Tänään on 28.03.2024, 16:36.

Lohko B: Kroatia, Englanti, Ranska, Sveitsi

Keskustelua jalkapallosta.
Viestiketju Lukittu
Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Lohko B: Kroatia, Englanti, Ranska, Sveitsi

Viesti Kirjoittaja Neo »

No niin, seuraavassa on tuttuun tyyliin "parilla lauseella" tiivistetty mun näkemykset Englannista. Arviot ovat täysin subjektiivisia ja perustuvat allekirjoittaneen tekemiin huomioihin kauden mittaan - aika monta peliä olen nähnyt ja ikävä kyllä ajattelen näin, vaikka olenkin brittifutiksen ystävä :|

Edit: ukot vääriä

Yleistä

Lyhyesti sanottuna joukkuetta on yliarvostettu, se on nyt yliarvostettu ja sitä tullaan yliarvostamaan. Englanti tulee taas saamaan varsinkin pörsseissä reiluja alikertoimia ja sitä vastaan tullaan tekemään rahaa, jos joukkue ei veny aivan ihmeellisiin suorituksiin jokaisella osa-alueella. Kokonaisuutena joukkue ei ole lähelläkään huippumaita millään mittarilla, mutta sillä on tapana kuitenkin maajoukkue-tasolla aina venyä hieman parempiin suorituksiin mihin materiaali oikeasti kantaisi.

Maalivahdit

David James (Man City)
Paul Robinson (Leeds)
(Ian Walker Leicester)

Yleisesti ottaen en keksi yhtään maata, jolla voisi ennakkoon olla huonompia vaihtoehtoja ykkösmaalivahdiksi. Englannin kaksikko on todella epäilyttävä, ja niskavillat nousevat pystyyn muistellessa viime kauden tuloksia näiden herrojen osalta. Paul Robinson on tulevaisuuden nimi ja miehessä on kyllä ainesta & siirto Tottenhamiin voi tuoda ensi kaudella lisää itseluottamusta ja hyviä pelejä. Robinson ei kuitenkaan ole kuin varamiehenä näissä kekkereissä, eikä hänellä ole sellaista itseluottamusta surkean kauden jälkeen, että mies voisi käytännössä kuvitella hyppäävänsä tolppien väliin. Tämä tarkoittaa sitä, että David James on maalilla – eli mies joka seisoi melkeinpä Valioliigan haparoivimman puolustuksen (Man City) ns. lukkona tällä kaudella. Kokonaisuutena maalivahtipelissä tarvitaan järkyttävää tason parannusta jos Englanti meinaa päästä lohkostaan edes jatkoon. Molemmat maalivahdit ovat pelanneet joukkueessa, joiden kausi meni täysi penkin alle, jonka vuoksi itseluottamuskaan ei ole millään erikoisella pohjalla.

Puolustus
Ledley King (Tottenham)
Gary Neville (Man Utd)
Wayne Bridge (Chelsea)
Ashley Cole (Arsenal)
John Terry (Chelsea)
Phil Neville (Man Utd
Sol Campbell (Arsenal)
Jonathan Woodgate (Newcastle)
Jamie Carragher (Liverpool)

Puolustuspäätä kuvaisin ehkäpä sanalla keskinkertainen – siellä löytyy kokemusta ja myös hieman taitoa (Cole), ja se on kyllä parempi mitä aivan heikoimmilla mailla. Rio Ferdinandin puute kuitenkin näkyy väistämättä, jonka vuoksi Englanti häviää myös peräpään vertailussa kaikille huippumaille: ”pissa-Rio” on kuitenkin Englannin paras puolustaja ja jokainen muistaa kuinka Man Unitedille kävi kun Ferdinand lähti (käytännössä koko kausi romahti). Sol Campbell ja Ashley Cole pelasivat Arsenalin takalinjoilla tämän kauden ja he ovatkin ihan hyvää Eurooppalaista tasoa - Cole noussee tukemaan myös hyökkäyksiä ja Campbell on perusvarma ja kova toppari, hyvä pääpelaja, joskin hieman kankea.

Uskoisin että tämä kaksikko on ykkösvalintana, Colen tilalle on sitten heittää Chelsean Wayne Bridge, joka
pelasi sinipaidoissa myös hyvä kauden.Vasen laita on siis hyvin suojattu myös loukkaantumisten osalta. Toiseksi toppariksi olisikin tarjolla sitten Chelsean John Terry, joka keräsi myös todella paljon kehuja ja hieman pienestä koostaan huolimatta veti upean kauden Valioliigassa. Pidän hänen valintaansa avaukseen täysin ansaittuna. Terryn ja Campbellin jälkeen keskustaan jää käytännön tasolla vaihtoehdoksi Jonathan Woodgate tai jompi kumpi Nevillen siskoksista, ehkä myös Wayne Bridge, mutta Terry & Campbell pelaavat joka sekunnin jos vain ovat kunnossa. Oikea laita on selkestä heikoin osa-alue, sillä Carragher & Gary Neville ovat vain välttävää tasoa eivätkä edes erityisen vahvaa Valioliiga-leveliä. Ranskaa vastaan tulee Svennikselläkin äitiä ikävä, sillä tuolta laidalta tullaan sisään koko ajan, varsinkin jos Beckhamille sattuu vähänkin huono päivä eikä hän jaksa aina raataa alas päin. Kokonaisuutena Englannin puolustus on ”ihan OK”, mutta sieltä puuttuu selkeä johtohahmo eikä se aivan kestä vertailua huippumaihin.


Keskikenttä

Steven Gerrard (Liverpool)
David Beckham (Real Madrid)
Frank Lampard (Chelsea)
Paul Scholes (Man Utd)
Nicky Butt (Man Utd)
Owen Hargreaves (Bayern Munchen)
Kieron Dyer (Newcastle)

Arvoisa lukija kuvittelee todennäköisesti tässä vaiheessa ennakkoa minun lähteneen Englannin kimppuun kera tervan ja höyhenien. Olettaisin että kirjepommit on jo postitettu (osoitteen saa ylläpidosta) ja mailiosoiteeni lisätty n. 200 eri viagra-listalle. Mutta! Jos pinnasi ei vielä palanut niin katso ja hämmästy, sillä plussan pilkahdusta on luvassa seuraavaksi. Nimittäin keskikenttä on Englannilla selvästi joukkueen paras osa-alue, vaikka näen senkin yläpuolella muutamia arvoituksellisia pilviä. Keskikenttähän tunnetusti on sekä moottori hyökkäyksiin että puolet joukkueen puolustuksesta, joten näiden herrojen työmoraalista on paljolti kiinni Svenniksen ryhmän menestys.

Ykkösnimenä tietysti kaikkien ah-niin-rakastama David Beckham, jolla on kuitenkin alla sotkuinen kausi sekä pelillisesti että siviilielämässä. Miehen taidot tuskin ovat kadonneet mihinkään, ja julkisuudessa ollaan taas Victorian kanssa pusi-pusi, joten alkaisiko ne pallot löytää taas tietään häkkiin? Syytä ainakin olisi. On kuitenkin selvää että Beckhamiin joko kaadutaan tai Beckhamin avulla mennään finaaliin, ja Davidin on kyllä nostettava nyt tasoaan ja pelattava hyvin jos kisoissa meinataan mennä edes alkua pidemmälle. Frank Lampard on ehkä Englannin kehutuin ja kohutuin keskikenttämies - en itse oikein ymmärrä vieläkään onko hän lintu vai kala, mutta kyllä ”juniori” paikkansa keskustassa täyttänee oikein hyvin. Sen jälkeen riippuu hyvin paljon paikkojen säätämisestä, eli missä kukin pelaa, sillä Scholes vetää Man Unitedissa aika vapaata roolia ja Liverpoolin Gerrard pystyy pelaamaan melkeinpä missä tahansa. Tämän nelikon näkisin kuitenkin aloittavan, joskin Hargreaves on mulle hieman tuntematon nimi, joten hänestä en osaa sanoa juuta enkä myöskään sitä jaata.

Butt on kuitenkin suht hyödytön pelaaja hyökkäyssuuntaan, ja voisin kuvitella että hän ja/tai Hargreaves otetaan kentälle johtoasemassa jos halutaan vähän jarruttaa peliä, esim Scholesin tilalle. Tai mahdollisesti Ranskaa vastaan Butt pelaisi Lampardin paikalla. Dyer epäonnistui myös tällä kaudella, mutta Harakoiden miehessä on hurja potentiaalia ja hänet voidaan jopa iskeä oikelle laidalle pakin paikalle jos tarvetta on saada lisää tulivoimaa tappiotilanteessa. Kokonaisuutena kuitenkin nelikko Scholes – Lampard – Gerrard – Beckham on selkeästi paras osa-alue Englannilla ja heidän pelihuumoristaan on pitkälti Englannin jatkopaikka kiinni, sillä mikään muu osa-alue Englannilla sitä tuskin tulee ratkaisemaan.


Hyökkääjät

Emile Heskey (Liverpool, nyk. Birmingham)
Michael Owen (Liverpool)
Wayne Rooney (Everton)
Darius Vassell (Aston Villa)

No niin, päästään taas heittämään miehiä giljotiiniin eli käsittelyssä on niin sanottu Englannin hyökkäysvoima. Tuosta setistähän voidaan suoraan karsia pois yksi nimi, joka ei ole edes Valioliiga-tasoa, eli Darius Vassell. Vassell on maajoukkueessa siitä syystä kun ketään parempaa ei sinne yksinkertaisesti ole heittää, ja toiseksi hän on niin sanotusti Svenniksen lempipuudeli. Vassell oli Aston Villassa Angelin kakkosmies ja hänestä ei ole mitään hyötyä maajoukkuetasolla. Emile Heskey onkin sitten ruumisarkku johon on isketty koivet kiinni, ja maalipotentiaali Valioliigassa ”vahva 5 maalia per kausi”. Heskey on myös joukkueessa siksi kun hänet on sinne aina erehdytty valitsemaan, eikä ketään parempaakaan taaskaan ole. Jokainen joka on nähnyt yhdenkään Liverpoolin pelin tietää kyllä tuon miehen niin sanotut taidot. Sitten jäljelle jääkin kaksikko Wayne Rooney & Michael Owen. Rooneystä voin sanoa jopa pari positiivista sanaa, sillä ex-nyrkkeilijä on yksi Englannin ehdottomasti lupaavimpia hyökkääjiä yhdessä Blackburnin ihmeen Jon Steadin kanssa. Rooney on isokokoinen ja vahva pelaaja, hänellä on hyvä laukaus mutta pahoja puutteita EM-kisoja ajatellen: kokemus arvokisoista ja tärkeistä peleistä käytännössä nolla. Ongelmana on tämän lisäksi todella surkea Evertonin kausi, kun Rooneyn piti tällä kaudella vihdoin näyttää kykynsä ja iskeä se 15-20 häkkiä. Toffees kuitenkin veti susipaskan setin ja hyvä etteivät divariin tippuneet, Rooney otti kortteja ja kiukutteli. Mutta Rooney voi olla yllättävän kova sana sillä näyttöhaluja luulisi löytyvän - jos Svennis vain tajuaa pistää kaverin kentälle. Owenin tietävät kaikki nimeltä, mutta harva tajuaa miehen parhaiden aikojen menneen jo kauan sitten. Tämä kausi on ollut Owenille vaikea, sillä takana on pitkä loukkaantumisjakso eikä hän päässyt missään vaiheessa kunnon vireeseen kuten ei myöskään koko Liverpool. Lisäksi Owen munasi myös rankkareita ja itseluottamusta koeteltiin urakalla.

Kokonaisuutena hyökkäyspää on jokseenkin yhtä arvoitus mitä maalivahtipeli, eli joukkueessa ei ole yhtään oikeasti hyvää Eurooppalaista tasoa olevaa kärkipelaajaa. Owen on sellainen ollut mutta mitä hän on nykyään – sitä ei kukaan tiedä. Portugali, Espanja, Italia, Ranska jne ovat kaikki valovuoden edellä brittejä tälläkin osa-alueella.


Yhteenveto

Englannin jatkopaikan tulee pelastamaan helppo lohko, ja sille olisi pikkaisen huonommalla arvontatuurilla voinut tulla lähdöt jopa alkulohkovaiheessa. Vaikka Englantia haukuinkin paljon, niin toki tiedostan kaksi tärkeää asiaa: 1) Svennis on todella pätevä mies virassaan ja hän kyllä tietää miten joukkueesta revitään kaikki irti. 2) Englannilla on tapana venyä arvokisoissa yli rajojensa, ja varsinkin Beckahm voi liekkeihin päästyään tehdä ihan mitä vain – parhaimmillaan hän on koko maailman eliittiä omalla paikallaan. Mutta pelaajamateriaali ryhmällä vain yksinkertaisesti on huono, kun sitä vertaa kaikkiin muihin maihin joiden oletetaan pääsevän jatkoon lohkoistaan. Olen yllättynyt jos a) Englanti ei häviä Ranskalle ja b) jos se pääsee jatkopeleistä yhtään kierrosta eteen päin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

No niin, koska kukaan ei ole miuta hirttänyt niin jatketaan :P

Kokoonpanoista yleensä:

Juttelin brittikaverini kanssa äsken tuosta ryhmästä, ja sen verran mulla oli väärä lista että Danny Mills ei tosiaan ole ryhmässä mutta Carragher siellä on: "Mills is just too shit to get in". Maalivahdeista hän kommentoi lyhyesti: "we have no real good keepers, kirkland is our best IMO". Kärkeen sen verran mahdollisia muutoksia, että Vassell on ollut hieman heikossa kunnossa viime aikoina joten Defoe saattaa puskea mukaan. "Butt boys are Butt himself, Vassell, Heskey and David james, no english man would have them in". Tuossa tiivistettynä :D

Englanti tullee pelaamaan tiivistettyä diamondia, sillä ongelmana on tosiaan toi vasen laita jota ei Englannilla ole. Harmin paikka niille että Giggsy ja Duff eivät kuulu ryhmään :| Eli käytännössä joukkueella ei kukaan pelaa normaalin laitalinkin paikalla ja vasemmalta laidalta Cole alias Chris Rock tulee tekemään nousuja, uskoisin että Neville oikealla on vähän enemmän puolustusvoittoisessa roolissa. "Butt-boy" pelaa puolustuslinjan yläpuolella ja vasemmalla puolellaan todennäköisesti Gerrard, varalla tai hänen tilallaan sitten Lampard. Oikealla Beckham, ja kärkien alapuolella suht vapaassa roolissa Scholes kuten ManU:ssakin. Kärkiparina pitäisi siis kaiken järjen mukaan olla Rooney & Owen.

Ja piirustettuna kuvio näyttää tältä:

Koodi: Valitse kaikki



             Owen         Rooney

                 Scholes

         Gerrard          Beckham
                  Butt

Cole                                Neville
         Campbell        Terry

                  James
Vaihtoehdot joka pelipaikalle:

Koodi: Valitse kaikki

             Heskey         Vassell

                   Dyer

         J.Cole          Lampard
                Hargreaves

Bridge                            Carragher
         Neville        King

                  Walker

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

EM-rankingit:

Parasta A-ryhmää: Ranska

Yleistä:
Hallitseva Euroopanmestari Ranska voitti EM-karsintalohkossa kaikki 8 otteluaan ja on nyt enemmän kuin valmis kuittaamaan tähtipelaajien ylimielisyydestä ja vastustajien aliarvioinnista johtuneen MM-kisojen katastrofin. Menestyksen tuoman ansaitun ja suorituksia parantavan itseluottamuksen muuttuminen suorituksia heikentäväksi ylimielisyydeksi on joskus hyvin pienestä kiinni, ja se näkyi Ranskan pelaajien otteista MM-kisoissa. Edellisiin MM-kisoihinhan Ranska selvisi ilman mitään karsintoja koska oli myös Hallitseva maailmanmestari, joten joukkue valmistautui pelaamalla vain ystävyysotteluita. Kovien otteluiden puute oli monien mielestä myös yksi merkittävä tekijä Ranskan MM-menestyksen tiellä.
EM 2004 -karsintojen maaliero 29-2 ja vuoden 2003 FIFA Confederations Cupin voitto myös puhtaalla pelillä kertoo kaiken oleellisen Ranskan joukkueen iskukyvystä näiden kisojen alla. Myös kaikki Ranskan harjoituspelit ennen EM-kisoja ovat menneet ilman tappioita maalierolla 9-0 (6.6 on vielä viimeinen valmistautumispeli, kotiottelu Ukrainaa vastaan).

Vahvuudet:
EM-kullan 2000 ja MM-kullan 1998 kirkkaimmista tähdistä osa on jäänyt jo eläkkeelle, mutta materiaali on silti erittäin kova. Maailmanluokan tähtipelaajia, joilla on paljon kokemusta ja kansainvälistä menestystä, riittää joka kohtaan kenttää ja vielä pitkän matkaa vaihtopenkkiäkin.
Koska pelaajat ovat hyviä yksilöinä, ja toimivat hyvin myös joukkueena, niin tämänkaltaisen laajan, taitavan ja vielä hienon joukkuehengen omaavan pelaajamateriaalin ansiosta valmentaja Jacques Santinilla on käytössään lukematon määrä erilaisia pelisysteemeitä ja muita taktisia vaihtoehtoja. Moni Ranskan pelaaja pystyy pelaamaan kovalla tasolla useallakin eri paikalla, se on hirmuvahvuus laadittaessa taktiikoita eri vastustajia vastaan sekä muutettaessa niitä pelien aikana. Se että Henry, Vieira ja Pires saavat pelata jatkuvasti yhdessä myös Arsenalin paidassa, ei ole ainakaan mikään miinus Ranskan maajoukkueenkin pelin toimivuudelle.

Heikkoudet:
MEGAtähtien mahdollinen ylimielisyys, jonka todennäköisyyttä toki laskee MM-kisojen kipeät muistot (yhtenä suurimmista mestarisuosikeista pelit siis loppuivat jo alkulohkoon kun Ranska hävisi 2 peliä, eikä paperilla erittäin tulivoimainen joukkue pystynyt voittamaan yhtään peliä puhumattakaan että olisi saanut tehtyä YHTÄÄN MAALIA ??).
Ranskan puolustus on varsin nimekäs paperilla, mutta kentällä sen yllä on hieman kysymysmerkkejä, esim. joukkueen kapteeni ja puolustuksen lukko Marcel Desailly vajosi Chelseassa vaihtomiehen roolin (silti EM-karsinnoissa meni vain 2 maalia omiin).
Maalivahti Barthez ei enää vakuuta, joten ykkösvahdin paikkaa kärkkyy Ranskan liigan tämän(kin) kauden mestarijoukkueen Lyonin loistava ja huippukuntoinen maalivahti Gregory Coupet, joka on johdattanut Lyonin jo kolmeen peräkkäiseen Ranskan mestaruuteen ja ollut yksi Lyonin tärkeimmistä pelaajista, jollei jopa kaikkein tärkein.

Pelityyli:
Ranskan materiaali hyökkäyssuuntaan pelatessa on nyt jopa vielä astetta kovempi kuin 1998 Maailmanmestaruuden ja 2000 Euroopanmestaruuden voittaneissa joukkueissa, joten pelisysteemiään uuden valmentajan myötä pikkuriikkisen aikaisempaa varovaisemmaksi laittanut Ranska on edelleenkin erittäin hyökkäysvoittoinen ja tulivoimainen maaliahneen kärkiparin Henry-Trezeguet (johon vielä Saha tarjolla) sekä luovan keskikentän Pires-Zidane-Vieira (huh mikä materiaali, happea, happea...) johdolla.

Maalimäärät (tehdyt-päästetyt):
EM-2004 karsinnat 29-2 = 3,9/ottelu
MM 2002 0-3 = 1,0/ottelu
MM 2002 karsinnat (ei mukana)
EM 2000 13-7 = 3,3/ottelu
EM 2000 karsinnat 17-10 = 2,7/ottelu

Tällaista kasailen joka joukkueesta, myös niistä joista muut ovat kirjoittaneet/kirjoittavat. Teen nämä ensin aika ylimalkaisesti, joukkueet perusluokkiin, ja sitten ne viimeistellään lopulliseen järjestykseen kun kaikki kentän osa-alueet ja pelaajat on vertailtu ja puntaroitu keskenään, ja kun kaikki muutkin asiat on tutkittu, joukkueiden viimeiset harjoituspelit, lopulliset kokoonpanot yms. asiat joilla samassa perusluokassa olevien joukkueiden välille voisi saada jonkun pienen hajuraon ja sitä kautta vielä pienen lisäedun EM-kisavetoihin.

EDIT: edit, ja vielä kerran edit.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Mika Ässä, 29.05.2004, 23:00. Yhteensä muokattu 7 kertaa.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Eipä tuohon ole juuri lisättävää, Ranskahan on näin Valioliiga-analogiaa käyttäen Arsenalin keskikenttä vahvistettuna taiturimaisella Zidanella, jonka taakse lyödään Chelsean tasoinen takalinja ja kärkeen tuikataan vielä toinen maaliahne kärkimies. Pyörryttää :shock:

Jos nyt tekisin vertailua tuohon haukkumaani Englantiin, joka pelaa Ranskan kanssa samassa lohkossa:

Maalivahdit: Barthez on tosiaan iso kysymysmerkki mutta olettaisin Ässän mainitseman Coupet'n olevan mies paikallaan. Joka tapauksessa EI VOI hävitä David Jamesille. Tämä osa-alue menee siis Ranskalle joskaan ei mitenkään järkyttävästi, en usko että maalivahtipelillä kumpikaan joukkue mestaruutta voittaa.

Puolustus: Ranskan puolustuspää on kova, mutta se ei kuitenkaan ole Englantiin nähden hirvittävästi parempi. Näkisin että A.Cole on vasemmalla laidalla parempi kuin virkaveljensä Lizarazu tai Silvestre. Keskuspuolustus Terry & Campbell ja Gallas & Desailly ovat suht tasoissa, Desailly ehkä hieman kankeampi ja vanhempi. Oikealla laidalla olevaa Nevilleä en kuitenkaan erityisemmin arvosta ja näkisin täällä taas olevan etua Ranskalla. Kokonaisuutena peräpää (mv + pakit) näillä joukkueilla on tasoa kohtuu hyvä - ei se ihan maailman paras ole mutta hyvä, ja suht saman tasoinen.

Keskikenttä on Englannin paras osa-alue mutta kyllä Ranska ajaa siinä sitten brittien yli ja lujaa: Pires & Vieira olivat melkeinpä koko Valioliigan parhaat keskikenttämiehet tällä kaudella, siihen kun lisätään Zidane vielä mukaan niin oksat pois. En tiedä ketä siinä neljäntenä miehenä peluutetaan mutta kyllä Pires & Zidane ovat niin taitava kaksikko ettei edes Brasilialta löydy tuollaista keskikenttää 8) "Paddy" Vieira on luunkova työhevonen joka säätää joka suuntaan ja uskoisin että neljäs mies on myös hieman puolustavampi & "likaisen työn tekijä" Ranskan ryhmityksessä.

Kärkipäässä Ranska pesee Englannin ja melkeinpä jokaisen maailman joukkueen tällä hetkellä, sillä Henry on niin hyvä ja vielä saadessaan pelata yhdessä Piresin JA Zidanen kanssa niin tuloksen pitäisi kaiken järjen mukaan olla todella rumaa. Tuohon kun lyödään vielä sekaan Trezeguet tai Louis Saha niin Henryn parina on aina mies joka iskee missä tahansa Euroopan pääsarjassa yli 0,50 maalia per ottelu. Päätähuimaava hyökkäysarsenaali, mahdoton kuvitella mistään Euroopan maasta löytyvän tuollaista laatua kun mennään suuntaan vastustajan maali.

Näkisin että Ranskan heikkoutena on nimenomaan puolustuspää, ja takaraivossa kummitteleva MM-kisojen nolo kosahdus. Ensimmäinen peli on heti Englantia vastaan ja jos siinä tulee turpaan niin peli voi olla taas yllättävän vaikeaa. Arsenal oli tällä kaudella joukkue, joka teki aina 2 maalia jos vastustaja teki yhden eikä vain yksinkertaisesti suostunut häviämään. On jännä nähdä tuovatko Pires & Henry & Vieira samanlaisen tahtotilan myös maajoukkueeseen.

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Ranskan keskikentällä on neljäntenä miehenä mitä todennäköisimmin AS Roman taitava ja vastustajien mielestä aivan liian kovia taklauksia jakeleva energiapommi Olivier Dacourt. hän juoksee myös alaspäin joten Zidane & Pires saavat rauhassa "suunnitella seuraavaa siirtoa" sillä aikaa kun pallo on hetkellisesti lainassa vastustajalla.

Neo kun tuntee Valioliigan paremmin kuin omat taskunsa (mitäh, sammakko??), niin saat Ranskan lopullisesti Valioliiga-analogiaan kun mietit että Dacourthan tuli Romaan Leedsista ja oli yksi suuri tekijä siinä että Leedsin nuori joukkue pelasi kaudella 2000-2001 upeasti Champions Leaguessa, selviten peräti semifinaaleihin asti :idea:

ehkä hieman vielä hion tuota formaattia, sitä on jo muokattu useaan kertaan, muutaman hassun lipsahduksen löysin tekstistä.
joka tapauksessa, ajattelin kasata sellaiset perustietopaketit joka joukkueesta, helpottamaan kaikkien hommia, EM-rankingeja ja -vetoja. lähinnä suurin hyöty voi olla noiden häntäpään vaikeiden joukkueiden kohdalla, mutta ajattelin silti aloittaa kirjoittamisen näistä kärkijoukkueista, ns. alkulämmittelynä...

minun EM-kisakuumemittari näyttää jo melko korkeaa lukemaa, toivottavasti se tarttuu kaikkiin muihinkin :mrgreen:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 914
Liittynyt: 18.12.2003, 12:02
Pisteitä: 840
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Ranskasta vähän

Viesti Kirjoittaja Zizou »

[quote="Mika Ässä"]EM-rankingit:

"Maalivahti Barthez ei enää vakuuta, joten ykkösvahdin paikkaa kärkkyy Ranskan liigan tämän(kin) kauden mestarijoukkueen Lyonin loistava ja huippukuntoinen maalivahti Gregory Coupet, joka on johdattanut Lyonin jo kolmeen peräkkäiseen Ranskan mestaruuteen ja ollut yksi Lyonin tärkeimmistä pelaajista, jollei jopa kaikkein tärkein."

Joo, Barthez alkaa olemaan "kävelevä aikapommi", sen vastaantulot ovat nykyään, jos vaan mahdollista, jopa entistä holtittomampia kuin aikaisempina vuosina. Taisi aiheuttaa Marseillen loppukauden aikanaan ainakin 4 rankkari vastustajalle, voi ola etä vieläkin enempi.
Mutta että Coupet olisi ehkä jopa Lyonin tärkein pelaaja, niin huh-huh :-) Äkkiseltään mieleen tulee varmasti tärkeämmät Juninho, Govou, Edmilson ja vähintään samalle viivalle Luyindyla ja Elber.
Coupetille sattui menneenkin kauden aikan monen monta "ei niin hyvää matsia" eikä hän ollut mikään "joukkuetta pystyssä pitävä voima" yksinkertaisesti osittain siitäkin syystä, että peliä käytiin pääsääntöisesti kentän toisessa päässä. Itse nostaisin vähintään samantasoiseksi veskariksi Nantesin Landreaun - hän piti Nantesia pinnalla monessa matsissa ja on tehnyt sitä jo monena vuotena !

"kärkiparin Henry-Trezeguet (johon vielä Saha tarjolla) sekä luovan keskikentän Pires-Zidane-Vieira (huh mikä materiaali, happea, happea...) johdolla."

Tuossa on tällä hetkellä aika iso kysymysmerkki - Zidane ja hänen kuntonsa ? Oli loppukaudesta hyvinkin huono RM:ssa, toisaalta ei siellä nyt kukaan juuri Figoa lukuunottamatta hyvin pelannut koko jengissäkään.
Mutta Zidane vaikutti fyysisesti olevan "puhki", ei ollut liikkuminen sellaista kuin on normaalisti - siitä seurasi sitten turhautumisia ja kuumenemisia, joista taas seurasi varoituksia ja ulosajoja...
Mutta onhan hänellä kuukausi sarjan loppumisen jälkeen aikaa kerätä patterit taas täyteen energiaa ennen EM:ää. Mutta jos on kisoissa edelleen "puhki", niin se kyllä näkyy Ranskan pelissä, sen verran dominoiva pelaaja hän keskikentällä on - kuten nähtiin viimeksi MM:ssäkin, kun Zidane ei ollut "täydessä tikissä" ja pelasi jopa loukkaantuneena.

Vielä tuohon alemmassa viestissä olevaan asiaan, jossa Dacourt ja taitava ovat samassa lauseessa - siinä on pakko olla kirjoitusvihre :wink:
Hän on hyvä omalla sarallaan, puolustavana keskikenttämiehenä, mutta ei siinä taitoa tarvita, vaan taklausvoimaa. Itse kyllä luulen, että keskikentän pohjalla pelaa Zidanen luottomies Makelele jo RM:än ajoilta -siinä oli kyllä yksi pahimmista mokista, mitä RM teki, myi sen tontin yhden parhaimmista pelaajista Chelseaan ja tulos oli sitten nähtävissä, kun RM:n puolustusta kohti tultiin ilman "vaimennusta" keskikentän pohjalta - kas kun siellä oli "uusina puolustavina keskikenttämiehinä"
Beckham ja Guti, peruskoulutukseltaan laitimmainen keskikenttämies ja hyökkääjä ja se kyllä näkyi myös otteissa :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Jep, Makelele pääsi Chelseassa avauskokoonpanoon siihen keskikentän keskustaan yhdessä Lampardin kanssa osin loukkaantumisten myötä, mutta kyllähän tämä kaksikko veti todella hyvän kauden. Ei Makelelen työ hirveästi näy eikä hän otsikoissa ole mutta tosi tärkeä mies paikallaan, hyvässä kunnossa ja täytyy oikein ruoskia itseään että koko äijän missasin kokonaan 8) Sen mitä Dacourtia muistan niin voisin uskoa Makelelen vievän sen vertailun 6-0.

T: Neo

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ranskasta vähän

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Zizou kirjoitti:Mutta että Coupet olisi ehkä jopa Lyonin tärkein pelaaja, niin huh-huh :-) Äkkiseltään mieleen tulee varmasti tärkeämmät Juninho, Govou, Edmilson ja vähintään samalle viivalle Luyindyla ja Elber.
joo, Ranskan mestaruutta viedään harvemmin kolmea kertaa putkeen ilman että joukkueen "tärkeimmät pelaajat" jakaisivat mielipiteitä, niitä kun pitää silloin olla niin kovin monta. kovasti Coupet on saanut kehuja, ja hän on ainoa jota on minun tietojeni mukaan spekuloitu Barthezin manttelinperijäksi. osaatko sanoa mihin Nantesin maalivahti on jäänyt näissä spekulaatioissa, ja miksei ole joukkueessa mukana?
Zizou kirjoitti: Tuossa on tällä hetkellä aika iso kysymysmerkki - Zidane ja hänen kuntonsa ?
kuten Zizou sanoi, Zizou ei vetänyt parasta kauttaan :P
ei huippupelaajatkaan voi vetää joka kausi täydellisesti, vaikea silti on löytää "puhki" olevaa Zidanea parempaa pelaajaa Ranskan joukkueeseen korvaamaan. Monacossa hyvin pelannut joukkueen kapteeni Ludovic Giuly on suurin ehdokas vara-Zidaneksi. tosin Giuly vetää oikeassa laidassa, Zidanehan hallitsee kentän vasenta laitaa. Zidanen pelatessa Pires saa siis luvan siirtyä oikeaan laitaan (Arsenalissa vasemmalla), jos taas Giuly pelaa, Pires voi olla omalla paikallaan vasemmalla. no, tästä voisi spelukoida paljonkin, hyvät vaihtoehdot eivät kuitenkaan ole ainakaan vähissä.
Zizou kirjoitti: Vielä tuohon alemmassa viestissä olevaan asiaan, jossa Dacourt ja taitava ovat samassa lauseessa - siinä on pakko olla kirjoitusvihre :wink:
Dacourt on taitava omassa roolissaan, ei välttämättä pallon kanssa ylöspäin pelatessa eikä kikkaillessa vaan juuri juoksemaan sinne alaspäin. korjaan sanan taitava tilalle hyvä :P
Dacourtia on eniten eri lähteissä spekuloitu tuohon neljännen miehen paikalle, toki paljon myös Makelelea.

Coupet on siis useiden jalkapalloasiantuntijoiden mielestä se joka voi todennäköisimmin ratkaista maajoukkueen mv-ongelman, Zidanen odotetaan nousevan omalle tasolleen taituroimaan tilanteita hyökkäyspäähän, ja Dacourt antaisi monissa spekuloinneissa omalla panoksellaan muille keskikenttämiehille enemmän vielä vapauksia kuin ehkä Makelelen ollessa kentällä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 914
Liittynyt: 18.12.2003, 12:02
Pisteitä: 840
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Re: Ranskasta vähän

Viesti Kirjoittaja Zizou »

osaatko sanoa mihin Nantesin maalivahti on jäänyt näissä spekulaatioissa, ja miksei ole joukkueessa mukana?

En todellakaan osaa ja sitä olen ihmetellyt monta kertaa aiemminkin :o
Ranskasta näin viime kaudella LIVE-matsien lisäksi ( varmaan ~20-25 kpl ainakin) lähes joka kierros FranceFootin = koosteohjelman kierroksen matseista. Lyonin ja Marseillen sitten luonnollisesti "extra-matseissa"
CL:ssä ja UEFA:ssa - eli tässä luotan itse näkemääni, en muiden tekemiin arvosteluihin.

Zidanesta se verran vielä. että se pelasi itse asiassa ihan hyvän, välillä jopa loistokkaan kauden RM:ssä, ainostaan loppukaudesta (vikat 5-6 kierrosta) se "näytti olevan" fyysisesti ja ehkä henkisestikin puhki ?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Neo kirjoitti:Sen mitä Dacourtia muistan niin voisin uskoa Makelelen vievän sen vertailun 6-0.
tuo vertailu on siis useimmissa etukäteisspekulaatioissa tasan 3-3, jollei jopa 4-2 Dacourtille. kun kisat alkaa niin ollaan kaikki viisaampia.
pyrin itse keskittymään enemmän ns. joukkueiden perusluokkiin, Ranskan taso kun tuskin mihinkään siitä muuttuu pelasi kumpi tahansa em. miehistä keskikentällä neljäntenä. ehkä Dacourt on siis tällä hetkellä paremmassa vireessä, hyvin on pullat uunissa Ranskalla tuon suhteen koska molemmat vakuuttaa.
niissä vaikeammissa ja monille oudoimmissa häntäpään joukkueissa tällainen pelaajien vertailu voi nousta arvoon arvaamattomaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ranskasta vähän

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Zizou kirjoitti:Ranskasta näin viime kaudella LIVE-matsien lisäksi ( varmaan ~20-25 kpl ainakin) lähes joka kierros FranceFootin = koosteohjelman kierroksen matseista. Lyonin ja Marseillen sitten luonnollisesti "extra-matseissa"
CL:ssä ja UEFA:ssa - eli tässä luotan itse näkemääni, en muiden tekemiin arvosteluihin.
hip-hei! se onkin MAHTAVA etu aina kun seuraa jotain sarjaa noin tarkasti! mulla on sellaiset kymmenkunta sarjaa joista pyrin näkemään aina kaikki ottelut ja koosteet, lukemaan otteluennakot ja -raportit, sekä seuraamaan muutenkin hyvin tarkoin. Ranskan liiga ei ole yksi niistä :shock:
sen takia luotankin Ranskan liigan kohdalla hyviksi havaitsemiimme lähteisiin, joista yksi on tästä eteenpäin nimimerkki Zizou 8) & 8)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Zizou
Avatar
Jäsen
Viestit: 914
Liittynyt: 18.12.2003, 12:02
Pisteitä: 840
Paikkakunta: Jumpan Kulma

Re: Ranskasta vähän

Viesti Kirjoittaja Zizou »

Niin, ei Ranskan liiga omalla kohdalla poikkea mitenkään LaLigan, Bundesin, Allsvenskanin tai vaikkapa Tippeliiganin kohdalla, jos ajatellaan matsien/koosteiden katsomista - sehän on hauskaa ajanvietettä !
Mutta ei se pelkästään tee jostakusta "asiantuntijaa", että tykkää/jaksaa/viitsii niitä katsella :D
Ja aina kannattaa luottaa omiin näkemyksiin, enimmäkseen...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Portillo
Jäsen
Viestit: 565
Liittynyt: 23.07.2003, 19:21

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: 100.00%

Panosten ka: 10.00 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 82
Paikkakunta: Helsingin mlk

Viesti Kirjoittaja Portillo »

Hieman irtonaisia ajatuksia Sveitsistä:

Maalivahtipeli:

Maaliin on tarjolla Saksan Bundesliigan M'gladbachin ykkösmaalivahti Jörg Stiel. 36-vuotias Stiel pelasi 28 joukkueensa 34:stä sarjaottelusta, ja pelasi varsinkin loppukaudesta mallikkaasti. Stielin kanssa maalivahdin paikasta taistelee Sveitsin liigan Baselin ykkösmaalivahti, 33-vuotias Pascal Zuberbühler. Zuberbühler muistetaan Baselin parin vuoden takaisesta UCL-menestyksestä. Sveitsin liigan taso ei ole kuitenkaan kovin kaksinen, ja arvokisoissa Zuberbühler on köykäistä kamaa Henryä ja Trezeguetia vastaan :P

Puolustajat:

Puolustuksen keskustan rungon muodostavat Baselin Murat Yakin, Liverpoolin Stephane Henchoz ja Lyonin Patrick Müller. Liverpoolin Stephane Henchoz oli Valioliigassa avauksessa 15 pelissä. Hän kärsi loukkaantumisista, eikä pystynyt muodostamaan Hyypiän kanssa takavuosien tapaan tiivistä toppariparia.
27-vuotias Patrick Müller pelasi vahvan kauden Ranskan huippuseura Lyonissa. Hän pelasi mm. kaikki joukkueen Championsliigapelit. Hän pystyy pelaamaan topparina, oikeana puolustajana sekä puolustavana keskikenttänä.
Valmentaja Kubi Kuhnin luottotoppari Murat Yakin(29v) johtaa Sveitsin puolustusta Portugalissa. Baselin alakerran herra ja hidalgo ei missannut yhtäkään Sveitsin kahdeksasta karsintapelistä. Kansainvälisissä karkeloissa hän on kuitenkin kevyttä tavaraa, kun vastassa on maailmanluokan kärkiä.
Oikeana puolustajana pelaa lähes varmasti West Bromwichin luottopuolustaja Bernt Haas. 26-vuotias Haas oli yhtä vaille kaikissa karsintapeleissä avauksessa.
Vasemmalle on tarjolla useampi vaihtoehto. Ykkösvaihtoehto on SC Freiburgin Bruno Berner(26v, 9 maaottelua), joka pelasi Bundesliigan keskikastiin sijoittuneessa Freiburgissa 27:ssä pelissä avauksessa, kuitenkaan täysiä minuutteja ei kertnyt kuin 20 pelissä. Berner pystyy pelaamaan myös keskikentällä.
Jos Werder Bremenin Ludovic Magnin toipuu loukkaantumisistaan, on hän myös varteenotettava vaihtoehto vasemmaksi puolustajaksi. Hän ehti aloittaa Bremenin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, kunnes loukkaantui ensimmäisen kerran. Tuskin hän ehti kunnolla kuntoutua edellisestä vammastaan, kun uusi iski. Magnin ehti käydä tässä välissä kaksi kertaa vaihdosta kentällä Bundesliigassa. 25-vuotias Magnin ehtinee kuntoutua EM-kisoihin mennessä, mutta pelikunto on täysi arvoitus.
Toppareita pystyy tuuraamaan Stephane Grichting(25v), joka pelasi Ranskan pääsarjan AJ Auxerressa liigassa 16 pelissä avauksessa. Loppukaudesta hän sai paljon luottoa. Lisäksi Grichting pelasi kuudessa Auxerren kahdeksasta UEFA Cup-pelistä.
Myös Baselin 32-vuotias Marco Zwyssig on maajoukkueessa Müllerin, Yakinin ja Henchozin varjossa. Kisoissa peliaikaa tuskin tulee.
1860 Münchenin 23-vuotias vasen laitapakki Remo Meyer mahtui Bundesliigasta pudonneen joukkueensa avaukseen yhdeksän kertaa. EM-kisoissakin vastuu jäänee pieneksi. Jos oikea puolustaja Haas loukkaantuu, pystyy Meyer tuuraamaan myös häntä.
Grasshoppersin 26-vuotias vasuri Christoph Spycher on ponnahtanut vastikään maajoukkueeseen. Vasempana puolustajana tai keskikenttänä viihtyvä Spycher on yksi vaihtoehto vasemmaksi puolustajaksi.

Keskikenttä:

25-vuotias Ricardo Cabanas aloitti kauden Ranskan pääsarjan Guingampissa, josta hän siirtyi tammikuussa takaisin Sveitsiin ja Grasshoppersiin. Hän ehti aloittaa seitsemässä pelissä Guingampissa, joista vain kahdessa hän pelasi täydet minuutit. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana tunnettu Cabanas sai peliaikaa EM-karsinnoissa kiitettävästi, hän teki mm. voittomaalin Albaniaa vastaan.
28-vuotias, 27 maaottelun mies Fabio Celestini esiintyi 22 pelissä Ranskan pääsarjan Marseillen avauksessa. EM-karsinnoissa tämä raskaantyön raataja oli välillä avauksessa, ja tuli muulloin penkiltä, josta hän ratkaisi pelin Sveitsille Dublinissa(Irlanti-Sveitsi 1-2). EM-kisoisa hän yrittää parhaansa mukaan tunkeutua Sveitsin avaukseen. Celestini viihtyy parhaiten keskikentän pohjalla rikkovassa roolissa.
Bundesliigan kasin, Hamburger SV:n keskikentän lukko, jo 50 maaottelua Sveitsin paidassa pelannut Raphael Wicky on yksi Sveitsin avainpelaajista Portugalissa. Wicky oli 27 kertaa HSV:n avauksessa Bundesliigassa, jossa maalitili jäi avaamatta. 27-vuotias Wicky pelaa toppareiden yläpuolella, josta pyrkii käynnistämään peliä eteenpäin.
27 vuotta kisojen aikana täyttävä Benjamin Huggel on uusi kaveri maajoukkueringissä. Baselin duunari on esiintynyt toistaiseksi viidesti maajoukkueessa. Avaukseen hän ei EM-kisoissa taida mahtua.
Sveitsin pelin sielu on VfB Stuttgartin Hakan Yakin. Hän liittyi Stuttgartiin tammikuussa 2004, ja ehti pelata Bundesliigassa kahdesti avauksessa. Stuttgartin kivikovalle keskikentälle hän tuli lisäksi kuusi kertaa vaihdosta. Yakin loukkaantui keväällä, eikä pelannut Stuttgartin viimeisissä otteluissa. EM-kisoissa häneltä odotetaan kuitenkin suurta panosta.
Ranskan pääsarjan Sochauxissa 20 kertaa avauksessa esiintynyt Johann Lonfat nähtiin mm. Anjalankoskella viime syksynä UEFA Cupin ensimmäisen kierroksen osaottelussa. 30-vuotias Lonfat on erittäin kokematon maajoukkuetasolla, ja avauksen paikka Sveitsin keskikentältä ei ole EM-kisoissa realistinen.
PSV:n avainpelaaja Johann Vogel johtaa Sveitsin keskikentän pohjaa Wickyn kanssa. 27-vuotias, 67 maaottelun mies Vogel pyrkii katkomaan vastustajan hyökkäyksiä ja pelaamaan playmakeria vastaan. Hän on kuitenkin itse myös taitava ja pystyy jakamaan palloa luotettavasti ylöspäin Yakinille.

Hyökkäys:

Kärjessä “viilettää” edelleen 35-vuotta kisojen aikana täyttävä Sveitsin jalkapallo-ikoni Stephane Chapuisat. 100 maaottelua on kohta plakkarissa, ja maalejakin on tullut 21. Chapuisat on jäähdytellyt uraansa jo muutaman kauden Sveitsissä, tällä hetkellä hänen seuransa on Young Boys Bern. Chapuisat on kokemuksensa ansiosta varsinkin pukukopissa korvaamaton pelaaja Sveitsille. Tilannenopeus on jo verkkaista, mutta paikan saadessaan verkko myös todennäköisesti heiluu.
Sveitsin uusi ykköspyssy on Ranskan pääsarjan maalipörssissä toiseksi sijoittunut Alexander Frei. Rennesin 24-vuotias tähti viimeisteli 28 ottelussa 19 maalia. Frei on todella monipuolinen, ampuu molemmilla jaloilla ja on hyvä pääpelaaja. Sveitsi laskee paljon maalinteossa Frein harteille. Hän oli myös karsinnoissa Sveitsin paras maalintekijä, 8 ottelussa syntyi 5 maalia.
Thunin 28-vuotias Milaim Rama on vaihtopenkkikamaa, jos joukkueeseen pääsee. Maaotteluja on takana yksi.
VfB Stuttgartin 23-vuotta täyttävä Marco Streller on varteenotettava vaihtoehto Sveitsin kärkeen vaihdosta. 195 senttinen Streller on parhaimmillaan pääpelissä, ja target-statuksen ansiosta hän voisi olla jopa vaihtoehto Frein kanssa avaukseen Ranskaa ja Englantia vastaan, jossa Sveitsin mahdollisuudet piilevät pitkissä palloissa kärkeen sekä nopeissa vastaiskuissa. Streller oli Stuttgartin avauksessa kuusi kertaa, ja pääsi vaihdosta kentälle seitsemän kertaa. Hän liittyi joukkueeseen vasta tammikuussa, joten 13 peliä on mukava saldo. Näissä otteluissa Streller teki kolme maalia.
FC Zürichin 23-vuotias Daniel Gygax lähtee joukkueeseen haistelemaan EM-kisojen ilmapiiriä, peliaikaa ei ole luvassa. Servetten 26-vuotias Loenard Thurrekin menee Gugaxin edelle valmentaja Kuhnin papereissa. Thurrekin jää kisoissa statistin rooliin.

Taktiikka:

Riippuu vastustajasta millä ryhmityksellä Sveitsi lähtee. Puolustus voidaan pelata kolmella tai neljällä. Oikeaksi pakiksi on kuitenkin tarjolla niin selvästi WBA:n Haas, että neljän alakerta on todennäköinen. Tällöin toppareina pelaavat joko M.Yakin-Henchoz tai M.Yakin-Müller. Vasemmalle on tarjolla SC Freiburgin Berner, Spycher tai Magnin mikäli toipuu loukkaantumisistaan. Etukäteen selvästi vahvempia, Ranskaa ja Englantia vastaan Sveitsi saattaa lähteä jopa kolmella puolustavalla keskikenttäpelaajalla. Toppareiden M.Yakin-Henchoz edessä raataisivat Müller,Wicky ja Vogel. Heidän kanssa keskikentälle vielä Cabanas hieman hyökkäävänä, jolloin H.Yakin pelaisi Frein takana piilokärkenä. Vaihtoehtona on myös Cabanasin tilalle Celestini, jolloin keskikenttä olisi todella tukossa! Kahdella kärjellä pelattaessa H.Yakin pelaisi kolmen puolustavan keskikenttäpelaajan yläpuolella ja kärjessä pelaisivat Chapuisat ja Frei. Streller olisi vaihtoehto Chapuisat’n tilalle, jolloin häntä käytettäisiin ensisijaisesti targetina. 4-4-2 systeemi on epätodennäköinen, sillä Sveitsillä ei ole varsinaisia keskikentän laitalinkkejä. Kroatiaa vastaan Cabanas saattaa olla yksi kolmesta alemmasta keskikenttäpelaajasta, jolloin yksi viisikosta M.Yakin, Henchoz, Müller, Wicky tai Vogel olisi vaihdossa. Wicky ja Vogel kunnossaan ollessa ovat kyllä 99% varmasti avauksessa.

Vahvuudet:
Paineettomuus, keskustan sumputus(hyvät topparit, kovat puolustavat keskikentät), Frei kärjessä

Heikkoudet:
Olematon laitapeli. Ei keskikentän laitapelaajia, ja laitapuolustajat ovat ö-kategoriaa tällä tasolla! Pelinteko liikaa H.Yakinin varassa.

Yhteenveto:

En odota Sveitsiltä paljoa näistä kisoista. Joukkue pelasi karsinnoissa varsin hyökkäävällä taktiikalla, mutta kisoissa keskikentän sumputus on todennäköistä. Sveitsin laidoista Ranska pääsee iskemään erittäin helposti, myös Kroatialla on nopeita ja taitavia laitapelaajia. Tiukkaa tulee Englannilla, jos Sveitsi lyö viisi ammattitaitoista miestä keskelle sumputtamaan. Kun laidoissakaan ei Englannilla ole kunnon wingereitä, voi 0-0 olla lähellä. Sveitsin maalinteko on täysin Hakan Yakinin syöttöjen ja Alexander Frein viimeistelyn varassa. Jatkopaikka olisi minulle suuri yllätys.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Smith
Jäsen
Viestit: 333
Liittynyt: 08.07.2003, 12:18
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja Smith »

Onko kellään tarkempaa tietoa Kroatiasta, esim. mahdollinen/oletettu avauskokoonpano?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Portillo
Jäsen
Viestit: 565
Liittynyt: 23.07.2003, 19:21

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: 100.00%

Panosten ka: 10.00 yks.

Vetoja: 1

Pisteitä: 82
Paikkakunta: Helsingin mlk

Kroatia

Viesti Kirjoittaja Portillo »

Tässä suora copypaste mun wordista 8) Tästä on ~viikko kun tämän kirjoitin itselle ylös. Yhteiseksi hyväksi tällä kuitenkin toimitaan, joten laitetaan tämäkin taululle! Tässä siis omia mielipiteitä Kroatiasta EM-kisoissa:

Kroatian EM-kisaryhmä:

Maalivahdit: Stipe Pletikosa (Shaktar Donetsk), Tomislav Butina (FC Brugge), Joey Didulica (Austria Vienna)

Ukrainalaisen Shaktar Donetskin ykkösmaalivahti Stipe Pletikosa on ykkösmaalivahti myös Kroatian maajoukkueessa. 25-vuotias Pletikosa on pelannut vajaat 40 maaottelua, ja pelasi joukkueensa kaikki kahdeksan karsintaottelua. 192-senttinen Pletikosa on parhaimmillaan yhdellä yhtä vastaan tilanteissa ja uloittuvana maalivahtina hän katkoo paljon keskityksiä. Kroatian kakkomaalivahti kisoissa on Belgialaisen Club Brüggen kakkosmaalivahti, 30-vuotias Tomislav Butina. Butina on myös uloittuva, 191cm ja hyvä katkomaan keskityksiä. Kolmosmaalivahti Joey Didulicalle ei peliaikaa ole tiedossa.

Puolustajat: Dario Simic (AC Milan), Robert Kovac (Bayern München), Igor Tudor (Juventus), Boris Zivkovic (Stuttgart), Josip Simunic (Hertha Berlin), Stjepan Tomas (Fenerbahce), Mato Neretljak (Hajduk Split), Mario Tokic (Graz)

28-vuotias, Italian mestari AC Milanista, Dario Simic kuuluu Kroatian valmentaja Otto Baricin luottopelaajiin. Simic pystyy pelamaan sekä topparina että oikeana puolustajana. 178-senttisen Simicin vahvuudet ovat merkkaamisessa, pääpelissä hän ei ole parhaimmillaan. Peliaika AC Milanin kivikovassa puolustuksessa oli tiukassa, Simic aloitti vain kuusi Serie A:n ottelua, ja tuli vaihdosta kentälle neljässä pelissä. Champions Liigassa Simic esiintyi kahdessa pelissä, ollen toisessa avausmiehistössä. Bayern Münchenin Robert Kovac on Kroatian puolustuksen avainpelaaja. 30-vuotias Kovac pelasi Bayernin avauksessa 19 ottelussa liigassa, ja seitsemässä Bayernin kahdeksasta UCL-ottelusta. Kovac joutui olemaan keväällä kuitenkin pitkään sivussa loukkaantumisen takia, ja kuntoutui Bundesliigan viimeiselle kierrokselle, jolloin otti heti paikan Bayernin avauksesta. Kovac on ehdottomasti Euroopan huipputason toppari, ja Kroatian puolustuksen todellinen tähti! Kovacin(182cm) vahvuuksiksi on mainittu nopeus sekä loistava merkkaaminen. Kroatian nimimiehiin kuuluu myös Juventuksen puolustaja/puolustava keskikenttä Igor Tudor. 26-vuotias Tudor on pitkä(yli 190cm) ja voimakas puolustuksen keskustan tukkija. Vahvuudet ovat rikkomisessa ja pääpelissä, mutta jalkatyökin käy jotenkin. Heikkous voisi olla kuitenkin jalat, nopeus ja ketteryys, mutta oivalla sijoittumisella hän pystyy paikkaamaan puutteensa. Tudor pelasi Juventuksen riveissä kuusi peliä Serie A:ssa avauksessa, vaihtopenkiltä hän hyppäsi kehiin kahdeksan kertaa. Champions Liigassa hän pelasi viidessä pelissä, joista aloitti neljä. Tudor on pääpelivoimansa ansiosta Kroatian ase erikoistilanteissa. Juventuksessakin hän nousee erikoistilanteissa ylös ja teki viime kaudella pari maaliakin. 28-vuotias Boris Zivkovic on puolustuksen yleismies. Englannin Valioliigan Portsmouthissa kautensa aloittanut Zivkovic viihtyy sekä topparina että vasempana puolustajana. Pompeyssä hän pelasi 18 pelissä, joista vain yhdessä hän ei ollut avauksessa. Zivkovic ei sopeutunut Valioliigaan, joten hän palasi tammikuussa Bundesliigaan VfB Stuttgartiin. Stuttgartin takalinjoilla hän ehti esiintyä 12 pelissä, joista kymmenessä avauksessa. Stuttgartissa hän tuurasi välillä Hinkeliä oikeana puolustajanakin. Takana on paljon otteluita, joten 182-senttinen Zivkovic on pelikunnossa EM-kisoja varten, toisin kuin muut puolustuksen avainpelaajat, jotka ovat kärsineet enemmän tai vähemmän loukkaantumisista. Puolustuksen keskustaan on tarjolla myös Hertha Berlinin 26-vuotias luottotoppari Josip Simunic, joka pelasi Herthan riveissä 28:ssa Bundesliigaottelussa, joissa hän tuli sisään vain kerran vaihdosta. Simunicin vahvuudet ovat sijoittumisessa ja pääpelissä, heikkous on hitaus. Bundesliigassa hän oli yksi Herthan parhaista puolustajista, mutta sekään ei auttanut seuraa parempaan sijoitukseen kuin 12:nneksi. Turkin tämän kauden mestaria Fenerbachea edustava Stepjan Tomas sai kiitettävästi luottoa karsinnoissa. 186-senttisen Tomasin vahvuudet ovat pääpelissä. Hän pystyy pelaamaan myös puolustavana keskikenttäpelaajana. Hajduk Splitin 25-vuotias laitapuolustaja Mato Neretljak ja Itävaltalaisen Sturm Grazin 28-vuotias toppari Mario Tokic ovat kisoissa pienessä roolissa, valmiina korvaamaan puolustuspäässä, jos käsky käy.

Keskikenttäpelaajat: Niko Kovac (Hertha Berlin), Milan Rapaic (Ancona), Jerko Leko (Dynamo Kiev), Marko Babic (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Shaktar Donetsk), Nenad Bjelica (Kaiserslautern), Giovanni Rosso (Makkabi Haifa), Niko Kranjcar (Dynamo Zagreb), Jasmin Agic (Dynamo Zagreb)

Kovac-veljessarjan vanhempi painos, Niko Kovac on Kroatian keskikentän keskustan avainpelaajia. 32-vuotias Kovac pelasi Herthan miehistössä 17:ssa Bundesliigaottelussa, joista hän aloitti 14. Kovacin otteet eivät olleet laadukkaita, hän pelasi melko heikosti alkukaudesta. Loppukausi meni Kovacilta pilalle pikkuveljensä tavoin loukkaantumisten takia. EM-kisoissa hänen pelikuntonsa on kysymysmerkki. Kovac pelaa puolustavaa roolia, mutta hänellä on myös hyvä pelinäkemys ja hän pystyykin jakamaan palloa luotettavasti omille, eikä vain riko vastustajan peliä. Anconan piilokärki Milan Rapaic oli ainut kenttäpelaaja, joka pelasi kaikissa kymmenessä Kroatian EM-karsintapeleissä. 30-vuotias Rapaic viihtyy keskikentällä vasemmalla tai keskellä hyökkäävässä roolissa. Rapaic on tekninen ja hän on yksi Kroatian ase vapaapotkuissa. Italian Serie A:ssa viime kaudella Anconan riveissä pelannut Rapaic on Kroatian kokenein pelaaja EM-kisoissa. Rapaic pelasi Anconan riveissä 14:ssä Serie A:n ottelussa, joissa syntyi neljä maalia. Kroatian uutta sukupolvea edustaa Kiovan Dynamon 24-vuotias Jerko Leko. Keskikentällä paikalle kuin paikalle sopiva Leko ei mahtunut vielä 2002 MM-kisoissa Kroatian joukkueeseen. Lupaava Leko sai vastuuta karsinnoissa, ja yksi maalikin syntyi. Hän on parhaimmillaan ylöspäin pelattaessa, jossa pääsee käyttämään hyvää pallonkäsittelytaitoaan. Bayer Leverkusenissa läpimurtokauden pelannut 23-vuotias Marko Babic kuuluu ehdottomasti Kroatian avaukseen Portugalissa. Vasen laitalinkki oli 29 kertaa Bundesliigassa kolmanneksi sijoittuneen Leverkusenin avauksessa, ja tuli lisäksi kolme kertaa vaihdosta kentälle. Babic iski kuusi maalia ja antoi kymmenen maaliin johtanutta syöttöä. Oikealla puolella häärii puolustajanakin kunnostautunut Dario Srna. Maalivahti Pletikosan seurakaveri Shaktarista on Kroatian uuden sukupolven helmi Babicin ohella. 22-vuotiaan Srnan repertuaariin kuuluu taitavat harhautukset ja oivat keskitykset. Bundesliigassa nipinnapin säilyneessä Kaiserslauternissa 16 ottelua avauksessa pelannut Nenad Bjelica tarjoaa yhden vaihtoehdon keskikentällä. Alkukausi meni 32-vuotiaalta myöhään maajoukkueessa debytoineelta Bjelicalta pieleen loukkaantumisen takia, mutta tervehtyttyään hän pelasi kaikissa joukkueen viimeisissä kahdessakymmenessä ottelussa, joissa syntyi tehot 2+4. Bjelica pelaa keskikentällä puolustavaa roolia, jossa hänen tehtävänään on vastustajan pelin rikkominen. Bjelica sai 9 varoitusta Bundesliigassa, eli lähes joka toisessa pelissään! Israelissa uraansa jo liki kymmenen vuotta luonut 31-vuotias pelintekijä Giovanni Rosso debytoi maajoukkueessa vasta vuonna 2002. Sen jälkeen keskikentällä myös oikealla laidalla viihtyvä Rosso on saanut vastuuta vaihtelevasti. Rosson tämänhetkinen seura on Maccabi Haifa. Zagrebin Dynamon 19-vuotias pelintekijä Niko Kranjcar on varsin kääntämätön kortti tällä tasolla. Nuori kaveri on varmasti taitava, mutta miten riittää kovuus miesten arvokisoissa? Avaukseen murtautuminen olisi kova temppu. Kroatian tulevaisuuden tähti on otettu mukaan haistelemaan arvokisatunnelmaa. Seurakaveri, 29-vuotias keskikenttäpelaaja Jasmin Agicille on myös tarjolla statistin rooli.

Hyökkääjät: Dado Prso (Monaco), Tomo Sokota (Benfica), Ivica Mornar (Portsmouth), Ivica Olic (ZSKA Moskva), Ivan Klasnic (Werder Bremen), Marijo Maric (Kärnten)

Monacon 29-vuotias Dado Prso löi itsensä läpi toissakaudella. Viime kaudella Monacossa 17 peliä Ranskan pääsarjassa aloittanut Prso teki kahdeksan maalia. Kaiken kaikkiaan hän esiintyi 28:ssa Ranskan pääsarja-ottelussa. Mestareiden Liigassa ruuti oli vielä kuivempaa, 12 ottelussa syntyi seitsemän maalia. 190-senttinen Prso on parhaimmillaan pääpelissä ja pallon suojaamisessa, jalalla hän ei ole vahvimmillaan. Prso ratkaisi maalillaan Kroatian EM-paikan jatkokarsinnan vierasottelussa Sloveniaa vastaan. Benfican paidassa 11 maalia 29:ssa ottelussa iskenyt 184-senttinen Tomo Sokota on yksi vaihtoehto Prson pariksi kärkeen. 27-vuotiaa Sokotan seurajoukkue Benfica pääsi UEFA Cupissa aina 16 parhaan joukkoon. Sarjassa Benfica jäi Porton taakse kakkoseksi. Portsmouthiin tammikuussa Anderlechtista siirtynyt 29-vuotias Ivica Mornar jäi statistiksi Valioliigassa. Avauspeli jäi tekemättä, ja Mornarin pelikunto ei voi olla paras mahdollinen. Mornar pystyy pelaamaan myös kärkien takana, josta pyrkii hyödyntämään nopeutensa pystyjuoksuissa. Pääpeli ei ole 182-senttisen Mornarin vahvuuksia. 24-vuotias Ivica Olic sai karsinnoissa vastuuta kelvollisesti. Hän tuli vaihdosta kentälle ratkaisevassa pelissä Bulgariaa vastaan ja viimeisteli 1-0 voittomaalin. Olic edustaa Moskovan ZSKA:ta, joka maksoi 2003 Olicista Venäjän liigan historian suurimman siirtosumman. 182-senttinen Olic omaa vaarallisen vasurin. Werder Bremenin Ivan Klasnic saa todennäköisesti EM-kisoissa runsaasti vastuuta. 24-vuotias Klasnic oli 27 kertaa Saksan mestarin avauksessa, mutta pelasi täydet minuutit vain seitsemän kertaa! Maaleja sen sijaan Klasnic pommitti 13 ja antoi siinä sivussa 11 maalisyöttöä. 186cm pitkä Klasnic on todella monipuolinen, hyvä sekä jalalla että päällä. Itävaltalaisessa Kärntenissä pelaavalle Marijo Maricille jää jämäminuutteja. Karsinnoissa hän pääsi kahdesti kentälle vaihtopenkiltä. 27-vuotiaan Maricin vahvuus on pääpeli.

Taktiikka:

Kroatia pystyy pelaamaan sekä kolmen että neljän miehen alakerralla. Puolustus rakennetaan Bayernin Robert Kovacin ympärille. Puolustuksen keskustaan on tyrkyllä myös Juventuksen Tudor. Kolmen alakerralla pelattaessa, näiden herrojen lisäksi puolustukseen kärkkyvät sekä AC Milanin Simic että Stuttgartin Zivkovic. Neljän alakerrassa laitapuolustajina on vasemmalla joko Zivkovic tai Herthan hidas Simunovic, ja oikealla Simic tai nuori ja vahvasti ylöspäin pelaava Srna. Puolustukseen on ehdolla lisäksi Fenerbachen Stepjan Tomas. Puolustajista Tomas ja Tudor pystyvät pelaamaan myös puolustavina keskikenttäpelaajina. Kolmen alakerrassa Zivkovic, Kovac ja Tudor pelaisivat keskellä, vasemman laidan omisi Leverkusenin Babic ja oikean laidan Shaktarin Srna. Keskikentälle jäisi kolme pelipaikkaa, joihin olisi tarjolla Niko Kovac, mahdollisesti puolustaja Stepjan Tomas, Rapaic tai Rosso pelintekijän rooliin, ja Leko tai Bjelica kolmanneksi. Kärjessä tasaisia vaihtoehtoja on, ja kahdella kärjellä mennään. Prso-Klasnic on todennäköisin aloittava kärkipari, Sokota, Olic ja Mornar tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja. 4-4-2 formaatiossa keskikentän vasen laita on varattu Babicille, ja oikealla pelaa Srna mikäli Simic tai Zivkovic tuuraavat häntä oikeana pakkina. Jos Srna on puolustuksessa, oikealle jää vähemmän suoraviivainen vaihtoehto Rosso. Keskellä N.Kovac/Bjelica/Tomas/Tudor puolustavassa roolissa ja Leko/Rapaic pelintekijänä.

Vahvuudet/heikkoudet:

Vahvuudet: Puolustus, jos pääsee tasolleen. Kovac on eliittiä tällä tasolla, ja Zivkovic, Simic ja Tudor onnistuessaan ovat kovaa kamaa tällä tasolla. Materiaalin laajuus hyökkäyspäässä, jos yksi floppaa, penkiltä löytyy lähes yhtä vahva korvaaja. Laitapeli voi olla yllättävän vahvaa, jos nuoret Babic ja Srna pystyvät säilyttämään tasonsa.

Heikkoudet: Puolustuksen avainpelaajien pelaamattomuus. Keskikentän keskusta on ö-tasoa, myös pelintekijästä on huutava puute. Useilla pelaajilla on vähän kokemusta näistä karkeloista.

Edit: Niin, ja kirjoitusvirheitä en ole jaksanut käydä huolella läpi, pahoittelut mikäli niitä tai muita virheitä löytyy. Ja nostan hattua, jos olet jaksanut lukea Kroatian ja Sveitsin ennakkoni alusta loppuun, sen verran tekstiä on näköjään tullut ulostettua :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


mikko82
Jäsen
Viestit: 495
Liittynyt: 15.09.2003, 16:46
Pisteitä: 8
Paikkakunta: Lahti///Malesia...Jne ?

Viesti Kirjoittaja mikko82 »

"Kuinka huono Becks oikeastaan on?
Beckhamin pelitaidot pelkkää bluffia

FIFA on nimennyt David Beckhamin kahdesti maailman toiseksi parhaaksi pelaajaksi. Enää sellaista virhettä ei tapahdu." JANNE PALOMÄKI

Ote iltalehdestä, "hieman" yksipuolinen näkymys pelaajasta. Beckham tuskin on niin hyvä kun maine edellyttää, mutta tuskin näin huono kuin artikkelissa mollataan.


http://www.iltalehti.fi/2004/06/10/kisa ... 1_ki.shtml (vaatii rek.)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Rahan tuloa ei voi estää, se täytyy vain kestää !

Seuranta , kaikki vihjatut kohteet

Seuranta

Minikommentit


Jantta
Jäsen
Viestit: 241
Liittynyt: 31.01.2003, 11:47
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jantta »

Jep, aivan käsittämätöntä ***** tolta toimittajalta. No sopii ihan hyvin kyllä iltalehden muutenkin provosoivaan tyyliin :) Mutta taas tulee kyl mietittyy että jatkaako Veikkaajan tilausta ku sekin on jo tyyliä "seiska" LOL ..............Mutta sitte itse asiaan eli joukkueiden kuulumisia ja uutisia lyhkäisesti:

Ranska: Desailly mahdollisesti sivussa Englanti ottelusta, todennäköisesti aloittaa penkiltä. Trezeguet parantunut ja pelaa jo Englanti-ottelussa!

Kroatia: Maalivahti Stipe Pletikosa ei ole käytettävissä avausottelussa. Hän reväytti reitensä harjoituksissa. Tarkemmat tutkimukset
selvittävät toipumisajan tarkemmin. Voi olla ettei pelaa turnauksessa ollenkaan ja silloin Tomislav Butinan tai Joseph Didulican harteilla
painaa ja PALJON :D ..... muuten joukkue kunnossa.

Englanti: John Terryn tilanne huolena. Terry on antanut Erikssonille näytteitä kunnostaan torstaina ja perjantain aikana ratkeaa
pelaako Terry, vai "päästetäänkö" Carragher irti. Tämä olisi kyllä mielestäni kovakin takaisku, jos ajatellaan että taisteluparit
olisivat Campbell&Henry ja Terry&Trezeguet, niin "vähän" jännittää Carragherin kohtalo :D Mutta vaihtoehtona myöskin Ledley King!!


Sveitsi: Tärkeän Vogelin reisi parantunut! Ei vielä 100% kunnossa mutta pelaa Kroatiaa vastaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


BetMaker
Jäsen
Viestit: 726
Liittynyt: 23.08.2003, 15:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Petäjävesi

Viesti Kirjoittaja BetMaker »

Kirjoitellaanpa vähän ajatuksia myös tänne.

<u>Kroatia</u>
+ Historia puoltaa hyvää esitystä
+ Puolustus toimii hyvin
- Keskikenttä/hyökkäys aika vaatimatonta tasoa. Sukerin kaltainen johtohahmo puuttuu
- Vastustajat kauttaaltaan aika vaikeita kroaateille

Kroatia ei lukeudu suosikkeihini tässä lohkossa. Ranska ja Englanti jyräävät materiaalillaan kroaatit helposti, ja uskoisin, että jopa Sveitsi pystyy hallitsemaan peliä. Avainkysymys onkin, kuinka Kroatian puolustus kestää. Jos vastaiskupaikkoja avautuu, on heillä ratkaisijoina hyviä yhden kosketuksen miehiä (Prso, Rapaic). Mutta, pelinpyöritykseen rangaistusalueen lähellä, ei näistä miehistä ole ->Prso CL-finaalissa. Keskikentän moottoriksi on jossain vaiheessa ainakin kaavailtu Israelissa pelaavaa Rossoa, joka on kyllä valovuosien päässä Ranskan ja Englannin keskikentän tähdistä. Tuomio: Lohkon jumbo.

<u>Ranska</u>
+ Materiaali maailman kärkeä. Penkiltäkin löytyy iskuvoimaa.
+ MM-turnauksen floppi varmasti hyvin muistissa. Ei saa toistua.
+ Avainpelaajat levänneempiä kuin esim. MM-kisoissa.
- Etenkin Englanti ja Sveitsi omaavat voimakkaita tuntoja juuri Ranskaa vastaan. Heille erittäin tärkeät pelit.
- Ajoittain keskikentän ja hyökkäyksen yhteispeli tökkii. Liikaa tähtiä?

Jos Ranska pystyy pelaamaan omalla tasollaan heti alkuvihellyksestä asti, ei heille tässä lohkossa löydy haastajaa. Mutta historia kertoo, että Englanti ja Sveitsi ovat keskinäisissä peleissä pystyneet varsin hyvin haastamaan Ranskan. Katseltuani viimeisintä harjoituspeliä Ukrainaa vastaan, oli helppo todeta pari seikkaa. Ensinnäkin, Ranskan peli oli voimakasta ja itsevarmaa. Loppuun saakka he uskoivat omaan voittoon. Tätä ilmiötä ei MM-skaboissa nähty. Mutta, ajoittain hyökkäyspään peli oli aika mielikuvituksetonta. Paljon lepää vielä Zidanen harteilla. Henry ei päässyt esittelemään omia vahvuuksiaan kuin ajoittain. Tosin Ukraina teki kaikkensa vaikeuttaakseen Ranskan hyökkäyspeliä. Hyvä preppaus peleihin Kroatiaa ja Sveitsiä vastaan.
Tuomio: Pää kestää. Lohkovoitto.

<u>Englanti</u>
+ Lukuisia maailmanluokan pelaajia
+ Pystyy nostamaan tasoaan isoissa turnauksissa
- Paljon kysymysmerkkejä. Owen? Beckham? Puolustus?
- Maalivahdit eivät huippumaiden tasolla
- Median asettamat paineet

Englantia on taas kerran mielenkiintoista seurata. Maalivahdit, kuten todettu, eivät ole mitään joukkueen pelastajia tiukoissa paikoissa. Ja kun puolustuskin on vielä vähän kyseenalaista, voidaan suosiolla sanoa, että Puolustus on Englannin kulmakivi. Keskikentälle löytyy vaikka minkälaista vaihtoehtoa. Riittääkö Eriksonilla kanttia jättää Becks penkille, jos maan etu sitä vaatii. Yksi vaihtoehto olisi laittaa oikea telaketjumiehitys kesikentälle (Gerrard, Scholes, Lampard, Dyer). Tämä saisi persenglantilaisella ryminällä monet kikkailijat hämmennyksiin. Kärjessä lienee uutta kevättä odotteleva Owen, ja musta hevonen Rooney. Rooney voisi onnistuessaan tehdä "Owenit", ja henkilökohtaisilla suorituksillaan nostaa koko joukkueen moraalia. Vaihtopenkiltä ei apuja löydy. Heskey ja Vassell ovat kovin keskinkertaisia kärkiä yleiseen tasoon nähden.
Tuomio: Jos paletti löytyy, niin etenee jatkoon. Vaaroja on kuitenkin edessä.

<u>Sveitsi</u>
+ Hyvät karsinnat takana
+ Tekee yllättävänkin paljon maaleja
+- Ranskaa vastaan panostetaan paljon
- Paras buumi jo ohi?
- Materiaali ei riitä

Sveitsillä löytyy paljon kokemusta (Chapuisat, Yakin, Stiel, Henchoz, Vogel), mutta myös uusia tulevaisuuden tähtiä (Frei, Cabanas, Magnin).
Valitettavasti vain yleistaso on heikko. Joukkueen ainoa mahdollisuus löytyy joukkuehengessä, siinä että joukkue on enemmän kuin yksilöidensä summa. Kuten jo aiemmin mainittu, Sveitsi tullee panostamaan Ranska -peliin todella lujaa, ja tasapeli ei nyt aivan mahdoton ajatus ole.
Tuomio: Avauspeli Kroatiaa vastaan ratkaisee paljon. Jäänee niukasti rannalle.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 11059
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +507.09 yks.

Palautus%: 120.53%

Panosten ka: 1.46 yks.

Vetoja: 1695

Pisteitä: 3683
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

"Englanti
+ Lukuisia maailmanluokan pelaajia "
:shock:

Okei, tämä mies lopettaa selventämisensä jos tämä lause pitää paikkansa... sulaa hulluutta lienee jauhaa tollasta skeidaa!?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Biitti
Jäsen
Viestit: 266
Liittynyt: 01.11.2003, 16:29
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Biitti »

Ei taida montaa sormea tarvita niiden huippupelaajien laskemiseen.

Englannin täytyy myös olla aika surkea joukkue jos se on nostanut tasoaan arvokisoissa. Luulisi, että kerran 70 vuodessa pääsisi finaaliin muuallakin kuin kotikisoissa. Jos kerta vielä niitä huippupelaajia riittää.

e: Luin tarkemmin, aika omituinen tuo Beckham-juttukin. Vaikka Dyerilla ehkä enemmän juoksuvoimaa onkin, niin kyllä Becksin keittiössä paljon paremmin fyysiseen peliin pystyvä pelaaja on. Ja kapteenia harvemmin penkitetään.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


BetMaker
Jäsen
Viestit: 726
Liittynyt: 23.08.2003, 15:48
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Petäjävesi

Viesti Kirjoittaja BetMaker »

On yöllä näköjään kura lentänyt :shock:
OK, myönnetään, että aikalailla tajunnanvirran mukaan näitä tänne kirjoitetaan, ja silloin voi jotkut asiat jäädä vähän täsmennystä vaille. Mutta yritetään.
Biitti: Ei taida montaa sormea tarvita niiden huippupelaajien laskemiseen.
Henkka: Okei, tämä mies lopettaa selventämisensä jos tämä lause pitää paikkansa... sulaa hulluutta lienee jauhaa tollasta skeidaa!?
No, itse luen maailmanluokan pelaajiksi (aika erikoinen käsite muuten sinänsä :? ) Rio Ferdinandin, Ashley Colen, Becksin, Paul Scholesin, Steven Gerrardin ja Owenin. Heistä voisi olla hyötyä liki mille tahansa joukkueelle. No, Ferdinand ei mukana, mutta sille minä en voi mitään.
Biitti: Englannin täytyy myös olla aika surkea joukkue jos se on nostanut tasoaan arvokisoissa. Luulisi, että kerran 70 vuodessa pääsisi finaaliin muuallakin kuin kotikisoissa. Jos kerta vielä niitä huippupelaajia riittää.
No, tämä nyt on vähän ponnetonta provoa. Kyllä minun mielestäni esim. MM 2002, EURO 2000 ja EURO 1996 ovat osoittaneet, että Englanti on kohottanut tasoaan arvokisojen tullen suhteessa odotuksiin. Viime MM-skaboihin joukkue lähti aivan samankaltaisen mediamyllytyksen takaa, ja suoriutui ihan kelvollisesti. Eikä siinä 70 vuodessa kovin montaa muutakaan maailman/euroopanmestaria ole tullut. On niitä huippupelaajia muillakin. Esim. Espanjalla, jonka arvokisamenestys on ollut vähintään yhtä heikkoa.
Biitti: Luin tarkemmin, aika omituinen tuo Beckham-juttukin. Vaikka Dyerilla ehkä enemmän juoksuvoimaa onkin, niin kyllä Becksin keittiössä paljon paremmin fyysiseen peliin pystyvä pelaaja on. Ja kapteenia harvemmin penkitetään.
Myönnetään, että en tätä sen tarkemmin miettinyt. Epätodennäköistähän Becksin penkitys on. Lähinnä ajoin kuitenkin takaa sitä, onko Erikssonilla kanttia tehdä jotain spesiaalia, yllättävää ja kenties käänteentekevää tempausta.

Näköjään Englanti herättää kerta kerran jälkeen suuria tunteita. Kritiikki sinänsä on aina hyvästä, mutta kun te ette tiettävästi minun pomojani ole, niin eipä tuota nyt jaksa murehtia. Piruillakseni jatkan analyysieni tekoa :wink: Josko taas sohaisisi ampiaispesää :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

BetMaker kirjoitti:On yöllä näköjään kura lentänyt :shock:
Kritiikki sinänsä on aina hyvästä, mutta kun te ette tiettävästi minun pomojani ole, niin eipä tuota nyt jaksa murehtia. Piruillakseni jatkan analyysieni tekoa :wink: Josko taas sohaisisi ampiaispesää :D
minulla ei tulisi kovin helposti edes mieleen heittää kuraa jonkun sellaisen suuntaan, joka tekee samanlaista jälkeä tänne Ylikerroin.comiin KAIKKIEN HYVÄKSI kuin esim. BetMaker! mutta olenkin viimeisen 10 vuoden aikana antanut itseni totuttautua kirjoittelemaan vain sellaisille ns. suljetuille keskustelupalstoille, joihin pääsee mukaan vain kutsusta, kun on todistanut oleansa valmis antamaan yhteisen hyödyn eteen oman työpanoksensa, josta saa vastineeksi kymmenien miesten työpanoksen. jokaisen etu sellaisella keskustelupalstalla on siis melkoinen. kritiikkiä on toki ammattipelureidenkin keskustelupalstoilla, mutta se on useammin rakentavaa, tarkoituksena ei ole osoittaa sormella tai tehdä naurunalaiseksi sitä joka on sillä kertaa ehkä väärässä (jonkun toisen mielestä), vaan löytää ratkaisut joilla tämän alan keskustelupalstan yksi perimmäisistä tarkoituksista toteutuu: KAIKKI OSALLISTUJAT VOITTAVAT ENEMMÄN!

yleiselläkin keskustelupalstalla on puolensa, mutta jos kritiikki on harvemmin rakentavaa ja useammin lähempänä vittuilua, jää monilta taitavilta urheiluvedonlyöjiltä jutut kokonaan kirjoittamatta. jos tekee 100 vihjettä jossain ajanjaksossa, niin pätevälläkin miehellä niistä kymmeneen saattaa päästä pieni lipsahdus/asia josta muut ovat vahvasti eri mieltä. sellaiset on hyvä tietysti yrittää poimia esiin jatkotutkimuksia varten, lähinnä jollain sellaisessa tavalla josta jää hyvä fiilis kaikille. siten että se kirjoittaja jota neuvotaan, tuntee todellakin saavansa hyvää ja perusteltua ohjausta ja opastusta, eikä pään aukomista.

tätä viestiä en nyt kohdistanut varsinaisesti juuri tähän BetMakerin viestin aiheuttamaan narinaan, vaan yleiskuvaan joka minulle on tämän yhden kuukauden mukanaolon aikana Ylikerroin.comista muodostunut. vaikka tämäkin tapaus toki on sopiva kuvaus keskustelupalstan menosta: yksi mies tekee kokonaisuutena laadukkaan kirjoituksen, ja kaksi miestä vastaa siihen negatiivisesti, tuomalla esiin vain yhden tai kaksi virhettä (omasta mielestään), aivan kuin viestissä ei olisi ollut mitään hyvää. vaihtoehtona voisi olla se, että kaksi miestä vastaa tekemällä SAMANLAISEN HOMMAN, yhtä monen joukkueen tai muun vastaavan asian kohdalla, ja sitten poimimalla esille viestien ratkaisevat näkemyserot, jotka perustelevat rakentavasti, koska puuhastelun tavoitteena on että kaikkien näkemykset ja tiedot kehittyvät. hienoja poikkeuksiakin tietysti on, silloin tällöin meno tällä taululla toimii kuin UNELMA (urheiluvedonlyöjien).

tiedän useita Ylikerroin.comiin rekisteröityneitä, jotka eivät näe mitään hyötyä alkaa kirjoittamaan taululle vihjeitään, jos pienen mokan sattuessa siitä todennäköisesti tulisi vittuilua. tämä on ISO kynnys varsinkin aloittelevien urheiluvedonlyöjien ja vasta Ylikerroin.comin löydäneiden uusien välillä. viestien negatiivinen sävy pilaa monesti fiilikset pelkiltä lukijoiltakin, eivätkä hekään tule kovin mielellään takaisin. sitävastoin jos taulun yleisilme olisi AINA POSITIIVINEN, se saisi yhä useammat osallistumaan yhteiseen, ILOISEEN menoon ja palvelisi paremmin kaikkien tavoitteita. jos Ylikerroin.com toimisi niin, että jokainen tietäisi lähtevänsä aina iloisempana ja paremmalla tuulella pois Ylikerroin.comista kuin mitä olisi ollut tullessaan :P tämä taulu olisi MAHTAVA VOIMAVARA meille kaikille, ajatellen asiaa urheiluvedonlyönnissä kehittymisen sekä pelikassojen kannalta.
minäkin jättäydyin hieman pettyneenä alkuinnostuksen (= 5 viestiä/päivä) jälkeen pelkäksi satunnaiseksi lukijaksi, tarkkailemaan mihin suuntaan tämä taulu kokonaisuutena kehittyy, ja tunne on hieman sama kuin olisi kerran kävelemään opittuaan taantunut takaisin konttaajan tasolle :shock:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Jantta
Jäsen
Viestit: 241
Liittynyt: 31.01.2003, 11:47
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jantta »

Erittäin tärkeä pointti!! Ei ole pitemmän päälle kovinkaan palkitsevaa saada useinkin negatiivista palautetta, taikka se ettei saa palautetta lainkaan!! Juuri tämän itse koin raskaaksi kun ei saanut palautetta analyysilleen ollenkaan, ts. ei herättänyt sen kummempia keskusteluja. Tietysti minun tapaukseni ihan eriasia kuin tämä, sillä kysymyksessä marginaalilaji ja silloinhan tietenkin on paljon rajallisempaa vastaajien lukumäärä.
Mutta pointti se, että VOI antaa POSITIIVISTA palautetta muutoinkin kuin maukkaan lunastuksen jälkeen "kiitti tipsistä, lisää tällaista" ....... taulun meno on kyllä pääsääntöisesti mielestäni erittäinkin kannustavaa ja inspiroivaa, mutta nostetaan kissan pöydällenostamisella on yleensä ennaltaehkäisevä vaikutus! :D
Täysin positiivista foorumia tuskin tulemme koskaan näkemäänkään , sillä emmehän ole ruotsalaisia 8) mutta pyrkikäämme siihen!!!!
Positiivinen ilmapiiri ja tekemisen meininki jos mikä motivoi puhaltamaan yhteiseen hiileen, ja lujaa !!(Poliitikon ainesta? :D)
Kannustetaan, opastetaan ja inspiroidaan toisiamme, aamen!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


römperi
Jäsen
Viestit: 352
Liittynyt: 13.02.2004, 23:00
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja römperi »

No niin ja jos vaihteeksi palaamme taas itse lohkoon :) Eli tänään tullut tieto kertoo että Kroatian selvä 1.maalivahti Pletikosa on loukkaantunut ja joutuu jättämään koko kisat väliin!Nyt torjuntavastuun ottaa mitä ilmeisemmin Bruggessa vain 9 ottelua kaudella pelannut Tomislav Butina.Itse olin ainakin arvioinut Kroatian yhdeksi vahvuudeksi juuri hyvän maalivahdin(Pletikosa) ja nyt kyllä pudotan Kroatian pinnoja hieman..Eipä tällä erää mutta kuin vesi kielellä odottamaan avausottelua..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 16:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Viesti Kirjoittaja epe »

Todella lyhyesti näkemykset. Pisteistä sen verran, että Joukkuepisteet on määritelty tarkkaan ja sisältäen joukkueen kaikki eri osa-alueet, muut tekijät taas sisältävät muita joukkueeseen liittyviä tekijöitä harjoituspeleistä pelaajien vaimoihin... ko luku viitteellinen jota ei niin tarkasti määritelty... antaa vaan tietoa itselle mitkä on joukkueen lähtökohdat.

LOHKO B:

Ranska (Joukkuepisteet 38/40, Muut tekijät 36/40) Arvosana 4,75/5

Maalit:
2000-2004 kaikki ottelut 2,18-0,65=2,82
2000-2004 harjoitusmaaottelut 2,09-0,62=2,71
2000-2004 maaottelut 2,35-0,71=3,06
Euro 2004 karsinnat 3,63-0,25=3,88

Ranska vaikuttaa ehdottamasi vahvimmalta ennakkosuosikilta koko kisoihin, sen joukkue on todella hyvä jokaisella osa-alueella keskikentän ja hyökkäyksen alueilla kisojen paras. Kahden vuoden takainen floppi MM-kisoissa ei tule varmasti toistumaan ja ainakin harjoitusottelut ovat menneet paremmin kuin MM-kisojen harjoitusottelut.

Englanti (Joukkuepisteet 30/40, Muut tekijät 28/40) Arvosana 3,00/5

Odotukset ovat kovat jälleen saarivaltiossa kun kotoiselta maajoukkueelta odotetaan Euroopan mestaruutta, vaikka siihen ei olekaan eväitä. Maalivahti osasto on keskinkertainen, mutta peli ei tule ainakaan siihen kaatumaan. Puolustus ei ole tällä hetkellä kovin hyvässä tilassa sillä kisoista joutui jäämään pois eri syiden vuoksi monta hyvää topparia ja John Terrykin painii loukkaantumisongelmien kanssa. Joukkue on kaiken kaikkiaan aika keskikertainen, mutta virheettömällä suorituksella on mahdollista mennä pitkällekin, se vaatii vain henkilökohtaisia onnistumisia ja puolustuspelaamisen onnistumista. Harjoituspelit ovat jättäneet parantamisen varaa.

Maalit:
2000-2004 kaikki ottelut 1,69-0,96=2,65
2000-2004 harjoitusmaaottelut 1,68-1,08=2,76
2000-2004 maaottelut 1,71-0,83=2,54
Euro 2004 karsinnat 1,75-0,63=2,38

Kroatia (Joukkuepisteet 29/40, Muut tekijät 28/40) Arvosana 2,75/5

Kroatian puolustus tulee pitämään hyvin, jos vaan tulisieluiset kroaatit pitävät hermonsa kurissa. Hyökkäys näyttää olevan heikko lenkki joukkueessa. Hyökkäyksessä ei ole yhtään huippuhyökkääjää, joka voisi omalla suorituksellaan nostaa joukkueen pelin tasoa. Ykkösmaalivahti Pletikosan loukkaantuminen juuri ennen kisoja on paha takaisku joukkueen alakerralle.

Maalit:
2000-2004 kaikki ottelut 1,28-0,74=2,02
2000-2004 harjoitusmaaottelut 1,12-0,96=2,08
2000-2004 maaottelut 1,48-0,48=1,95
Euro 2004 karsinnat 1,50-0,50=2,00

Sveitsi (Joukkuepisteet 26/40, Muut tekijät 20/40) Arvosana 2,00/5

Sveitsi vaikuttaa aika tasaisen keskinkertaiselta joukkueelta, jolla ei riitä eväät hakemaan yhtään voittoa alkulohkosta. Hyökkääjistö on ihan ok, mutta puolustus on vuotanut pahemman kerran parempia joukkueita vastaan eikä maalintekokaan ole onnistunut. Joukkueella pitäisi kuitenkin olla ainakin hyvä keskuspuolustus. Motivaatiotekijät puoltavat Sveitsiä, mutta hyvin vähän.

Maalit:
2000-2004 kaikki ottelut 1,58-1,43=3,00
2000-2004 harjoitusmaaottelut 1,36-1,55=2,91
2000-2004 maaottelut 1,83-1,28=3,11
Euro 2004 karsinnat 1,88-1,38=3,26

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Viestiketju Lukittu