Tänään on 29.03.2024, 09:09.

EM 2016 Rankingit

Keskustelua arvokilpailuista.
Vastaa Viestiin
Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 4347
Liittynyt: 23.02.2006, 12:59

Tuotto: +164.88 yks.

Palautus%: 100.83%

Panosten ka: 3.38 yks.

Vetoja: 5866

Pisteitä: 4935

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Lohko F / Itävalta

Itävalta pelasi loistavat karsinnat ja pääsi kisoihin 9 1 0 saldolla. Samassa lohkossa oli Venäjä ja Ruotsi kovimpina haastajina. Ainoa pistemenetys tuli ensimmäisessä ottelussa Ruotsia vastaan, jonka jälkeen Itävalta paineli 9 0 0 21-4 maalierolla. Esitys oli vakuuttava vaikka oikeat kovat maat lohkosta puuttuikin. Venäjä on kuitenkin ihan ok Euroopan mittapuulla ja Ruotsikaan ei ole heittopussi. Joukkue on lähes täysin uudistunut vuoden 2008 kotikisojen joukkueesta, joka oli silloin vielä tasoltaan heikko.

Itävalta pelaa usein 4-2-3-1. Puolustus rakentuu Prödlin ja Fuchsin varaan. Fuchs voitti mestaruuden Leicesterin paidassa ja Prödl pelasi Watfordissa. Puolustus on varsin isokokoinen mm. Prödl 194cm ja Fuchs 188cm. En kuitenkaan tyypillisesti pidä Itävallan isokokoista puolustus kovinkaan hitaana. Prödl on iso etu erikoistilanteissa kokonsa vuoksi. Samaa voi sanoa hyökkäyspään Jankosta (196cm) ja Arnautovicista (192cm), joten pääpelivoima on Itävallalla hyvällä tolalla.

Keskikenttä on käytännössä kokonaan Bundesliigasta. Puolustuksen yläpuolella pelaa monipuolinen Alaba yhdessä Baumgartlingerin kanssa. Hyökkäyksestä vastaa Arnautovic ja Harnik sekä "kymppipaikan Junuzovic. Arnautovic pelasi ok kauden tehden 11 maalia Stokessa. Harnik pelasi vain 13 peliä, mutta mitä ilmeisimmin on nyt kunnossa. Vaparit hoitaa varmasti pääosin Alaba ja Junuzovic.

Hyökkäyksestä vastaan pääosin Marc Janko, joka on ehkä aavistuksen aliarvostettu. Itävallan liigassa aikoinaan tehnyt hurjaa jälkeä, mutta sen jälkeen vaikeat kaudet Portugalissa ja Turkissa. Mies kuitenkin palasin Australian liigan kautta Sveitsin liigaan, jossa paukutti lähes maalin per peli. Kokonaissaldo seurajoukkue Baselissa 29 peliä ja 20 maalia, joten on oikeutettu Itävallan kärkimieheksi. Suurena miehenä ei ole nopea mutta osaa suojata palloa ja tekee paljon maaleja päällään. Pelaa luonnollisesti targettina. Karsinnoissa iski 7 maalia ja suhteellisen tasaisesti eikä viittä maalia ripulitason joukkueita vastaan.

Uskon, että Portugali ja Islanti tulee olemaan ongelmissa erikoistilanteissa. Unkarilta löytyy kyllä pääpelivoimaa ainakin pituudella mitattuna, mutta muuten ovat melko huonotasoinen jengi. Mikäli Portugalilta otettaisiin Ronaldo pois, olisi Itävalta mielestäni suosikki lohkon voittajaksi. Tälläkin asetelmalla Itävalta taatusti haastaa Portugalin lohkon voitosta.

Joukkueen kirkkain tähti lienee erittäin monipuolinen Bayernin Alaba, joka voi pelata usealla pelipaikalla ja hallitsee pilkut ja vaparit. Tähtipelaajia joukkueessa ei ole vaan se on koottu pääosin Bundesliigan ja Valioliigan (alemman)keskikastin joukkueista. Joukkueena kuitenkin varsin yhtenäinen.

Itävallalla on täysin realistiset mahdollisuudet päästä top 8 ja jopa top 4. Lohko F voittaja menee lohko E toiseksi tullutta vastaan(tod. näk. Italia tai Ruotsi) ja toiseksi tullut menee menee lohko B toiseksi tullutta vastaan (tod. näk Puola).

Maalit tulee jakautumaan hyvin todennäköisesti akselilla Janko-Alaba-Arnautovic. Itse pelasin Jankoa voittamaan maalipörssin veikalle(toppi) jota en ihan mahdottomana pidä. Miinuspuolena se, että ei lauo rankkareita tai vapareita, mutta 75 on liikaa silti, koska Itävallalla on hyvät mahdollisuudet pelata ainakin top 8 asti. Ja Unkaria vastaan voi tulla rumiakin lukemia, samoin Islantiin en oikein näissä kisoissa luota vaikka karsinnat menikin hyvin.

Veikalla oli myös jossain vaiheessa mestaruudesta 55 joka tuli poimittua pienellä, mutta nykyisellä 45 tuskin kannattaa ottaa.



Heselle toki iso peukku :ylos: Itse en valitettavasti ehdi joka joukkuetta kirjoittelemaan auki kovinkaan laadukkaasti. Koitan keskittyä keskitason joukkueisiin, koska suurimmat mestarisuosikit ja Englannin kaikki tuntee.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 16. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

04.06.2016 22:02 <Hese> Peukkua sulle


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Neo »

Mielenkiintoinen tilasto meni poikki eilen Itävallan kanssa: joukkue oli pelannut 23 ottelua putkeen tehden aina vähintään yhden maalin. Uskomaton saldo kyllä, vaikka vastassa nyt ei hirveän montaa laatujoukkuetta ole ollutkaan. Kertoo kuitenkin jotain joukkueen maalintekopotentiaalista. Eilen tuli turpaan Hollannilta lukemin 0-2 FT, joten Jankon & kumppaneiden maalinteko hyytyi ensimmäistä kertaa ~2.5 vuoteen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Suomen paras opas kryptovaluutoista bitcoinkeskus.com | På Svenska bitcoincenter.se | På Norsk bitcoinsentralen.no | In English aboutbitcoin.io |

Minikommentit

05.06.2016 16:15 <Zizou> Eilisellä paikoilla Itävalta olisi helpohkosti voinut tehdä

05.06.2016 16:15 <Zizou> pari maalia ja silloinkin olisi saanut vielä viimeistellä

05.06.2016 16:17 <Zizou> "sinne päin", kuten eilen tekivätkin + Zoet oli todella hyvä


caf
Jäsen
Viestit: 1776
Liittynyt: 01.12.2012, 09:27
Pisteitä: 781

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja caf »

Vertailuksi ja talteen: Suomifutis.com arvioi C-lohkon järjestykseen: Puola, Saksa, Ukraina, P-Irlanti

http://www.suomifutis.com/2016/06/em-ki ... stimiehia/

Kisojen linkki hyvä pistää talteen esim EM-uutisia varten.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

“The hardest thing in the world to understand is the Income Tax.”

-Albert Einstein

Minikommentit


Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 4347
Liittynyt: 23.02.2006, 12:59

Tuotto: +164.88 yks.

Palautus%: 100.83%

Panosten ka: 3.38 yks.

Vetoja: 5866

Pisteitä: 4935

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Lohko B / Venäjä

Hese summasi karsinnat joten niistä ei sen enempää. Varsin ok esityksellä kisoihin.

Venäjä lähtee yllättävän ikämiesvoittoisella kokoonpanolla varsinkin jos ajattelee, että kahden vuoden päästä on mm-kisat eikä joukkueen nykyinen runko voi olla enää uskottava silloin. Pidän suurena plussana sitä, että joukkue on yhtenäinen. Koko joukkue pohjautuu käytännössä CSKA:n ja Zenitin pelaajiin.

Puolustuksen keskustassa pelaa Ignasevits ja Berezutski, jotka ovat olleet CSKA:ssa yhdessä vuodesta 2004. Varmasti yksi yhtenäisin pari koko turnauksessa. Laidalta löytyy Zhirkov ja mitä todennäköisemmin Smolnikov. Molemmat laitapakit hyviä tuomaan palloa ylös. Puolustus mielestäni Venäjän vahvin osa-alue, kun taas keskikenttä loukkaantumisten johdosta heikentynyt turhan paljon.

Venäjän epäonneksi tärkeä Denisov (loukkaantui Serbia-matsissa) ja Dzagoev ulkona kisoista. Todennäköisesti molemmat olisivat olleet aloittavina juuri alempina keskikenttämiehinä. Tämä tuo suuria ongelmia Slutskille, koska tämän tasoisia korvaajia ei ole. Onkin kysymysmerkki ketkä tulevat pelaamaan heidän tilallaan. Ehkä CSKA:n nuori Golovin saa nyt mahdollisuuden murtautua ykkösmiehistöön. Joka tapauksessa joukkue on heikentynyt oleellisesti, sillä Denisovin tasoista peluria ei joukkueesta löydy millään, joko puolustus tai pelinteko kärsii vaihtoehtoja pohtiessa.

Hyökkäyksestä vastaa todennäköisesti laidoilta Kokorin ja Shatov sekä Hesen mainitsema target-kärki Dzyuba. Hyökkäys on ihan ok, mutta loukkaantumisten johdosta väkisinkin tulee mieleen se, että miten keskikenttä pystyy tukemaan hyökkäystä?

Näiden menetysten takia pidän Venäjää entistä underimpana ja todennäköisesti taistelee vaivoin lohkon kakkospaikasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4768
Liittynyt: 16.03.2004, 18:33
Pisteitä: 2437

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Hese »

Eiköhän homma saada valmiiksi. Kiitoksia tuesta!

LOHKO E

BELGIA B (2)
ITALIA B (12)
RUOTSI D (35)
IRLANTI D (33)

E-lohko vaikuttaa kiharaiselta ja - yllätys yllätys - mielenkiintoiselta, sillä lohkoon arvottiin kaksi vasta Playoffseissa itsensä kisoihin pelannutta joukkuetta. Belgian nuori ja kaikkien mielestä lahjakas ryhmä on noussut rankeissa vuosi toisensa jälkeen. Italia on yleensä aina valmis turnauksen alkaessa, Irlannilla on raju yritys ja Ruotsilla on… Zlatan. Tässä lohkossa jokaisesta metristä kentällä taistellaan alusta asti muistaen, että parhaat kolmoset pääsevät jatkoon. Kaikki joukkueet ovat minulla lähekkäin ryhmissä B ja D.

BELGIA

10ott. 7 2 1 24 5 +19 23p.
Belgia voitti lohkonsa, mutta vastustajien taso (Wales, Bosnia ja Herzegovina etc.) ei ollut kovimmasta päästä.
Valmentaja: Marc Wilmots
Parhaat maalintekijät karsinnoissa: De Bruyne, Hazard, 5
Sijoitettiin koriin 1.

Joitain vuosia sitten Belgia oli Suomen tasoinen joukkue, mutta jo ennen 2014 MM-kisoja Belgian nimi oli monien huulilla. Hyvän turnauksen jälkeen nuori ryhmä on saanut kokemusta, ja käväisi talvella jo FIFA-rankin ykkösenäkin. On silti hurjaa ajatella, että Belgia olisi suosikki Saksaa, Espanjaa tai kenties edes Englantia vastaan. Valehteleeko siis FIFA-ranking, jonka mukaan Belgia on kisojen suosikki?

Etukäteen Belgia tuntuu ryhmältä, jolla on loistavia yksilöitä kuten Eden Hazard ja Kevin De Bruyne, mutta onko kieleltään hajanainen maa (ranska, hollanti, saksa) riittävän yhtenäinen näissä karkeloissa?

Hyvän joukkueen sydän löytyy keskikentältä, eikä Belgialla ole pulaa maailmanluokan tähdistä: Eden Hazard (25,Chelsea), Mousa Dembélé (28, Tottenham), Kevin De Bruyne (24, ManCity), Marouane Fellainin (28, ManU) sekä Venäjän liigassa pelaava hiukan nimettömämpi, mutta äärimmäisen tärkeä Axel Witsel (27, Zenit) keskikentän pohjalla ovat timanttinen ryhmä. Näin nimekäs ja kiistatta taitava keskikenttä luo paikkoja, mutta kuka viimeistelee tilanteet?

Karsinnoissa parhaat maalintekijätkin löytyivät keskikentältä, ja mielestäni Belgian ongelma onkin selvän ykköskärjen puute: Romelu Lukaku (23, Everton) lienee ykkösvaihtoehto, ja Liverpoolin Christian Benteke (25) on seuraavana nokkimisjärjestyksessä yhden kärjen 4-2-3-1 ryhmityksessä, jota Belgia käytti jo Brasiliassa. Vasta kisat näyttävät, ovatko Lukaku tai Benteke loistavan keskikentän tasoisia kliinisiä viimeistelijöitä. Soppaa sekoittaa vielä Divock Origi (21, Liverpool), eli kärkeen on tarjolla kolme nälkäistä ja nuorta pelaajaa, joista jonkun on heti ensimmäisessä ottelussa otettava ykköskärjen paikka, sillä alkulohkossa ei ole enää aikaa kokeiluihin.

Karsinnoissa Benteke aloitti neljä kertaa, ja Lukaku sekä Origi kolmasti. Kokeilut olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin, mutta karsintavaiheessa valmentaja Marc Wilmots antoi kaikille mahdollisuuden ja peluutti kaikkia kolmea tasapuolisesti, kun siihen oli varaa. Lopputuloksena on iso kysymysmerkki muutama päivä ennen aloituspotkua…

Suurin ongelma on kuitenkin puolustuksessa, josta puuttuvat tyystin laitapakit. Neljän topparin linja saattoi toimia riittävän hyvin karsintalohkossa, kun Belgia rytmitti ja määräsi pelin tahdin. Ranskassa mukana ei keskustassa ole Vincent Kompanya, ja saa nähdä millaisen linjan Wilmots loihtii viimeisellä valmistavalla viikolla ennen turnausta esiin? Sveitsi-Belgia –ottelussa (1-2) laidalla kokeiltiin jopa Witseliä, mutta tämän paikka on keskikentän pohjalla. Niinpä laitapakkeina nähtäneen Tottenham topparit Toby Alderweireld (27) ja Jan Vertonghen (29), jotka pelasivat laidoilla myös Suomea vastaan 1.6. ottelussa, jossa Belgian puolustus ei todellakaan vakuuttanut. Myöskään kenraaliharjoitus Norjaa vastaan 5.6. ei mennyt putkeen, vaan Belgia taisteli vaikean 3-2 –voiton. Molemmat ottelut herättivät enemmän kysymyksiä ja epäilyjä kuin loivat luottamusta.

Puolustuksen kokoonpano selviää vasta 13.6. avausottelussa Italiaa vastaan, mutta maalissa on mies, johon Belgia voi luottaa. Chelsean surkeasta kaudesta huolimatta Thibaut Courtois (24) on minun papereissani kisojen kolmen parhaan maalivahdin joukossa. Taustatukena on Liverpoolin Simon Mignolet (27), joten maalivahteihin Belgia ei kaadu.

Helpossa karsintalohkossaan Belgia esiintyi edukseen, mutta tässäkin pitää nostaa varoittava sormi. Kakkoseksi jäänyt keskinkertainen Wales vei keskinäiset 1-0 ja 0-0 eikä siis antanut Belgialle maaliakaan.

E-lohkossa ykkössijoitettu Belgia saa taistella alusta asti, sillä vastus tulee olemaan kova. Italia on viime kisojen loppuottelija, eikä Ruotsi Zlatanin johdolla kunnioita ketään.

Arvio: Voittaa kaikesta huolimatta alkulohkon. Puolustuspään ongelmat iskevät jossain vaiheessa vastaan. Harjoitusottelut huolestuttavat, silti Belgia oli minulla rankattu kivikovien nimiensä ansiosta B-ryhmän ykköseksi kun aloin tehdä tätä rankingia, ja näillä mennään. On syytä myös muistaa, että sama runko voitti Brasiliassa 2014 oman alkulohkonsa tappioitta ja tiputti jatkossa USA:n, kunnes Argentiina viimein tiukassa ottelussa löi silloin vielä kovin nuoren Belgian.




ITALIA

10ott. 7 3 0 16 7 +9 24p.
Italia voitti lohkonsa ilman loistoa, vaikeuksia ja tappioita.
Valmentaja: Antonio Conte
Paras maalintekijä karsinnoissa: Graziano Pelle, 3
Sijoitettiin koriin 2.

E-lohko on tulikuuma. Belgian lisäksi Italian pitäisi periaatteessa olla ykköskorin maa, ja näitä haastavat yllätysvalmis Zlatan hovimiehineen sekä Irlanti, joka taistelee loppuun asti. Lohkoa voikin hyvällä syyllä kutsua ”kuolemanlohkoksi”.

Conten Italia pelaa kuten Conten kolminkertainen scudetton voittaja Juventus aikoinaan: kolmen, neljän tai viiden miehen puolustuslinjalla tilanteen mukaan. Ja miksei kolmen miehen linja toimisi, kun sen muodostavat Conten luottomiehet Giorgio Chiellini (31), Andrea Barzagli (35) ja Leonardo Bonucci (29); kaikki tämänkin vuoden Serie A:n ylivoimaisesti voittaneesta Juventuksesta. Näiden takana varmistaa se kolmas omaan TOP3:seeni kuuluva maalivahti eli saman ”Vanhan Rouvan” Gianluigi Buffon (38). Nämä miehet osaavat pelata yhteen ja tukkia maalinsuun.
Herrat eivät todellakaan ole mitään märkäkorvia, mutta nopeatempoisessa turnauksessa – jossa yksittäinen pettymys on pakko unohtaa saman tien - kokemus puolustuspäässä on mielestäni tiettyyn pisteeseen asti eduksi. Tulevina viikkoina nähdään, onko Italian puolustuslinjan kokemus ylittänyt jo parhaan käyttöpäivän? Itse en niin usko.

Mikäli Italia esimerkiksi johtoasemassa siirtyy neljän miehen linjaan, se onnistuu helposti pudottamalla Matteo Darmian (26, ManU) keskikentän vasemmalta tai oikealta laidalta piirun verran alemmas. Conten miehitys muuttuu tilanteen mukaan, ja mies on jo osoittanut ansainneensa kannuksensa myös maajoukkueen peräsimessä. Italia ei loistanut karsinnoissa, mutta teki kaiken oikein ja riittävän hyvin. Tärkeää on, että Juventus pohjainen miehistö luottaa ja uskoo valmentajaansa.


Keskikentällä on tifosojen kannalta ikävää, että oitis silmään pistää Pirlon puuttuminen. Miestä roikotettiin mukana vuosikausia, mutta syystä. Silti nyt olisi uusien vastuunkantajien aika astua esiin. Kuten Tornado totesi, Italian keskikenttä on vahva nimenomaan puolustussuuntaan. Pirlon ”paikalla” keskikentän keskellä pelaavat Thiago Motta (33, PSG) ja Marco Parolo (31, Lazio). Molemmat ovat pirun hyviä oman tonttinsa pelaajia, joiden ohi ei mennä, mutta Pirlon tapaiseksi avaavaksi playmakeriksi kummastakaan ei ole. Samoin paljon erikoistilanneosaamista kulma- ja vapaapotkuissa lähti Pirlon mukana. Tämä näkyi muun muassa Suomea vastaan 6.6., sillä Italian lukuisat kulmapotkut olivat surkeaa nähtävää.

Pahin ongelma Italian pelissä on sama kuin Belgiallakin: selvän ykköskärjen puuttuminen. Graziano Pellè (30, Southampton) oli karsintavaiheessa ”ykköstykki” kolmella maalilla, ja lienee Conten valinta avaukseen, kun parempaakaan ei löydy. Roman Stephan El Shaarawy (23) viihtyy enemmän laidalla ja kärjen takana, mutta on hyvin käyttökelpoinen nopeana pelaaja.

Kaiken kaikkiaan Italia vuosimallia 2016 vaikuttaa loistottomalta, hiukan tasapaksulta ryhmältä, jolta puuttuu hyökkäysvoimaa. Usein ennenkin Gli Azzurri on kuitenkin saanut parhaat tehonsa irti lopputurnauksissa, ja erittäin vahvaan koko joukkueen puolustukseen ja varmaan taktiseen osaamiseen nojaten Italia voi taas edetä pitkälle. E-lohkon avausottelussa 13.6. on mielenkiintoista verrata pojat vs. isät –tilannetta, kun Belgia haastaa Italian. Vai kuinka päin se haaste tällä kertaa meneekään?

Arvio: Italia tiputti sekä Saksan että Englannin 2012 vain hävitäkseen Espanjalle 4-0 loppuottelussa, jonka se haluaa unohtaa. Erittäin tiukassa lohkossa Italialla on hyvät mahdollisuudet jatkoon ja arpaonnella aina semifinaaleihin asti. Ensimmäinen peli näyttää turnauksen suunnan.




RUOTSI

10ott. 5 3 2 15 9 +6 18p.
Ruotsi jäi lohkossaan kolmanneksi Itävallan ja Venäjän jälkeen, mutta tiputti tulikiven katkuisissa Playoffseissa Tanskan 2-1 ja 2-2.
Valmentaja: Erik Hamrén
Paras maalintekijä karsinnoissa: Zlatan Ibrahimovic, 8
Sijoitettiin koriin 3.

On helppo aloittaa kliseellä Ruotsi on Zlatan ja Zlatan on Ruotsi, mutta totta se on. Lohkovaiheessa nyt 34-vuotias Ibrahimovic teki Ruotsin 15 maalista kahdeksan. Playoffseissa Tanskaa vastaan hän teki kolme maalia neljästä ja ratkaisevassa vierasottelussa herra vaatimattomuus iski molemmat maalit.
Skandinavian ulkopuolella Ruotsi on supertähteään lukuun ottamatta varsin nimetön ryhmä, joka oli viime syksyllä jo menettämässä kisapaikan, mutta sitten tuli itse Zlaatana: piru miehekseen, jota vaatimattomuus ei kaunista.

Ruotsi todella tarvitsee tähteään, sillä kauniisti ilmaistuna Ruotsin materiaali on keskinkertaista. Nimettömällä ryhmällä Ruotsi kuitenkin lähtee hakemaan vähintään kolmatta sijaa tasaisessa lohkossa, eikä jatkopaikka ole ihan mahdoton haave.

Suomalaisesta näkökulmasta Zlatanin jälkeen tutuimmat nimet ovat maalivahti Andreas Isaksson (34), joka seurajoukkueessaan Kasımpaşassa Turkin liigassa jäi tällä kaudella kakkosmaalivahdiksi ja jättää Ranskassa hyvästit maajoukkueelle. Toinen tuttu Martin Olsson (28) tippui Norwichin kanssa Valioliigasta. Kolmantena on pakko mainita Grasshoppersin Kim Källström (33), joka pelannee viimeistä turnaustaan, kuten moni muukin joukkueessa.

Suomalaisittain hiukan tuntemattomammista nimistä nostan esille keskikentän kokeneen kaksikon Erkan Zenginin (30, Trabzonspor) sekä Jimmy Durmazin (27, Olympiacos).

Ruotsin vahvuus on sen kokemus ja tuttu ruotsalainen sosiaalidemokraattinen joukkuehenki sekä pelitapa, vaikka joku voisi ilkeästi sanoa ryhmää avainosiltaan vanhaksi. Avauskokoonpanon paikkaa hakee kuitenkin myös muutama viime vuonna U21-vuotiaiden EM-kultaa voittanut pelaaja, mutta näiden parhaat vuodet ovat vielä edessä.

Joukkueen valmentaja Erik Hamren jättää pestinsä kisojen jälkeen, ja jatkopaikka vaikkapa lohkokolmosena olisi hieno saavutus joukkueelta, joka oli jo viime syksyllä tippua turnauksesta. Hamren on ajoittain peluuttanut ryhmäänsä jopa 4-3-3- muodossa, mutta Ranskassa ryhmitys lienee Ruotsille hyvin tuttu 4-2-2, jossa Zlatanin rooli on aina kärjen takana.

Arvio: Tämä on Ruotsille viides kerta peräkkäin lopputurnauksessa, ja hiven vanheneva joukkue taistelee lohkokolmosena jatkopaikasta. Ensimmäinen ottelu Irlantia vastaan on pakko voittaa.




IRLANTI

10ott. 5 3 2 19 7 +12 18p.
Irlanti pääsi kisoihin Ruotsin lailla vasta Playoffsien kautta. Omassa lohkossaan se jäi kolmanneksi kovan kaksikon Saksan ja Puolan jälkeen.
Valmentaja: Martin O’Neill
Paras maalintekijä karsinnoissa Robbie Keane, 5
Sijoitettiin koriin 4.

Irlanti tiputti Playoffseissa Bosnia ja Herzegovinan 1-1 ja 2-0. Joukkueesta tulee vääjäämättä mieleen taidoiltaan rajallinen mutta taisteleva ryhmä, jonka eväät kuitenkin loppuvat kovimpia maita vastaan. Itse uskon myös tällaiseen skenaarioon. Pitää kuitenkin muistaa, että ennen playoffseja se superkovassa karsintalohkossaan muun muassa voitti Saksan kotonaan 1-0.

Irlanti pelaa perinteistä yhden kärjen ja neljän puolustajan brittifutista, jossa keskitytään vastaiskuihin. Puolustuksen keskusta kertoo paljon, missä mennään. Fyysisen toppariparin muodostavat Richard Keogh (29, Derby) ja John O'Shea (35, Sunderland). Eli Championshipin Derbyn ja Valioliigan viimeisen säilyjän Sunderlandin kaksikon pitäisi pysäyttää Zlatan, Lukaku, Pelle ja kumppanit.

Keskikenttä on rakennettu pitkälti samalla lailla. Yli kolmekymppiset Glenn Whelan (32, Stoke), Wes Hoolahan (34, Norwich), ja Jon Walters (32, Stoke) ovat tuttuja liigajyriä, mutta miten esimerkiksi kymppipaikan Hoolahanin voidaan odottaa pärjäävän Italian keskikenttää ja puolustusta vastaan? Taitoero on yksinkertaisesti liian suuri.

Kärjessä viilettää kymmenen Valioliigamaalin Shane Long (29, Southampton) ja häntä laidalta tukee viiden maalin Walters. Nimet kertovat paljon, missä mennään. Molemmat voi heittää aina avaukseen, mutta esimerkiksi Long oli seurajoukkueessaan vasta kolmosvaihtoehto kärkeen. Karsinnoissa Irlannin paras maalintekijä olikin LA Galaxyn konkari Robbie Keane (35), ja hän voikin olla Martin O´Neillin jokerikortti.

Arvio: Avausottelu 13.6. Ruotsia vastaan näyttää Irlannin suunnan. Hienoa, että heti kisojen alussa näemme tällaisia duunarijoukkueiden kuolemankamppailuita.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 24. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Tornado
Avatar
Jäsen
Viestit: 4347
Liittynyt: 23.02.2006, 12:59

Tuotto: +164.88 yks.

Palautus%: 100.83%

Panosten ka: 3.38 yks.

Vetoja: 5866

Pisteitä: 4935

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Lohko B / Slovakia

Hese kävi karsinnat jo läpi, joten turha toistaa. Slovakia pelannee 4-2-3-1 ryhmittymällä.

Slovakian puolustuksen tähtenä häärii Liverpoolin Martin Skrtel, joka on myös joukkueen kapteeni. Todennäkösimmin hän saa keskustaan pariksi Lokomotiv Moscowin Durican, joka on kärsinyt kuitenkin loukkaatumisista. Lisäksi Herthan Pekarikin oikean laitapuolustajan paikka lienee sementoitu kuten myös vasemman laidan Hubocan. Kokonaisuutena puolustus ei ole kovin vakuuttava.

Puolustuksen tukena on todennäköisesti Milanissa 30 peliä tahkonut Kucka ja suurelle yleisölle tuntematon Zilinan Pecovsky. Kumpikaan pelaaja ei ole erityisen hyvä ylöspäin, mutta puolustussuuntaan peli toimii. Ehdottomasti tärkeiä pelaajia, jotta esim. Hamsik saa heidän yläpuolellaan keskittyä pelin- ja maalintekoon. Kumpikaan ei varmasti tule näkymään kentällä mikä on hyvä puolustavalle keskikenttämiehelle.

Ylempänä pelaa taasen Mak-Hamsik-Weiss kolmikko. Tämän kolmikon ansiosta minulla Slovakia ei ole rankkien pohjalla (taakse jää Irlannit, Romania ja Unkari). Mak sekä Weiss ovat nopeita laitureita jolle Hamsik pystyy tarjoamaan juoksupalloja linjan taakse. Lisäksi pelintekotaitoa löytyy Hamsikin lisäksi Weissiltä, joka syötti karsinnoissa 6 maalia. Hamsik taas Italian Serie A:ssa 10 maalia ja oli syöttöpörssin 3.

Slovakian suurin ongelma on kärkipelaajissa. Joukkeeseen on nimetty Duris ja Nemec. Duris teki toki 16 maalia Tsekin pääsarjassa ja Nemec 0 maalia Hollannin pääsarjassa. Duriksella ei ole peli kulkenut maajoukkueessa, joten Kozakilla riittää päänvaivaa. Mikäli Duriksella ei tule tulosta, voisi Kozak ehkä heittää pitkän Nemecin kärkeen ja ohjeistaa Weissin ja Hamsikin heittelemään pääpalloja?


Itse uskon, että Slovakia voi haastaa Walesin ja Venäjän jopa lohkon kakkospaikasta. Joukkue tosiaan kaatoi karsinnoissa Espanjan kotonaan ja otti viime viikolla komean 1-3 voiton Saksasta sen kotikentällä. Slovakia pelaa parhaiten vastaiskujoukkueena.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 4. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

08.06.2016 14:38 <Tornado> Ja toki Albania myös Slovakian takana..


Ylikerroin.com
Jäsen
Viestit: 1068
Liittynyt: 21.12.2013, 11:56
Pisteitä: 1947

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Ylikerroin.com »

Laitetaanpas vielä tähänkin ketjuun linkki etusivultamme löytyvästä EM-rankingista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


juskaa
Jäsen
Viestit: 521
Liittynyt: 14.12.2008, 10:15

Tuotto: +96.95 yks.

Palautus%: 103.86%

Panosten ka: 5.50 yks.

Vetoja: 456

Pisteitä: 479
Paikkakunta: Helsinki

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja juskaa »

Vedonlyöntivihje: - EM 2016 - Total points - peliaika päättynyt

kohde
Total points
veto
Wales under 3.5
kerroin
1.850 (Sportingbet)
panos
10 yks.
raja
1.613
todennäköisyysarvio
arvio 62%

Pinnacle 1,66

Push: +0.00 yks.


Vedonlyöntivihje: - Total points - peliaika päättynyt

kohde
Total points
veto
France over 6.5
kerroin
1.800 (Sportingbet)
panos
10 yks.
raja
1.587
todennäköisyysarvio
arvio 63%

Pinnacle 1,574

Osuma! +8.00 yks.

em


Vihjeet yhteensä: panokset 20.00, palautukset 28.00, tulos +8.00 yksikköä.

Huom! Vihjaajan vihjeseuranta ei täsmää tämän viestin osalta. Viestistä on poistettu 1 vihje, mutta sitä ei ole poistettu seurannasta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Serie A 1-5yks. Veikkausliiga 1-10yks.

Minikommentit


Hese
Avatar
Jäsen
Viestit: 4768
Liittynyt: 16.03.2004, 18:33
Pisteitä: 2437

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Hese »

Tässä viimeisen lohkon analyysi. Onnea vetoihin! TY.

LOHKO F

PORTUGALI B (8)
ITÄVALTA C (10)
ISLANTI D (34)
UNKARI E (20)

F-lohkon ranking menee minulla siististi järjestyksessä B, C, D ja E. Arvonta oli suosiollinen Portugalille, jolla näyttäisi olevan ovet auki jatkoon.

PORTUGALI

8ott. 7 0 1 11 5 +6 21p.
Portugali oli jo karsintalohkonsa arvonnassa onnekas, sillä seura oli helpohkoa. Portugali voitti toiseksi sijoittuneen Albanian seitsemällä pisteellä, vaikka hävisikin kotiottelunsa albaaneja vastaan.
Valmentaja: Fernando Manuel Fernandes Da Costa Santos
Paras maalintekijä karsinnoissa: Cristiano Ronaldo, 5
Sijoitettiin koriin 1.

D-lohkon yhteydessä leikittelin ajatuksella, että Ruotsi on yhtä kuin Zlatan. Samalla lailla Portugalin menestys on pitkälti riippuvainen Cristiano Ronaldon kunnosta. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, etteikö CR7 olisi huippuiskussa. Pieni loma Ibizalla Mestarien Liigan finaalin jälkeen ja koko Portugali voinee taas olla luottavainen ykköstähtensä suhteen.

Portugalissa muistetaan vielä hyvin kotikisat 2004, jolloin Portugali oli finaalissa, jossa Kreikan piti etukäteen olla vastaan kävelijä. Toisin kävi, mutta tässäkin turnauksessa 12 vuotta myöhemmin Portugalilla on hyvät madollisuudet menestyä. Materiaali on vahvaa ja vuonna 2004 silloin teini-ikäinen Ronaldo on nyt 30-vuotiaana uransa huipulla.

CR7:n merkitys Portugalille on tosiaan huipputärkeä, sillä karsinnoissa vain Moutinho teki Ronaldon lisäksi enemmän kuin kaksi maalia. Vaikka lohkovoitto tuli helposti, Portugali teki ainoastaan 11 maalia heikohkossa seurassa ja maaliero oli vain +6. Vaarana onkin, että jos vastustaja saa Ronaldon kiinni, maalinteko tulee olemaan vaikeaa. Yksikään toinen ykkössijoitettu maa ei tehnyt karsintalohkossaan yhtä vähän maaleja, joten aihetta huoleen on.

Hävittyään avausottelunsa Albanialle lusitaanit vaihtoivat valmentajaa, ja kenties vuoden 2004 kisat muistoissaan ottivat valmentajakseen entisen Kreikan käskyttäjän Fernando Santosin, jonka vahvuudet sattumalta löytyvät joukkueidensa puolustuspeluuttamisessa. Portugali terästäytyi ja pelasi jatkossa varsinkin puolustussuuntaan hyvin, ja voitti loput ottelunsa. Näistä neljä voittoa tuli numeroin 1-0.

Pieni varoituksen sana on kuitenkin paikallaan niille, jotka aikovat panostaa Portugaliin CR7:n loisteen sokaisemana: vaikka karsinta meni hienosti, Portugali on tuon Albania tappion jälkeen hävinnyt Ranskalle (2-1), Kap Verdelle(!) (0-2), Ranskalle uudestaan (0-1), Venäjälle (1-0), Bulgarialle (0-1) ja viimeksi Englannille (1-0). Vaikka esimerkiksi Kap Verde tappion voinee unohtaa, saldo ei ole mairitteleva ja hälytyksen kellojen pitäisi soida.

Portugalin ongelma on sama kuin esimerkiksi Italialla ja Belgialla: keskikentän yläpuolella ei ole maailmanluokan kärkeä. Swanseassa epäonnistunut Eder (28) ei ole vakuuttanut Santosia, joten jopa hyvin todennäköinen vaihtoehto on peluuttaa ylhäällä eri laidoilla CR7:ää ja Nania (29, Fenerbahçe), jotka sieltä kaventavat keskelle ja vaihtavat paikkoja keskenään.

Puolustuksen keskustan muodostavat Pepe (33, Real Madrid) ja José Fonte (32, Southampton). Mielestäni tässäkin tapauksessa pätee sama sääntö kuin esimerkiksi Italian puolustuksen kanssa, eli kokemus on voimaa. Omasta mielestäni ikä ei näilläkään herroilla ole rasite, vaan luo alakertaan vakautta. Laitapakit Raphael Guerreiro (22, Lorient) ja Cédric (24, Southampton) tukevat hyvin liikkuvina keskikenttää.

Keskikenttä on täynnä taitoa, ja erityisesti täytyy nostaa esille Danilo (24, Porto). Hän tuo keskikentän keskustaan tasapainoa ja on tyypillinen box to box –pelaaja, joka pystyy myös ratkaisuihin.

Arvio: Portugalin onni oli arpa, joka toi lohkoon etukäteen sopivat vastustajat. Jos Portugali saa pelin hyrräämään ja Ronaldo sekä Nani pistävät verkot heilumaan, akuutti keskushyökkääjän puute voidaan unohtaa.


ITÄVALTA

10ott. 9 1 0 22 5 +17 28p.
Itävalta pelasi loistavat karsinnat ja jätti niin Venäjän kuin Ruotsin kauas taakseen.
Valmentaja: Marcelo Koller
Paras maalintekijä karsinnoissa: Marc Janko, 7
Sijoitettiin koriin 2.

Itävalta kuuluu samaan ryhmään muun muassa Belgian ja Islannin kanssa, eli on joukkue joka on noussut Suomen takaa muutamassa vuodessa lähelle Euroopan huippua. Itävallan esitys karsintalohkossa oli vakuuttava tappiottomine saldoineen ja +17 maalierolla, eikä joukkue tyydy Ranskassakaan turistin osaan.

Tarkastellaan Itävaltaakin ensin keskikentän kautta: ei ole ihme, että joukkue menestyy, kun keskikentän keskustasta löytyvät joukkueen tähti David Alaba (23, Bayern) ja Leverkusenin juuri ostama ankkuri Julian Baumgartlinger (28). Bayernissa Alaba pelasi pääosin pakkina 2492 minuuttia eli oli vakiomies avauksessa, mutta maajoukkueessa monipuolinen mies pyörittää sirkusta. Muutenkin muodossa 4-2-3-1 vahva keskikenttä koostuu Budesliigan pelaajista täydennettynä Stoken Marko Arnautovićilla (27).

Valmentaja Marcelo Koller on tehnyt hienoa työtä uudistaessaan isolla kädellä joukkuettaan viime vuosina, ja esimerkiksi oikea laita on rakennettu fiksusti Stuttgartin laitapuolustajan Florian Kleinin (29) ja saman joukkueen nopean laitalinkin Martin Harnikin (28) kombinaation ympärille. Kuten Tornado totesi, Itävalta on uudistunut lähes täysin vuoden 2008 kotikisoista, joka onkin tähän mennessä maan ainoa esiintyminen EM-kisoissa.

Yksinäinen kärki on Marc Janko (32, Basel), joka on mielestäni joukkueen kysymysmerkki. Vaikka mies teki karsintavaiheessa seitsemän maalia, Baselin konkari on arvoitus tällä tasolla. Pääpelivoimaa ainakin mieheltä löytyy, ja alla on huippu kausi niin seura- kuin maajoukkueessa.

Puolustukseen löytyy riittävän kovia miehiä niin Bundes- kuin Valioliigasta. Jo mainittu Klein avaa oikealla, ja vaikka tähdet puuttuvat, nimilista on kova: Christian Fuchs (30, Leicester), Martin Hinteregger (23, Mönchengladbach), Sebastian Prödl (28, Watford) ja Aleksandar Dragović (25, Dynamo Kiev). Maalissa pelaa joukkueen kapteeni Robert Almer (32, Austria Wien), johon joukkue voi luottaa.

Itävallan miehistössä ei ole syvyyttä, mutta kentälle saatavat miehet ovat onnistuessaan valmiit kaatamaan parhaimmillaan jopa Portugalin.

Arvio: Moni pitää edelleen pientä Itävaltaa yllätysjoukkueena, mutta tässä lohkossa sen jatkopaikka on todennäköinen. Korkea ranking (10) on ansaittu.


ISLANTI

10ott. 6 2 2 17 6 +11 20p.
Islanti sijoittui toiseksi kovassa lohkossa, jonka Tshekki voitti ja kolmonen Turkkikin selvisi kisoihin Playoffsien kautta. Hollanti jäi nuolemaan näppejään.
Valmentaja: Lars Lagerbäck
Paras maalintekijä karsinnoissa Gylfi Sigurdsson, 6
Sijoitettiin koriin 4.

Islannin hyvä rekordi yhdessä kovimmista lohkoista ei ollut sattumaa. Joukkue voitti kotonaan muun muassa Turkin 3-0, Hollannin kotona 2-0 sekä vieraissa 0-1 ja lohkovoittaja Tshekin 2-1.

330.000 asukkaan Islanti ei ole aikaisemmin ollut lopputurnauksessa, mutta pitää muistaa, että tämä Islannin ensimmäinen kultainen sukupolvi oli hyvin nuorena lähellä päästä jo Brasiliaan kaksi vuotta sitten hävittyään vasta Kroatialle playoffsissa. Ryhmä on ollut yhdessä juniori-iästä asti ja jokainen tietää paikkansa sekä roolinsa joukkueessa. Karsinnoissa kuusi kertaa maalannut Swansean Gylfi Sigurdsson (26) on loistava kapteeni ja esimerkki islantilaisesta taitavasta viikinkisydämen omistavasta pelaajasta. Erikoistilanteissa Sigurdssonin taito vain korostuu. Vaikka joukkue on koottu palapelinä eri sarjoista ympäri Eurooppaa – muun muassa Ruotsin, Norjan, Ranskan, Italian, Sveitsin ja Englannin liigoista – jokainen yksilö tekee sovittua työtä oman maajoukkueensa eteen.

Islannin joukkueen runko on jo kivikova ja Ranskassa sekä tulevina vuosina erinomaisessa ikähaitarissa; maalivahti Hannes Halldórssonia (32) lukuun ottamatta joukkue on koottu pääosin alle kolmikymppisistä parhaassa iässään tai parhaaseen ikäänsä vasta tulevista pelaajista, ja tälle ryhmälle onkin helppo ennustaa jatkossa vielä parempaa menestystä kuin nyt Ranskasta kenties on luvassa.

Kaikkia 21-29 –ikävuoden haitarissa olevia tärkeitä pelaajia on turha alkaa nimeämään, kunhan toteaa, että joukkueen ikärakenne ja balanssi on aivan loistava.

Ikävä kyllä on pakko mainita sama puute kuin aikaisemmin esimerkiksi saman lohkon Portugalin kanssa. Islannin heikkous on selvän ykköskärkimiehen puute. Selkein vaihtoehto Kolbeinn Sigthórsson (26, Nantes) sai seurajoukkueessaan riittävästi näyttöaikaa, mutta teki koko kaudella vain kolme maalia. Alfred Finnbogason (27, Augsburg) pelasi sarjapaikastaan taistelleessa seurajoukkueessaan vain 14 ottelua, mutta teki puolestaan hienot 7 maalia.

Lagerbäckin joukkue käyttää luonnollisesti perinteistä ”ruotsalaista” 4-2-2 –taktiikkaa, jossa jokainen paikka on tarkoin roolitettu.

Arvio: On mielestäni selvästi Unkaria parempi, vaikka paperilla sain omilla menetelmilläni eroa vain yhden luokan. Islanti oli kuitenkin kahdeksan joukkueen D-luokan toiseksi paras maa. Islanti sijoittuu vähintään kolmanneksi lohkossaan ja omaa siis saumat jatkoon.



UNKARI

10ott. 4 4 2 11 9 +2 16p.
Unkari sijoittui Suomen-lohkossa kolmanneksi, neljä pistettä Suomea edellä ja selvästi Pohjois-Irlannin (21p.) ja Romanian (20p.) jälkeen. Voitti Playoffseissa Norjan 1-0 ja 2-1.
Valmentaja: Bernd Storck
Karsintojen parhaat maalintekijät: Böde, Németh, 2
Sijoitettiin koriin 3.

Unkari on mukana “taas” vuoden 1972 EM-kisojen jälkeen. Karsinnoissa Unkaria johti kolme päävalmentajaa, mutta jotenkin maa vain selvisi ongelmistaan, sai lohkossa maalieroksi +2 ja lopulta kaatoi Norjan Playoffseissa selvästi.

Joukkue on kovin nimetön - vertailee sitä mihin tahansa muuhun ryhmään tai vaikka Suomeen. Tuttuja nimiä ja joukkueita saa hakemalla hakea, mutta vaikeaa on. Joukkueen ykköskärki ja Saksan Bundesliigasta viimeisenä pudonneen Hannoverin Ádám Szalai (28) lienee joukkueen tähti. Mies pelasi Hannoverissa 686 minuuttia, mutta ei tehnyt yhtään maalia. Bursasporin kokenut Balázs Dzsudzsák (29) on toinen kansainvälisesti tuttu nimi. Mies teki 23 ottelussa kolme maalia Turkin pääsarjan alemman keskitason joukkueessa.

Joukkueen runko tulee kotimaan liigasta, ja kenties siinä piileekin joukkueen vahvuus? Unkarin joukkuetta on vaikea analysoida, kun suurin osa pelaajista on kansainvälisesti täysin nobodyjä. Pelitapa on saksalaisen kokeneen valmentajan Storckin ansiosta luonnollisesti hyvin organisoitu, mutta on vaikea uskoa ryhmän puhkovan harvoilla vastaiskuilla muiden F-lohkon joukkueiden puolustusta.

Arvio: Ei selviä jatkoon.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 15. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit

10.06.2016 16:10 <Kurpitsapää_> Quaresman ylivoimaahan tämä tulee olemaan.

13.06.2016 20:33 <Kivari> Kiitti Hese laadukkaista analyyseistä. Arvostan.


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3188
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Re: EM 2016 Rankingit

Viesti Kirjoittaja Neo »

DDG räjäytti twitterin - erilaisia väitteitä sataa joka suunnasta nyt.

Man Utd goalkeeper David de Gea 'is implicated in police probe into porn director accused of running child prostitution ring'
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... mailonline

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Suomen paras opas kryptovaluutoista bitcoinkeskus.com | På Svenska bitcoincenter.se | På Norsk bitcoinsentralen.no | In English aboutbitcoin.io |

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin