Tänään on 18.04.2024, 05:02.

Mestis 2.12.

Eurooppalainen jääkiekkoilu.
Vastaa Viestiin
harakka
Jäsen
Viestit: 1382
Liittynyt: 07.01.2004, 15:18
Pisteitä: 69

Mestis 2.12.

Viesti Kirjoittaja harakka »

Hermes FPS 68 17 15
Jokipojat Jukurit 17 17 66
KalPa KooKoo 80 13 7
K-Vantaa TuTo 54 16 30
Salamat Haukat 56 16 28
Sport Hokki 49 18 33


Katsaus illan peleihin.

<b>Hermes-FPS</b>

Hermes on pelannut tuloksekkaasti kotonaan. Viimeisimmissä peleissä tökkinyt, ja kovin tuttuun tapaan, vieraissa peli ei kulje. Edellinen nihkeä 3-1 kotivoitto Jokipojista sai valmentaja Pasi Arvosen ärähtämään, kuten myöskin viimeisin viime la peli TuToa vastaan Turussa. Samalla tosin myönsi, että harjoittelu saattoi olla liian kovaa maaottelutauon aikana. Nyt on kuitenkin toinen ääni kellossa koko joukkueella, harjoituksia on muutettu, pelaajia lähetettiin farmiin. Viime kaudella oli samanlainen kuvio myöskin, kunnon julkista ärähdystä myöden ja peli alkoikin kulkemaan. En vielä tyrmää Hermestä viimeisimpien otteluiden perusteella, vaan pidän sen rankingissa edelleen samoissa.

Uusia kokoonpanohuolia ei ole, Matti Kesseli on poissa henkilökohtaisten syiden takia, ei merkitystä.

-----

FPS sai vihdoinkin sovittua Timo Tuomen valmentajakseen, ihmetellä täytyy miten siihen tuhlattiin tässä hankalassa tilanteessa yli kaksi viikkoa. Tuomi saikin heti treeneihin sykettä ja piristymistä voi vuoden 2005 puolella ainakin toivoa.

FPS:n peli ei ole kulkenut juuri yhtään, joukkue onkin sarjan huonovireisin joukkue parhaillaan. Kymmenestä viime ottelusta on saaliina voitto sillon alavireisestä TuTosta ja tasapeli kotona Haukkoja vastaan. Kauteen mahtuu monta notkahdusta ja tuskallista suurinumeroista tappiota.

Kokoonpanotilanne on juuri nyt varsin huono. Joukkueelta puuttuu jo pitempään sivussa ollut kakkossentteriksi kaavailtu Kimmo Vähä-Ruohola sekä vähän aikaa sitten loukkaantunut, syksyn myöhäisimpiä hankintoja ollut Jouni Kulonen. Kulosella on 20 ottelusta kasassa mukavat 17 tehopistettä ja sisäisen pörssin ykkössija. PAHA menetys siis forssalaisille. Puolustaja Teppo Tuomanen palaa kokoonpanoon ja ykköskenttään, olkapäävamma saattaa kuitenkin vaikuttaa pelaamiseen. Ensimmäiset peli saattavat siis olla hakemista.

Mikael Vuorio tuli tuli Lukosta maalinsuulle, huonohko ratkaisu, kun "omat" on pelanneet ihan hyvin pientä ajanjaksoa lukuunottamatta. Ihmettelin tätä, kunnes selvisi, että Lukon ja FPS:n farmisopimuksen takia Lukko haluaa Vuoriolle peliaikaa, ei siis tule pelaamaan joulun jälkeen FPS:ssä vaan pelannee Lukon A-junioreissa. Junioreiden siirtoaika umpeutuu jouluna, joten peliaika on haettava nyt. Vuorio on parhaimmillaan parempi maalivahti kuin Kela/Niemelä, mutta kunnon pelien pelaamattomuus vaikuttanee. En antanut tälle paljonkaan painoarvoa, vaan vaikutus likimain +-0. Petri Vehanen tulee hakemaan peliaikaa ensi vuoden puolella, luultavasti FPS:stä ja heti tammikuussa. Vehanen on jo kovan luokan vahvistus.

En tee muutoksia prosentteihin, muutokset menee kutakuinkin tasan, kun Kulonenkin oli jo aiemmin pois.

<b>KalPa-KooKoo</b>

Kaikki varmaan ovatkin kuulleet, että Sami Kapanen pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa KalPassa, juhlahumu on varmasti kova ja Kapanen omalla taistelevalla esimerkillään sekä tärkeänä pelaajana, että seuran yhtenä omistajana näyttää varmasti erinomaista esimerkkiä muille. Niin kova vahvistus kyseessä, että ehkä voisi puhua jostain 3%yks vaikutuksesta, kunhan mies pääsee kunnolla pelirytmiin mukaan.

KalPalla 2 erittäin kovaa kenttää kasassa + kolmas kova + vielä yksi hyvä puolustava vitja. Hurja kokoonpano tähän sarjaan! Hyökkääjä Aki Korhonen on pois, mutta näin laadukkaassa kokoonpanossa sillä ei juurikaan ole merkitystä. KalPa lähtee otteluun 2 parhaalla pakkiparilla, kolmas on risainen, eikä saane hirveästi peliaikaa, mikäli ottelu pysyy tasaisena. Edessä siintää tärkeä Jukurit-ottelu, joten parin maalin johtoasemassa on varaa vähän huilauttaa pelaajia.

KalPan kotiotteluista riittänee lukemat 11-0-0, 64-15. Maalit siis keskimäärin 5.81-1.35!

KooKoon on käytännössä ykköskenttänsä varassa ((Somppi))-Kattelus-Soijärvi. Pieniä pilkahduksia lukuunottamatta, nuori joukkue on ollut vaikeuksissa. Nyt joukkueella on lisämurheita, maalivahtipeli tökkii pahasti, sekä Grahn että Palmu ovat pelanneet ailahtelevasti ja epävarmasti. Tämän lisäksi pakkikalusto on vajaamiehinen, ovat tänään liikkeellä 5 normaalikokoonpanon pakilla, koska Jussi Onnela puuttuu edelleen ja Jari Raattamalla on työesteitä. Puutteet korvataan junioreilla.

Puolustuspään ongelmat KooKoolla kontra KalPan vahvistunut hyökkäyspää: KalPa KooKoo 80 13 7

<b>Jokipojat-Jukurit</b>

Jokipojat on piristymään päin, ainakin tulosten valossa. Kotona kaatui heikohko vierailija Salamat, alavireisen TuTon kanssa pelattiin 1-1 ja viime viikonloppuna kaatui FPS. Nämä pisteet antavat varmasti lisää itseluottamusta. Brendlin parantaessa peliään ja mv-tilanteen parantumisen jatkuessa voi parempia otteita odottaa. Kokoonpano-ongelmia ei ole.

Jukurit oli hurjassa vireessä Hokkia vastaan. Nyt kokoonpanotilanne on huomattavasti parantunut, ennakkoon epävarmat Miro Laitinen ja Iivo Hokkanen pelaavat ennakkotiedoista poiketen! Kun Koponen ja Jormakkakin palasivat niin kokoonpano onkin heti paljon parempi.

Tasoero on varsin massiivinen, Jukureiden voiton esteenä voivat kuitenkin olla henkiset seikat. Takana on kerrassaan upea esitys ja 5-1 -voitto Hokista, ja edessä sytyttävä peli KalPaa vastaan. Miten joukkue jaksaa valmistautua tähän otteluun? Valmentaja Dufvan auktoriteetti tosin varmasti riittää herättämään joukkueen.

Kokoonpanoon palanneista pelaajista lisää hiukan Jukureille, vaikkakin otteluohjelma on paha ja palanneet pelaajat ovat varmasti hiukan keskenkuntoisia. Vaikutukset menevät näin siis liki tasoihin.

<b>K-Vantaa-TuTo</b>

K-Vantaa on ehkäpä hienoisessa nosteessa, vaikka viimeistä edellisessä pelissä hävisivätkin Haukoille rumasti 7-3. Hienot voitot Sportista ja Jukureista saivat jatkoa, kun KooKoo kaatui jatkoajalla. Voittojen arvoa tosin vähentää Sportin ja KooKoon silloiset pelilliset ongelmat sekä Jukureiden kokoonpanotilanne.

Kiekko-Vantaalla on ongelmia kokoonpanoissa: "Juuri polvensa kuntoon saanut Teemu Kolehmainen on poissa kuumeen takia, Matti Luomalla on poskiontelontulehdus ja joutunee punkteeraukseen, jonka jälkeen mieheltä on hikoilu kielletty viikoksi. Mikko Juutilaisen jalkapöytä vaivaa edelleen, samoin Petri Pitkäjärven reisi. Näiden lisäksi Heikki Löfmanin kyynärpää on tulehtunut. Kaiken huipuksi Sebastian Schlegelin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä, sillä mies haluaa panostaa työelämään ja jättää amatöörikiekon vähemmälle." Lista näyttää hurjalta, mutta uusia muutoksia näistä on oikeastaan ainoastaan Teemu Kolehmaisen poissaolo.

Luotettavan puolustajan Matias Schantzin kanssa on tehty sopimus tämän vuoden loppuun saakka.

TuTon otteet ovat näyttäneet parantuvan, hallinnasta huolimatta voittoja ei ole Hermes-voittoa lukuunottamatta tullut. Merkittävin poissaolo on sisäisen pistepörssin ykkösen, Markku Vuorisalon puuttuminen kokoonpanosta. Tärkeä Tuomas Jalava (pistepörssin 2.) on edelleen pois. Näiden kahden puuttuminen on varsin paha isku turkulaisille.

Suurin ongelma TuTolla on kuitenkin maalivahtipelissään, nuoret Ossi Ojanen ja Kim Törnström ovat varsin vaatimattomia nimiä tähän sarjaan. Loukkaantuneena olevaa Timo Kinnusta kaivataan takaisin.

<b>Salamat-Haukat</b>

Salamat on selkeässä laskusuhdanteessa ja alkaa valumaan sarjasijoituksessa kohti niitä sijoja, joilla sen odoteltiin olevan ennen kauden alkua.

Runkopelaajista poissa ovat ennakkotiedoista poiketen edelleen Pelkonen, Karlsson ja Tikkanen. Pelikiellossa h Laine ja mv Vehviläinen. Maalissa tänään Tommi Tervo, jolla ei kunnon pelejä ole alla kuin TuToa vastaan viime viikolla. Peliesitys tänään tulee olemaan arvoitus.

Haukkojen suuntaa on pienen suvannon jälkeen ollut piristymään päin. Väliin tuli tappioita 4 putkeen, mutta nyt viimeisestä 5 pelistä on saldona 3 voittoa ja tasapeli. Varsinkin kotona on kulkenut ihan mukavasti.

Kokoonpano-ongelmia Haukoilla on Sieversin, kahden Mustosen ja Vuorisen muodossa. Näistä pahin on ykkösketjun Toni Mustosen poissaolo.

Molemmat joukkueet kotiriippuvaisia, varsinkin Salamat on pienessä kotikaukalossaan pelannut oikein hyvin. Kokoonpanomuutoksiin on kuitenkin hiukan reagoitava.

Salamat Haukat 56 16 28

<b>Sport-Hokki</b>

Sportin peli paranee, kun viimeksi tuli neljäs voitto viidestä viimeisestä pelistä, niin tälläisen materiaalin ollessa kyseessä on uskottava, että joukkue alkaa palaamaan omalle tasolleen.

Isompia merkittäviä uusia kokoonpanomurheita ei ole. Nabb, Luotonen ja Kuusisto tosin pois.

Hokilla hurja putki takana, liki kaksi kuukautinen tappioton taival päättyi viikonloppuna Jukuri-tappioon ja hiukan ponnettomaan esitykseen. Vaikea peli edessä nytkin, nähtäväksi jääkin, miten himpun verran yläkanttiin pelannut joukkue pääsee takaisin raiteilleen.

Jyri Junnila pelikiellossa, Räikkönen, Hyyppä ja Mocek edelleen pois.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


R
Jäsen
Viestit: 359
Liittynyt: 09.05.2003, 13:13
Pisteitä: 58
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja R »

Torstai 2.12.2004

harakka kirjoittikin jo kattavat ennakot, joten tyydyn postaa pelkät prossat:

Hermes FPS 65 17 18
Jokipojat Jukurit 16 15 69
KalPa KooKoo 81 12 7
K-Vantaa TuTo 53 18 29
Salamat Haukat 53 18 29
Sport Hokki 47 19 34

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

-Mahdollisuudet ovat pienet, mutta ne ovat olemassa!-

Minikommentit


Aki Lahti
Avatar
Jäsen
Viestit: 2584
Liittynyt: 16.01.2003, 18:53
Pisteitä: 1783
Paikkakunta: Iitti

Viesti Kirjoittaja Aki Lahti »

Hermes - FPS 70% 15% 15% [1,42-6,81-6,64]

Nordicbet

Hermes 1,40
1,00% kassasta [3/9]

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Singlejä Unibetille.Panostus 18.2.2021 lähtien oma panostustapa.Pelataan ainostaan *** kohteita.Arviot perustuvat ainoastaan avauskokoonpanoihin.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin