Tänään on 28.03.2024, 20:38.

Jukolan viesti 19-20.6.

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Xavi
Jäsen
Viestit: 3359
Liittynyt: 14.01.2003, 19:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Telakalla

Jukolan viesti 19-20.6.

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Nyt alkaa taas olemaan SE aika vuodesta käsillä. Pahaisen potkupallon EM-kisojen ja tylsiäkin tylsempien olympialaisten lisäksi tänä(kin) vuonna kilpaillaan kaikkien lajien kuninkaan, suunnistuksen seurajoukkueiden herruudesta Jukolan Viestissä. Tämä siis tapahtuu tulevana viikonloppuna Jämin kankailla (=Kankaanpään lähistöllä, jos joku ei tiedä, missä Jämi sijaitsee...).

Jostain kumman syystä kansainväliset vedonlyöntiyhtiöt eivät ole osoittaneet lainkaan kiinnostusta tätä merkittävää urheilutapahtumaa kohtaan (vaan tällä hetkellä kaikki satsaus on osoitettu idioottimaiseen nahkakuulan potkintaan...), mutta onneksi kuitenkin kaikkien rakastama Veikkaus osoittaa lojaalisuutensa todellista huippu-urheilua kohtaan ja tarjoaa vedonlyönnin kohteeksi niin naisten kuin miestenkin viestit.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3359
Liittynyt: 14.01.2003, 19:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Miehet = Jukolan viesti:

Halden SK:
Ehdoton ennakkosuosikki ja viime vuosien suvereeni hallitsija, norjalainen Halden SK (viime vuonna 1.) osoitti tämän vuoden iskukykynsä kauden toisessa suuressa viestissä (10-osuuksinen Tiomila Ruotsissa) voittamalla 10 minuutin erolla toiseksi tulleen Kalevan Rastin. Seuralla on lähes kahden joukkueellisen verran huippumiehiä, joten tarjontaa ykkösjoukkueeseen on jopa liiaksi asti. Joukkueen rungon muodostavat maajoukkuemiehet Mats Haldin, Jarkko Huovila (Suomi) ja Emil Wingsted (Ruotsi) sekä maailman parhaaksi yösuunnistajaksikin tituleerattu Öystein Kristiansen (Norja). Lopuista kolmesta paikasta kilpailu on erittäin kovaa ja ykkösjoukkueen ulkopuolellekin jää varmuudella kansainvälisen tason suunnistajia.

Kalevan Rasti:
Kovimman haasteen Haldenille antaa Joensuulainen Kalevan Rasti (3.). Kuten mainittua, joukkue sijoittui Tiomilassa toiseksi ja nyt kun osuuksia on kolme vähemmän, mahdollisuudet vain paranevat entisestään. KR:lla ei ehkä ole leveyttä Haldenin tavoin, mutta todellisia tähtiä juuri tarvittava määrä. Jos yllätyksiä ei tapahdu, joukkueessa suunnistavat Simo Martomaa (Suomen rankilistalla tällä hetkellä sijalla 2.), Antti Harju (9.), Samuli Launiainen (35.), Harri Romppanen (37.), Tommi Tölkkö (67.) ja Mikael Boström. Näistä Harju on tuore sprintin SM-kultamitalisti ja Martomaa puolestaan voitti hopeaa pitkien matkojen mestaruuskilpailuissa, mutta kaikilta edellämainituilta löytyy myös enemmän tai vähemmän esiintymisiä Suomen maajoukkuepaidassa (nuorissa/aikuisissa). Kirkkaimpana tähtenä joukkueessa tuikkii kuitenkin hallitseva keskimatkan maailmanmestari, ranskalainen Thierry Guergiou.

Delta:
Toinen kotimainen voittajaehdokas on läntiseltä Uudeltamaalta kotoisin oleva Delta (2.). Tiomilassa seuran ykkösjoukkue jäi viidenneksi parin keskinkertaisen/huonon suorituksen vuoksi, mutta kuten KR:lle, myös Deltalle 7 osuutta sopii huomattavasti paremmin. Joukkue kasataan kahden veljesparin, Jani (5.) ja Jonne (8.) Lakasen sekä Valentin ja Leonid Novikovin ympärille. Lakasen veljekset ovat niittäneet mainetta Suomen edustajina kansainvälisissä kilpailuissa ja Novikovit puolestaan kuuluvat Venäjän maajoukkuerinkiin (Leonid on tosin vasta 20-vuotias). Kun tähän ryhmään lisätään yksi Suomen parhaista yösuunnistajista, Miika Hernelahti (19.) ja loput paikat täytetään kansallisen tason kärkinimillä (todennäköisesti Petri Noponen (31.) ja Kari Laine (64.)) niin ryhmän tavoite ei yksinkertaisesti voi olla ykköspallia alempana.

Kristiansand OK:
Paras täysin ei-suomalaisin voimin etenevä joukkue lienee norjalainen Kristiansand OK (11.). Viime vuoden huonoa sijaa ei kannata tuijottaa, sillä joukkue on uusiutunut todella rajusti. Tiomilassa joukkue oli 8 osuuden jälkeen viidentenä, mutta toiseksi viimeistä osuutta kiidättänyt Jörgen Rostrup hukkasi "leimauskapulansa" ja joukkue joutui keskeyttämään. Seurasta löytyy neljä Norjan maajoukkuetason suunnistajaa Rostrupin ja Holger Hott Johansenin johdolla ja myös lopuille osuuksille on tarjolla kovia "täytemiehiä".

Turun Metsänkävijät:
Turun Metsänkävijät (6.) on viime vuosina noussut aivan terävimpään kärkeen ja tämänvuotista sopivampaa maastoa on vaikea löytää tälle ryhmälle, sillä juoksuvoimaa löytyy aivan hirvittävästi. Tiomilassa sijoitus oli kuudes, mutta nyt potentiaalia on jopa voittoon asti. Joukkueeseen kuuluvat pitkien matkojen kultamitalisti Manu Mutka (4.), SM-maastojuoksuissa jo useampana vuonna mainetta niittänyt Mårten Boström (12.) ja tänä vuonna huippuvireen löytänyt Toni Louhisola (14.). Kun tähän lisätään vielä Sami (33.) ja Mika (144.) Hämälistö sekä kaksi kivenkovaa ulkomaalaisvahvistusta (Martins Sirmais ja Troy de Haas) niin piikkipaikka on täysin mahdollisuuksien rajoissa.

Edellämainittujen lisäksi ainakin ruotsalaiset Södertälje-Nykvarn Orienteering, Malugns OK Skogsmårdarna ja IFK Göteborg sekä kotimainen Vehkalahden Veikot ja mahdollisesti jopa Tampereen Pyrintö ja Paimion Rasti tavoittelevat paikkaa kärkiviisikossa.

Jos sitten katsotaan Veikkauksen tarjoamaa joukkuelistaa, niin ainakin norjalainen Bäggelaget SK pitäisi olla kaukana tämän vuoden kärkitaistosta menetettyään kaksi huippumiehistään ja mielestäni myös Rajamäen Rykmentti sekä IFK Lidingö SOK ja OK Linne (Ruotsi) voidaan jättää kokonaan pois laskuista. Myös todellisten yllätysnimien (=muu voittaja/ muu 2. sija) tunkeutuminen kärkikaksikkoon on erittäin epätodennäköistä ja käytännössä miltei mahdotonta.

Voittotodennäköisyydet:
Halden 35%
Kalevan Rasti 14%
Delta 14%
Kristiansand 7%
Turun Metsänkävijät 7%
Södertälje 5%
Malugns 5%
Göteborg 5%
Vehkalahden Veikot 5%
Muut 3%

Nämä lukemat voivat ehkä äkkiseltään tuntua Haldenin aliarvioimiselta. Mutta jos asiaa lähestytään vaikkapa siltä kannalta, että mielestäni Haldenin suurimmat tähdetkin onnistuvat tekemään vähintään tyydyttävän suorituksen KORKEINTAAN yhdeksän kertaa kymmenestä, niin 0,9^7=0,48, sillä yksikin epäonnistuminen saattaa tässä maastotyypissä olla liikaa jopa Haldenin tasoiselle tähtisikermälle. Kun huomioidaan se tosiasia, että joukkueessa on myös vähemmän kokeneita suunnistajia ja lasketaan mukaan myös mahdolliset vammat ja välinerikot, niin rohkenen väittää, että ainakaan yli 40% suosikki ei kyseessä ole. Itse annan ainoastaan 35%, koska Jukola ei ole joukkueelle edes vuoden tärkein kilpailu, vaan he itse arvostavat Tiomilan vielä korkeammalle ja näin ollen valmistautuminen ei ole ollut läheskään samaa tasoa kuin suomalaisjoukkueilla.

Toisen sijan todennäköisyydet:
Halden 20%
Kalevan Rasti 17%
Delta 17%
Kristiansand 10%
Turun Metsänkävijät 10%
Södertälje 8%
Malugns 8%
Göteborg 8%
Vehkalahden Veikot 8%
Muut 4%

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3359
Liittynyt: 14.01.2003, 19:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Naiset = Venlojen viesti

Ulricehamns OK:
Jos miehissä Halden on ylivoimainen voittajasuosikki, niin naisissa ennakkosuosikin viittaa kantaa ruotsalainen Ulricehamns OK (viime vuoden sijoitus 10.). Seuran joukkue voitti kevään 5-osuuksisen Tvåmila-viestin ja nyt kun osuuksia on yksi vähemmän, niin kevään ainoa "heikko" lenkki voidaan tiputtaa pois. Jäljelle jäävä nelikko koostuu pelkästään kansainvälisen tason huippusuunnistajista (Grenholm, Fritchy, Johansson ja ankkurina maailman paras naissuunnistaja Simone Niggli-Luder), joten keskinkertaisillakin suorituksilla joukkue taistelee voitosta ja hyvän päivän sattuessa uhkaajat lienevät täysin aseettomia.

Bäggelaget SK:
Norjalainen Bäggelaget (9.) pystyy haastamaan Ulricehamnin, jos kaksi ensimmäistä viestinviejää pysyvät ennakkosuosikin kyydissä mukana. Kahdella viimeisellä osuudella on nimittäin Norjan maajoukkuenaiset Anne-Margrethe Hausken sekä takavuosien superssuunnistaja ja vieläkin huippukuntoa uhkuva Hanne Staff. Tvåmilassa joukkue oli toinen, 2 minuuttia Ulricehamnia hitaampana.

Tampereen Pyrintö:
Suomalaisten ykkösvalttikortti on Tampereen Pyrintö (1.). Seuran ykkösjoukkue on tasaisen vahva ja siinä suunnistavat Satu Vesalainen (Suomen rankilistan 5. tällä hetkellä), Riina Kuuselo (6.), Heidi Haapasalo (9.) ja jalkavaivoista kärsinyt monilahjakkuus Liisa Anttila (25.). TP koki kuitenkin jo yhden takaiskun, kun Maria Rantala (12.) teloi jalkansa pari viikkoa sitten eikä pysty osallistumaan. Tvämilassa sijoitus oli 6. mutta nyt tähtäin on varmasti kärkikolmikossa.

IK Hakarspojkarna:
Ruotsalaisten toinen valttikortti on IK Hakarspojkarna (11.). Tvåmilassa joukkue oli piikkipaikalla vielä ankkuriosuuden alkaessa, mutta taipui lopulta neljänneksi. Nyt joukkueeseen tekee paluun kokenut Anette Gransted, joten ankkuriosuuden ei pitäisi tuottaa samanlaisia ongelmia. Voittoon tarvitaan kuitenkin vahvat kolme ensimmäistä osuutta, sillä kaikesta huolimatta Niggli-Luder ja Staff ovat luultavasti liian kovia vastuksia, jos yhtä aikaa pääsevät metsään.

Voiton karkaaminen tämän nelikon ulkopuolelle olisi jo melkoinen yllätys, mutta toki mm. Turun Suunnistajat ja porilainen Rastikarhut sekä Pargas IF yrittävät laittaa kapuloita rattaisiin parhaansa mukaan. Eikä myöskään Haldenia sovi unohtaa.

Voittotodennäköisyydet:
Ulricehamn 45%
Bäggelaget 20%
Tampereen Pyrintö 15%
IK Hakarspojkarna 15%
Muut 5%

Toisen sijan todennäköisyydet:
Ulricehamn 25%
Bäggelaget 20%
Tampereen pyrintö 20%
IK Hakarspojkarna 20%
Turun Suunnistajat 10%
Muut 5%

EDIT: Lisätään naisiin vielä mustana hevosena "ruotsalainen" Hellas, jossa suunnistaa pelkästään Itäblokin alueelta kotoisin olevia naisia. Tämä joukkue vastaa käytännössä lähes kokonaan tuosta Muu-osuudesta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin