Tänään on 19.04.2024, 04:26.

Pyöräilyn Pro Tour

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
Myyrä
Jäsen
Viestit: 86
Liittynyt: 23.04.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Pyöräilyn Pro Tour

Viesti Kirjoittaja Myyrä »

Harrastaako täällä joku vedonlyöntiä pyöräilyyn? Nythän tänä vuonna pyöräilykausi kokee uudistuksen Pro Tourin muodossa. Yleisimmät vetomuodot lienevät kahden ajajan head-to-head. Miten tällaisiin laskette todennäköisyyksiä?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

sen minkä taidossa häviän, häviän myös tuurissa...

Minikommentit


ths
Jäsen
Viestit: 11
Liittynyt: 23.10.2004, 11:02
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja ths »

En ole toistaiseksi lyönyt veto mieli kyllä tekisi. Tulee kilpapyöräilyä kyllä seurattua jonkin verran. Näin äkkisilteen tuntuu aika vaikeelta pelattavalta mutta katotaan miten kausi käynnistyy. Kilpapyöräily on myös todellinen joukkue laji talli ajaa 1-2 kapteenille kilpailun voittoa. Mutta jos näillä on jalat "heikot" niin taktiikka muuttuu kilpailun edetessä. Vain voitosta ajetaan periaatteessa vaika cupin pisteitä muistakin sijoista jaetaan. Mielen kiintoisia on sitten suuret ympäriajot joissa on muitakin kisoja esim. mäki-,kirikilpailu ym. Expekt tarjoaa Armstrogin pro tour voitosta kerrointa 4, vaikka mies ei aja kuin Ranskan ympäriajon voitosta, kaikki muut kilpailut on valmistavia tätä suurta koitosta varten eli kannattaa hänet ainakin ohittaa kyseisen vedon osalta. Itse ajattelin lyödä vetoa pyöräilystä myöhemmin keväällä kun nähdään ketkä on keväällä kunnossa ja mitenkä tallit toimii.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Galibier
Jäsen
Viestit: 13
Liittynyt: 28.02.2005, 14:33
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Galibier »

Täällä harrastetaan. Olen joskus miettinyt todennäköisyyksien laskemista, mutta todennut erittäin hankalaksi. Itselleni pyöräily on se ykköspenkkiurheilu ja vedonlyötini perustui aluksi ihan mutuun. No, menestys oli tietysti juuri se mikä oli oletettavaa eli kassa kuihtui tasaisesti.

Pyöräilyssä on syytä "tietää" kilpailjan päivän kunto, rooli joukkueessa, kauden/kilpailun tavoitteet, reitin sopivuus kyseiselle ajajalle jne. Pyöräilyssähän on lähes poikkeuksetta tilanne, että talli ajaa yhden tai kahden miehen eteen ja silloin apuajajille on yksi ja sama ovatko he esim. sijalla 20 tai 60 ja heille kisa on harjoitusta ja muiden auttamista. Muutenkin heikommilla sijoilla ajajat polkevat vaan maaliin ilman taistelua, kuten lauantaina Expektin pari Hincapie-Wesemann. Sijat 30 ja 31.

Vaikka usein hedareissa on pyritty valitsemaan parit tyyliin kirimiehet vastakkain tai mäkimiehet vastakkain, niin usein löytyy pareja, joista toisen tavoite kisassa ei välttämättä ole hyvät sijoitukset tai tähtäin on esim. seuraavan viikonlopun kisasassa. Kirimiestenkin pareissa on syytä huomioida reitin vaativuuden perusteella irtiottojen onnistuminen, jolloin pääjoukon kirissä ei taistella voitosta ja "heikommatkin" kirimiehet saattavat olla vahvoilla pariaan vastaa.

Pro Tour parantaa mielestäni vedonlyöjän voittomahdolliksuuksia, koska kaikkien tallien on osallistuttava jokaiseen kilpailuun. Tällöin huippuajajat joutuvat todennäköisesti polkemaan useamman kisan ja puristus ei aina ole 100%:sta. Bokkereiden on kuitenkin annettava kertoimet "nimien" mukaan.

Viime vuoden keskityin koemielellä pyöräilyvetoihin melko "ammattimaisesti" tosin ilman tarkkoja prosentteja. Menestys oli ihan hyvä kassan kasvun puolesta, mutta panokset pidin tarkoituksella pieninä juuri tarkkojen arvioiden puutteesta johtuen. Tarjontakaan ei ole kovin suurta ja Betfairinkin vaihdot usein pieniä.

Kokemuksia:
-Voittajavetojen ja sijavetojen kertoimet bookkereilla yleisesti huonoja. -Suosikkien myynti Betfairilla kannattavaa.
-Sijavedoista 1-3 ja 1-6 löytyy varsinkin kevään klassikoissa helmiä.
-Suuryllätysten haku voittajavedossa lähes mahdotonta.
-Hedareissa kannattaa kytätä hieman nimettömämpiä 50-50 pareja ja tutkia tarkkaan onko jotain mikä puoltaa toisen pelaamista. Näistä vedoista on parhaat tuotot itselläni.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Myyrä
Jäsen
Viestit: 86
Liittynyt: 23.04.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Myyrä »

Paljon kiitoksia kommenteista.

Taitaa tosiaan olla niin, että hedareissa ei tarvi niin paljon kertoimia katsoa, muutenkun vähän suuruusluokkaa. Katsoo vaan kummalla on otollisempi tilanne juuri sinä päivänä ja pelaa sitä sitten korkeimmalla saatavilla olevalla kertoimella ja vakiopanostuksella. Varsinaisten todennäköisyyksien laskeminen kun tosiaan lienee lähes mahdottomuus pienemmällä kuin 10%:n toleranssilla. Vai olenko ihan väärässä?

Galibieriltä vielä kysyisin miten seuraat vetojen onnistumista. Tarkoitan sitä, että kun palloilusarjoissa on helppo laskea todennäköisyyksien perusteella odotusarvo, jonka toteutumista voi seurata, niin pyöräilyssä ei taida tämä onnistua. Pystytkö tekemään kirjanpidon perusteella päätelmiä ja mahdollisesti muuttaman pelitapaa jotenkin tms....?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

sen minkä taidossa häviän, häviän myös tuurissa...

Minikommentit


Galibier
Jäsen
Viestit: 13
Liittynyt: 28.02.2005, 14:33
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Galibier »

Seuraan vetojen onnistumista luokittelemalla vedot analyysini perusteella. Pisteytän hedariparin kilpailijat eri osaalueitten perusteella (motivaatio, rooli joukkueessa, reitin sopivuus jne.). Painotus on pikkuisen ongelmallista, joten olen päätynyt pisteyttämään niin paljon päällekkäisiäkin asioita, että painotus hoituu sillä. Näiden pisteiden ja tarjolla olevien kertoimien perusteella luokittelen kohteet. Viime vuoden perusteella näyttää siltä, että paremmiksi luokittelemani kohteet ovat myös tuottaneet paremmin. En kyllä nosta panostasoani vielä sen perusteella, mutta ehkä joskus...

Systeemi on vasta kehitysvaiheessa ja lasken pisteiden perusteella myös karkeat todennäköisyydet ja seuraan niitä. Täytyy kyllä vielä kasvattaa dataa ennen kuin rupeaa niihin luottamaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


ths
Jäsen
Viestit: 11
Liittynyt: 23.10.2004, 11:02
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja ths »

Kannattaa tutustua lajiin, ainakin Eurosport näyttää aika paljonkin maantiepyöräilyä ja suomeksi selostettuna. Mies nimeltä Selin selostaa ja on aika hyvin asioista perillä ja kertoo paljon erillaista nippelitoetoa, ajajien taustoja, rooleja ja niin edelleen. Ympäriajojen sijoituksia ei pahemmin osaa veikkailla koska ns. suosikit pitävät todellisen iskukykynsä peitossa ennen kisaa. Ympäriajot kestävat 3 viikkoa ja matkaa taitetaan todella paljon. Hyvä esimerkki suosikkien hiipumisesta löytyy viimevuoden Girosta, Simonin apuajaja Guneco nousi kapteeninsa rinnalle, ohi ja sen jälkeen kumpikin ilmoitti että ensikaudella ei mahduta samaan talliin :D

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin