Tänään on 29.03.2024, 03:33.

Kannattaako vedonlyönti?

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Berrie
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 14.01.2003, 09:40
Pisteitä: 33

Re: ylikertoimista..

Viesti Kirjoittaja Berrie »

sako77 kirjoitti:Olen kyllä samaa mieltä, että tämä jonkun harrastuksen 'kannattavuudesta' puhuminen on sinänsä vähän hassua. Taloudellinen lähestymistapa asiaan on kuitenkin ainut mahdollinen, koska harrastuksen hauskuutta ei oikein voi mitata.. Vedonlyönnin tapauksessa tämä hauskuus on luullakseni suhteessa saatuun voittoon - ei kai kukaan nauti pelkästä rahojen kierrättämisestä ilman tuottoa (tai ainakaan tuoton haavetta..)
Mulle henkilökohtaisesti vedonlyönnissä rahankierrätys ja voitot ovat vain kohtalaisen pieni osa koko toimintaa. Hommaan sisältyy muutakin touhua erittäin paljon (urheilun seuraaminen, erilaisten apuvälineiden koodaus jne). Nimittäisin vedonlyöntiä juurikin harrastukseksi, jos olisin uhrannut kaiken tämän ajan mitä vedonlyöntiin olen käyttänyt vaikka herkkutattien keräämiseen, olisi herkkutattien hinta Italiassa 50 senttiä kilo...

Toisinsanoen vedonlyönti ei meikäläisen kohdalla millään taloudellisella mittarilla ole ollut kannattavaa, eikä varmasti helpolla siksi tulekaan. Mutta vedonlyönnin ansiosta minusta on tullut melkoisella varmuudella parempi työssäni ja varmasti olen oppinut englantiakin kun päivittäin tavaa ulkomaan elävien kirjoittamia tekstejä. Jani Wickholmia mukaillakseni "nyyh, vedonlyönti... on mun... elämä, niisk" :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Blackrock
Jäsen
Viestit: 332
Liittynyt: 29.05.2004, 11:54
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Pyhäjoki

Viesti Kirjoittaja Blackrock »

kymmenen kirjoitti:Blackrockille:


Kohtuullisen lähelle ehkä, mutta esim. sellaista bookkeria joka antaisi Chelsealle kertoimet tuon 63% prosentin todennäköisyydellä ei varmasti löydy. Neljä vuotta on mielestäni liian pitkä tarkasteluajanjakso nykyjalkapallossa. Kaikki varmaan tietäävät mitä esim. juuri Chelseassa on viime vuosian aikana tapahtunut. Käsittääkseni neljän vuoden takaisesta joukkueesta/muusta henkilökunnasta ei palkkalistoilla ole ketään popcornin myyjää merkittävämpää enää jäljellä. Chelsea on tietysti ehkä räikein esimerkki, mutta muutoksia seuroissa ja niiden pelaajistoissa, johdossa jne. tapahtuu nykyään niin kovalla tahdilla, että neljän vuoden takaisten tulosten mukanaroikottaminen todennäköisyyksiä laskettaessa on kyseenalaista. Valitettavana kääntöpuolena tässä on sitten se että lyhyempiä ajanjaksoja tarkasteltaessa tilastollista materiaalia alkaa olla liian vähän.
Perjantain illan huumassa jäi pointti kirjoittamatta. Siis jos näillä muutamilla yksinkertaisilla tilastoilla, jotka varmaan kaikki vedonlyöjät omistaa, päästään noin lähelle bookkereiden kertoimia. Niin voitaisiin hieman kärjistäen sanoa, että bookkerit muodostaa vain noilla prosenteilla omat todennäköisyysarviot. Sen jälkeen sitten vain seuraillaan kassa virtoja ja muutellaan kertoimia sen mukaan.

Jos näin oletetaan niin varmasti löytyy ylikertoimia, koska vedonlyöjä ottaa enemmän asioita huomioon.

Korostetaan vielä se, että kyseinen menetelmä ei ole se mitä minä käytän prosenttien laskemisessa vaan oma sydeemi ottaa huomioon paljon enemmän asioista huomioon. Sen lisäksi aikaa kuluu tuhottamasti sarjojen seuraamisessa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


rauno
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 10.09.2004, 14:05
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Kannattaako vedonlyönti?

Viesti Kirjoittaja rauno »

[quote="Merikarhu"]Millaisista tuotoista puhutaan teidän tai "jonkun" kaverinne kohdalla? Pelikassan kasvu prosenteissa tietyn tarkastelujakson aikana. Käytetty aika vedonlyöntiin keskiverto viikossa?[/quote]

Aika korutonta kertomaa:

Ammattilaisuus alkaa mielestäni 500 € viikkotuloista. Ammattilainen saanee tuollaisen enintään 5% varman tuoton potin kierrokselta ja potin saanee kierrätetty optimaalisin - keskimäärin 3% panoksin viikossa - mikä edellyttäisi yli kolmeakymmentä ylikerroinkohdetta samassa ajassa. Silloin pelikassan pitäisi olla 10.000 € ja keskimääräinen veto siis 300 euroa. Jos tälläkin palstalla puhutut panostenrajoittamiset vähääkään pitävät paikkaansa, törmää tuollaiseen - sinäänsä mahdolliseen tulokseen - pystyvä pelimies "pottikattoseinään". Näin ollen ainoiksi keinoksi elättää itsensä näissä hommissa jäisi vihjeiden myynti heikkouskoisemmille.

Toivompa totisesti, että tuossa ei ollut mitään totuuden häivääkään.

terveisin nimim. "hyviä vihjeitä myytävänä" :evil:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Rauno

Minikommentit


Arrows
Jäsen
Viestit: 1776
Liittynyt: 17.01.2003, 21:55

Tuotto: +5.08 yks.

Palautus%: 106.91%

Panosten ka: 1.88 yks.

Vetoja: 39

Pisteitä: 75

Re: Kannattaako vedonlyönti?

Viesti Kirjoittaja Arrows »

rauno kirjoitti:Ammattilaisuus alkaa mielestäni 500 € viikkotuloista. Ammattilainen saanee tuollaisen enintään 5% varman tuoton potin kierrokselta ja potin saanee kierrätetty optimaalisin - keskimäärin 3% panoksin viikossa - mikä edellyttäisi yli kolmeakymmentä ylikerroinkohdetta samassa ajassa. Silloin pelikassan pitäisi olla 10.000 € ja keskimääräinen veto siis 300 euroa.
Pari mielipidettä tuli heti mieleen kun tuon luin:
1) Kukaan järkevästi pelaava ei pelaa 3% panoksilla keskimäärin. Riski poikkimenolle on liian suuri. Itse vastaavassa tilanteessa pitäisin varmaankin 2% kassasta MAKSIMIpanoksena. Keskiarvon ollessa ehkä jossain alta prosentin - tai jotain tota luokkaa kuitenkin.
2) Tarkoititko 30 ylikerrointa viikossa? Tarpeeksi montaa sarjaa kun seuraa niin ylikertoimia voi hyvin löytää 100 kpl viikossa, eikä tee edes erityisen vaikeaa vielä.
3) Kaikki on tietysti suhteellista ja toiset tykkäävät riskeistä enemmän kuin toiset, mutta minun mielestäni ammattilaisuus ei ala vielä 500e viikkotuloista. Mietitään, että yhden henkilön kulut kuukaudessa voisi ehkä liikkua jossain ~1000e tietämillä (vuokra, ruoka, netti, lehdet etc etc), niin kovin pitkää tappioputkea ei kestä - ja niitä kyllä varmasti tulee! Ei ole enää kovin tervettä touhua, jos ensi kuun vuokranmaksu riippuu siitä että osuuko jokin veto. Tai vuokranmaksua varten pitää käydä pelitileiltä hakemassa rahaa, jolloin koko vedonlyönnin korkoa korolle idea romuttuu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


rauno
Jäsen
Viestit: 6
Liittynyt: 10.09.2004, 14:05
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Kannattaako vedonlyönti?

Viesti Kirjoittaja rauno »

[quote="Arrows"]Pari mielipidettä tuli heti mieleen kun tuon luin:
1) Keskiarvon ollessa ehkä jossain alta prosentin - tai jotain tota luokkaa kuitenkin.
2) ylikertoimia voi hyvin löytää 100 kpl viikossa, eikä tee edes erityisen vaikeaa vielä.[/quote]

Kuinkas se noin sattuikaan 3% ja 33 kohdetta => kierto 1 viikko
1% ja 100 kohdetta => kierto yksi viikko

Potti siis kiertää samaa vauhtia kummassakin. Vain ammattilaisuuden raja on minulla kovin matala. Todellisuus on siis vielä kuvaamaanikin karmeampi - lähes mahdottomuus?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Rauno

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3359
Liittynyt: 14.01.2003, 19:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Nyt unohdit, että 1% 10.000 eurosta on vain sata euroa ja jokainen "hyvämaineinen" buukkeri ottaa vastaan varmasti ainakin useampien satojen eurojen vetoja lähes kohteessa kuin kohteessa. Eli siis jos pelaa systeemillä 100x1% vetoja viikossa, niin kassa voi olla 50.000-100.000 euroa ennen kuin panoskatot alkavat paukkumaan. Ja pörsseissä pelatessa tuhansien eurojenkin panostukset ovat mahdollisia.

Jos siis kassa pyörii 50-100k:n välissä, niin jo esim. 103% palautus alkaa hyvinkin elättämään, jos oletetaan, että kassa kiertää edes pari kertaa kuussa.

Toimitus ei vastaa pikaisesti laskettujen laskutomitusten mahdollisista laskuvirheistä... :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


tipeto
Jäsen
Viestit: 181
Liittynyt: 18.07.2003, 19:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja tipeto »

Xavi, 6000 euroa puhtaana käteen kuussa ALKAA elättämään. Taidat olla aika isotuloinen ja -menoinen....

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


playerone
Jäsen
Viestit: 1050
Liittynyt: 10.09.2004, 10:44
Pisteitä: 3
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja playerone »

Kun noista ylikertoimista on ollut tässä puhetta, niin heitänpä ilmoille sellaisen asia että...Miksi ylikertoimia pitäisi metsästää hiki hatussa, etsien valtavasti taustatietoa joukkueista ja tehden omia voimalukuarvioita ja kellyjä sekä kulleja. Jos vaihtoehtoisesti etsit jollekkin merkille maailman parhaan tarjouksen ja pelaat sitä, eikö tuo ole ylikerroin? Jos se ei ole ylikerroin, niin mikä on ylikerroin?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Willy
Jäsen
Viestit: 603
Liittynyt: 08.05.2003, 16:35

Tuotto: +3.16 yks.

Palautus%: 103.33%

Panosten ka: 2.26 yks.

Vetoja: 42

Pisteitä: 57

Viesti Kirjoittaja Willy »

playerone kirjoitti:Kun noista ylikertoimista on ollut tässä puhetta, niin heitänpä ilmoille sellaisen asia että...Miksi ylikertoimia pitäisi metsästää hiki hatussa, etsien valtavasti taustatietoa joukkueista ja tehden omia voimalukuarvioita ja kellyjä sekä kulleja. Jos vaihtoehtoisesti etsit jollekkin merkille maailman parhaan tarjouksen ja pelaat sitä, eikö tuo ole ylikerroin? Jos se ei ole ylikerroin, niin mikä on ylikerroin?
Jos pelaat esim moneyline-vetoa, ja pelaat molemmille puolille maailman korkeinta kerrointa, saat toisinaan pienen suren mutta yleensa häviät riippumatta lopputuloksesta. Ei kuulosta kovinkaan viisaalta pelistrategialta. Jos taas pelaat näistä merkeistä vaan toisen, niin mistä tiedät kumpi niistä on mahdollisesti ylikertoiminen?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eltzu
Jäsen
Viestit: 435
Liittynyt: 24.04.2003, 22:26
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Eltzu »

Klippa:

>Kehittämistä siis vielä on. Tyhmiä vetoja tulee edelleen. Ja tyhmä veto >voi olla siis myös voitollinen. Ja hyvä veto tappiollinen.

Nyt alkoi kiinnostamaan millainen voitollinen veto on tyhmä veto? Onko ajatusmaailmani liian mustavalkoinen kun kaikki tappiota tuottavat vedot ovat mielestäni tyhmiä vetoja? :D Voisitko kertoa muutaman esimerkin?

>Aina pitäisi olla tyytyväinen, kun on lyönyt hyvän vedon. On se sitten >voitollinen tai tappiollinen juuri sillä kertaa.

Jep, pelitilin saldoon ei kannata rakastua tai ylipäätänsä tehdä tätä touhua rahankiilto silmissä, sillä se vie helposti liian riskialttiisiin vetoihin. Myös minulle tämä on hyvää ajanvietettä ja eräänlaista "tietokone peliä", koska joutuu puntaroimaan ratkaisuaan monelta kantilta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


klippa
Jäsen
Viestit: 81
Liittynyt: 11.03.2003, 20:39
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja klippa »

Eltzu kirjoitti:Nyt alkoi kiinnostamaan millainen voitollinen veto on tyhmä veto? Onko ajatusmaailmani liian mustavalkoinen kun kaikki tappiota tuottavat vedot ovat mielestäni tyhmiä vetoja? :D Voisitko kertoa muutaman esimerkin?
Veto on tyhmä mielestäni, jos lyö sen vaan sen vuoksi, että pitää pelata. Hupipelit ovat sitten erikseen ja niihin lähden eri mentaliteetilla. Löydät esim. kertoimen, joka on mielestäsi lähes ylikerroin, mutta pelaat sitä silti, vaikkei pitäisikään. Jos se sitten sattuu osumaan, niin kiva juttu, mutta veto oli lähtökohtaisesti huono.

Hyvä ohi mennyt veto voi hyvinkin olla sellainen, että pelaat joukkuetta, joka hallitsee ottelutapahtumia, mutta jää vaikkapa tasuriin ihan vaan huonon tuurin vuoksi. Tällöin voi olla tyytyväinen siitä, että teki hyvän vedon ja tietää samalla olevansa oikealla tiellä ja asioiden korjaantuvan pitkällä aikavälillä.

Eli aina ratkaisee vain kokonaisuus pitkällä aikavälillä. Yhteen yksittäiseen tapahtumaan ei saa tuijottaa. Yksinkertaistettuna hyvä veto on ylikerroin ja huono veto alikerroin. Vaikka pelaat mielestäsi aina ylikertoimia n. kahden kertoimella, menee silti noin joka toinen veto ohi. Siinä joukossa on aivan varmasti pirusti hyviä vetoja.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eetvartti
Jäsen
Viestit: 589
Liittynyt: 03.06.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Eetvartti »

klippa kirjoitti:Veto on tyhmä mielestäni, jos lyö sen vaan sen vuoksi, että pitää pelata.
Tämä on niin totta....

Toinen mikä virhe on, että katsoo vaikka esim. Lukko-Jyp peli...
Suunnittelet vetoasi ja teet hienot prosentit...Saat jypin pelattavaksi, mutta päässäsi on iskostunut lause ...paskat se lukko mitään häviä.. Pistänpä kuitenkin rahani lukkoon...ei näin!!!!
Jos teet näin niin kysy itseltäsi miksi edes vaivaudun laskemaan arvioita ja miksi yleensä etsin ylikertoimia...

Toinen esim. alukauden kärpät-HPK ... Kärpät on monella mestariainesta ja HPK heikkeni tähän kauteen huomattavasti. Kärpät siis aivan mieletön suosikki...(en nyt jaksa kaivaa prosentteja jne miten se oikeasti oli, mutta jotenkin tuohon suuntaan... :) )
Saat pelattavaksi HPK, mutta olet taas sitä mieltä että ääh turhaan tuhlaan rahojani hpkooohon kun se kärpät sen kumminkin voittaa...joten en pelaa lainkaan....

Tarinan opetus on, että jos lasket prosentteja pelaa myös niiden mukaan... mielestäni jos kerrankin sorrut tuolle "väärälle" polulle niin se saisi ainakin minun miettimään miksi ihmeessä edes vaivaudun mitään tutkimaan/analysoimaan jne... kun en niihin luota...eikös juuri nämä pelit ovat ne joista ne "tilit" tehdään....

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta Päivitetty: 23.01.2007

Minikommentit


Inssi
Jäsen
Viestit: 36
Liittynyt: 12.09.2003, 10:37
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Stadi

Viesti Kirjoittaja Inssi »

Eltzu kirjoitti: Nyt alkoi kiinnostamaan millainen voitollinen veto on tyhmä veto? Onko ajatusmaailmani liian mustavalkoinen kun kaikki tappiota tuottavat vedot ovat mielestäni tyhmiä vetoja? :D Voisitko kertoa muutaman esimerkin?
En ole ihan varma onko tuo kysymys tosissaan esitetty, sillä siinä kiteytyy hyvin tietämättömyys voitollisen vedonlyönnin perusteista ja pelitapahtuman lopputulokseen vaikuttavista moninaisista tekijöistä. Vastaan siihen kuitenkin, vaikka kysymys oli esitetty jollekin toiselle ja tämä vastaus pitäisi olla kaikille vedonlyöntiä tosissaan harrastaville itsestäänselvyys.

Otetaan esimerkiksi yksinkertaisuuden vuoksi klassinen kolikon heitto. Oletetaan että kolikko on virheetön eli kruunan ja klaavan todennäköisyydet kolikon heitossa on 50%. Coinbet.com ajattelee pelaajien rahojen jakaantuvan suhteessa 54% (kruuna) /46% (klaava) tarjoaa seuraavalle heitolle kruunalle kerrointa 1,80 ja klaavalle kerrointa 2,10 koska firman palautusprosentti kolikon heitossa on 97%. Reiska (nimi muutettu) ajattelee enemmistön tavoin että seuraavalla heitolla on pakko tulla kruuna ja pelaa sitä alemmasta kertoimesta huolimatta. Pena (nimi myös muutettu) taas suhtautuu vedonlyöntiin matemaattisesti ja lyö vetoa klaavan puolesta koska veto on hänen mielestään hyvä.

Kolikon heitto suoritetaan ja tuloksena on kruuna. Reiska yhdessä pelaajien enemmistön kanssa iloitsee voitostaan, vaikka he ovat tehneet typerän vedon. Penakin voi olla tyytyväinen, sillä hän on tehnyt hyvän vedon sen kertaisesta tappiosta huolimatta. Reiskan veto oli tyhmä koska vastaavia vetoja pelaamalla hän jää pitkässä sarjassa varmasti tappiolle. Penan veto taas oli järkevä koska pitkässä sarjassa hän jää varmasti voitolle, olettaen että panostusstrategia on järkevä.

Esimerkin voi siirtää suoraan urheiluvedonlyöntiin paitsi että siellä todennäköisyydet eivät ole absoluuttisia totuuksia. Periaate on kuitenkin sama.

Lisäys: Vetojen jako tyhmiin ja hyviin vetoihin perustuu esimerkissä siihen, että vedonlyönnin tavoitteena on voitollinen tulos pitkässä sarjassa. Jos tavoitteet ovat jotain muuta niin em. jakoperuste ei ole välttämättä toimiva.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Huerzo
Jäsen
Viestit: 237
Liittynyt: 25.01.2003, 10:58
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Huerzo »

Inssi puhuikin tuossa yläpuolella asiaa: vedonlyöntiä on täysin turhaa tarkastella tuijottamalla yhtä tai kahta peliä, joukon on oltava useampi sata peliä ennen kuin tilastoista vedetyillä päätöksillä on jotain painoarvoa. Jos taas ei usko määriteltyjen prosenttien voimaan, niin kannattaa miettiä, miksi perinteisten vedonvälittäjien laskemat todennäköisyysprossat ovat niin lähellä toisiaan. Jos todennäköiyyslaskenta olisi huuhaata, niin luulisi etteivät myöskään vedonvälittäjät kykenisi millään järkevällä tavalla laskemaan kertoimia, jolloin kertoimien hajonta olisi vastaavasti suurempi. Ja jos joku luulee, että juuri Hän omaa ainutlaatuisen vainun haistaa aina ottelun voittaja, niin tervemenoa joukon jatkoksi. Ei siitä ole kuin muutama vuosi, kun tuli itsekin kuviteltua näin...

Olen yrittänyt raapustaa jotain aiheesta tiedostossa koti.mbnet.fi/huerzo/vedonlyontialiftareille.pdf

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cpsof95
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 10.11.2003, 17:27
Pisteitä: 4
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja cpsof95 »

Vanhoja topicceja kaivellaan, mutta olen miettinyt tätä asiaa aika paljon viime aikoina. Eli kannattaako vedonlyönti taloudellisesti suhteessa siihen käytettyyn aikaan?

Kokeilin, että jos pääsisi pelailemaan 40%:n todennäköisyydellä osuvia kohteita kertoimella 2,60 (odotusarvo 1,04), niin Kelly/2:lla olisi 1000 vedon jälkeen pelikassa kasvanut 45,3%. Noiden 1000 vedon löytämiseen ja kirjanpitoon on todennäköisesti kulunut vähintään samat 1000 tuntia. Eli jos haluaisi edes välttävän 10 euron tuntipalkoille pitäisi pelikassan olla alussa noin 22000 euroa.

Huomasin kuitenkin, että jos pystyisi tekemään parempia arvioita, ja saisikin nuo 2,60-kertoimet osumaan 42 %:n todennäköisyydellä (oa 1,092), niin 1000 vedon jälkeen kassa olisi 7,17-kertaistunut! Eli toisin sanoen tekemällä erittäin hyviä arvioita, voi päästä hurjiin palautuksiin. Kuitenkin tällaisten palautusten aikaansaamiseen vaaditaan vuosien kokemus ja mieletön määrä työtä. Samalla määrällä työtä hankkisi itselleen esim. huippukoulutuksen (ja huippupalkan).

Ongelmaksi koen myös sen, että vaikka pystyisin kehittämään itseäni vedonlyöjänä ja pystyisin tulevaisuudessa auringontarkkoihin %-arvioihin, ei ole mitään takuita siitä, että vedonlyönti onnistuu saman kaavan mukaan vuosien päästä. Kukapa tässä maailmassa haluaisi ilmaista rahaa jakaa? Jos vedonlyönti on taloudellisesti kannattavaa, siihen keskitetään niin paljon resursseja (ammattimaiset vedonlyöjäryhmät), että tavallisen järkipelurin mahdollisuudet kuivuvat kokoon. Markkinatalous huolehtii siitä, ettei suuria tuottoja saada ilman suuria riskejä.

Tässä joku aiempi kirjoittaja nosti esiin tapaus Chelsean, joka on tilastoja tuijottavan järkipelurin painajainen. Tosiasia on se, että huippujoukkueissa tapahtuu muutoksia liian nopeassa tahdissa, jotta joukkueiden tasosta voisi saada mitään kunnollista tilastollista analyysia. Otetaanpa esimerkiksi 20 joukkueen sarja, jonka jokaisen joukkueen "pitäisi oikeasti" pelata 38 pelin sarjassa keskimäärin 9,5 tasapeliä (25%). Poisson-jakaumalla saadaan 95 %:n luottamusväliksi 4-15 tasapeliä! Eli 20 joukkueen sarjassa pitäisi olla keskimäärin yksi joukkue, jonka tasapelien määrä menee tuon välin ulkopuolelle. Jos sarjassa on joukkue, joka pelaa vaikkapa 16 tasapeliä (42,1%), tämä leimataan tasurikoneeksi, vaikka joukkueen todellinen tasapeli-tn voi hyvin edelleen olla 25%. Tämä sama pätee yhtä lailla voittojen tai tappioiden määrään. Putoamisviivan tienoille "oikeasti" kuuluva seura voi hyvin ottaa kaudessa 16 voittoa, ja olla taistelemassa sijoituksista 4-6.

Tästä kaikesta seuraa se, että pelkällä tilastollisella analyysilla pelien tuloksista ei pötkitä vielä pitkälle (arviontivirheitä tulee liikaa). On siis tutkittava tarkemmin joukkueiden suoritustasoa peleissä, taktiikkaa, valmennusta, motivaatiota jne. Ja siitä päästään taas kysymykseen mielekkäästä ajankäytöstä.

Taloudellisesti tuottoisaan vedonlyöntiin (parempi tuotto kuin esim. pörssistä) päästään siis vain käyttämällä paljon aikaa ja suurella pelikassalla. Tällaiset resurssit on käytettävissä vain ammattilaisilla. Tästä syystä olen suosiolla siirtynyt maksullisen vihjepalvelun asiakkaaksi. :oops:

P.S. En halua kritisoida ketään, joka itsekseen vääntää %-arvioita. Tiedän kyllä, miten mielenkiintoista se on, ja varmasti opettaa kaikenlaista ainakin todennäköisyyslaskennasta ja tilastotieteestä. Tsemppiä vaan teille kaikille!

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 1. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Peoplez
Jäsen
Viestit: 234
Liittynyt: 05.01.2004, 22:20
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Peoplez »

Onhan tuossa se juttu että jos vedonlyönti ja urheilu kiinnostaa tarpeeksi niin ei tuota työmäärää välttämättä tule voivoteltua. Siis jos tämä homma on oikeasti intohimo.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


römperi
Jäsen
Viestit: 352
Liittynyt: 13.02.2004, 23:00
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja römperi »

Minulle on ainakin vedonlyönti suurimmaksi osaksi intohimoinen harrastus mistä samalla tienaa hieman "taskurahoja".Olen varma että jos laskisin tunnit mitä olen käyttänyt tähän hommaan ja vertaisin sitä tuottoon niin tulos olisi että Virolaisen narkomaanihoitolan vessojen siivojankin tuntipalkka on isompi,mutta hauskempaa tämä homma on varmasti :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pjl
Jäsen
Viestit: 1103
Liittynyt: 02.03.2003, 14:15

Tuotto: -13.78 yks.

Palautus%: 96.64%

Panosten ka: 3.90 yks.

Vetoja: 105

Pisteitä: 162
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pjl »

cpsof95 kirjoitti:Tästä syystä olen suosiolla siirtynyt maksullisen vihjepalvelun asiakkaaksi. :oops:
Miten olet noilla pärjännyt? Mitä nyt olen noita foorumeita tästä aiheesta lukenut, niin ei se aina niin ruusuista ole noilla ns. ammattilaisillakaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Beezeri
Jäsen
Viestit: 355
Liittynyt: 15.04.2003, 18:32
Pisteitä: 1
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Beezeri »

cpsof95 kirjoitti: Taloudellisesti tuottoisaan vedonlyöntiin (parempi tuotto kuin esim. pörssistä) päästään siis vain käyttämällä paljon aikaa ja suurella pelikassalla. Tällaiset resurssit on käytettävissä vain ammattilaisilla. Tästä syystä olen suosiolla siirtynyt maksullisen vihjepalvelun asiakkaaksi. :oops:
Niin ja mistä voit tietää käyttääkö nämä ns. ammattilaiset yhtään paremmin aikaansa kuin sinä itse? Eli päätös sijoittamisesta johonkin tiettyyn kohteeseen syntyy aivan varmaan samoilla periaatteilla kuin sinullakin. Saattaa pahimmassa tapauksessa olla, että kattelevat vain TipExän sivuja ja napsivat ylikertoimet siltä :roll: ja keksivät jotain yleistä blaa blaata perusteluiksi...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


cpsof95
Jäsen
Viestit: 432
Liittynyt: 10.11.2003, 17:27
Pisteitä: 4
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja cpsof95 »

Kieltämättä en nyt ihan minkä tahansa puljun vihjeitä ostais, mutta käyttämäni firma on kyllä ihan arvostetuimpia alallaan.

Ja menestyksestä sen verran, että kokemuksia on vasta noin 200 pelin verran. Vedot on hieman voitolla, mutta jos otetaan vihjeiden ostokulut huomioon, ollaan vastaavasti hieman tappiolla. Teen tarkkaa tilastoa, onko kyseisen firman vihjeet yhtään oikeansuuntaisia. Aika lähellä ollaan jo kriittisiä rajoja. Eli osumia ois pitäny tulla melko huonollakin säkällä enemmän, jos niiden arviot pitää paikkansa.

P.S. Muistelisin, että tällä forumilla ei maksullisista vihjepalveluista ole tarkoitus puhua, joten en ala kyseistä firmaa sen kummemmin mainostaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 4172
Liittynyt: 31.01.2003, 18:58

Tuotto: +119.82 yks.

Palautus%: 101.99%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 2010

Pisteitä: 22709
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Niin mitäköhän sitä itekin tekis, jos ei laskis prosentteja. Varmaan lukis jotain tylsiä koulukirjoja tai makais sohval ja katselis jotain Tunteita ja tuoksuja telkkarista. Se on kyllä totta, että jos homma ei ole intohimo niin aika raskasta voi olla kaiket päivät koneen eessä istua ja prosentteja vääntää. Onneks ite ainakin hommast tykkää mielenkiintoisa harrastus ja parempaa ammattiakaan ei nopeesti tuu mieleen :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sputnik
Jäsen
Viestit: 976
Liittynyt: 16.01.2003, 20:54
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sputnik »

cpsof95 kirjoitti:Vanhoja topicceja kaivellaan, mutta olen miettinyt tätä asiaa aika paljon viime aikoina. Eli kannattaako vedonlyönti taloudellisesti suhteessa siihen käytettyyn aikaan?
Tota asiaa voi miettiä myös niin että ehkä muutama vuosi menee niin että ei kannatta pelaaminen jos laskee siihen lasketun ajan, esim tuntipalkkana . Mutta jos joka vuosi menestystä tulee niin ehkäpä vuosien päästä kannattaa hyvinkin? Taitaa harvassa olla ne pelaajat jotka heti ensimmäisistä vedoista ja niiden pohtimiseen käytetystä ajasta pääsisivät hyvään tuntipalkkaan.

Tämä pelaaminen voi olla hyvinkin vähän samanlaista kuin esim oman firman pyörittäminen. Eka vuosi ja usein vielä siitä eteenpäinkin tehdään nollatulosta tai jopa miinusta...Sitten vuosien päästä homma kuitenkin alkaa kantamaan hedelmää :wink: Pitää vaan hakata sitä päätä seinään jonkun aikaa :lol: All good things come to those who wait...

Kukapa tässä maailmassa haluaisi ilmaista rahaa jakaa? Jos vedonlyönti on taloudellisesti kannattavaa, siihen keskitetään niin paljon resursseja (ammattimaiset vedonlyöjäryhmät), että tavallisen järkipelurin mahdollisuudet kuivuvat kokoon. Markkinatalous huolehtii siitä, ettei suuria tuottoja saada ilman suuria riskejä.
Mun mielestä sä tavallaan vastaat itse yllä esittämääsi "kysymykseen" seuraavilla riveillä. Ei että juuri tuo olisi se "vastaus", mutta idea ja ongelma on juuri tuon kaltainen:
Tosiasia on se, että huippujoukkueissa tapahtuu muutoksia liian nopeassa tahdissa, jotta joukkueiden tasosta voisi saada mitään kunnollista tilastollista analyysia. Otetaanpa esimerkiksi 20 joukkueen sarja, jonka jokaisen joukkueen "pitäisi oikeasti" pelata 38 pelin sarjassa keskimäärin 9,5 tasapeliä (25%). Poisson-jakaumalla saadaan 95 %:n luottamusväliksi 4-15 tasapeliä! Eli 20 joukkueen sarjassa pitäisi olla keskimäärin yksi joukkue, jonka tasapelien määrä menee tuon välin ulkopuolelle. Jos sarjassa on joukkue, joka pelaa vaikkapa 16 tasapeliä (42,1%), tämä leimataan tasurikoneeksi, vaikka joukkueen todellinen tasapeli-tn voi hyvin edelleen olla 25%. Tämä sama pätee yhtä lailla voittojen tai tappioiden määrään. Putoamisviivan tienoille "oikeasti" kuuluva seura voi hyvin ottaa kaudessa 16 voittoa, ja olla taistelemassa sijoituksista 4-6.

Tästä kaikesta seuraa se, että pelkällä tilastollisella analyysilla pelien tuloksista ei pötkitä vielä pitkälle (arviontivirheitä tulee liikaa). On siis tutkittava tarkemmin joukkueiden suoritustasoa peleissä, taktiikkaa, valmennusta, motivaatiota jne.
Kommenttia vielä: eli tuskinpa kukaan -ei edes maksulliset vihjepalvelut -tule keksimään mitään "supersoftaa" tms jolla rahahanat aukeaisi. Se mitä palveluiden markkinoinnissa lässytetään on asia erikseen!

Muuttuvia tekijöitä on sen verta että mitään varmaa ei tässä hommassa oikein ole kenenkään täysin selväksi voittamattomaksi eduksi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Life is a game. Money is how we keep score.

Minikommentit


thorn
Jäsen
Viestit: 1709
Liittynyt: 17.09.2003, 16:43

Tuotto: +54.63 yks.

Palautus%: 110.24%

Panosten ka: 2.79 yks.

Vetoja: 191

Pisteitä: 367
Viesti:

Viesti Kirjoittaja thorn »

Itse olen päättänyt, etten veikkaa sellaisia lajeja joista minulla ei ole mitään käsitystä, vaikka vihjaaja sanoisi sitä huippukohteeksi.

Omaa asiantuntemusta minulla löytyy lähinnä: NBA:han, raveihin, Englannin ja Espanjan jalkapalloliigoihin sekä SM-liigaan.

Näitä edellä mainitsemiani lajeja olen pystynyt pelaamaan noin 105-120% palautuksella, joista ylivoimaisesti parhaana pidän raveja joissa palautus on noin 130% luokkaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Elvis
Jäsen
Viestit: 259
Liittynyt: 10.02.2003, 15:15
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Elvis »

Ehdottomasti paras ja helpoin tapa tehdä rahaa vedonlyönnissä on varmasti vihjepalvelu. Tollasella ei tarvi edes isoa asiakaskuntaa, kun jo päästään riskittä saman tasosiin tuloksiin kuin aika isollakin pelikassalla pelaten. Vaikka sun arviot olisivat kuinka huonoja tahansa, sun omat tappiot jää aina aika minimaalisiksi. Asiakkaat voi tietysti kadota, mutta ainahan sitä voi alottaa alusta eri nimellä :D.

Tossa oli edellä vähän höpötystä mallintamisesta. Teillä on sikäli vähän huono lähestymistapa tuohon, että te olette valinneet yleensä kohteeksi jonkin lajin, joka soveltuu tuohon aikamoisen huonosti. Otetaan esimerkkinä vaikkapa jalkapallo. Tuosta ei ole tarjolla juuri mitään tilastoja ja vaikka olisikin, niin ne ovat melkosen "arvottomia". Jos katsotaan joukkuepeleistä tälläsiä isoja lajeja, niin mun nähdäkseni siellä on kaksi yli muiden. Ensimmäinen ei varmaan ole kellekään yllätys, eli se on tietysti baseball. Tosta osaava pystyy varmasti tekemään todella tarkan tietokonemallinnuksen. Toinen on sitten koripallo. Etenkin NBA, josta on myös noi tilastot helposti ladattavissa. Noiden etu on juurikin siinä, että tilastotietoa on saatavilla ja vielä tärkeämpänä, se myös "kertoo" sitä mitä me haluammekin tietää noista otteluista. Eli ne eivät ole sellasia turhanpäiväsiä numeroita kuten esim NHL-tilastoista on lähes kaikki. Muista lajeista ravit/laukkakisat on hyvin tuohon soveltuvia. Noista on nimittäin ainakin tehty montakin tollasta ja erittäin hyvillä tuloksilla.

Edit: Noista tilastoista unohtu vielä mainita tietenkin luotettavuus. Esim baseballissa syötöt, lyönnit, etenemiset jne eivät ole mitään tulkinta kysymyksiä. Jääkiekossa asia on jo ihan toisin, jo pelkästään mikä on laukaus voi aiheuttaa erimielisyyksiä. Toi ei välttämättä ole tietenkään mikään valtava ongelma, mutta ei tietenkään ole mikään hyväkään asia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut Elvis, 07.12.2004, 11:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 4172
Liittynyt: 31.01.2003, 18:58

Tuotto: +119.82 yks.

Palautus%: 101.99%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 2010

Pisteitä: 22709
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Elvis kirjoitti:Toinen on sitten koripallo. Etenkin NBA, josta on myös noi tilastot helposti ladattavissa. Noiden etu on juurikin siinä, että tilastotietoa on saatavilla ja vielä tärkeämpänä, se myös "kertoo" sitä mitä me haluammekin tietää noista otteluista. .
Joo kyllä on varmasti on helppo tehdä ohjelma joka laskee raakaprosentit, mutta on kyllä aika huikee ohjelma joka osaa arvioida jokaisen pelaajaan puuttumisen merkitykset eri joukkueita vastaan. Tuolla on nba:ssa huima merkitys sillä todella tärkeän pelaajan puuttuminen voi laskea voitto tod.näk. esim. 20% Sitten on taas pelaajia joiden merkitys joukkueelle ei ole niin merkittävä kuin luullaan. Myöskin sisäiset kemiat, peliputket, mistä divisioonasta/konferenssista vastustaja tulee jne vaikuttaa prosentteihin ja nuo ei ole suoraan mistään tilastoista luettavissa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin