Tänään on 17.04.2024, 01:21.

Suomen presidentinvaalit 2006

Yksilölajit, muut palloilulajit (salibandy, pesäpallo jne.), moottoriurheilu...
Viestiketju Lukittu
kolvi
Jäsen
Viestit: 30
Liittynyt: 24.01.2004, 01:18
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja kolvi »

Jaa, mä taas olen sitä mieltä että Halosen voitto ei ole ollenkaan varma enää.

Virta vie vahvasti kohti Niinistöä ja toisesta kierroksesta tulee paljon tiukempi kuin monet uskookaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Neo
Avatar
Jäsen
Viestit: 3597
Liittynyt: 19.01.2003, 18:32

Tuotto: +0.00 yks.

Palautus%: -

Panosten ka: -

Vetoja: 0

Pisteitä: 3193
Paikkakunta: Norge
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neo »

Se on vaan ikävän totta mikä tuli noissa vaalilässytyksissä ilmi; Vanhanen ja Halonen on niin lähellä toisiaan mielipiteillään, että Vanhasen kannattajia siirtyy enemmän Haloselle mitä Niinistölle. Porvariyhteistyöllä taas ei ole paskankaan väliä kun on henkilövaalit kyseessä, eikä se muutenkaan toimisi.

Tuosta pelistä tulee vain silloin tiukka, että Haloselta LÄHTEE kannattajia pois. Sen ei tarvitse tehdä yhtään mitään, se puuttuva muutama prosentti tulee aivan salettiin kotiin ja sen jälkeen on ihan sama voitetaanko 51-49 vai 65-35. Toivottavasti Niinistö keksisi jotain temppuja joilla Halosen saisi ottamaan kantaa asioihin ja ärsyttämään omia kannattajiaan.

Halosella on kuitenkin niin vahva kannattajapohja jo vuosien takaa, että eivät ne 2 viikossa Niinistön taakse huvin vuoksi hyppää + tänään jäi vielä kotiin suurin osa Halosen kannattajia. Aivan turha nähdä märkiä unia tiukasta 2. kierroksesta - katsellaan 6 vuoden päästä uudestaan :roll:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Olazabal
Jäsen
Viestit: 641
Liittynyt: 06.02.2003, 15:08
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Olazabal »

Tiukempi kyllä, mutta kyllähän tuo ero aika toivottoman isolta vaikuttaa kiinniotettavaksi. Vaikka Niinistö saisi 66% muiden kuin Halosta tai Niinistöä 1. kierroksella äänestäneiden äänistä ei se riittäisi kuin 44%:iin. Tarvittaisiin myös takinkääntäjiä, jotka äänestäisivät Niinistöä vaikka olivat ensimmäisellä kierroksella äänestäneet Halosta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


S.Sukkela
Avatar
Jäsen
Viestit: 4172
Liittynyt: 31.01.2003, 18:58

Tuotto: +119.82 yks.

Palautus%: 101.99%

Panosten ka: 3.00 yks.

Vetoja: 2010

Pisteitä: 22712
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja S.Sukkela »

Juu kyllä tulee Salel tiukkaa tekee, että saatais tasainen toinen kierros. kun periaatteessa Halosella on täl hetkel jo se 50%, kun laskee omat äänet ja sit Hautalan äänet, kun sieltä tuskin montaa Saulin äänestäjää tulee. Viellä kun jos mm. suuri osa Keskustan naisäänestäjistä siirtyy Halosen taakse niin katotaan miten Salel käy mutta toivotaan parasta.

Kiitos tipeto, arviot kyl osu hyvin kohdilleen :) Tuol Betfairil on menny Halosta jo 1.14:ta, että ei siihen hirveesti tilanteen tarvi tiukentuvan niin sit ollaan jo päälle 1.15 :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


JussiQ
Avatar
Jäsen
Viestit: 11549
Liittynyt: 25.02.2003, 18:55

Tuotto: +29.24 yks.

Palautus%: 103.49%

Panosten ka: 0.34 yks.

Vetoja: 2474

Pisteitä: 6215
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja JussiQ »

Hyvä-hyvä Sale. Selvä voittaja avauskierroksella :)

Halosen juhliminen kovan tappion jälkeen kyllä aiheutti täällä hilpeyttä ;)
Neo kirjoitti:Sen ei tarvitse tehdä yhtään mitään, se puuttuva muutama prosentti tulee aivan salettiin kotiin ja sen jälkeen on ihan sama voitetaanko 51-49 vai 65-35. Toivottavasti Niinistö keksisi jotain temppuja joilla Halosen saisi ottamaan kantaa asioihin ja ärsyttämään omia kannattajiaan.
Näin toivotaan, ja vaikka Sauli ei pressaksi pääsisikään, niin kaikki yli 40% 2. kierroksella kyllä tekee Niinistöstä vaalien ylivoimaisen voittajan. Lisäksi on mielenkiintoista saada lisää keskustelua aikaan, ja nähdä pystyykö Halonen nyt vastaamaan keskusteluun. 1. kierroksen tenteissä Halonen oli aivan liian flegmaattinen, ja ehkäpä se sitten saattoi tarttua omiin äänestäjiinkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


brickster
Jäsen
Viestit: 554
Liittynyt: 24.04.2003, 12:54
Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja brickster »

Aika märkiä unia näkee jos luulee että Halosen kannattajat alkavat äänestämään Niinistöä. Varsinkin kun työväenpresidentti muuttui parissa tunnissa takaisin porvarien kuninkaaksi.

Ennakoitua tiukempaa varmasti tulee, mutta kyllä se vaalien jälkeen unohtuu kuinka monta prosenttia äänistä Niinistö sai. Vain voittaja muistetaan, ja vain voittajalla on merkitystä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sputnik
Jäsen
Viestit: 976
Liittynyt: 16.01.2003, 20:54
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sputnik »

brickster kirjoitti:Aika märkiä unia näkee jos luulee että Halosen kannattajat alkavat äänestämään Niinistöä.
Näinhän se on kun järkipuhetta ei ymmärretä.
Varsinkin kun työväenpresidentti muuttui parissa tunnissa takaisin porvarien kuninkaaksi.
Eikö porvarit tee työtä? Niinistö ajaa parempia edellytyksiä ja mahdollisuuksia luoda ja pitää työpaikkoja meille kaikille tänne, myös siis "perusduunareille". Haloskannattajille tämä ei sovi. Pitää pitää vain hyvinvointiyhteiskunta kunnossa, mutta miten ja millä rahalla ei Halonenkaan tiedä. Sanahelinää joka uppoaa hyvin. Niinistö on talousmies ja ymmärtää että mitään ei tule tyhjästä. Hyvinvointiyhteiskuntaa ei ole ilman työtä, kaikkien työtä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Life is a game. Money is how we keep score.

Minikommentit


brickster
Jäsen
Viestit: 554
Liittynyt: 24.04.2003, 12:54
Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja brickster »

Politiikkaa en viitsisi alkaa puhumaan. Se täytyy kuitenkin todeta ettei sieltä Niinistönkään leiristä varmaan kovin moni käänny Halosta kannattamaan. (Eivät ne järkipuhetta usko!) :wink:

Tuolla työväenpresidentti heitolla tarkoitin lähinnä sitä, että mielestäni näyttäisi että tämä kaksintaistelu suuntautuu juuri tähän palkansaaja-työnantaja vastakkainasetteluun. (meni näköjään eräältä täysin ohi)

Loppuosa Sputnikin viestissä on lähinnä lapsellista presidentin ja häntä äänestävien aliarviointia joka ei liene muuta kommentointia tarvitse.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


nacho_cheese
Jäsen
Viestit: 56
Liittynyt: 08.11.2005, 15:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja nacho_cheese »

tämä kaksintaistelu suuntautuu juuri tähän palkansaaja-työnantaja vastakkainasetteluun
Virallisten vaalitulosten jälkeen ei täyttä minuuttia ehtinyt kulua, kun Niinistön ensimmäisessä Yle:n(?) haastattelussa oli jo unohdettu koko mediakampanjan peruspilari, "työväen presidentti", ja korostettiin porvariyhteistyötä ja kuinka nimenomaan vain porvariyhteistyöllä voidaan voittaa vaalit. Kummasti unohtuivat työläiset sillä sekunnilla, kun "vaalivoitto" napsahti. Eli näin siinä aina käy, että poliitikot pettävät. Tulivat ne sitten vasemmalta, keskeltä, tai oikealta.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tipeto
Jäsen
Viestit: 181
Liittynyt: 18.07.2003, 19:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja tipeto »

S.Sukkela kirjoitti:Kiitos tipeto, arviot kyl osu hyvin kohdilleen :) Tuol Betfairil on menny Halosta jo 1.14:ta, että ei siihen hirveesti tilanteen tarvi tiukentuvan niin sit ollaan jo päälle 1.15 :wink:
Huvittavan näköinen käyrä, kaupaksi on mennyt vuorotellen 1.09 ja 1.14, mielipide-eroja löytyy. Luulen kyllä että paskat on tippunut rattailta ja tuo vaalipäivän 44% kyllä pysyy Halosen takana loppuun asti. Halosen kampanja meni lopussa aivan persiilleen ja ne jotka siitä huolimatta äänestivät Tarjaa kyllä äänestävät kahden viikon päästäkin. Siihen lisäksi suurin osa Hautalan äänistä ja osa Vanhasen ja Soinin niin ei se alle 55%:n tipu. Tämä tietysti edellyttäen että Halonen ei taas munaa vaalikeskustelussa. Veikkaukseni:

Halonen 57%
Niinistö 43%

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Sputnik
Jäsen
Viestit: 976
Liittynyt: 16.01.2003, 20:54
Pisteitä: 0
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sputnik »

brickster kirjoitti:Politiikkaa en viitsisi alkaa puhumaan.
Tyypillistä Haloskannattajille. Syynä tähän se että järkiperusteet Halosen äänestämiselle ovat kovin vähissä. Tunnepuoli menee ohi järjen tässä kohtaa ja siihen se Halonen suosio (laskeva sellainen) perustuukin, imagoa imagoa. Eihän tavis paljoakaan politiikasta ja taloudesta ymmärrä joten perustelut sen puolen asioilla mene kuuroille korville. Lippalakki+tuulipuku puree paremmin toisiin tuulipukuihin.

Seuraavaksi netissä useammassakin paikassa ollut hyvä teksti Niinistön ja Halosen eroista!

Pari perustelua mitkä EIVÄT ole hyviä SYITÄ äänestää Halosta:

1) Nainen (Ei siksi, että olisi mikään haittakaan)
2) No kun se on hoitanu hommansa niin hyvin (ilman HYVIÄ perusteluita)
3) No kun se on..öö..niin kansanläheinen ja tavanomainen (Tarkotuksena on valita tämän tasavallan arvovaltaisin henkilö, joka hoitaa Suomen suhteita ulkovaltoihin. Ei sun henkilökohtasta kalakaveria.)
4) "Halonen, eikä tarvitse edes miettiä."
5) Halonen = demari

Mun mielipiteeni, minkä takia Sauli Niinistö on näistä kahdesta selkeästi se parempi vaihtoehto. Nää ei oo mitenkään kattavia listoja, eikä asiat missään tärkeysjärjestyksessä, mutta pientä yhteenvetoa mitä mielessä on pyörinyt:


Niinistö(Pelimies!)

+ karismaattinen ja edustava
+ realisti
+ talousasiantuntija

* yritysten markkinointi muualla
* investointien hankinta Suomeen

+ ajaa vain ja ainoastaan Suomen etuja. Ei kehitysmaiden tai muiden.
+ vaaliteesit

* Suomi on keksittävä uudestaan (Tästä on keskusteltava, ympäristö muuttuu.)
* Uutta työtä Suomeen (Avainasemassa menestykseen myös tulevaisuudessa.)
* Vastakkain asettelun aika on ohi (Toimittava yhdessä Suomen hyväksi.)
* Viisas katsoo myös kauemmas (Presidentin tärkeä omaisuus huolehtia suurista linjoista, tulevaisuuden strategia, herätellä tuleviin ongelmiin.)
* Hyvinvointi asuu lähellä (Niinistö kunnioittaa myös pehmeitä arvoja.)

+ tuo tasapainoa poliittiseen ilmapiiriin (Hallituksessa SDP ja Keskusta)
+ Halosta parempi arvosana johtajuustestissä
+ kielitaito
+ ainoa ehdokas, jolla myös duunaritausta (Ymmärtää myös sitä puolta. Realismi.)
+ julkistaisi Stasi-listat (Avoimuus historiasta.)
+ korostaa presidentin ns. unilukkarin roolia


Halonen(Muumimamma vai telaketjufeministi SETAlainen?)

- ulkonäkö (Jopa Conan pilkkaa tätä. Ei, se ei todellakaan ole imartelevaa eikä Suomen etu.)
- populisti
- havittelee YK virkaa -> Suomen etujen ajaminen vs. oman edun / kehitysmaiden suosiminen
- ei konkreettista strategiaa/visioita hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi
- edellisestä huolimatta kuitenkin vahva hyvinvointiyhteiskunnan puolustaja -> populismi
- liikkeellä samalla paketilla kuin 6 vuotta sitten
- ei juurikaan duunarihommia(korostaa silti työväentaustaansa)
- salailee STASI-listoja
- salailee mitä tapahtui Koiviston konklaaveissa
- salailee mm. SSP-sopimusta, Aktiv-Hansa-kauppaa
- huono johtaja(kuuluu alimpaan 10%:iin)
- äkkipikäinen, kiukuttelee
- maamiinojen kielto
- näkyvä EEC-vapaakauppasopimuksen vastustaminen
- rajottaa yritysten mukaanpääsyä vienninedistämismatkoille.(Vanhat aatteet painaa)
- aktiivinen rooli DDR:n tunnustamiskomiteassa
- edelliset presidentit Ahtisaari(SDP) ja Koivisto(SDP) EIVÄT tue kamppanjaa(LOL)
- vanhan valtaus 1968. Sillonhan vasemmistoradikaalit, joihin Halonen kuului koitti avata Suomessa tietä vallankumoukselle. LOL.
- edusti joitain vuosia sitten Suomea Chilessä pidettyssä toverijuhlassa. Samalla loistaen poissaolollaan Suomessa pidetyssä suuressa sotaveteraanien tapahtumassa. (Isänmaallisuus? Suomi-kuva?)
- sanonut mm. että miehet eivät kykene lastenhoitoon yhtä hyvin kuin naiset(tasa-arvo?)
- 1) "Koko kansan presidentti" - millä eväillä? (Populismi ja Kansan tietämättömyys ei tässä kohtaa riitä)
- 1) Vasemmiston ehdokas(Heillä ei siis omaa ehdokasta, Halonen hoitaa heidän asiansa niin hyvin)
- > 1 + 1 = Halonen ei oikein mitään mieltä mistään
- kertoo paljon kun vasemmistoliitto sanoo äänestävänsä Halosta henkilönä, ei niinkään tue SDP:tä.
- muumimammaimago vs. todellisuus (Halosen peräänkuuluttama kuluttajansuoja presidentinvaaleissa!)
- ei osannut sanoa merkittävintä ulkopoliittista saavutustaan 6 vuoden presidenttikauden aikana YLE:n haastattelussa. Eikä tosiaan johtunu siitä, että olis niin monta hyvää josta valita..
- nimitykset ja niiden perustelut (Sinikka Salo Suomen pankin johtokuntaan, Erkki Liikanen Suomen pankin pääjohtajaksi ja Pauliine Koskelo korkeimman oikeuden presidentiksi)
- Yhdysvaltojen kritisoiminen Irakin sodasta, mutta ei kuitenkaan julkista lausuntoa Venäjän ihmisoikeusloukkauksista Tshetsheniassa(johdonmukaisuus?)
- 85% yritysten edustajista ei ole tyytyväisiä vienninedistäjä Halosen vienninedistämiseen (lähde Taloussanomat)
- vastusti varallisuusveronpoistoa (jälkikäteen(kun oli sen itse allekirjoittanut -> populismi(välttämätön toimi niin Hallituksen kuin eduskunnankin mielestä, kuitenkin tietämätön kansa vastustaa ja Halonen kalastelee pisteitä. Mielipidejohtajuus?)
- ylipäällikkyyden korostaminen(EI käynyt armeijaa. EI tunne edes natsoja. Tempperamentti!)

Koska kyse on virassa olevasta presidentistä, jolla on 6 vuotta takanaan, tulisi Halosen pystyä perustelemaan saavutuksensa toimensa tämän kauden aikana. Itse hän ei siihen ole pystynyt vaan vetoaa galluppeihin. Tähän on yksinkertainen selitys. Ei tee paljon mitään. Ei mokaa paljon mitään. Ei sano mitään. Ei loukkaa ketään. Ja kuitenkin vaaliohjelma on sama.

Gallupit tukee myös tätä. Suosio ei johdu hyvästä viranhoitamisesta(vain 10% arvelee suosion johtuvan hyvästä ulkopolitiikasta! (vain presidentin TÄRKEIN tehtävä!) ) Joten naurettavaa vedota kansansuosioon, miten on hommansa hoitanut. Ja edelleen linjanvedot jatkuu samalla hyväksi todetulla linjalla. Ei uudistuksia kampanjan aikana.

Toinen juttu Suomen kuvasta maailmalla. Puoluetoveri presidentti Martti Ahtisaari on kulissien takana sanonut Halosen kansansuosiosta näin: "Se ei kerro tipan tippaa miten asianomaisen aikana Suomi nähdään maailmalla." Ja vaikka tämä tuli julkisuuteen, Ahtisaari ei suostu asiaa kommentoimaan, joten pitää varmasti myös paikkansa. Ainakaan ei hirveästi haittaa, että tällainen lausunto hänen oletetaan antaneen. Joten se siitä Halosen Suomen imagon kohottamisesta.

Tosta kansansuosiosta vielä, että a) Useimmat eivät seuraa politiikkaa kovin tarkasti. b) Unohtavat presidentin valtaoikeudet/tehtävät. Se, että sanoo puolustavansa köyhiä ja hyvinvointivaltiota uppoaa moniin, vaikka ei muuta teekään kun toistaa tätä samaa jokapaikassa. Jopa politiikkaan perehtynyt kuljetusala perusteli Halosen valintaa lyhyesti ja ytimekkäästi näin: Halonen=Demari.

Käytännön toimista ja puheista suurin osa menee kehitysmaiden suuntaan / ihmisoikeuksien puolustamiseen maailmalla. Tässä maailmassa riittää tulevaisuudessa kehitysmaita ja selkkauksia mitä kommentoida. Se on eri asia miten kannattavaa se on tällaisen pienen maan edustalta.

Kun kuuntelee Halosen puheenvuoroja niin siellä tulee AINA sellasta ympäripyöreetä puppua, että oikein naurattaa. Joku kummastelee Niinistön NATO-kantojen sekavuutta, niin ne on kristallinkirkaat Halosen vastauksiin verrattuna. Kattelin tässä huvikseni vanhoja vaalitenttejä netissä ja ei siltä Haloselta saa suoraa vastausta sitten yhtään mihinkään.

Mielistelee joka suuntaan. Kysytään vaikka hyvinvointivaltion turvaamisesta niin tulee litaniat miten vähäosasia, opiskelijoita ym. tulee auttaa. Huolehdittava sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Tarvitaan lisää yrityksiä. On vastattava globaalisaation haasteisiin. Diipadaapaa. Kaikille jotakin. -> Ei kenellekään mitään.

Ihan pari esimerkkiä tästä:

Kun kysyttiin ketä Suomen presidenteistä erityisesti kunnioittaa, niin siihenkin piti luetella pitkä lista ja lopuks lisätä, että kyllä mä ottaisin kaikista parhaat puolet. "Vähän vaikee päättää". Niin tuntuu kyllä olevan, ettei vaan loukkaa ketään. On siinä meillä mielipidevaikuttaja. Jumalauta.

Verotusta on laskettu jo 3 hallituksen aikana ja kokonaisverotulot ovat samalla kasvaneet. Tänä vuonna ne on ennätyssuuret. Halonen kommentoi tähän kysymykseen, että onko hyvä linja, pitäiskö veroja nostaa, suurinpiirtein niin, että ensin määritteli mihin veroja yleensä tarvitaan ja sitten jatko, että hyvä niitä kuitenkin olis olla(niinkö tosiaan?), ja kyllä käyttökohteita vielä riittäis. Painotti tasapainoa, että köyhillä hyvä olla ja, että rahaa riittäis investointeihin...

Tässä punasille esimerkki "aatetovereilta" ketä presidentinvaaleissa tulisi äänestää:

lähde Sauli Niinistön blogi http://www.niinisto.net/index.php?op...=111&Itemid=26

(Tapaaminen linnanjuhlissa.)
Quote:

Keskusteluja käytiin. Jännin minun osaltani erään tervehtimään tulleen vakaan mieshenkilön kanssa.
- Hyvää iltaa, olen kommunisti, hän aloitti, - oikein aito kommunisti olenkin.

Tapailin jo jotain selaista, että sehän on hyvä, että sitten tiedetään molemmat mitä ollaan ja että kommunistin kanssa onkin mielenkiintoista jutella, kun hän saman tien jatkoi.
- Mutta äänestän Sinua.

En ennättänyt edes sanoa ulos naamastani näkynyttä kysymysmerkkiä, kun hän jo selvitti.
- Juuri siksi, että tiedän mikä olet, vaikken juurikaan ole kanssasi samaa mieltä asioista.

Totesimme yhdessä, noin yleisellä tasolla, että niin se on. On helpompi luottaa ihmiseen, jonka kanssa on samaa mieltä vain kolmasosasta asioista mutta josta näkyy, että tosissaan se on, kuin ihmiseen, joka on kaikesta samaa mieltä, muttei vakuuttavasti mitään mieltä.

Täytyy kyllä myöntää, että jälkeen mieleen vilahti, että luurasiko piilokamera jossakin.


Loppujen lopuks tää kiteytyy kahteen asiaan. Presidentin tärkeimpiin tehtäviin: Ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoitamiseen sekä kansan mielipidevaikuttajana toimimiseen.

Ensimmäiseen Niinistön kanta on selvä. Jopa Nato kantakin on jo kohtuu selvä. Se on optiona sellaiseen Natoon, jossa Eurooppa ottaa suurempaa roolia. Ja tähän ollaan asiantuntijoiden mukaan menossa, koska Yhdysvallat vähentää vaikutustaan Euroopassa ja keskittyy häslään muualla. Ulkopolitiikassa Niinistön number one priority on Suomen etu. Yksinkertasesti niin kun pitää ollakin. Etujen ajaminen sopimuksissa sekä toimiminen vienninedistäjänä. Yrittää parhaansa, jotta Suomi vaikuttaisi kiinnostavana investointikohteena maailmalla. Jo pelkästään Niinistön oma imago on suuri plussa tässä.

Mielipidevaikuttamisessa Niinistö korostaa kansan herättelyä. Kansakunnan kokonaisstrategian pitämistä mielessä ja katsomista pitkälle tulevaisuuteen. Eduskuntavaalikausien yli. Niistä kansallekin vaikeista asioista on puhuttava ja pyrittävä vaikuttaan yleiseen ilmapiiriin niin, että tulevaisuuden haasteet ymmärretään paremmin.

Halosen vastaavat meriitit ulko- ja turvallisuuspolitiikan kohdalta on vähintään yhtä epäselvä Nato-kanta. Suomen etuja Halonen on ajanut aina sillon kun on kehitysmaiden asioilta kerinnyt. 85% yrityksistä EI ole tyytyväisiä. Itse Tarja ei kuitenkaan osaa määrittää merkittävintä saavutustaan. Monet kuitenkin pitää sellasena välien tulehduttamista Yhdysvaltojen(erittäin tärkeä tekijä globaalissa taloudessa, ainoa supervalta)kanssa, maailmanparannusinnossaan.

Mielipidevaikuttamisessa Halonen on lähinnä loistanut populistisilla kommenteillaan. Populisti presidenttinä on huonoin mahdollinen vaihtoehto. Presidentti ei päätä verotuksesta eikä sisäpolitiikasta, joten siinä virassa ainakin pitäisi olla joku joka uskaltaa sanoa niin kun asiat on. Piti kansa siitä tai ei.

Se täytyy kuitenkin todeta ettei sieltä Niinistönkään leiristä varmaan kovin moni käänny Halosta kannattamaan. (Eivät ne järkipuhetta usko!) :wink:
Kokeile :wink: Edes netissä ei ole tullut vielä vastaan järkipuhetta miksi Halonen, tunnelatauksia kylläkin.
Tuolla työväenpresidentti heitolla tarkoitin lähinnä sitä, että mielestäni näyttäisi että tämä kaksintaistelu suuntautuu juuri tähän palkansaaja-työnantaja vastakkainasetteluun. (meni näköjään eräältä täysin ohi)
Miten näet että TH edustaa, ajaa ja puhuu enemmän palkansaajan puolesta kuin Niinistö? Lueppa Niinistön sivulta lisää aiheesta "vastakkainasettelun aika on ohi" :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Life is a game. Money is how we keep score.

Minikommentit


nacho_cheese
Jäsen
Viestit: 56
Liittynyt: 08.11.2005, 15:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja nacho_cheese »

Se on sitten toinen kierros edessä. Tässä muutamia asiantuntijoiden ja poliitikkojen lausuntoja
Vaalikommentteja kotimaasta

TURUN YLIOPISTON valtio-opin professori Heikki Paloheimo ei usko porvariyhteistyön kestävän presidentinvaalien toisella kierroksella.

EMERITUSPROFESSORI Tuomo Martikainen arvioi YLEn Aamu-tv:ssä, että vaalit käydään nyt eräänlaisena "hegemoniataisteluna". Vasemmisto vastaan porvarit kiinnostaa hänen mielestään asetelmana varmasti myös kansalaisia.

HELSINGIN YLIOPISTON valtio-opin professori Jan Sundberg arvioi YLEn Aamu-tv:n lähetyksessä, että äänestysprosentin lasku edellisvaaleista 73,9 prosenttiin vaikutti heikentävästi Tarja Halosen kannatukseen ja vastaavasti vahvisti Sauli Niinistön ääniosuutta.

SDP:n puheenjohtaja EERO HEINÄLUOMA pitää vaalien tulosta historiallisena. Hän sanoo uutispäivä Demarissa, että koko vaalitaistelun ajan kyse on ollut siitä, meneekö Tarja Halonen läpi ensimmäisellä vai toisella kierroksella.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja BEN ZYSKOWICZ arvioi, että keskustan kanssa tehdyllä yhteistyösopimuksella on suuri merkitys vaalien toisella kierroksella.

YLE24, STT

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


brickster
Jäsen
Viestit: 554
Liittynyt: 24.04.2003, 12:54
Pisteitä: 25

Viesti Kirjoittaja brickster »

Sputnik kirjoitti:
Seuraavaksi netissä useammassakin paikassa ollut "hyvä" teksti Niinistön ja Halosen eroista!
Olisit säästänyt edes tämän palstan tuolta.

Ja edelleenkin sanon että voisit edes yrittää lopettaa tuon muiden kuin Niinistön kannattajien aliarvioimisen, se kertoo lähinnä enemmän itsestäsi kuin Halosen kannattajista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut brickster, 16.01.2006, 14:02. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Minikommentit


Velho
Jäsen
Viestit: 190
Liittynyt: 04.06.2005, 00:55
Pisteitä: 43

Viesti Kirjoittaja Velho »

Aivan samaa mieltä Sputnikin kanssa!
Ruben Stillerkin kritisoi aika hyvin ja avoimesti tota Halosen Muumi-Mamma imagoa MTV3:n vaalivalvojaisissa.
Itselleni ei mene päähän, miten Halonen voi olla niin yliarvostettu.
Siis vaikka äänestettäiskin ihan fiilispohjalla ilman mitään poliittisia perusteita, niin en ymmärrä kuinka joku voi pitää Tarja Halosta edustavampana presidenttinä kuin esimerkiksi Saulia.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


PiruParka
Jäsen
Viestit: 495
Liittynyt: 07.07.2004, 04:34
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja PiruParka »

Ihan sama kuka valitaan. Tärkeimmät asiat eli rahanteko, kaljankittaus ja seksi sujuu jatkossakin riippumatta siitä kuka voittaa. Ei vois vähempää kiinnostaa Suomen imago ulkomailla tai hyvinvointivaltio tai blaablaablaa.

Niin ja mun mielestä Conanilla ei kyllä oo varaa arvostella kenenkään ulkonäköä. Mokomakin irkkuörkki :evil:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Puttaaja
Jäsen
Viestit: 400
Liittynyt: 13.11.2004, 11:36
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Puttaaja »

Huvittavaa, tekstini editoitiin pois eikä siinä ollut edes mitään kummempaa. Ainoastaan toive että jätettäisiin tämä foorum rauhaan poliittiisilta mielipiteiltä. Nyt jotkut suoltaa poliittista baskaa mikä ei liity vedonlyöntiin ja sitä näköjään saa tehdä. Politiikasta innostuneiden ihmisten demokratia taitaa olla juuri tälläistä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


moderator
Avatar
Moderaattori
Viestit: 1762
Liittynyt: 19.02.2004, 11:15
Pisteitä: 1024
Paikkakunta: homeless
Viesti:

Viesti Kirjoittaja moderator »

Puttaaja kirjoitti:Huvittavaa, tekstini editoitiin pois eikä siinä ollut edes mitään kummempaa. Ainoastaan toive että jätettäisiin tämä foorum rauhaan poliittiisilta mielipiteiltä. Nyt jotkut suoltaa poliittista baskaa mikä ei liity vedonlyöntiin ja sitä näköjään saa tehdä. Politiikasta innostuneiden ihmisten demokratia taitaa olla juuri tälläistä.
Jatketaan niin, että tähän topiciin vain vaalien vedonlyöntiin liittyvä keskustelu ja muu vaalien EI vedonlyöntiin liittyvä puinti tänne

T. Mode-sedät :)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Viimeksi muokannut moderator, 16.01.2006, 15:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Minikommentit


tipeto
Jäsen
Viestit: 181
Liittynyt: 18.07.2003, 19:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja tipeto »

Samoin kävi minulle. Sputnikin agitaatiopuhe saa jäädä vaikka siinä ei ole mitään vedonlyöntiin liittyvää. Taitaa mode olla Salen miehiä? :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


nacho_cheese
Jäsen
Viestit: 56
Liittynyt: 08.11.2005, 15:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja nacho_cheese »

Mikähän ihme siinä on, että netissä lähes poikkeuksetta mieluummin mustamaalataan vastustajaa kuin kehuttaisiin omaa? Onko se helpompaa keksiä kaikkea p*skaa toisesta kuin keksiä posiitivista omasta, vai saako kyseisellä taktiikalla helpommin käännytettyä epävarmoja äänestäjiä? Onko helpompaa haukkua Halosta "telaketjufeministi SETAlaiseksi" kuin perustella Niinistön työvoimapoliittisten ratkaisujen tuomia etuja tuleivaisuuden Suomessa?
No onneksi tämä pelleily on jäänyt vain nettiin, enkä ainakaan itse ole huomannut kyseisen tyyppistä toimintaa tosielämässä. Tosin ehkä liikun vain väärissä piireissä, kun eivät oman tuttavapiirin Niinistön (tai muidenkaan) kannattajat ole ryhtyneet vastaavaan.
Täytyy toivoa, että tämä sama touhu jää pelkästää nojatuoliasiantuntijoiden iloksi, eikä tartu virallisiin kampanjoihin. Muuten ollaan kohta samassa tilanteeessa kuin jenkeissä, jossa mustamaalus on politiikan tärkein ase, kun taas "oikeat asiat" lakaistaan poikkeuksetta maton alle.

Takaisin vedonlyöntiin... Bet24 avasi jo pelin:
Halonen yli 60% äänistä?
1,80 - 1,80

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kymmenen
Jäsen
Viestit: 261
Liittynyt: 30.09.2003, 12:46
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja kymmenen »

Bet24
Politics - Finland - Presidential Election
Over 60% Tarja Halonen 2nd round voting % Under 60% 2 1.80

Halosen kannatus tällä hetkellä alamäessä ja näillä toisilla kierroksilla ehdokkaiden kannatukset ovat tupanneet yleensä lähentymään toisiaan. En näe että Halonen saisi yli 60% toisella kierroksella. Tietysti gallupit olisi kiva ensin nähdä, mutta jos tukea näkemykselleni niistä löytyisi niin eiköhän kerroinkin romahtaisi. Puoliksi sokkona, mutta kuitenkin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tipeto
Jäsen
Viestit: 181
Liittynyt: 18.07.2003, 19:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja tipeto »

nacho_cheese kirjoitti:Takaisin vedonlyöntiin... Bet24 avasi jo pelin:
Halonen yli 60% äänistä?
1,80 - 1,80
Oho. Eikun vetoa sisään:

Halonen alle 60% äänistä 1,80 Bet24 (ainakin 60% tälle)

Hemmetin hankala systeemi Bet24:llä kun ei mistään selviä mikä on maksimipanos. Yritin ensin 1000, ei huolinut, sitten 800, ei huolinut, sitten 700, ei huolinut, sitten 600 ja jo kelpasi.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


nacho_cheese
Jäsen
Viestit: 56
Liittynyt: 08.11.2005, 15:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja nacho_cheese »

Taitaa olla ihan yleismaailmallinen juttu, että kannatusluvut lähentyvät toisiaan toisella kierroksella. Usein ennakkoon selvätkin vaalit ratkeavat muutamien prosenttien erolla. Näin on käynyt myös Suomen kahdissa edellisissä presidentin vaaleissa. Eli vaikka Halonen vaikuttaisi vielä selvältä suosikilti, niin tuskin mistään 60% äänisaaliista voidaan edes haaveilla. Hyvänä esimerkkinä Chilen vaalit eiliseltä , jossa vasemmiston ykkösehdokas sai ensimmäisellä kierroksella yli tuplat kakkoseen verrattuna (ja samaa luokkaa kuin Halonen eilen), mutta toisella kierroksella tilanne oli enää 53-47. Itse pelannen tuota alle 60%, sanovat gallupit mitä sanovat, mutta olisi mukava nähdä myös muiden toimistojen kertoimia, jos jossain tarjottaisiin vielä enemmän.

[Edit]
Tiputtivat heti kerrointa Bet24:lla

[Edit2]
Ei taida muilla toimistoilla olla vielä kertoimia?

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


kymmenen
Jäsen
Viestit: 261
Liittynyt: 30.09.2003, 12:46
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja kymmenen »

nacho_cheese kirjoitti: [Edit]
Tiputtivat heti kerrointa Bet24:lla
Mulla edelleen molemmilla vaihtoehdoilla 1.80 :shock: :shock: :shock:

Edit: Ihmeellistä, nacho_cheesen viestin jälkeen kävin tarkastamassa kertoimet ja 1.80 - 1.80 olivat edelleen. Nyt kuitenkin munkin koneella kertoimet muuttuneet. Omalla koneella pitkät piuhat :wink:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


nacho_cheese
Jäsen
Viestit: 56
Liittynyt: 08.11.2005, 15:32
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja nacho_cheese »

Latasi todennäköisesti sivun cachesta/proxyltä. Jos sait vedon sisään sillä 1,80:llä, niin sitten on ihmellisempää

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tipeto
Jäsen
Viestit: 181
Liittynyt: 18.07.2003, 19:35
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja tipeto »

Bet24 yliarvostaa selkeästi Halosta: voittokertoimet 1.02 - 10.00. Betfairillä saa Salesta 10.5 ja sekin on melkein jo mennyt.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Viestiketju Lukittu