Tänään on 19.04.2024, 23:55.

Kerroinmuutosten ennustettavuus

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Kongin kumaus
Jäsen
Viestit: 617
Liittynyt: 10.01.2015, 13:18

Tuotto: -188.11 yks.

Palautus%: 97.41%

Panosten ka: 2.47 yks.

Vetoja: 2940

Pisteitä: 122

Kerroinmuutosten ennustettavuus

Viesti Kirjoittaja Kongin kumaus »

En löytänyt nopeasti aihetta käsittelevää ketjua, pahoitteluni jos löytyy.

Kysymys ja keskustelun aihe on siis yksinkertaisesti: Kuinka ennustaa kerroinmuutoksia.

Tarkoituksena olisi siis löytää haluamasi merkin kertoimen huippukohta. Joskus se voi olla avauksen yhteydessä, joskus 12 tuntia ennen ottelun alkua tai vasta sulkeutumishetkellä. Merkin kertoimen käyrä voi siis kärjistetysti olla nouseva,laskeva tai siksak. Itselle on monesti käynyt (aivan liian usein), että pelaan ns. väärään aikaan jolloin kerroin ei ole korkeimmillaan. Aina tosin ei ole edes mahdollisuutta, mikäli ei kohteen avauksen hetkellä ole tehnyt arvioita. Tietysti vaikka tietäisi mikä on todennäköisesti korkein kerroin jonka merkki tulee samaan niin sen lyömistä sisään hankaloittaa ettei ole koko aikaa seurata muutoksia ja saattaa korkein arvo mennä ohi ihan senkin takia.

Täytyy tietysti ensin pohtia mistä kerroinmuutokset johtuvat:
A) Bookkerin arviovirhe kohteen avauksessa
B) Kokoonpano tms. muutos
C) Markkinan yli/alireagointi

Sitten kun pohditaan jokaista näistä erikseen, pitäisi saada tietoon missä vaiheessa merkin kerroin vaihtaakin laskusta nousuun? Ajatuksena (ei varmaa tietoa) voisi kuvitella, että kokoonpanomuutoksissa laskenut kerroin saattaa ylipelaamisen johdosta lähteä takaisin nousuun? Vastaavasti A) tapauksessa kun huomaa laskun alkaneen niin ei kannata enää viivytellä, sillä se tuskin palaa samalle tasolle? Sitten taas vastustajajoukkueen kerroin saattaa nousta ensin vähän, laskea hieman takaisinpäin ja lopulta nousta yli ensimmäisen nousun lakipisteen (4,00 -> 4,80 -> 4,50 -> 5,00) C) onkin monimutkaisempi, tässä ei tulla monesti kauhean suuria muutoksia vaan kerroin saattaa esim. heilua 1,90-1,95 välillä tasaisesti kokoajan, mutta siinä on merkittävä ero odotetun tuoton kannalta (pitkässä juoksussa, jos osuu useimmiten toiseen ääripäähän) onko lyönyt 1,95 vai 1,90 kertoimella vaikka molemmat olisikin ylikertoimia OMASTA mielestä.

Kertokaa omia näkemyksiä ja "taktiikoita", sekä korjatkaa termistöä jos ne on vääriä. Sana on vapaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 1 yksikkö on 0,25% kassasta.
14.9.2015 alkaen vain Liigaa: viewtopic.php?p=361133#p361133

Minikommentit


Midas
Jäsen
Viestit: 483
Liittynyt: 15.09.2014, 01:46

Tuotto: +32.43 yks.

Palautus%: 101.39%

Panosten ka: 3.74 yks.

Vetoja: 624

Pisteitä: 1176

Re: Kerroinmuutosten ennustettavuus

Viesti Kirjoittaja Midas »

Itse olen viime aikoina tähän asiaan kiinnittänyt enemmän huomiota ja mainitsen nyt muutaman oman huomion. Jos seuraa jotain tiettyä sarjaa niin melko nopeasti on löydettävissä markkinan arvostamat joukkueet, eli joukkueet joiden kertoimet usein laskevat lähellä peliä. Vastaavasti myös markkinan hylkimät joukkueet on löydettävissä. Pääosin kannattaa veto lyödä markkinan suosiman joukkueen puolesta heti kun ylikertoimen löytää ja vastaavasti markkinan hylkimän joukkueen kohdalla kannattaa odottaa lähemmäs pelin alkua. Tietenkin markkinan suosimat/hylkimät joukkueet vaihtelevat ja onkin tärkeää olla edes jollakin tasolla perillä joukkueiden viime aikaisista suorituksista ja kokoonpanotiedoista.

Vaikka edellä mainitulla tavalla saisikin aavistettua mihin suuntaan kertoimet useimmiten liikkuvat, on ongelmana vielä arvioida muutoksen suuruus. Itse olen nyt (melko lyhyellä otannalla) huomannut, että muutoksen suuruutta pystyy jollain tasolla mittaamaan vertailemalla omia arvioita ja päätöskertoimiin. Esimerkiksi olet tutkimalla huomannut markkinoiden antavan keskimäärin 10%-yksikköä huonomman arvion joukkueelle A. Jos nyt bookkerit tarjoavat joukkueelle A kertoimen 2 ja oma arviosi on 53% niin on ehkä perusteltua olettaa markkinan lyövän vastustajaa ja näin ollen veto kannattaa jättää myöhemmäksi. Tietenkään homma ei näin yksinkertaista vaan pitää ottaa myös huomioon poissaolot, markkinan arvostus vastustajaa kohtaan yms seikat. Eli ei kannata edellisen esimerkin tapauksessa luottaa markkinan arvion olevan aina sen 10%-yksikköä pienempi, mutta sen avulla pystyy ehkä jollain tasolla arvioimaan mihin suuntaan ja kuinka paljon kertoimet keskimäärin liikkuvat kyseisen joukkueen kohdalla. Edellä mainittu tapa vaatii sarjatuntemuksen lisäksi myös oman systeeminsä tuntemista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 7. Antamasi peukut: 0.

Panostus 1-10 yks. 10 yks=2.5% kassasta
https://twitter.com/TommiPihlajamaa

Minikommentit


lunatus
Jäsen
Viestit: 1149
Liittynyt: 24.05.2013, 09:57

Tuotto: +71.10 yks.

Palautus%: 105.73%

Panosten ka: 0.95 yks.

Vetoja: 1313

Pisteitä: 2539

Re: Kerroinmuutosten ennustettavuus

Viesti Kirjoittaja lunatus »

Kuten Midas sanoi, jos jotakin sarjaa ja kertoimia seuraa tarkasti, niin aika nopeasti pääsee jyvälle siitä miten tiettyjen joukkueiden kertoimet liikkuvat ennen ottelun alkua. Tilanne kuitenkin elää kauden aikana ja mitään yleispäteviä ohjeita tuolle on vähän vaikea antaa.

Nykyään kertoimet liikkuvat niin herkästi, että muutama voittava vedonlyöjä tai varsinkin vihjeitä myyvä palvelu voi pudottaa avauskertoimia selvästi. Tämä tapahtui viime NHL kaudella mm. Coloradon kanssa todella selvästi, eli muutamat henkilöt tiputtivat Coloradon vastustajien kertomia heti earlyistä lähtien. Päivän mittaankin kertoimet yleensä laskivat mutta muutama tunti ennen peliä Coloradolle alkoi tulla rahaa ja yleensä loppukertoimet Coloradolle olivat vain hiukan korkeammat kuin aloituskertoimet. Tietysti jokaiseen joukkueeseen vedonlyöjät suhtautuvat eri tavalla ja kerroinmuutoksetkin peilaavat sitä, joten vaikka periaatteessa tietää miten Coloradon kertoimet usein liikkuu, tietyissä yksittäistapauksissa Coloradon matsienkin kertoimien liikkumista oli aika vaikeata ennustaa.

Täytyy sanoa, että pienenä perfektionistina kerroinmuutosten seuraaminen on yksi ärsyttävimmistä asioista vedonlyönnissä. Aina haluaisi saada parhaan kertoimen mutta se vaatisi jatkuvaa seuraamista myös keskellä yötä ja tähän en ainakaan itse kykene. Siitä huolimatta syö miestä lyödä välillä kertomia, joiden lähes varmuudella tietää vielä nousevan mutta ei vaan itsellä ole aikaa odottaa nousua.

Ainakaan NHL:ään ei mielestäni voi enää antaa miten yleispätevää ohjetta. Esimerkiksi aiemmin monesti näki toistettavan mantraa "lyö suosikkeja earlyinä ja altavastaajia lähellä ottelun alkua". Voi olla että keskimäärin tuolla pääsee vieläkin parempaan tulokseen kuin ihan sattumanvaraisesti vedolyönnin ajankohdat valitsemalla mutta käytännössä kannattaa kyllä tutkia markkinoiden suhtautumista yksittäisiin joukkueisiin ja vetämällä johtopäätöksiä siitä.

Itseasiasssa itselläni kerroinmuutokset ovat tiimikohtaisesti vain mututuntumalla muistissa kun oddsportalia päivittäin seuraan. Mutta ei varmasti olisi huonoa informaatiota kerätä kauden aikana taulukko, jossa olisi vain jokaisen tiimin aloituskerroin, lopetuskerroin ja tieto siitä onko kerroin noussut vai laskenut. Pitää pistää muistiin jos tuollaisen jaksaisin tehdä

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 6. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ptets
Avatar
Jäsen
Viestit: 2226
Liittynyt: 16.05.2008, 09:49

Tuotto: -16.53 yks.

Palautus%: 97.79%

Panosten ka: 2.63 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 1371

Re: Kerroinmuutosten ennustettavuus

Viesti Kirjoittaja ptets »

Brittifutiksessa cup-ottelut tarjoavat helpoimmin arvattavat kerroinmuutokset. Eri joukkueet arvostavat cup-pelejä eri tavalla ja kierrättävät pelaajia sen mukaan. Jos jätetään pois laskuista mahtiseurat(Chelsea, City, Arsenal etc.) joiden lepuuttamiset on yleensä uutisoitu näyttävästi jo hyvissä ajoin niin usein vaikkapa jonkun championship-jengin lepuuttaessa rinkiään jotain alemman divarin joukkuetta vastaan on melko varmaa että alemman divarin jengin kerroin putoaa. Näitä voi käyttää lähinnä treidaamiseen kun voimasuhteita ei ole järkevää ajankäyttösyistä lähteä arpomaan sen kummemmin. Näihin on yleensä aikaa reagoida useita tunteja.

Toinen tilanne missä kertoimet voivat liikkua ennakoitavasti on se että jollekin joukkueelle on yksinkertaisesti tarjolla posketon kerroin. Tämä vaatii tietysti omaa osaamista ja on siksi paljon yllämainittua vaikeampaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Children are innocent
teenagers fucked up in the head
adults are even more fucked up
and elderlies are like children

Minikommentit


Carlos
Jäsen
Viestit: 319
Liittynyt: 02.10.2014, 21:25

Tuotto: +44.20 yks.

Palautus%: 102.51%

Panosten ka: 3.02 yks.

Vetoja: 583

Pisteitä: 343

Re: Kerroinmuutosten ennustettavuus

Viesti Kirjoittaja Carlos »

Ihan mutuna heittäisin tenniksestä, että H2H - rekordi ja edelliset pelit turnauksessa liikuttavat paljon kertoimia. Usein näkee U-käyrän kun pelaaja on voittanut edellisellä kierroksella jonkun mediaseksikkään nimen, kuten nyt Wimbledonissa Dustin Brown Troickia vastaan, eli Brown voitti ensin Nadalin, seuraavalla kierroksella Troickia vastaan Pinnacle avasi 3,06 - kertoimella, seuraavana päivänä kerroin oli tippunut 2,56:teen ja päätöskerroin oli 3,16.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus 1-10 yks, max.2% kassasta.

Minikommentit


Kongin kumaus
Jäsen
Viestit: 617
Liittynyt: 10.01.2015, 13:18

Tuotto: -188.11 yks.

Palautus%: 97.41%

Panosten ka: 2.47 yks.

Vetoja: 2940

Pisteitä: 122

Re: Kerroinmuutosten ennustettavuus

Viesti Kirjoittaja Kongin kumaus »

lunatus kirjoitti:Kuten Midas sanoi, jos jotakin sarjaa ja kertoimia seuraa tarkasti, niin aika nopeasti pääsee jyvälle siitä miten tiettyjen joukkueiden kertoimet liikkuvat ennen ottelun alkua. Tilanne kuitenkin elää kauden aikana ja mitään yleispäteviä ohjeita tuolle on vähän vaikea antaa.
Nostellaanpas tätä ketjua.

Nyt kun on tarkemmin seurannut tämän kauden jääkiekon Liiga-markkinaa niin edelleen olen päätäni lyönyt samaan ongelmaan: keskimäärin lyömieni kohteiden kertoimet nousevat enemmän kuin laskevat. Huvittavasti seuranta on tästä huolimatta silti plussalla, liekö sitten ollut tuuria vai markkina osittain väärässä?
lunatus kirjoitti:Nykyään kertoimet liikkuvat niin herkästi, että muutama voittava vedonlyöjä tai varsinkin vihjeitä myyvä palvelu voi pudottaa avauskertoimia selvästi.
Tästä olen koittanut ottaa oppia seuraavasti, mikäli JussiQ tai J-Mad lyö samaa kohdetta kuin itse löisin -> äkkiä betsi sisään. Mikäli mielipide on vastakkainen niin voi turvallisin mielin odotella kertoimen nousemista lähes kiekon tiputukseen asti ja lyödä vasta sitten. Toisaalta ei voi koko aikaa päivystää foorumia ja herrat vihjailevatkin Clubiin jo nykyään osan, joten monesti sitä on sitten jo myöhässä mikäli alkaa taktikoimaan. Tästä syystä pyrin laittamaan vedot mahdollisimman aikaisin pelipäivänä (eikä vaikuttaisi peesailulta, heh). Ei minulla tietysti ole tarkkaa tietoa mikä on näiden herrojen YK:lla julkaistujen vinkkien painoarvo kerrointiputuksiin Pinnaclen markkinassa, mutta kiistatta sitä on.

Samaten myös on tullut huomattua kertoimien luisuminen Liigassa kohti Veikkauksen arvioita. Mikäli Veikkaus tarjoaa toppia niin se tuskin tulee jäämään topiksi, koska vastakkaista merkkiä pelataan Pinnaclelle ja lopulta siellä on joka merkillä korkein kerroin.

Lisätään vielä myöskin se, että itseeni verrattuna markkina ylireagoi tässä sarjassa yksittäisten pelaajien poissaoloihin, varsinkin laajan materiaalin joukkueilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Panostus: 1 yksikkö on 0,25% kassasta.
14.9.2015 alkaen vain Liigaa: viewtopic.php?p=361133#p361133

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin