Tänään on 19.04.2024, 22:16.

Veikkausliiga Vkl

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
shiirer
Avatar
Jäsen
Viestit: 789
Liittynyt: 14.01.2003, 11:29

Tuotto: +10.34 yks.

Palautus%: 101.08%

Panosten ka: 4.31 yks.

Vetoja: 221

Pisteitä: 215
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja shiirer »

FC Inter – MyPa 52 26 22
Allianssi – TPS 48 28 24
FC Hämeenlinna - FC Jazz 38 28 34
RoPS - Tampere Utd 26 26 48

Pelit, pelattu eilen:
MyPa +0,75 (1,98 ) Pinnacle 5/10
Tampere Utd (2,20) Nordicbet 3/10

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Vanhemmat seurannat: viewtopic.php?f=8&t=18

Minikommentit


epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 16:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Viesti Kirjoittaja epe »

UPDEITTIÄ:

HÄMEENLINNA:
Sivussa sunnuntaina ovat Jere Pirhonen, Ilja Scanicins, Ossi Martikainen, Hans Wikberg ja Pekka Kunnola. Näistä Wikberg leikataan ensi viikolla, ja kokeneen hyökkääjän kausi on ohi. Epävarmoja tapauksia ovat Roni Porokara, Mikko Sundberg ja Kristian Kunnas. Lisäksi nuori Juha Koskinen loukkaantui viime viikolla puolustusvoimain turnauksessa.
FC Hämeenlinnan vaihtopenkille saattaakin ilmaantua pelitamineissa kakkosvalmentaja Teuvo Palkki.
ROPS:
RoPSin uusista miehistä Stuart Douglas ottanee kärkimiehen paikan, mutta serbitoppari Dalibor Duricin debytointi heti avauspelissään on vielä epävarmaa. Duric on ollut mukana vasta parissa harjoituksessa ja kun mies ei puhu kuin muutaman yksittäisen sanan englantia, niin olisi melkoinen riski heittää mies heti kylmiltään avaukseen.
Lisäksi Juha Majavan ja Zoran Bogesicin pelaaminen on epävarmaa. Majavaa vaivaa nilkka ja Bogesicin akilles aristaa. Molempien pelikunto tarkentuu vasta sunnuntain aamulämmittelyssä.
Onkohan tarkempaa tietoa?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


winorloose
Jäsen
Viestit: 3347
Liittynyt: 14.01.2003, 23:43

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 281

Viesti Kirjoittaja winorloose »

Ottamatta mitenkään kantaa noihin tämän päiväisiin poissaolijoihin niin noin yleisenä ohjeena voisi sanoa, että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Poissaolijoiden lista on toisinaan pitkä kuin nälkävuosi mutta hieman asiaa tutkittuaan huomaakin, että eihän niistä kukaan ole edes avauskokoonpanon pelaaja tai toisinaan kaveri on ollut sivussa jo viimeiset puoli vuotta. Eli suhtautukaa aina kriittisesti pitkiin poissaolijoiden listoihin. Lisäksi, joku toinen kaveri siinä pelipaikalla joka tapauksessa pelaa ja aladivareissa huippukaverin puuttuminen on merkityksellisempää kuin ylemmillä tasoilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

It's not gambling if you always win

Minikommentit


epe
Jäsen
Viestit: 1004
Liittynyt: 14.01.2003, 16:14
Pisteitä: 2
Paikkakunta: Heräilemässä

Viesti Kirjoittaja epe »

winorloose kirjoitti:Ottamatta mitenkään kantaa noihin tämän päiväisiin poissaolijoihin niin noin yleisenä ohjeena voisi sanoa, että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Poissaolijoiden lista on toisinaan pitkä kuin nälkävuosi mutta hieman asiaa tutkittuaan huomaakin, että eihän niistä kukaan ole edes avauskokoonpanon pelaaja tai toisinaan kaveri on ollut sivussa jo viimeiset puoli vuotta. Eli suhtautukaa aina kriittisesti pitkiin poissaolijoiden listoihin. Lisäksi, joku toinen kaveri siinä pelipaikalla joka tapauksessa pelaa ja aladivareissa huippukaverin puuttuminen on merkityksellisempää kuin ylemmillä tasoilla.
Hyvä, että kommentoit asiaa :D Itse olen sitä mieltä että jos kokoonpanotietojen vaikutuksesta ei ole mitään käsitystä, niitä ei kannata ottaa huomioon. Yhdenkin tärkeän pelaajan vaikutus saattaa olla huomattavasti suurempi kuin pitkän listan pelaajia. Yleensä huippuhyökkääjät huomioidaan hyvin, mutta jos keskikentältä on poissa tärkeitä puolustavan roolin pelaajia, niin ne jätetään helposti huomioimatta ja ajatellaan joukkueen puolustuksenkin olevan ennallaan vaikka puolustus saattaa joutua suurempaan rasitukseen kun keskikenttä ei hoida hommiaan yhtä hyvin. Itse olen pyrkinyt siirtämään huomiotani median hehkuttamista poissaoloista ja muista otteluun vaikuttavista tekijöistä muihinkin tekijöihin jotka jätetään usein huomioimatta.

Jos esim. katsotaan edellisen päivän Hämeenlinnan poissaolijaennakkoa niin nähdään suoraan että mittavalla listalla ei ole merkitystä joukkueen kannalta. Martikainen mahtuisi toki avaukseen ollessaan terve, mutta hän on ollut jo pitkään poissa. Mark Byrnesin tulon jälkeen Hämeenlinnalla on kolme hyvää topparia joten Kunnaksenkaan poissaolo ei haittaa. Muut pelaajat ovat kaikki korvattavissa, koska Hämeenlinnalla on häntäpään joukkueista suht leveä mutta tasapaksu materiaali.

Pointtina tässä oli se että jos seuraatte jotakin joukkuetta tiiviimmin niin kannattaa informoida muitakin sellaisista pelaajista jotka tekevät paljon näkymätöntä ja tärkeää työtä, tällaisia tietoja voi olla hankalaa poimia lehdistä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


T:P.
Jäsen
Viestit: 218
Liittynyt: 17.05.2004, 09:20
Pisteitä: 0

Europutoaminen ja kotimaan sarjamenestys Allianssilla

Viesti Kirjoittaja T:P. »

"Eurokentillä häviämistä seuraa parantuneet suoritukset oman maan liigassa." "Hyvä joukkue sisuuntuu."

Tätä väittää kovin moni. Olen pyrkint hakemaan Suomesta ja muista maista tämäntyyppisiä esimerkkejä, mutta turhaan. Taitaa olla sitä "kaljatuoppipsykologiaa". Asia tuntuu siltä, mutta aiheeseen ei löydy tilastoja tai muitakaan todisteita. Kertokaa, jos olen väärässä.

Omien myöskin tilastoimattomien havaintojeni perusteella käy juuri päinvastoin. Jopa Euroopan huippujoukkueet (esim. Real Madrid viime vuonna) suorittavat huonommin kotimaansa liigassa pudotttuaan eurokentiltä. Näin luulen myös Allianssille käyvän; uskon sen pistekeskiarvon per ottelu (tällä hetkellä 1,67 pistettä/ottelu) olevan éuroputoamisen jälkeisissä matseissa pienempi, ehkä noin 1,5 pistettä/ottelu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Europutoaminen ja kotimaan sarjamenestys Allianssilla

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

T: P. kirjoitti: "Eurokentillä häviämistä seuraa parantuneet suoritukset oman maan liigassa." "Hyvä joukkue sisuuntuu."

Tätä väittää kovin moni. Olen pyrkint hakemaan Suomesta ja muista maista tämäntyyppisiä esimerkkejä, mutta turhaan. Taitaa olla sitä "kaljatuoppipsykologiaa". Asia tuntuu siltä, mutta aiheeseen ei löydy tilastoja tai muitakaan todisteita. Kertokaa, jos olen väärässä.
en ole aivan varma puhummeko samoista asioista, mutta kommentoin näitä siltä osin kuin itse jotain asiasta luulen ymmärtäväni. käsittelyn kohteena on siis keskittyminen pelkästään kotimaan sarjaan, verrattuna siihen että joukkue pelaa kotimaan sarjan lisäksi myös Euro-otteluita, sekä toinen mainitsemasi asia joka on revanssitekijä.
jo pelkkä maalaisjärki kertoo kaikille, että kun joukkue saa keskittyä vain yhteen sarjaan, niin suoritukset paranevat, verrattuna siihen että joutuu tahkomaan kahta kovaa sarjaa samaan aikaan.
yksi tämän keskustelupalstan hienouksista on se, että suurin osa täällä kirjoittajista, varsinkin ahkerimmat, tutkivat ensin asioita, ja sitten vasta ilmoittelevat niistä. tilastoja tuolle Europelien aiheuttamalle haitalle menestykseen kotimaan sarjassa löytyy pilvin pimein. jos otat vaikkapa 5 Euroopan kovinta jalkapallosarjaa, ja sieltä esimerkiksi 10 edellistä kautta jokaisesta. ja sitten vertaat miten joukkueiden suoritukset keskimäärin heikentyvät pelatessa kahta kovaa sarjaa, tai vaikka miten suoritustaso keskimäärin laskee Europelien välisissä otteluissa. tuoreena esimerkkinä voisi käyttää vaikkapa Espanjan liigan Celta Vigoa, joka ylsi toissa kaudella sarjataulukossa peräti neljänneksi, mutta kun viime kaudella veti samaan aikaan kahta kovaa sarjaa, Espanjan liigaa ja Champions Leagueta, eivät voimat riittäneet vaan putosi Espanjan liigasta 2.divisioonaan :shock:
eli jos Celta ei olisi pelannut lainkaan Europelejä, tai olisi jäänyt heti alkulohkoonsa, se ei olisi rasittunut kovissa Euro-otteluissa ihan niin paljoa, ja sarjapaikka olisi voinut säilyä.
sitä ei varmaan kukaan kirjoittaja tarkoita, että olemalla surkea Europeleissä, joukkueesta tulee automaattisesti parempi kotimaan sarjassa, vaan pointtina on juuri se OTTELURASITUS: kun joukkue vetää kahta sarjaa samaan aikaan, materiaali on koetuksella, ja jos sitten noutaja tulee Eurokentillä, niin pikku puhaltamisen jälkeen joukkue on valmiina satsaamaan täysin voimin vain ja ainostaan kotimaan otteluihin.
ja tuo toinen asia, revanssi tai kostohalukkuus: jos joukkue häviää edellisen pelinsä, tuskin se tarkoittaa kenenkään mielestä sitä että nyt se automaattisesti pärjää hyvin seuraavassa pelissä. mutta jos hyvä joukkue, oli tilanne mikä tahansa, vaikka sitten Europeli, häviää ottelunsa, se on varmasti MOTIVOITUNUT seuraavassa pelissä, eikä vaakakuppia tasaa ainakaan se tekijä mikä joskus käy, eli hyvä joukkue lähtee peliin puolilla valoilla, takki auki, helppoa voittoa hakemaan. jos hyvällä joukkueella on mokaaminen alla, niin se on varmasti lähes 100% syttynyt seuraavassa pelissä, vaikka vastassa olisi millainen rupusakki tahansa, jota vastaan se normaalitilanteessa saattaisi lähteä vaikkapa hieman ylimielisenä.

siinä jotain kommentteja, joita uskon useimpien muidenkin kirjoittajien näillä asioilla tarkoittaneen. nämä kaikki havaintoni olen myös tilastoista onnistunut löytämään ja toteamaan paikkansa pitäviksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


T:P.
Jäsen
Viestit: 218
Liittynyt: 17.05.2004, 09:20
Pisteitä: 0

Allianssin keskittyminen liigaan

Viesti Kirjoittaja T:P. »

nämä kaikki havaintoni olen myös tilastoista onnistunut löytämään ja toteamaan paikkansa pitäviksi.
Nyt onkin oiva tilaisuus vedonlyöntiin. Allianssihan voi nyt siis keskittyä vain kotimaan liigaan, kun europelit on hävitty.

Kuitenkin väitän, että Allianssin ennen europelejä saavuttama pistekeskiarvo kotimaan liigassa 1,71 pistettä/peli (24 pistettä/14 peliä) on suurempi kuin Alliansiin europelien jälkeisten 12 pelin pistekeskiarvo. Ja näistä 12.sta vielä 7 on kotiotteluita. Tämähän on siis "löydettyjen ja paikkaansa pitävien" tilastojen vastainen väite.

Ottaako kukaan haasteen vastaan?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin