Tänään on 19.04.2024, 09:48.

Kannattaako vedonlyönti?

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
MarkusM
Jäsen
Viestit: 2187
Liittynyt: 23.03.2003, 16:54

Tuotto: -109.66 yks.

Palautus%: 95.74%

Panosten ka: 14.63 yks.

Vetoja: 176

Pisteitä: 76
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja MarkusM »

Tossa oli edellä vähän höpötystä mallintamisesta. Teillä on sikäli vähän huono lähestymistapa tuohon, että te olette valinneet yleensä kohteeksi jonkin lajin, joka soveltuu tuohon aikamoisen huonosti. Otetaan esimerkkinä vaikkapa jalkapallo. Tuosta ei ole tarjolla juuri mitään tilastoja ja vaikka olisikin, niin ne ovat melkosen "arvottomia". Jos katsotaan joukkuepeleistä tälläsiä isoja lajeja, niin mun nähdäkseni siellä on kaksi yli muiden. Ensimmäinen ei varmaan ole kellekään yllätys, eli se on tietysti baseball. Tosta osaava pystyy varmasti tekemään todella tarkan tietokonemallinnuksen. Toinen on sitten koripallo. Etenkin NBA, josta on myös noi tilastot helposti ladattavissa. Noiden etu on juurikin siinä, että tilastotietoa on saatavilla ja vielä tärkeämpänä, se myös "kertoo" sitä mitä me haluammekin tietää noista otteluista. Eli ne eivät ole sellasia turhanpäiväsiä numeroita kuten esim NHL-tilastoista on lähes kaikki.
Ottelun mallinnus/simulointi on kyllä baseballissa erittäin kiintoista muoto laskea otteluille todennäköisyyksiä ja tosiaan baseball on ainoita lajeja missä tuollaisen koneiston pistää pystyyn helposti. Pelkästään jo se että baseball ei ole mitenkään aikakeskeinen helpottaa simuloinnin tekemistä mielettömästi.

Vanhoista peleistä on saatavilla play-by-play dataa ainakin jossain määrin ja muitakin tilastoja löytyy tarpeeksi. Yksi todella hyvä puoli tuossa mallinnuksessa että jos systeemin saa toimimaan tarpeeksi tarkasti niin samasta datasta saa suoraan johdettu kaikki mahdolliset totalit, spreadit special vedot(HRA, Pitcher SO, Homerun totals, jne) ja livevedot.

Erityisesti livevedoissa luulisi tuolla systeemillä saavan etua reilusti kun pelitilanteet voisi automaattisesti lukea eri urheilupalveluiden livetyksestä ja antaa koneen laskea ottelua nykytilanteesta eteenpäin.

Käytännön ongelmina olen lähinnä törmännyt sään mallintamisen vaikeuteen, vaikka tuuliolot olisivat tiedossa niin silti järkevän analyysin tekeminen pallon lennosta on suunnattoman vaikeaa. Tosin tässäkin päästään normaaleita tapoja parempiin tuloksiin huomioimalla ainakin syöttäjän G/F ration, syöttötyylin, lyöjän hitting chartin, stadionin etäisyydet, sään ja tosiaan ne tuuliolot.

Baserunning on toinen asia jonka kanssa olen miettinyt pitkään järkevää mallinnusta mutta toistaiseksi olen tyytynyt yksinkertaiseen malliin jossa juoksija yrittää varastaa tietyn pelaajakohtaisen % mukaan ja onnistuminen riippuu juoksijan SB/CS suhteesta sekä tietysti syöttäjän ja catcherin vastaavista luvuista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 14.01.2003, 09:40
Pisteitä: 34

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Kun Markus kirjoitti hyvän postauksen omasta kakkoslajistaan, töherretään jotain omasta. Aivan oikeassa olet Elvis, että koripallossa jaossa olevista lukemista saa erittäin paljon hyödyllistä tietoa pelin kulusta, aivan muuta toista mitä jääkiekosta saatavista lukemista.

Mutta itselleni ainakin kynnykseksi tuli tulevan pelin temmon määrittäminen. Jo pelattujen pelien temmon pystyy määrittämään hyvin tilastojen perusteella, mutta tulevaa on erittäin hankala ennustaa. Mun mielestä edes joukkueiden edellisestä kohtaamisesta saatuja lukemia ei pysty suoraan hyödyntämään tulevassa matsissa. Tämä on juuri vaikeaa kun kyseessä ei ole vuoropohjainen laji kuten baseball, vaan kello on merkittävässä roolissa.

Toki suuntaa-antaviin lukemiin pääsee tuolla mallinnuksella, mutta itse en ainakaan rahansijoitusasteelle en päässyt. Varmasti on fakiireita, jotka siihen pystyvät, mutta ei varmasti mikään helpoimmista jutuista.

Pyrin tuolla mallinnuksella lähinnä totals-arvioiden laskemiseen, mutta ongelmaksi muodostuvat ääripäiden matsit eli hidastempoiset ja toisen ääripään run&gun-matsit.

Mielelläni vaihtelen ajatuksia tarkemminkin ajatuksia aiheesta vaikkapa privamessujen muodossa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Elvis
Jäsen
Viestit: 259
Liittynyt: 10.02.2003, 15:15
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Elvis »

Taisi olla ensimmäinen kerta, kun minä ja Markus ollaan jostain asiasta samaa mieltä :D.

Tosta koripallosta sitten. Mä ehkä sanoin ton vähän huonosti, mutta mitä mä yritin sanoa on, että se on peli, josta tuollaisen mallinnuksen voi tehdä noiden tilastojen perusteella. Eli ne tilastot siis kertoo niitä asioita pelistä mitä me halutaankin tietää. Toi ei tietenkään ole täydellinen, siinä voi olla paljonkin asioita mitä sillä ei pysty ottamaan huomioon ja joilla voi olla isokin merkitys pelin kannalta. Esim tuon Berrien mainitsema tempo on varmaan sellanen. Mä en niin tunne peliä, mutta olettaisin tuon olevan osa pelitaktiikkaa. En todella tiedä miten tuollaisen asian pystyisi mallintamaan. Jonkun yksittäisen pelaajan arvo voi hyvinkin olla toinen vaikeasti määriteltävä asia, tuo taas johtuu ainakin mun mielestä enemmänkin siitä, että NBA ei anna tarpeeksi tilastoja. Ne on kyllä ihan hyviä, mutta niitä voisi olla siis enemmänkin. Mutta noi kaksi on nyt ainakin sellasia joukkulajeja, joissa noiden tilastojen käytöstä on jotain hyötyä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Elvis
Jäsen
Viestit: 259
Liittynyt: 10.02.2003, 15:15
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Elvis »

Berrielle vielä. Ainahan sä voit tietenkin käyttää noita totals-rajoja apuna tuossa tulevan pelin temmon määrittelemisessä. Noi rajat, niin kun ei kertoimetkaan, ole ihan tuulesta temmattuja lukemia, vaan kyllähän noihin panostetaan hyvin paljonkin, joten ne sisältää luonnollisesti aina tietoa tuosta tulevasta ottelusta. Ei missään ole sanottu etteikö noita voisi hyödyntää myös aivan samoin kuin kaikkea muutakin tietoa. Toi on itse asiassa ihan yleisesti käytetty menetelmä noissa mallinnusjutuissa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Berrie
Jäsen
Viestit: 1490
Liittynyt: 14.01.2003, 09:40
Pisteitä: 34

Viesti Kirjoittaja Berrie »

Elvis kirjoitti:Berrielle vielä. Ainahan sä voit tietenkin käyttää noita totals-rajoja apuna tuossa tulevan pelin temmon määrittelemisessä. Noi rajat, niin kun ei kertoimetkaan, ole ihan tuulesta temmattuja lukemia, vaan kyllähän noihin panostetaan hyvin paljonkin, joten ne sisältää luonnollisesti aina tietoa tuosta tulevasta ottelusta. Ei missään ole sanottu etteikö noita voisi hyödyntää myös aivan samoin kuin kaikkea muutakin tietoa. Toi on itse asiassa ihan yleisesti käytetty menetelmä noissa mallinnusjutuissa.
Tuo on käynyt toki mielessä, mutta kun on tarkoitus juuri tuota total-linjaa vastaan pelata niin siihen ei oikein viitsi tukeutua eli haen sitä vaihtoehtoista ja linjaa vastaan tuottavaa tapaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Elvis
Jäsen
Viestit: 259
Liittynyt: 10.02.2003, 15:15
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Elvis »

Juu, sitähän vastaan sä pelaat, mutta sun ongelmahan oli määritellä se tulevan ottelun tempo. Mä en todellakaan tiedä paljoakaan tuosta koripallosta, mutta ainakin mulla on sellanen kuva, että tärkeintä tuossa kokonaispistemäärän arvioinnissa olisi juurikin tuo tempo. Tossa pelissähän joukkueet koittaa vuorotellen heittää sitä palloa koriin. Eli mitä enemmän hyökkäysvuoroja, sitä enemmän pisteitä ja päin vastoin. Luulisin ainakin, että ne saa suurin piirtein yhtä paljon pisteitä per hyökkäys, oli tahti sitten kumpi tahansa. Ja tossa O/U:ssahan tuo on jo tuo tempo huomioitu, eli mitä matalampi raja, sitä hitaampaa peliä odotetaan. En tiedä sitten miten hyvin nuo pitävät paikkansa. Mutta jos tuo on hyvä arvaus tulevan ottelun temmosta, niin en näkisi mitään syytä miksei sitä voisi käyttää hyväkseen ja jos se taasen ei ole sitä, niin noilla O/U vedoilla pitäisi olla melko helppoa tehdä rahaa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin