin perehtyneet ja pidemmälle ehtineet osallistuvat siihenkin keskusteluun :P

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Eilinen Allin ja Anssin kohu venytti tuota edellistä topiccia niin paljon että ainakin uudet view-lukemat saatiin kehiin :mrgreen: Helpompi tosiaan jos avataan uusi ketju näistä sunnuntain peleistä kun jokaisen arviot on tuolla sikin sokin 5 sivun sisällä, joten jos muutkin herrat viitsitte siirtää :wink: Liitän omat lukemani nyt tähän, se TamU-RoPS peli puuttuu vielä ja nakkaan sen illalla kehiin kunhan pääsen oman sorvin ääreen.

FC Haka - FC Hämeenlinna: 72% - 18% - 10%
No eipä tästä liene paljon sanottavaa. HJK sai karvan yli 70% TP47 vastaan ja pidän Hämeenlinnaa paskimpana joukkueena tällä hetkellä ja joka tapauksessa liigan 3 huonoimman joukossa. Alkukausi ei ainakaan ole luvannut yhtään parempaa joten pysytään tässä arviossa - voisin kuvitella että Hakaa vastaan kyyti on aika kylmää. Hakalla puolustus pitää kuin unelma, maalinteko tökkii ja lieneekö poissaoloilla siihen vaikutusta? Paikkoja oli kyllä Interiäkin vastaan useita. En näe mitää syytä antaa alle 70% Hakalle tässä, kyllä sen pitää vaikka päällään seisoen HML kaataa. Ei HJK voi olla kotonaan millään suurempi suosikki TP47 vastaan mitä Haka kotonaan Hämeenlinnaa - minun mielestäni.

FC Inter - HJK: 32% - 27% - 41%
HJK perustasoltaan huimasti edellä Interiä vaikka Inter onkin ylempää keskikastia. Haka sai minulta 38% ja HJK saisi muuten pari pykälää enemmän mutta pakko pudottaa niiden lukemia kun joukkueen peli ei ole oikein tikissään. Kärkipäätä itse haukuin jo ennen TP47 peliä ja olisi pitänyt siinäkin ottaa pykäliä pois - TP47 veti loppuhetkillä tolppaan ja olisi voinut hyvin voittaakin tuon pelin. Interin prossat nousi tuon HJK-pudotuksen myötä jo, enkä ala niitä oikein säätämään takaisin päin pelikieltojen (Botha + Lindelöf). Joukkue veti ihan hyvän esityksen Hakaa vastaan mutta jotenkin näkisin maalioa:n tässä olevan suurempi ja tasuri% vähän pienempi siitä syystä. En pidä klubin puolustusta juuri nyt ihan Hakan tasoisena.

KooTeePee - TPS: 37%-30%-33%
Tässä luotan hyvin pitkälle koneen näkemykseen ja omaani siitä, että a) TPS on kauden kovin ylisuorittaja ja sitä vastaa pelaamalla saadaan tuohta ja b) KooTeePee ei ole niin paska mitä HML & RoPS esim. tällä kaudella ovat. KooTeePeestä olen itse noin pohtinut koko ajan ja tuntuisi että analyysi pitää, ja Liljeqvistin johdolla joukkue repi megatärkeän voiton Hämeenlinnasta punaisen & säkärimaalin avustuksellakin mutta silti. Mie itse asiassa ihmettelisin hieman jos TPS tänkin pelin
voittaisi, ja näkisin että KooTeePeellä on oikein hyvät mahkut pysäyttä turkkulaiset. Molemmilla joukkueilla on tällä hetkellä hyvä moraali ja peli kulkee ihan kivasti, kausi on alkanut hyvin mutta tasoeroa ei kuitenkaan ihan mahdottomasti voi TPS:lle olla. Jos sanotaan että tasaisessa parissa prossat menisi 40 päälle niin reilu 5 pykälää toi TPS:n tasoero tässä pudottaa. Olen edelleen sitä mieltä että TPS ei ole mikään erikoinen vierailija ja kyllä kotikenttä oli Kotkalle viime kaudellakin tukipilari eikä sen merkitys varmaan vähene nytkään. 5 pelistä molemmilla vain 1 tappio joten tasuri ei yllätäne ketään ja kelpaa kaikille.

FC Jazz - FC Lahti: 40-26-34
No niin, pääsenpäs heittämään lusikkani tähän soppaan :P Sen verran sanottakoon että pohjaluvuissa Lahden vierasvoima ja Jazzin kotivoima on samat, mutta kun koneeseen lyödään alkukauden pelit niin se kääntyy aivan väkisn Jazzille päin. Lahdessa on toki potentiaalia mutta se on ollut paska, todellakin, ja ihan eri ilmeellä kuin Jazz. En näkisi että itse ylireagoin tuloksiin liikaa koska jos näin olisi niin täällä revittäisiin se numero 5 esiin :D Lahti on toiseksi myös niitä joukkueita mitä Jazzin pitää pystyä kaatamaan jos se meinaa säilyä sarjassa ja en näkisi että ihan helpolla Jazz-Lahti ottelussa näin suurta nykykunnon ja taustojen etua saadaan kun tällä hetkellä. Jazz pelaa hyvin, MyPa-pelissä olisi ansaittu tasuri eikä se huonosti pelannut Klubiakaan vastaan. 3 kotimatsissa se on tehnyt 10 maalia kun Lahti taas ei saa mitään aikaan kotona eikä vieraissa ei litmasen kanssa tai ilman, joten hulluutta on minusta tässä Lahti vetää suosikiksi. Olihan riittävän jyrkkä kanta? ;) Näkisin että maalioa tässä on selvästi normaalia suurempi, jonka vuoksi vain 26% tasuri.

Eipä noissa juuri eroja ole, olen ihan samaa mieltä periaatetasolla mitä linkkukin tuolla kyseli (johon kukaan ei vielä vastannu): Kyllä Haka on oltava ihan yhtä suuri suosikki Hämeenlinnaa vastaan mitä rampa HJK TP47 vastaan.

Katsellaan mihin tää paketti kehittyy, veikkaisin että Jazzia vastaan saa peliä aikaan mutta en uskalla ottaa Lahden puolesta hirveästi kantaa. Tää on niitä tilanteita missä huomaa kuka on newbie ja kuka sarjaa pidempään seurannut :| Mutta Lahti vaikuttaa niin kädettömältä tällä hetkellä että en vaan voi raapia Jazzilta suosikkiasemaa millään pois, en näe siihen mitään perusteita itse. Jazzilla on kapea rinki joka on nyt vielä terve eikä ylirasittunut joten nyt Jazz tod.näk. ne voitot ottaa millä liigapaikka pidetään, ja eiköhän se 10 ottelun tappioputki kohta ala.

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Suomen paras opas kryptovaluutoista bitcoinkeskus.com | På Svenska bitcoincenter.se | På Norsk bitcoinsentralen.no | In English aboutbitcoin.io |

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11549
Liittynyt: 25.02.2003, 18:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6214
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Neo kirjoitti: Eipä noissa juuri eroja ole, olen ihan samaa mieltä periaatetasolla mitä linkkukin tuolla kyseli (johon kukaan ei vielä vastannu): Kyllä Haka on oltava ihan yhtä suuri suosikki Hämeenlinnaa vastaan mitä rampa HJK TP47 vastaan.
Linkku ihmetteli tuolla Tampere-RoPS-peliä. Vertasi sitä tuohon Haka-peliin, josta mielestäni ollaan kuitenkin varsin samaa mieltä. Omissa papereissa suurin ero on Tampereen ja Hakan välillä. Tampere kuuluu itsellä ylempään keskikastiin Allianssin ja MyPan kanssa. Haka on sitten vielä puoli pykälää näitä edellä kakkosena rankingissa. Siitäpä tuo ero näin suurinpiirtein tulee.

Tässä sitten vanhoja poimintoja:

Sunnuntai 30.5
Haka - Hämeenlinna
Tässä ei pahemmin eroa, tosin uskoisin Hämeenlinnan keskittyvän vain tarkkaan puolustuspeliin katastrofaalisen Jazz-pelin jälkeen, joten hieman rokotin overia.

Jazz - Lahti
Juu, tässä ei tule Jazz 50% + perustelut, joten poijjaat olkaa hyvä vaan.

Toki Jazz on aloittanut kauden huimasti, ja toki hyökkäyspelikin on toiminut loistavasti, ja näihin on myös reagoitu. Jazz on minullakin erosssa sarjan neljästä heikommasta, mutta silti en saa hyvällä tahdollakaan Jazzia nostettua esim. edes Jaron tasolle rankingissa, minkä se vaatisi, jotta se ansaitsisi tässä suosikkiaseman. HML-pelissä mätetyt viisi maalia toki näyttävät hienoilta tilastoissa, mutta kaikki pelin katsoneet voinevat allekirjoittaa seuraavat kaksi kohtaa:
a) Lähes kaikki maalit järjesteli Piracaia, joka pääsi hääräämään keskityksiään täysin rauhassa, Hämeenlinnan aneemisen puolustuksen seuratessa katseellaan.
b) Lähes kaikissa maalintekotilanteissa Hämeenlinnan kesyt puolustajat seurailivat jälleen katseellaan ties mitä, mutta unohtivat miehet vapaiksi.

Edellä mainitut seikat tuskin tapahtuvat kovin montaa liigaseuraa vastaan. Esim. hyökkäyspelin ongelmista kärsivä Lahti keskittynee varmasti tiiviiseen puolustuspeliin, ja Jazz tuskin on omimmillaan jos joutuu hallitsemaan peliä. Kauden alun otteluissa Jazz pääsi altavastaajan asemasta iskemään maaleja, mutta nyt Jazzin potentiaali on tiedossa, joten Lahti tuskin siis lähtee tähän peliin takki auki.

Otan vielä vertailukohdaksi muutamat aiemmat arviot.
Jazz-HML 45-27-28
Inter-Lahti 44-28-28

Toki Ganalissa on ehtinyt jo paljon virrata vettä sitten noiden otteluiden, mutta silti vanhojakin arvioita on hyvä tutkia, jotta huomaisi miten paljon alkuperäisrankingeja on valmis muuttamaan.

KooTeePee - TPS
Nyt ei tällä hetkellä enää riitä aika tämän kommentointiin, mutta omissa vanhakantaisissa aivoissani en ole vielä reagoinut läheskään niin paljoa näihin joukkueisiin kuin sinä. Arvio tosin on samansuuntainen, mutta johtuu tosiaan siitä, etten ole kumpaakaan nostanut niin paljoa ylöspäin.

Sunnuntai 30.5
Haka - Hämeenlinna 69 % 20 % 11 %
53 % 2.5 47 %
- Ei muutosta

Inter - HJK 28 % 29 % 43 %
47 % 2.5 53 %
-Inter saa pelikieltolaiset takaisin, ja HJK:lta puuttuu edelleen pelaajia. HJK:lta hieman pois.

Jazz - Lahti 33 % 29 % 38 %
48 % 2.5 52 %
-Litmasen pelaaminen äärimmäisen epävarmaa, koska perjantaina on tuo maaottelukin. Otetaan 1% pois Lahdelta.

KooTeePee - TPS 34 % 30 % 36 %
46 % 2.5 54 %
- Ei muutosta

Tampere_Utd - RoPS 64 % 24 % 12 %
49 % 2.5 51 %
-Ei muutosta

Pelit:
Inter-HJK 2 pk 1,80 60% Pinnacle 5/10
Inter-HJK u2,5 1,94 53% Pinnacle 2/10
KTP-TPS 2 pk 2,08 51% Pinnacle 4/10
KTP-TPS u2,5 1,88 54% Pinnacle 1/10
Jazz-Lahti 2 pk 2,13 53% Pinnacle 6/10
Jazz-Lahti u2,5 2,00 52% Pinnacle 2/10

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


KR
Jäsen
Viestit: 564
Liittynyt: 23.01.2004, 15:52

Tuotto: -1.50 yks.

Palautus%: 0.00%

Panosten ka: 1.50 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 260

Viesti Kirjoittaja KR »

Neo kirjoitti: FC Jazz - FC Lahti: 40-26-34
Edelliseen verrattuna tasapelimahdollisuudesta eri mieltä joskin voimasuhteiden osalta konsensus lienee ilmeinen. Kyllä tämä toki niukaksi kotieduksi menee mutta Lahtea veikkaan paremmaksi pelikohteeksi nimenomaan tasurisuojalla; lopulliset kertoimet ratkaisee tuon. Sopiva lähtökohta tähän lienee juuri "risti". Litmasella ei viitsi spekuloida mutta veikkaanpa nilkan kipeytyvän tänään sen verran että matka Poriin jää väliin. Oletan tämän olevan pois ruodusta.

Mitä paljon parjattuun historiaan tulee niin nämä joukkueet pelasivat viime kaudella hyvän joukon tasapelejä: Lahti pelasi "lähes varmuudella" tasapelin vieraissa heikompia vastaan: Viisi vierastasuria sarjan kahdeksaa heikointa vastaan. Jazz pelasi kotonaan... yllätys yllätys... 7 tasapeliä ja useimmat näistä "parempia" vastaan: Haka 1-1 Tamu 1-1 Mypa 2-2 Lahti 1-1 ACA 1-1 JAro 1-1 ja vielä KuPS 2-2. EI siis nollanollia mutta venyminen tasuriin oli "takuuvarmajuttu". Ja kuten aiemmin todettu, VAIN Hämeenlinna ei tehnyt häkkiä Jazzia vastaan viime kaudella. Totta siis on että Jazz päästää omiin lähes varmuudella ja Lahdella puolestaan erittäin hyvin Tampereella onnistunut maalivahti voi turhauttaa Jazzin kapean hyökkäysvoiman.

Keskinäiset
27.7.2003 Jazz - Lahti 1 - 1
15.6.2003 Lahti - Jazz 4 - 2
1.9.2002 Jazz - Lahti 1 - 2
13.6.2002 Lahti - Jazz 3 - 2
19.8.2001 Lahti - Jazz 1 - 2
12.8.2001 Jazz - Lahti 2 - 2
14.6.2001 Lahti - Jazz 2 - 2
22.10.2000 Lahti - Jazz 3 - 0
30.6.2000 Jazz - Lahti 0 - 0
15.5.2000 Lahti - Jazz 0 - 1

Jazz ei ole päässyt niittaamaan kotonaan lahtelaisia tällä vuosituhannella ja tasapelejä on nähty jo riittämiin näissäkin karkeloissa, varsinkin Porin kohtaamisissa.

Mielestäni Lahdella on etuna keskikentän leveys ainakin Jazziin verrattuna; ilman Litmastakin. Tasainen muttei helmiä. Rehellisyyden nimissä Jazzin MF-valikoima on kapea koska siellä ei ole kuin Piracaia ja hyökkäyksen kärkeenkin on nostettu takaa-ajotilanteissa (HJK ja MYPa otteluissa ainakin) eräs ikinuori pakki. Toki kärjessä on alkukaudesta onnistunut Santahuhta mutta en suurta huomioita antaisi maalipörssin kärjelle veilä ainakaan, antaa kauden edetä. Ja luonnollisesti Piracaia pelaa ylhäälläkin, laajalla säteellä.

Voi olla että Poriin tulee tähän otteluun Litin ystäviä jopa 3500 eli selvästi yli muutoin älyttömän tavoite-keskiarvon 2600 / ottelu.

Tuommoisen 38 30 32 ravistelisin "päissäni".

EDIT: Maugelta tarkistettuani kertoimia niin eipä vielä näyttäisi Lahtikaan pelikohteeksi taittuvan, vielä ainakaan.
-KR-

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

@Rajainmaki

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Noista historiatilastoista olen sen verran oppinut, että mitä paremmin niitä muistaa olla katsomatta sen paremmat on tulokset.

Hyvä esimerkki on niinkin kaukaa kuin eiliseltä - Allianssin tulos MyPaa vastaan oli 0 pojoa historiassa (jos oikein muistan) ja sekös ulkomaalaisia varsinkin innosti.. no, kuinkas kävikään. Eli en näkisi sillä olevan juurikaan mitään merkitystä miten aiemmin on pelattu: nyt on nyt, joukkueet on erilaiset, joukkueiden taustat on erilaiset, lähtökohdat otteluun, kunto jne: kaikki on eri tavalla kuin aiemmissa kohtaamisissa. Jokainen ottelu on aina yksilöllinen tapahtuma, eikä sen tuloksiin vaikuta tippaakaan se, onko edellisen 10 vuoden aikana kaikki vastaavat kohtaamiset olleet tasureita vai ei. Näin asian näkisin KÄRJISTETTYNÄ, toki on syytä huomioida joitain asioita kuten esim HJK-Haka kohtaamiset joissa undereita on puskettu urakalla. Itsekin näkisin tuon historiahyödyn nimenomaan ottelun maalioa:ta arvioidessa enkä sitä kumpi on niskan päällä. Viimeisin tapaus kun tähän karahdin oli Haka-TamU, kun 10 edellistä kohtaamista olivat 5-5-0 Hakalle ja taas historiat meni uusiksi. Siispä tässäkin pelissä arvioisin ehkä enemmän sitä ovatko joukkueet pelanneet yleensä runsas- vai vähämaalisia otteluita vastakkain vai onko siellä yleensä mitään trendiä havaittavissa.

Ässä varmaan laukoo tähänkin kohta viisaita sanojaan :)

T: Neo

Edit: kun nyt muistelen niin viime kaudella oli brittifutiksessakin muutama järkyttävän vahva historiasaldo jotka otin mukaan myös prosentteihin ja joka ikinen kerta sain nenälleni. Taisi olla Everton-Tottenham toinen, jossa tyyliin 15 vuoteen ei Everton ollut voittanut yhtään peliä: tulos 3-1. Toinen oli Coventry-Norwich, jossa Norwich oli yli 50 vuoden aikana voittanut muistaakseni Coventryn kerran ja sekin oli jostain 25 vuoden takaa. Norwich taisi viedä matsin 0-2. Nämä nyt ovat vain yksittäisiä esimerkkejä ilman sen kummempaa otantaa, mutta lähinnä vain pointtina siitä että historiatilasoa tulee käytännössä aina käytettyä liian vahvasti arvioinneissa mukana.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

no mun viisastelut tässä kohtaa voisi kuulua vaikkapa niin, että olen samaa mieltä Neon kanssa, en anna historiatilastoille normaalisti MITÄÄN painoarvoa. varsinkin joukkueiden KESKINÄISIÄ historiatilastoja käytetään otteluita puntaroidessa paljon, mutta yleensä vailla mitään tolkkua eli väärin. jos vaikka jalkapallossa ottaa kahden joukkueen keskinäiset ottelut edellisten viiden kauden ajalta (jonka aikana joukkueet ovat voineet muuttua voimasuhteiltaan ja pelityyleiltään niin merkittävästi ettei nykypäivän joukkueiden kohdalla aineistossa enää pidä paikkaansa muu kuin joukkueiden nimet :P ), niin sittenkin siitä tulee aineistoksi vähäiset 10 ottelua. ja otoskoko 10 voi mennä sillä kolikonheitollakin vaikka 10-0 tai 0-10 vaikka oikeita todennäköisyyksiä vastaava jakauma kuuluisi olla 5-5.
eli jos kahden tasavahvan joukkueen kohdatessa historiatilastot puoltavat kotijoukkueen 5 voittoa vierasjoukkueen nollaa vastaan, niin toki kyseessä voi olla jokin joukkueiden pelityyleissä oleva merkittävä tekijä joka tekee toisesta joukkueesta mahdottoman hankalan vastustajan toiselle, vaikka sarjan muita joukkueita vastaan molemmat pärjäisivät siis täsmälleen yhtä hyvin. mutta usemmin kyseessä on sattuman sanelema juttu, poimimalla sarjoista 2-10 ottelun aineistoja voisi saada aikaan vaikka kuinka hauskoja trendejä joilla ei olisi mitään tekemistä todellisten voimasuhteiden kanssa. eli em. tapauksessakin yleensä se 0 voittoa saanut joukkue on SYTTYNEEMPI kun haluaa saada vihdonkin voiton ja poikkasta ilkeän putken.
keskinäisissä historiatilastoissa merkittävää voisi olla vaikkapa se, että lähikaupunkien joukkueiden vetämissä otteluissa olisi tullut yhtä paljon kotivoittoja kuin vierasvoittoja, eli se voisi antaa hieman osviittaa siitä että kotietua ei joukkueiden kohtaamisissa juurikaan olisi.
tai joidenkin joukkueiden kohdalla keskinäiset kohtaamiset voisivat kertoa joukkueiden välille syntyneestä ylimääräisestä jännitteestä, ehkä jonkin ajat sitten pelatun ottelun törkeyksien aiheuttamasta kostohalukkuudesta, tai sitten lukemattomista perinteisistä mestaruustaisteluista sarjan kahden parhaan joukkueen välillä. tällaisissa tapauksissa ed. kausien keskinäisten otteluiden tulokset voisivat todistaa sen että tässä samassa kohtaamisessa taas kerran molemmat ovat extrasyttyneitä, joten taas kotietu laskee, samoin maaliodotusarvo, ja tasurin todennäköisyys kasvaa koska kumpikaan ei ainakaan halua hävitä pahimmalle kilpailijalleen. tai vaikka jomman kumman murskavoiton todennäköisyys voisi kasvaa, koska juur tämä vastustaja haluttaisiin AINA nöyryyttää jos siihen vaan vähänkään on mahdollisuus (monestihan esim. parempi joukkue voi vieraskentällä tyytyä kahden maalin johdossa vain pitämään johtonsa ja varmistamaan voittonsa, eikä näe tarvetta "nöyryyttää" toista kotikannattajiensa edessä, vaikka siihen olisi tilaisuus ulosajojen tai vastustajan muuten heikon kp-tilanteen vuoksi jne.)

yksi hyvä pointti minkä historiatilastoista (ei keskinäisistä vaan yleisesti) voi kaivaa esille, on mm. se, että joissain jalkapallosarjoissa sarjan parhaat joukkueet tyytyvät monesti vieraskentällä tasapeliin heikompaa joukkuetta vastaan ja tasapelin todennäköisyys nousee, maaliodotusarvo laskee. se on syytä ottaa huomioon kun sellainen ottelu sarjassa tulee vastaan, ja kotijoukkueen puolesta vetoa lyöminen +0,5 maalin tasoituksella saattaakin olla tuottoisampaa pitkän päälle johtuen juuri sarjan HISTORIATILASTOISTA eri luokkien välillä, kuin vertaamalla pelkkiä vastakkain olevien joukkueiden välisiä voimasuhteita, mitä mittareita sitten siinä käyttääkin.

myös näistä on hyvä jatkaa tarinaa vedonlyöntikeskustelu-osiossa. tarvii varmaan jossain vaiheessa poimia näitä vastaavia hyviä keskustelunaiheita eri sarjojen kohdalta, ja kopioida ne myös oikealle paikalle jossa halukkaat voivat niihin palata. esim. Veikkausliigan alla nämä voivat jäädä unholaan kun kierros on pelattu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Darren
Jäsen
Viestit: 3425
Liittynyt: 26.04.2004, 10:43

Tuotto: +18.41 yks.

Palautus%: 103.31%

Panosten ka: 0.26 yks.

Vetoja: 2117

Pisteitä: 1787

Viesti Kirjoittaja Darren »

Voisin tehdä Neolle tyhmän vastaväitteen poikasen, vaikka hänen kanssaan samaa mieltä juuri ko. asiasta olenkin. :) Se, että Jazz-Lahti on päättynyt viimeisimmistä 4 kohtaamisesta 3 kertaa tasan ei tarkoita missään nimessä sitä, että näin käy jälleen. Pitkää sarjaa, kun ajatellaan, niin aatoksen voisi kääntää toisinkin päin, eivät nämä joukkueet enään millään voi TAAS pelata tasuria! -> tasurista prosentteja pois sen sijaan, että niitä lisäisi.

Kummassakaan ajatuksessa ei ole hirveästi järjen hiventä. Itse tulen silloin tällöin langenneeksi jälkimmäiseen eli ei tietyt pelit voi aina päättyä tiettyyn tulokseen. Koska yleensä tulevalla pelillä ei ole mitään sidosta historiaan ajattelutapa on yleensä hölmö ja tulos sen mukainen. :?

MUTTA Joukkueessa pelaavien pelaajien ja fanien ennakko-odotukset tulevasta pelistä voivat vaikuttaa siihen, että historia toistaa itseään. Tämä ei ole Suomen jalkapallossa millään lailla todistettavissa, mutta jos nyt poiketaan pikkaisen aiheesta, niin sanokaahan löytyykö jääkiekon sm-liigasta ottelupareja, joista toinen on vuodesta toiseen niskanpäällä, vaikka pelaajat, valmentajat ja pelitaktiikat vaihtuvat? Kyllä niitä vaan on! Samoin muissa kiekkoliigoissa.

Tähän ilmiöön on paljonkin selityksiä lätkän kaltaisessa pelissä: Tietty vierashalli kammottaa tiettyä joukkuetta aina, on siellä sitten vastassa Jokerit taikka Jukurit. Peliin syttyminen ei ole kaikkia vastustajia vastaan ollenkaan samaa luokkaa, mistäpäin Suomea tahansa katsottuna kumpaan otteluun lähdet vieraisiin enemmän taistellen, HIFK:in vai JyP:in?
Koska mieliin syöpyneet historiatilastot ja ei-odottava tunnelma pelata pahassa paikassa ovat joukkueen pelaajien ja fanien tiedossa, odotukset ovat valmiiksi alhaiset ja yksikin maali ensin tälle ns. pahalle vastustajalle tuo tunteen: jaahas ei sille vaan mitään mahda, että taas turpiin tulee, kun taas jossain muussa pelissä tämä vaan lisäisi taistelumoraalia..

Nyt mennään jo niin pahasti aiheesta hakoteille, :oops: että parempi taitaa olla kirjoittamatta enempää, toivottavasti tuosta jotain pointtia nyt joku tajusi. Aiheesta voisi kirjoitella jossain toisessa topicissa enemmänkin.

PS. Jos Lukko olisi ensimmäisellä kierroksella kohdannut kenet muun tahansa kuin HPK:n, länsirannikolla oltaisiin nyt mestareita!! :D

PS2. Tämän tietävät kaikki Raumalaiset varsin hyvin!
:D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Darrenilla oli tosi hyvät pointit tuossa, juuri tuollaisia asioita historiatilastoja tutkittaessa PITÄÄ etsiä :idea:

tuosta Jazz-Lahti esimerkistä vielä: se voi myös olla merkittävä historiatilasto että joukkue on vetänyt vieraskentillä paljon tasureita edellisillä kausilla. jos joukkue on edelleen saman tasoinen, ja suuri osa pelaajistakin on vielä samoja, niin joukkue voi olla tottunut lähtemään vieraspeleihin aina hakemaan VAIN sitä tasuria, eli makaa omalla kenttäpuoliskolla ja puolustaa vaikka pelin loppuun asti, mutta jos vastustaja pääsee siitä huolimatta pamauttamaan maalin, niin sitten hyökkäävätkin yhtäkkiä vimmatusti kun hakevat sitä tasoitusta. ja jos onnistuvat tasoittamaan, niin sitten taas puolustetaan...

historiatilastoja on siis syytä tutkailla, vaikka jo ennen kauden alkua, ja tehdä niistä muistiinpanot itselleen ylös, missä ottelupareissa historiatilastoilla on mikäkin merkitys, vai onko lainkaan. se sopii hyvin esikausianalyysiin, ja siinä säästää aikaa verrattuna siihen että kaivaisi historiatilastot taas esiin joka kierroksen kohdalla. minä käytän vain vähän aikaa historiatilastoihin kierros kierrokselta, varmasti niitä voisi tutkia vielä enemmän ja löytää lisää otteluihin vaikuttavia asioita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

huonoimmat tavat käyttää historiatilastoja:

jos sanoo historiaksi liian lyhyttä aineistoa. esim. eilen mypa-allianssi, ulkomaisilla foorumeilla hehkutettiin että mypa on voittanut tämän kauden kotipeleistään 2/2 ja allianssi on hävinnyt tämän kauden vieraspeleistään 2/2 eli sillä tiedolla päätyivät "salettiin" kotivoittoon (ja sen vaikutus tarjolla olleisiin kertoimiin on kaikkien tiedossa :P ).
mutta ehkä vielä typerämpi tapa käyttää historiatilastoja löytyy urheiluvedonlyöntiystäviltämme rapakon takaa. siellä jotkut itseään lajin/sarjan guruina pitävät perustelevat perjantain parhaan NHL-vihjeensä näin "Detroit on tällä kaudella voittanut 6/6 perjantaina pelaamastaan ottelusta, ja Tampa Bay on hävinnyt 3/3 perjantaina pelatusta ottelustaan, joten vedot Detroitille". ja väittävät naama näkkärillä että tuollaisella "historia"tilastolla on jotain merkitystä :shock:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Smith
Jäsen
Viestit: 333
Liittynyt: 08.07.2003, 12:18
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja Smith »

Neo kirjoitti:
KooTeePee - TPS: 37%-30%-33%
Mie itse asiassa ihmettelisin hieman jos TPS tänkin pelin
voittaisi, ja näkisin että KooTeePeellä on oikein hyvät mahkut pysäyttä turkkulaiset. Olen edelleen sitä mieltä että TPS ei ole mikään erikoinen vierailija ja kyllä kotikenttä oli Kotkalle viime kaudellakin tukipilari eikä sen merkitys varmaan vähene nytkään. 5 pelistä molemmilla vain 1 tappio joten tasuri ei yllätäne ketään ja kelpaa kaikille.

Tässä matsissa täysin samaa mieltä ja KTP saa minulta 39%, mutta en silti löytänyt tähän pelattavaa. Kiitokset Neolle ja Ässälle + kaikille muille mahtavista tietopaketeista, joita on ollut ilo lukea/seurata. :) Toivottavasti jatkossa itseltäni löytyisi työ/remontti/muuttokiireiden lomasta enemmän aikaa elämästä oleellisemmalle eli KUNINGAS JALKAPALLOLLE. :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Darren
Jäsen
Viestit: 3425
Liittynyt: 26.04.2004, 10:43

Tuotto: +18.41 yks.

Palautus%: 103.31%

Panosten ka: 0.26 yks.

Vetoja: 2117

Pisteitä: 1787

Viesti Kirjoittaja Darren »

Mika Ässä kirjoitti:Darrenilla oli tosi hyvät pointit tuossa, juuri tuollaisia asioita historiatilastoja tutkittaessa PITÄÄ etsiä :idea:
Kiitos. Oletan, että tuo kaikkein paras pointtini oli se, että mestaruus kuuluisi Lukolle! :P

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

TamU - RoPS: 60-24-16
Tästä ei tarvinne hirveästi spekuloida - Tampere selkeä suosikki mutta jää kuitenkin tuohon 60% tuntumaan. Ensinnäkin se ei ole alkurankeissa HJK:n ja Hakan tasoa, ei paljon alempana, mutta sen verran että HJK & Haka saisivat tässä jotain 65-68% lukemia. RoPS nappasi tärkeän voiton rampautuneesta Jarosta, jolla oli poissa paras hyökkääjä + keskikenttämies sekä pakki (pitkäaikaisloukkaantunut). Tästä tuli ainakin vähän uskoa lisää tekemiseen ja TamU ei tosiaan ole maaleilla juhlinut, joten olettaisin homman pysyvän aika vähämaalisena ja tasaisena.

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 16:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Viesti Kirjoittaja epe »

Siirretyyn sitten omatkin sadut tänne osioon päivitettynä tuoreimmilla tiedoilla.

Sunnuntai 30.5
Haka - Hämeenlinna
Näyttäisi selvältä Hakan voitolta. Hakalla on tällä hetkellä liigan paras puolustus, ainoastaan kaksi päästettyä maalia. Tosin hyökkäys ei ole ollut viime peleissä liigan eliittiä, kolmessa edellisessä pelissä ei yhtään tehtyä maalia ja Popovits on ollut ainakin kahdessa edellisessä ottelussa pimennossa. Hämeenlinnan tilanne on tällä hetkellä sen verran sekava, että en jaksa uskoa että joukkue kykenee heikolla hyökkäsykalustollaan vaarallisiin hyökkäyksiin Hakan alueelle. Arvaus 2-0

Inter - HJK
Inter saa lähes parhaan miehistönsä jalkeille (Botha ja Lindelöf pannassa) ja osa miehistä on ollut Ruotsissa yksityistreenissä tällä viikolla hiomassa taitojansa. Interin puolustuskin on pitänyt suhteellisen hyvin vaikka sitä kauden alussa hieman epäilinkin. Mahouve on pelannut pääosassa pelejä odotetun hyvin. Mielestäni Inter ei saa kuitenkin vielä kaikkea irti materiaalistaan, Interiähän on arvosteltu mm. Bothan peluuttamisesta väärällä pelipaikalla. HJK:n asenne näyttää olevan sama kuin viimekin kaudella: pelataan virkamiesmäisesti ja odotetaan että saataisiin maali aikaan ja vasta vastustajan mentyä johtoon aletaan pelaamaan tosisssaan. Tällä kaudella joukkue on noussut jo kolme kertaa tappioasemasta tasapeliin. TP:tä vastaan HJK oli kuin haamu siitä mitä joukkueesta ennen kautta odotin. Loukkaantumiset verottavat joukkueen iskukykyä tällä hetkellä pahemman kerran. Puolustus pelasi todella epävarmasti ja välillä sinne jäi reilustikin aukkoja. Edes Jensen(liigan parhaita pelaajia) kokemuksellaan ja taidollaan ei pystynyt yksin pelastamaan joukkuetta. TP:lle avautui hyökkäysaluella ja keskialueella käsittämättömiä paikkoja Klubin virheiden vuoksi. Hyökkäyksessä nuori Koivisto oli parempi kuin Poulsen. HJK oli vahvoilla ilmapalloissa TP:n lyhyiden puolustuspelaajien ansiosta. Avauksessa olleellta Sorsalta puuttuu puolestaa vielä paljon voimaa pärjätäkseen Veikkausliigassa. Tähän otteluun Klubi saattaa saada takaisin Kallion ja Grönlundin, mikä olisi edes pieni helpotus joukkueelle. Grönlund oli tosin minulle ainakin hieman pettymys kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja Kallion kunnosta ja pelipaikasta ei ole tarkkaa tietoa. Kaiken kaikkiaan itse antaisin vähemmän prosentteja HJK:lle kuin kaikki muut... mutulla ainakin lähes tasabuukki. Arvaus 1-1

Jazz - Lahti
Jazz aloittanut reilusti yli odotusten, mutta joukkueen taso ei ole kuitenkaan kovin kaksinen. Jazz on tehnyt kotona jo 10 maalia, mutta vastassa ovat olleet TP , Hämeenlinna ja TamU, jota vastaan pelattu matsi oli sarja-avaus. Jazzin puolustus tulee päästämään jälleen ainakin yhden maalin taakseen. Lahti on puolestaan puolustanut hyvin, mutta maalinteko on tökkinyt todella pahasti. Paikkoja on ollut, mutta kärjistä ei löydy viimeistelytaitoa kun pikku-Kuqikin on pelikiellossa. Edellisessä ottelussa Piracaia oli täysin pimennossa loppua lukuunottamatta ja ainoassa näkemässäni Jazzin matsissa HJK:ta vastaan Jazzin hyökkäysyritykset näyttivät aivan onnettomilta. Itse löydän ainakin Lahdelle pelin arvoisia kertoimia. Arvaus 1-2

KooTeePee - TPS
Molemmat joukkueet ovat yllättäneet minut alkukauden hyvillä otteillaan. KooTeePeen puolustus ja etenkin topparipari ovat pelanneet todella hyvin alkukauden. Rankkasin joukkueen puolustuksen ennen kautta aivan sarjan heikoimpiin. TPS:n rankkasin puolestaan ennen kautta lähes kaikilta osa-alueiltaan keskikastiin, en olisi mitenkään uskonut, että joukkue pystyy tekemään 9 maalia tähän mennessä varsinkin kun vastassa ovat olleet Inter ja HJK:kin. Joukkue vaikuttaa tasaiselta ja yhtenäiseltä mikä on lienee sen vahvuus. Keskikenttä on pelannut hyvin ja nuori Kasper Hämäläinenkin on pelannut hyvin. Tasaista. Arvaus 2-2

Tampere_Utd - RoPS
Vähämaalinen ottelu tulossa. TamUn puolustus on pelannut odotetusti hyvin päästäen ainoastaan 3 maalia, mutta joukkue on tehnyt myöskin ainoastaan 3 maalia joten epäilykseni TamUn hyökkäystehoista on ainakin ensimmäisissä peleissä osoittautunut oikeaksi. Rops otti kauden ensimmäisen voittonsa Jarosta vieraskentällä vaikka Jaro olikin enemmän niskan päälle. Rops sai myös mukavasti aneemiseen tehtyjen maalien sarakkeeseen kaksi osumaa lisää. Godar ja Saileti olivat olleet vihdoinkin liekeissä edellisessä pelissä. Itse veikkaisin ottelusta vähämaalista molempien puolustusvoittoisen taktiikan johdosta. Rops lähtee kyttäämään vastaiskuja, mutta jäänee todennäköisesti nollille. Arvaus 1-0.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


shiirer
Avatar
Jäsen
Viestit: 789
Liittynyt: 14.01.2003, 11:29

Tuotto: +10.34 yks.

Palautus%: 101.08%

Panosten ka: 4.31 yks.

Vetoja: 221

Pisteitä: 215
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja shiirer »

Koodi: Valitse kaikki

Inter - HJK
30-28-42
Tampere - RoPS	
66-20-14
Haka - Hämeenlinna	
68-20-12
KooTeePee - TPS	
34-29-37
FC Jazz - FC Lahti	
33-29-38
Lahti ja Tepsu pelattu jo aiemmin. HJK olis siinä ja siinä, muista tuskin löytyy pelattavaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vanhemmat seurannat: viewtopic.php?f=8&t=18

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Jazz-Lahti pelissä tehdään tyly liike:
FC Jazz - FC Lahti: 40-26-34 --> 34-28-38

Jazzilla on sen verran kokoonpanohuolia ja muita sotkuja että Lahti on pakko kääntää tässä suosikiksi, eli Neo palaa ruotuun :D Jazzin materiaali on sen verran kapea, että parikin loukkaantumista tarkoittaa kokemattomien junnujen viskaamista avaukseen. Varsinkin Rantasen todennäköinen puuttuminen on rankka isku, eikä hänen pelaaminen vajaakuntoisena yhtään sen parempi vaihtoehto ole. Myös Lähitie ja Ruisniemi ovat käsittääkseni ykköskokoonpanon miehiä ja Jazzin kapeassa materiaalissa noi tuntuvat jo.

http://www.veikkausliiga.com/uutisluku.asp?id=11322

Edit: Lahti oli äsken betfairilla 2.92, joka kelpasi allekirjoittaneelle kyllä isolla kädellä :shock:

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Suomen paras opas kryptovaluutoista bitcoinkeskus.com | På Svenska bitcoincenter.se | På Norsk bitcoinsentralen.no | In English aboutbitcoin.io |

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11549
Liittynyt: 25.02.2003, 18:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6214
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Jazz - Lahti 33 % 29 % 38 %
-> Muutetaan Lahti joko 39% tai 40%

Rantanen todellakin on tärkeä puolustukselle, ja pelatessaankin tuskin on täydessä pelikunnossa. Jos Rantanen puuttuu, niin sitten Lahti 40%, muuten 39%.

Lisäveto
Lahti pk 2,12 55% (39% mukaan) Pinnacle 2/10

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eetvartti
Jäsen
Viestit: 589
Liittynyt: 03.06.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Eetvartti »

Juna on palannut Tampereen suunnalta ja hieno peli oli.
Pirun kylmä oli vain ainakin siellä minne aurinko ei paistanut...
eli pääkatsomoon... :shock:

Nyt on aika palailla takaisin maajoukkueesta veikkausliigaan.
En julkaise vielä vetoja tasoitus/single osastolta, koska odotan yksiä kertoimia vielä JOS niitä sattuu edes tulemaan ja Tampereen reissun jäljiltä on hieman prosentitkin työn alla :wink:
Editoin tähän viestiin vedot sun muut jutut :shock:

Pelit:
FC Haka - FC hämeenlinna U2.5 55 Nordicbet 2,1 19,4€
FC Jazz - FC Lahti U2.5 56 Centrebet 1,95 13,3€
Kooteepee -TPS U2.5 58 Expekt 1,9 15,6€
FC Inter- HJK Expekt 1x 71% 1,55 25,1€
Pelistä tulee äärimmäisen tiukka peli ja tasapeli saa suuren merkityksen tässä ottelussa. Itse lähtisin tähän peliin FC Inter suosikkina, mutta jokatapauksessa 1,55 1x peliin on liian suuri kerroin näinkin tasaväkiseen peliin.
FC Haka-Hämeenlinna x 23 centrebet 4,7 3€
Lähinnä kokeilumielessä pienellä panoksella. Hämeenlinnalla voi hyvin venyessään saada aikaan tasapelin.Tämä veto siis lähinnä kokeilumielessä.
Tamu - Rops x2 52 Expekt 2,9 37€
Kierroksen jymy-yllätys. Jos Rops saa virtaa jalkoihinsa tuosta jaro pelistä ja mieli parantuu on pohjoisten pojilla yllätyksen paikka.
Yritetään hakea kierroksen yllätys tästä pelistä :wink:
FC Jazz-FC Lahti 1 paf 2,55 11,7€
Jazzin loukkaantumishuolien perusteella voisi lähteä pelaamaan Lahtea voittamaan, mutta Jazz on esittänyt kotonaan niin varmoja otteita ettei sitä voi unohtaa...0-2 tappiosta 2-2 (melkein 3-2) ja 5-1 voittoja. Voi olla, että ikuisen tuulen kentällä jazz jatkaa edelleen voitokkaana. Lahti on vaikea voittaa sitä ei sovi unohtaa...Ihme jos litmanen ei pelaa, kun mies jaksoi maaottelussakin viilettää koko pelin....

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Eetvartti, 30.05.2004, 11:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Seuranta Päivitetty: 23.01.2007

Minikommentit


Aki Lahti
Avatar
Jäsen
Viestit: 2584
Liittynyt: 16.01.2003, 18:53
Pisteitä: 1783
Paikkakunta: Iitti

Viesti Kirjoittaja Aki Lahti »

Centrebetille ja Unibetille tulosvetoja

Centrebetille

FC Inter - HJK 31% 34% 35%

1-1 kerroin 6,50 arvio 6,20
0,44% kassasta


FC KooTeePee - TPS 31% 34% 35%

1-1 kerroin 6,50 arvio 6,20
0,44% kassasta


FC Jazz - FC Lahti 37% 33% 30%

1-1 kerroin 6,50 arvio 6,30
0,29% kassasta


Tampere Utd - RoPS 60% 27% 13%

1-1 kerroin 8,00 arvio 7,80
0,18% kassasta

1-3 kerroin 101,00 arvio 84,80
0,10% kassasta


FC Haka - FC Hämeenlinna 72% 23% 5%

2-1 kerroin 7,50 arvio 7,40
0,10% kassasta


Huom !
Unibet tarjoaa tulokselle 2-1 kerrointa 8,00 jos tili siellä niin peliä sinne suuntaan tällöin panostus 0,58% kassasta


3-2 kerroin 29,00 arvio 25,40
0,25% kassasta


Huom !
Unibet tarjoaa tulokselle 3-2 kerrointa 32,00 jos tili siellä niin peliä sinne suuntaan tällöin panostus 0,42% kassasta


1-1 kerroin 11,00 arvio 9,10
1,04% kassasta


Unibetille 2-2 kerroin 24,00 arvio 20,70
0,35% kassasta

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Poissaolot:

FC Haka
Jarkko Okkonen (susp)
Lasse Karjalainen
Juha Pasoja

FC Inter
Samuli Lindelöf (susp)
Ryan Botha (susp)
Serge Ngal

FC Jazz
Vesa Rantanen (50-50)
Matti Lähitie (50-50)
Samu Ruisniemi

FC HML
Ernö Varga (susp)
Esa Mattila
Pekka Kunnola (50-50)

FC KooTeePee
- (?)

FC Lahti
Njazi Kuqi (susp.)
Ville Taulo

HJK
Tommi Grönlund (50-50)
Tomi Kallio (50-50)
Rami Hakanpää

RoPS
Panu Kuusela
Tero Mäkäläinen
Slavko Mandic

TamU
Heikki Aho (50-50)

TPS
Jukka-Pekka Tuomainen
Janne Vellamo (50-50)
Mikko Korhonen (loan -> GBK)

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Cooley
Jäsen
Viestit: 83
Liittynyt: 12.04.2004, 21:10
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja Cooley »

Osaiskohan joku kertoa mitä Parbetilla tapahtui tässä 27. päivän jälkeen?
Löin hyvissä ajoin 27.5. Haka - Hämeenlinna vedon sisään 12 eurolla ja kertoimelle 1.43. Nyt näyttää, että panos on palautettu? Miksi?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Raakku
Jäsen
Viestit: 178
Liittynyt: 23.01.2004, 23:59
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Spain

Väärä pelipäivä

Viesti Kirjoittaja Raakku »

Cooley kirjoitti:Osaiskohan joku kertoa mitä Parbetilla tapahtui tässä 27. päivän jälkeen?
Löin hyvissä ajoin 27.5. Haka - Hämeenlinna vedon sisään 12 eurolla ja kertoimelle 1.43. Nyt näyttää, että panos on palautettu? Miksi?
Varmaan tuolloin peli on ollut auki torstaille, joka oli vanha pelipäivä
ja koska peli siirretty sunnuntaille joutuvat mitätöimään vedot sääntöjen mukaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Cooley
Jäsen
Viestit: 83
Liittynyt: 12.04.2004, 21:10
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Väärä pelipäivä

Viesti Kirjoittaja Cooley »

Raakku kirjoitti: Varmaan tuolloin peli on ollut auki torstaille, joka oli vanha pelipäivä
ja koska peli siirretty sunnuntaille joutuvat mitätöimään vedot sääntöjen mukaan.
Tätä vähän epäilinkin, mutta eivät sitten avanneet kohdetta enää uudestaan oikealle päivälle. Perkele. Siitä olisi taas voinu napata varmimmat rahat aikoihin. Hämeenlinna on ihan sysipaska tällä hetkellä. Lyytikäinen sai tuohon joukkueeseen ryhtiä, mut nyt näyttää todella surkealta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eetvartti
Jäsen
Viestit: 589
Liittynyt: 03.06.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Eetvartti »

Pieni ilmoitus tuohon jazz peliin, että veikkausliiga.comin mukaan Rantanen on ilmoittanut pelaavansa Lahti pelin. :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta Päivitetty: 23.01.2007

Minikommentit


Olazabal
Jäsen
Viestit: 641
Liittynyt: 06.02.2003, 15:08
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Olazabal »

Siirränpäs nämä tänne:

May 30 Haka - Hämeenlinna 69 % 19 % 12 %
May 30 Inter - HJK 32 % 27 % 41 %
May 30 KooTeePee - TPS 36 % 30 % 34 %
May 30 Jazz - Lahti 38 % 26 % 36 %
May 30 Tampere - RoPS 64 % 24 % 13 %

pelit:

Inter 3,25 2,2e unibet
tps pk 2,06 1,1e pin
rops 8,50 1,7e unitedbet

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Olazabal, 30.05.2004, 17:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 15:18
Pisteitä: 69

Viesti Kirjoittaja harakka »

Haka - Hämeenlinna 71 20 9
Inter - HJK 30 29 41
Jazz - Lahti 37 28 35
KooTeePee - TPS 38 28 34
Tampere - RoPS 67 22 11

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin