Tänään on 29.03.2024, 14:12.

Mäkiviikko Oberstdorf 29.12.

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Vastaa Viestiin
Henkka
Jäsen
Viestit: 11059
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +507.09 yks.

Palautus%: 120.53%

Panosten ka: 1.46 yks.

Vetoja: 1695

Pisteitä: 3683
Paikkakunta: Vantaa

Mäkiviikko Oberstdorf 29.12.

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Norskia lappuun...

Winner Ljökelsöy 11.00 Centrebet (13%/7.69) EDIT: (BAW 12.00)

Roarin taso nousee tasaisen tappavasti ja piakkoin kaveri ojentelee käsiään voitonmerkiksi ykköspallilla.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Xavi
Jäsen
Viestit: 3359
Liittynyt: 14.01.2003, 19:34

Tuotto: +9.21 yks.

Palautus%: 101.49%

Panosten ka: 2.18 yks.

Vetoja: 285

Pisteitä: 217
Paikkakunta: Telakalla

Viesti Kirjoittaja Xavi »

Tässä meikäläisen valinnat:

Winner Malysz 6.00 (centre)

Mun kristallipalloni näyttää, että siellä pallilla patsastelee Roarin sijasta tuttuakin tutumpi viiksiveikko. Harjoitusten 3. ja 1. ja kaikkihan muistavat miten eräs anorektikko skipattuaan karsinnan liiteli voitosta voittoon. Pakkohan se on Adamin jatkaa perinteitä. 20% minimissäänkin, itse voisin heittää tuollaisen 25% ilman omantunnontuskia.

Loizl - Forfang 1 2.10 (centre)

Forfang onnistui karsinnassa, mutta harjoituksissa ei mennyt edes 120 metriä rikki. Muutenkin kausi on ollut tähän asti melkoista vuoristorataa, ennen kauden alkua miestä pidettiin jopa yhtenä mahdollisena kärkikaartin hyppääjänä. Loizl on selvästi varmempi hyppääjä ja onnistuessaan pääsee aivan yhtä pitkälle kuin Forfangkin parhaimmillaan. Missään nimessä en pidä Forfangia suosikkina, 50-50 tilanne minimissäänkin.

Morgenstern - Hautamäki 2 2.15 (centre)

Morgensternin hypyt tähän mennessä ovat kantaneet 126-127-132 ja Hautamäen vastaavat 123-126-132,5. Erittäin tasaväkinen pari mielestäni, ehkä Morgenille voi antaa prosentin tai korkeintaan kaksi hyvää, mutta siihen se sitten jääkin.

Ito - Uhrmann 2 1.85 (centre)

Uhrmann hallitsee tämän mäen metkut. Viime vuoden kisassa 4. ja tänä vuonnakin molemmissa harjoituksissa 8. ja karsinnassa 10. Iton yksi leiskautus ei merkitse mitään, harjoituksissa mies oli aivan tavallinen kuolevainen. Uhrmann hypännee ainakin 10-sakkiin ellei ihmeitä tapahdu, Itolta sama tulos vaatii karsinnan tapaista onnistumista. 55% Uhrmannille.

Möllinger - Späth 1 2.25 (expekt)

Möllinger ja Späth valloittivat perättäiset sijat karsinnassa ja myös harjoituksissa miehet olivat koko lailla tasavahvoja (Möllingerillä tosin vain yksi treenihyppy). Kuusamossa ja Trondheimissa miehet olivat erittäin tasaväkisiä (molemmissa voitot 1-1), mutta viimeiset kilpailuviikonloput ovat sujuneet Späthin merkeissä. Kaikesta huolimatta Möllinger kykenee mielestäni täysin tasaväkiseen kamppailuun Späthiä vastaan ja 48-49% annan sveitsiläiselle.

Ammann - Kasai 1 2.25 (expekt)

Kummankaan hypyissä ei ole ollut kehumista. Kasai oli treeneissä edellä, mutta karsinnassa osat vaihtuivat. Kasai on tasaisempi hyppääjä, joten siitä hieman etua japskille, mutta 45% annan Ammanille.

Ja lopuksi yksi hupiveto:

Anisimov - Wank 2 2.60 (expekt)

Kuka hemmetin Anisimov? Ja vielä sitäkin enemmän, kuka hemmetin Wank? No joo, kumpikin on täysin väärässä paikassa asettuessaan puomille itse kilpailussa, mutta miten ihmeessä Anisimovista on tehty noin suuri suosikki. Wank(er) hyppäsi kunnon leiskautuksen karsinnassa, joten miksei vastaava ihme voisi tapahtua myös kilpailussa. Kyllähän 40% on miehelle pakko antaa tässä tuntemattomien suuruuksien kohtaamisessa...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Ei taidolla vaan tuurilla... ja todennäköisyyksillä

Minikommentit


Zup
Jäsen
Viestit: 392
Liittynyt: 07.02.2003, 14:03
Pisteitä: 2

Viesti Kirjoittaja Zup »

Laitetaas nyt omakin mielipide tänne. Eli minusta paras kohde löytyy nordicilta: Forfang - Späth. Kun todella Forfang ei ole vielä nyt talvikaudella lunastanut niitä odotuksia joita hänelle kasattiin kesän ja syksyn aikana, ei Späthia vastaan voi olla tasa buukki mitenkään kerroinasetteluna. Myönnetään, että voittomahdollisuudet molemmilla voisi olla kutakuinkin samaa luokkaa kun Forfangilla kuitenkin potentiaalia löytyy. Späthiä arvostan ehkä enemmän kuin mitä Xavi tuossa ylempänä, mutta kyllä tuohon Xavin Möllingeriin tuli lopulta pikkuisen laitettua. Enempi toki Loitzliin tuli sijoitettua :) Karsintaa en nähnyt tv:stä joten siitä en osaa sanoa mitään miksi Forfang juuri nyt muka taas pääsisi niihin pituuksiin mihin ennen kauden alkuakin. Sitäpaitsi kyllä nuorukaiselle varmaan paineita kasaantuu kun piti hypätä juuri ennen mäkiviikon ensimmäistä osakilpailua niin pitkälle, että se varmasti norjan lehdistössä huomataan.

Pelit: Georg Spaeth - Daniel Forfang 1 1,85 (6/10) NB

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tiedustelija
Jäsen
Viestit: 60
Liittynyt: 10.12.2003, 18:56
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

LÄHTÖLAVAT?

Viesti Kirjoittaja tiedustelija »

Terve,

eräs asia ihmetyttää minua suuresti näissä arvioissanne,
Minä kun en ole maalta kotoisin enkä tiedä mäkihypystä mitään käytännön tasolla, niin kummastelen miksette koskaan mainitse että nämä treeni/karsintahypyt on hypätty eri lähtölavoilta? Tämä ymmärtääkseni vaikuttaa suoritukseen paljonkin...
En muuten edes tiedä kummin päin se menee, tuottaako pienempi numero pidemmät hypyt vai toisinpäin, eli kumpi lähtölavoista lyhentää hypyn pituutta, isompi vai pienempi numero, tätähän on vaikea jopa päätelläkin, kun kyseessä on niin eri tason hyppääjiä? Valaiskaa ihmeessä minua tietämätöntä, mutta ymmärtääkseni TÄLLÄ KERTAA näissä viime karsinnoissa vain Ahonen, Höllwarth, Janda, Llökeslöj hyppäsivät eri lähtölavoilta kuin KAIKKI MUUT (taisi olla 19/17, mutta en tiedä kummin päin se oikein meni, joten ainakin keskinäinen arviointi vaikeutuu....Useinhan saattaa olla jopa kolmekin lähtölavaa käytössä.

Onko olemassa jokin summittainen kaava jolla saan laskettua lisämetrit
huonommalta lähtölavalta hypänneelle, eli paljonko metrejä lähtölavan alennus käytännössä pudottaa (kaava voisi olla vaikka 1 yksikkö/1 metri?). Lisäksi minua kiinnostaisi tietää mikä on ns. normaali lähtälavataso, eli miten voin lähtölavasta päätellä suunnilleen kuinka
pitkälle yli/alle k-pisteen kustakin mäestä voidaan eri lähtölavoilta hypätä?
Kiitos vastauksista ja lisää varmoja vihjeitä!

P.S
Olen muuten sitä mieltä että mäkihyppy on taitoluisteluun verrattava
arvostelulaji, eli jos "nimekäs" hyppääjä ja tuntematon "yllättäjä" hyppäävät täsmälleen samanlaiset ja yhtä pitkät hypyt, tuttu "nimimies(= Ahonen)" saa AINA paremmat tyylipisteet, eli VOITTAA aina, ja tämä on syytä ottaa varsinkin vedonlyönnissä visusti huomioon! Tämän havainnon olen tehnyt televisiosta yli kaksikymmentä vuotta mäkihyppyä seurattuani...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Samuel
Jäsen
Viestit: 418
Liittynyt: 01.01.2004, 12:30
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Samuel »

"Minä kun en ole maalta kotoisin enkä tiedä mäkihypystä mitään käytännön tasolla, niin kummastelen miksette koskaan mainitse että nämä treeni/karsintahypyt on hypätty eri lähtölavoilta?"

Kyllä nuo lavat on ainakin vakikirjoittajien vihjeissä mainittu silloin kun se on ollut tarpeen. Esimerkiksi Xavin edellä vihjaamista pareista kaikki ovat hypänneet samalta lähtölavalta.

"En muuten edes tiedä kummin päin se menee, tuottaako pienempi numero pidemmät hypyt vai toisinpäin, eli kumpi lähtölavoista lyhentää hypyn pituutta, isompi vai pienempi numero, tätähän on vaikea jopa päätelläkin, kun kyseessä on niin eri tason hyppääjiä?"

No suurempi lavanumero tarkoittaa tietenkin suurempia vauhteja eli pitempiä hyppyjä. Kaikki nämä tiedot löytyvät kyllä fissin sivuilta:
http://www.fis-ski.com/

"Onko olemassa jokin summittainen kaava jolla saan laskettua lisämetrit
huonommalta lähtölavalta hypänneelle, eli paljonko metrejä lähtölavan alennus käytännössä pudottaa (kaava voisi olla vaikka 1 yksikkö/1 metri?)."

Yleispätevää kaavaa ei voi olla, koska mäet ovat erilaisia.
Pitäisi selvittää paljonko vauhti putoaa tietyllä kelillä lavaa pudotettaessa.
Tuo onnistuu tarpeellisella tarkkuudella, kun vertailee normaalisti samoilla vauhdeilla hyppäävien vauhdin eroja silloin kun toinen hyppää eri lavalta. Pitää ottaa huomioon, että joillakin hyppääjillä, kuten Malysz, vauhti on aina muita heikompi hypääjän alhaisen painon takia.

"Olen muuten sitä mieltä että mäkihyppy on taitoluisteluun verrattava
arvostelulaji, eli jos "nimekäs" hyppääjä ja tuntematon "yllättäjä" hyppäävät täsmälleen samanlaiset ja yhtä pitkät hypyt, tuttu "nimimies(= Ahonen)" saa AINA paremmat tyylipisteet, eli VOITTAA aina, ja tämä on syytä ottaa varsinkin vedonlyönnissä visusti huomioon!"

Jaa. Eikös tässä juuri ole valiteltu sitä, että Ahonen saa suurinpiirtein kierroksen huonoimmat tyylipisteet.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


FAQ
Jäsen
Viestit: 21
Liittynyt: 11.05.2003, 15:46
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja FAQ »

Unibetiltä sama h2h-veto Hautamäelle, kerroin 2,20
ja Malyszin voitosta saa myös kertoimen 6.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


pösilö
Jäsen
Viestit: 1363
Liittynyt: 16.12.2004, 19:14
Pisteitä: 26

Viesti Kirjoittaja pösilö »

"Unibetiltä sama h2h-veto Hautamäelle, kerroin 2,20"

Expektillä saa tästä jo 2.25.

...loppuhöpinä editoitu.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Henkka
Jäsen
Viestit: 11059
Liittynyt: 14.06.2003, 11:39

Tuotto: +507.09 yks.

Palautus%: 120.53%

Panosten ka: 1.46 yks.

Vetoja: 1695

Pisteitä: 3683
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Henkka »

Samuel kirjoitti:"Olen muuten sitä mieltä että mäkihyppy on taitoluisteluun verrattava
arvostelulaji, eli jos "nimekäs" hyppääjä ja tuntematon "yllättäjä" hyppäävät täsmälleen samanlaiset ja yhtä pitkät hypyt, tuttu "nimimies(= Ahonen)" saa AINA paremmat tyylipisteet, eli VOITTAA aina, ja tämä on syytä ottaa varsinkin vedonlyönnissä visusti huomioon!"

Jaa. Eikös tässä juuri ole valiteltu sitä, että Ahonen saa suurinpiirtein kierroksen huonoimmat tyylipisteet.
Kyllä tässä Tiedustelijan heitossa perää on. Sen tietää jokainen pitempään mäkihyppyä seurannut. Otetaan esimerkiksi vaikka Mika Laitinen, joka hyppäsi aivan karmealla tyylillä ja joku nimetön yllättäjä, joka pystyikin samaan pituuteen ja tyyli varmasti oli kauniimpi. Silti Mika vei sen kierroksen hedarin. Yksinkertaistettuna... jos nimekäs hyppääjä hieman epäonnistuu ja nimetön kaveri venyy kauniimmalla tyylillä samoihin mittoihin niin saa hän silti lähes aina päihin. Tässäkin asiassa ollaan onneksi menty eteenpäin. Taitoluisteluun, vai sanotaanko kaunoluisteluun "mäenlaskulla" on onneksi karmaiseva ero. Toisessa kun otetaan kultaa MM-kisoissa vaikka kaatumalla ja toisessa ei.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Lorimer
Avatar
Jäsen
Viestit: 2105
Liittynyt: 24.01.2004, 19:33
Pisteitä: 657
Paikkakunta: Tietäjä 2017

Viesti Kirjoittaja Lorimer »

Tämä kuuluisi ehkä paremminkin Veikkauksen otsakkeen alle,mutta toisaalta aihe sopii paremmin tähän.
Veikkauksella on kaikki mäkiviikon kilpailut Live-vedon kohteina ja itse kokeilin tuota vetomuotoa ensi kertaa Obersdorfin kisassa.
Täytyy sanoa,että nopeatempoinen vetomuoto,nopeine valintoineen viehätti minua.

Kilpailun aikana avattiin seuraavat kohteet ( perässä toteutunut kerroin) :
1. Mikä on Janne Ahosen sijoitus 1. kierroksen jälkeen? Johtaa 1,90
2. Kuka johtaa kilpailua 1. kierroksen jälkeen? Ahonen J 1,90
3. Kumpi hyppää pidemmälle seuraavalla hypyllään, Mechler vai Mateja? Mechler 1,70
4. Kuka hyppää pisimmälle seuraavalla hypyllään, Jussilainen, Lindström vai Kiuru? Kiuru 2,70
5. Kuinka pitkä on 1. kierroksen pisin hyppy? 0-134,5 m 1,95
6. Kumpi hyppää pidemmälle seuraavalla hypyllään, Ahonen vai Malysz? Ahonen 1,60
7. Kumpi hyppää pidemmälle seuraavalla hypyllään, Bystöl vai Loitzl? Loitzl 1,70
8. Kuka hyppää pisimmälle seuraavalla hypyllään, Späth, Herr vai Uhrmann? Uhrmann 2,80
9. Kumpi hyppää pidemmälle seuraavalla hypyllään, Hautamäki vai Morgenstern? Morgenstern 1,75
10. Kumpi hyppää pidemmälle seuraavalla hypyllään, Janda vai Ljökelsöy? Janda 1,70
11. Kuka voittaa kilpailun? Ahonen 1,30
12. Kumpi hyppää pidemmälle seuraavalla hypyllään, Pieper vai Bracht? Pieper 2,00
13. Kumpi hyppää pidemmälle seuraavalla hypyllään, Jussilainen vai Kiuru? Jussilainen 1,80
14. Kumpi hyppää pidemmälle seuraavalla hypyllään, Ahonen vai Malysz? Ahonen 1,45
15. Kuka hyppää pisimmälle seuraavalla hypyllään, Höllwarth, Morgenstern vai Hautamäki? Hautamäki 3,00
16. Kuka hyppää pisimmälle seuraavalla hypyllään, Janda, Kasai vai Loitzl? Janda 2,00
17. Kumpi hyppää pidemmälle seuraavalla hypyllään, Bystöl vai Forfang? Forfang 1,85

Lisäksi mäkihypyn kaltaisessa lajissa pelaaja saa hyvää informaatiota olosuhteista tv-kuvan kautta , ja tätä ehkä voi käyttää hyväksi jossain tapauksissa.

Paras veto tässä kisassa oli mielestäni veto numero 5 Kuinka pitkä on 1. kierroksen pisin hyppy? vaihtoehto 1 0-134,5 m kertoimella 1,95
Tämä veto oli auki vielä suhteellisen myöhäisessä vaiheessa , kun ihan huippunimetkin lässäyttelivät tuonne 120 metrin kiepsukoille.
Vastaavanlaisia kannattaa kytätä tulevissa kisoissa,vaikka kyllä veikkauksen organisaatiokin tietysti erehdyksistään ottaa kaikenaikaa oppia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tiedustelija
Jäsen
Viestit: 60
Liittynyt: 10.12.2003, 18:56
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Helsinki

NIMIMIES-YLLÄTTÄJÄ

Viesti Kirjoittaja tiedustelija »

Joo,
kiitos vastauksista! Tiesin että internetin maailmassa varmaan jossain on selitetty nuokin kysymäni asiat, mutta ajattelin että täältä ne löytyvät nopeimmin...

Ja kun puhuin asetelmasta nimimies-yllättäjä, en tarkoittanut missään nimessä Ahosta erikseen, kuten jotkut tarkkaan lukeneet oivalsivatkin, sen takia kerroinkin seuranneeni mäkihyppyä pidempään...!

Käytinpähän vain häntä esimerkkinä nimimiehestä, joka tunnetaan nimenomaan VOITTOJENSA ansiosta (ainakin aluksi) jopa mäkihypyn ulkopuolellakin (Nykänen, Weissflog, Golberger, AHONEN, jne...

Ymmärtääkseni Ahosen tyylipisteiden huonous yleensä johtuu pitkälle norjalaistuomareista, joiden alhaiset pisteet kuitenkin pudotetaan pois, vai olenko täysin väärässä...?

Kysymymäni asiat selvisivät, ja oli todella mielenkiintoista lukea mitä tuo LIVE-veto piti sisällään, en vielä ehtinyt tällä kertaa itse mukaan...

Vielä olisi kiva saada tietää mistä linkistä oikein saatte näitä harjoitus/karsintahyppyjen tuloksia, usein onnistun itse löytämään jostain
kisapaikkasivulta vain jonkin päivittämättömän pdf.tiedoston jossa on pelkkähyppyjärjestys eikä mitään muuta, ja sitten kisa jo alkaakin, eikä
harjoitusten tuloksesta ole mitään hyötyä...

Onko myös olemassa jokin taho, mistä saa ENNEN KILPAILUA tietää miltä
lähtölavalta hypätään, se olisi myös mielen kiintoista tietää vedonlyötiä ajatellen...

Terv.
tiedustelija

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


parre
Jäsen
Viestit: 590
Liittynyt: 17.01.2003, 18:39
Pisteitä: 0
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja parre »

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


j?
Jäsen
Viestit: 8
Liittynyt: 15.02.2003, 09:47
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja j? »

Lorimer kirjoitti:
Paras veto tässä kisassa oli mielestäni veto numero 5 Kuinka pitkä on 1. kierroksen pisin hyppy? vaihtoehto 1 0-134,5 m kertoimella 1,95
Tämä veto oli auki vielä suhteellisen myöhäisessä vaiheessa , kun ihan huippunimetkin lässäyttelivät tuonne 120 metrin kiepsukoille.
Vastaavanlaisia kannattaa kytätä tulevissa kisoissa,vaikka kyllä veikkauksen organisaatiokin tietysti erehdyksistään ottaa kaikenaikaa oppia.
Oli ehdottomasti paras, samaa mieltä siitä. Mutta tuosta sai kyllä melko pitkään 2.60, se putosi 1.95:een vasta vähän ennen kuin sulkeutui kokonaan :) Tuo satasen päivätalletus kukkaroon tietty vähän rajaoittaa, mutta järkyttäviä ylikertoimia noissa Veikan liveissä oli ainakin eilen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin