Tänään on 16.04.2024, 21:57.

Artikkeli pienen buyinin peleihin

Keskustelua pokeripeleistä.
Viestiketju Lukittu
thePJP
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 23.03.2005, 16:03
Pisteitä: 0

Artikkeli pienen buyinin peleihin

Viesti Kirjoittaja thePJP »

Eli kun olen näitä artikkeleita postaillut niin laitetaan yksi lisää. :P

Tässä pientä matskua pienen buyinin NL peleihin:


En väitä että strategiat joita tulen kertomaan olisivat täydellisiä tai parhaita mahdollisia, vaan mahdollisimman yksinkertaisia. Niin että aloittelevakin pelaaja pystyy niitä noudattamaan ja niistä lisää oppimaan.


1. Pelikassan hoitaminen

Väite että pokerin pelaaja menee jossain vaiheessa aina broke ei pidä paikkaansa. Hyvällä pelikassan hoitamisella et mene koskaan broke.
Siksi pelikassan hoitaminen on yhtä tärkeää kuin hyvin pelaaminen. Pelaajalta pitää löytyä tarpeeksi iso pelikassa pelistä riippuen. Oma mielipiteeni on että 25NL pöydässä pelaaminen vaatii 20 kertaisen max buy in kassan. Eli vähintään 20 X 25$ = 500$ . Jos pelikassa näyttää alle 500$ niin suosittelen pelaamaan pienempiä pöytiä ennen kuin alkaa pelaamaan 25NL.

2. Pelistrategia ennen floppia

Kyseisissä peleissä tyypillistä on että pelaajat 'limbbaavat' paljon eli tulevat peliin maksaen eivätkä korottaen. Ja usein pelaavat ongelmakäsiä kuten KJ, KT, QJ, Q9, K9, A9 jne.

Jotta pysyisit vastustajiasi askeleen edellä prefloppelissä, sinun tulee pelata parempia käsiä kuin vastustajasi ja välttää kyseisiä ongelmakäsiä. Hyvä nyrkkisääntö on pelata ENINTÄÄN 25% aloituskäsistä, mutta suosittelisin että luku olisi silti lähempänä 20% kuin 25%.

Miten pelata tietyt kädet ennen floppia:

AA & KK, Monissa paikoissa kehotetaan välillä limbbaamaan AA & KK jos on ensimmäisenä vuorossa toivoen että joku korottaa sinun jälkeesi, jotta voit tehdä uuden korotuksen. Minun ohjeeni on kuitenkin että unohda tämä strategia näissä pöydissä, koska peli on niin heikkoa ettei lähellekkään joka kierros joku korota ennen floppia.

Nyrkkisääntö: Korota aina AA:lla & KK:lla VAHVASTI preflop omasta positiosta riippumatta, oli kyseessä avaus tai uudelleenkorotus.

Jos kukaan ei ole limbannut ennen kuin olet vuorossa niin 4 x Bigblind raise on sopiva ellei peli ole ollut todella villiä aikasemmin, jolloin voit korottaa enemmän. Jos joku on jo limbannut ennen kuin on sinun vuorosi, niin koroita roimasti enemmän, vähintään yksi BB per limbbaaja. Eli jos on kolme limbbaajaa ennen sinua niin korota 4 + 3 eli 7 BB vähintään. Tavoitteena on saada yksi tai kaksi vastustajaa mukaan - ei enempää.

Jos joku korottaa ennen kuin olet vuorossa niin tee iso uudelleenkorotus, jos alkuperäinen korotus on 1$ niin korota vähintää 2$ lisää eli to 3$. Jos tämänkin korotuksen jälkeen kohtaat uudelleenkorotuksen niin AA:lla ainakin pistetään uudestaan kunnon korotus. KK on joskus ongelmallinen näissä tilanteissa kun vastustaja esittää ässiä. Kymmenen pelaajan pöydässä törmäät AA:han kun sinulla on KK 1:20 . Jos olet aloitteleva pelaaja niin en suosittele yrittämään mitää hienoja foldauksia KK:lla vaan pelaat ne kuin ne olisivat ässät.

QQ: Usein tämä käsi pitää pelata aggressiivisemmin kuin AA & KK, mutta jos törmää suureen vastarintaan, eli uudelleenkorotuksiin niin QQ:sta pitäisi päästä eroon ennen floppia toisin kuin ehkä KK:sta. Jos korotat 25NL 1$, ja joku reraisee to 3$, niin neuvoisin reraiseemaan to 8$, jos vastustaja tässä vaiheessa menee all in, niin useimmiten foldaus on paras vaihtoehto, ellei ole pelaajasta tietoa.

JJ: Avatessa itse korotuksella pitää olla yhtä aggressiivinen kuin QQ:n kanssa mutta jos joku muu on jo avannut korotuksella niin käsi on usein ongelmallinen. 10 pelaajan pöydässä JJ ei ole mikään lukko joten uudelleenkorotus ei ole aina välttämätön mutta usein suotavaa. Jos uudelleen korotuksen jälkeen kohtaat vielä lisää korotusta niin voi turvallisesti olettaa että todennäköisesti jollain on parempi.

TT-99: Alkupositioista en usein korota näillä käsillä vaan limbbaan ja toivon että osun floppiin kolmoset tai muuten hyvän flopin. Muuten hyvä floppi olisi vaikka 732, jolloin voin olettaa että minulla on hyvin mahdollisesti paras käsi jos kukaan ei ole osottanut vahvuutta preflop. Tälläisessä tilanteessa kannattaa seurata mitä blindit tekevät flopin jälkeen, koska heillä voi olla käsiä kuten 73 joita vastaan olet pulassa.

Myöhemmistä positioista eli buttonin läheltä voi TT-99 käyttää erilaisten 'pelien' tekemiseen. Oletetaan että moni on taas limbannut ennen sinua ja olet buttonissa, TT:llä tai 99:llä (JJ-AA, käy luonnollisesti myös), usein hyvä strategia tälläisessä tilanteessa on tehdä suuri korotus jolla kerää limbbaajien maksut tai saa yhden tai kaksi pelaajaa mukaan. Riippuen montako pelaajaa on limbannut ennen vuoroasi niin tee samanlainen korotus kuin tekisit AA samassa tilanteessa.

Jos joku korottaa ennen omaa vuoroa niin harvoin uudelleenkorotan 99-TT, maksan kaikki korotukset joita voidaan kutsua 'peruskorotuksiksi' eli kaikki 3-7 x BB korotukset.

66-88: Nämä kädet suosittelisin pelaamaan yleensä "limb / call" -menetelmällä, eli limbbaan tai callaan raisen. Tarkoituksena osua kolmoset floppiin.
Mutta buttonin läheltä voi yrittää tehdä 'pelejä' aivan kuten TT-99.

22-55: Sama kuin 66-88:n kanssa mutta en suosittelisi tekemään pelejä näillä käsillä.

AK: Jos kukaan ei ole avannut, avaa peruskorotuksella riippuen kuinka monta limbbaajaa. Jonkun jo avatessa suosittelisin 50% maksuja ja 50% uudelleenkorotuksia. Jos alkuperäinen korotus on 1$ ni suosittelisin korottamaan
to 2.5$-3$. AK:n ongelma on siinä että se osuu flopin vain n. 1:3 , siksi olisi suotavaa että olisit se joka korotti ennen floppia, jotta olet jo osoittanut vahvuutta jos et osu floppia, tällöin sinulla on hyvä mahdollisuus voittaa potti flopissa bettaamalla vaikka et osuisikaan. Olettaen että on korkeintaa kaksi vastustajaa mukana. Yli kahden bluffaaminen flopissa ei ole suotavaa.

AK suited: Ei merkittävää eroa AKo kanssa

AQ: Pelaan itse AQ:n todella rauhassa ennen floppia, hyvin usein vain limbbaan sillä ellen tee peliä buttonin läheltä. Jos joku on koroittanut yli 4 x BB:n heitän AQ:n suosiolla menemään. 2-3 x BB raiset suosittelen kuitenkin maksamaan. Varmasti monet pitävät tälläistä pelitapaa virheenä ja liian heikkona pelaamisena, mutta tämä on strategia joka on ns. varmataktiikka jonka kanssa välttää monet ongelmatilanteet. Eli ei törmää AK:hon ku floppiin napsahtaa A ja itsellä onkin AQ. Tai kaverilla on KK ja floppiin napsahtaa yksinäinen Q.

AQ suited: Perusraisen voi callata mutta kannattaa muistaa että käsi ei ole lukko vaikka flopin osuisikin.


AJ: Pelaan samallailla kuin AQ:n mutta en tee pelejä ja en aina callaa edes 3 x BB korotuksia.

AJ suited: Perusraisen voi callata jos on vastustajaan nähden positiossa tai todella moni on maksanut jo korotuksen. Mutta kannattaa muistaa että käsi ei ole lukko vaikka flopin osuisikin.

AT: mahdollinen ongelmakäsi, jos joku korottaa niin suosiolla menemään. Limbatussa potissa useimmiten tarpeeksi vahva.

AT suited: Perusraisen voi callata jos on vastustajaan nähden positiossa tai todella moni on maksanut jo korotuksen. Mutta kannattaa muistaa että käsi ei ole lukko vaikka flopin osuisikin.

A6-A9: Todellisia ongelmakäsiä, suosittelen välttämään aina ellei tule buttoniin tai blindeihin

A6-A9 suited: Hieman pelattavampi mutta edelleen ongelmakäsi.

A2-A5: Pelattava kuten A6-A9 mutta mahdollisuus saada wheeli eli A-5 suora tekee käsistä paremman kuin esimerkiksi A6.

A2-A5 suited: Suitedina nämä kädet ovat paljon houkuttelevimpia ja silloin ne ovat jokseenkin pelattavampia.

KQ: Raiseemattomassa potissa paljon parempi kuin A6-A9, koska tällä kädellä saa helposti rahat pois niiltä jotka pelaavat ongelmakäsiä kuten KJ, QJ, KT, Q9, K9 jne.

KQ suited: Raisettuun pottiin suosittelen menemään vain jos on ainakin kaksi callaajaa raiseejan lisäksi, Tarkoitus osua 2 paria / väri / suora.

KJ suited tai ei : ongelmakäsi, suitedilla voi limbata mutta raiseen heitetään lähes aina menemään.

KT, QT, K9, Q9, K8 JNE : korkeintaan blindeista, QT suitedin ja KT suitedin voi pelata myös buttonin läheltä.

Suited connectorit, 54, 67, 89, T9 Myöhäisestä positiosta hyvä pelata jos moni on jo tullut mukaan.



Ps. Saattaa olla turhan yksityiskohtaisesti nämä ohjeet mutta toivon auttavani niitä jotka aloittelevat! :lol:

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

www.pokerimestari.com

- Pokerifoorumi

Minikommentit


jl
Jäsen
Viestit: 52
Liittynyt: 14.02.2004, 16:30
Pisteitä: 0

Re: Artikkeli pienen buyinin peleihin

Viesti Kirjoittaja jl »

thePJP kirjoitti:
Suited connectorit, 54, 67, 89, T9 Myöhäisestä positiosta hyvä pelata jos moni on jo tullut mukaan.
Näitä voi käyttää tightissa pöydässä myös seuraavasti. Jos pöytäimagosi alkaa olemaan liian tight ja epäilet, ettei kukaan tule maksamaan preflop korotuksiasi hyvän käden osuessa, niin näillä voi joskus korotella lähellä buttonia, jos olet ensimmäisenä potissa tai ehkä yksi weak -pelaaja on limpannut mukaan.

1. Blindit foldaa -> saat taskurahoja, mutta kunnon käden osuessa saat loosemmalla pöytäimagollasi ehkä helpommin muita mukaan.
2. Blindit maksaa -> A tai K tulee floppiin -> korotat -> Blindit todennäköisesti luopuvat
3. Saat pienellä suited connectorillasi suoran, kaksi paria tai kolmoset -> vastustajien on hyvin vaikea uskoa sinun osuneen ja tässä on aineksia voittaa todella isosti. ( värillä voi tosin tulla takkiin ja pahasti )

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


travolta
Jäsen
Viestit: 79
Liittynyt: 14.01.2005, 18:19
Pisteitä: 39

Viesti Kirjoittaja travolta »

AQ: Pelaan itse AQ:n todella rauhassa ennen floppia, hyvin usein vain limbbaan sillä ellen tee peliä buttonin läheltä
Itse pelaan joko raise tai fold. NL 25:ssä kyllä lähes aina raise. Mielestäni tämä on hyvä käsi yhtä tai kahta vastaan varsinkin positiosta, mutta multi-way potissa olo on erittäin tukala AQo:n kanssa. Eli vähän saman tyyppinen käsi kuin JJ, TT, 99: eristä, eristä, eristä. Post-flop pelissä varovaisuus on paikallaan jos pottia ei saa ostettua heti flopilla. Huolimatta siitä osuiko floppi vai ei. Readit ovat kyllä sitten turnilla kultaakin arvokkaampia. Jos tietää, että vihu pelaa any-ace ja epäilee sen koolanneen tällaisella kädellä flopin betsin, niin turnilla vaan merkkejä sisään. Olen itse muutaman kerran ryövännyt koko stackin AQ:lla Ax:sää vastaan.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Wille_78
Jäsen
Viestit: 799
Liittynyt: 30.09.2004, 17:29

Tuotto: +122.96 yks.

Palautus%: 109.28%

Panosten ka: 2.95 yks.

Vetoja: 449

Pisteitä: 773
Paikkakunta: Savo

Re: Artikkeli pienen buyinin peleihin

Viesti Kirjoittaja Wille_78 »

thePJP kirjoitti:Jotta pysyisit vastustajiasi askeleen edellä prefloppelissä, sinun tulee pelata parempia käsiä kuin vastustajasi ja välttää kyseisiä ongelmakäsiä. Hyvä nyrkkisääntö on pelata ENINTÄÄN 25% aloituskäsistä, mutta suosittelisin että luku olisi silti lähempänä 20% kuin 25%.
Tarkoitatko enintään 25% täydessä 10 hengen pöydässä? Paljonko floppi% pitäisi olla jos pelaa 6 hengen pöydässä? Mulla on ollut lyhyellä jaksolla 6 hengen pöydässä floppi% jotain 25-30%. (tosin menestyskin ollut lyhyellä jaksolla huono.)

Pelasin jonkun aikaa täyden hengen limittejä ja nyt turnauspelaamisen myötä olen siirtynyt rahapeleissä 6 hengen NL pöytiin. Oliskohan syytä minunkin sitten pelata täysiä 10 hengen NL pöytiä ensin, onko ts. shorttipöydän pelaaminen jotenkin vaikeampaa? Itsestäni se tuntuu helpommalta, koska flopin katsoo yleensä max. 3 pelaajaa --> pari on hyvä käsi ja on vähemmän suoran ja värin vetomahdollisuuksia pottikertoimien vuoksi. Ja voi/täytyy laajentaan pelaamiensa käsien lukumäärää..

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Onhan se mahdollista, mutta epätodennäköistä.

Seurannan panostus asteikolla 1-5 yksikköä. --> Vuoden 2014 alusta tasapanostus 3 yks per veto

Minikommentit


thePJP
Jäsen
Viestit: 157
Liittynyt: 23.03.2005, 16:03
Pisteitä: 0

Re: Artikkeli pienen buyinin peleihin

Viesti Kirjoittaja thePJP »

Wille_78 kirjoitti:
thePJP kirjoitti:Jotta pysyisit vastustajiasi askeleen edellä prefloppelissä, sinun tulee pelata parempia käsiä kuin vastustajasi ja välttää kyseisiä ongelmakäsiä. Hyvä nyrkkisääntö on pelata ENINTÄÄN 25% aloituskäsistä, mutta suosittelisin että luku olisi silti lähempänä 20% kuin 25%.
Tarkoitatko enintään 25% täydessä 10 hengen pöydässä? Paljonko floppi% pitäisi olla jos pelaa 6 hengen pöydässä? Mulla on ollut lyhyellä jaksolla 6 hengen pöydässä floppi% jotain 25-30%. (tosin menestyskin ollut lyhyellä jaksolla huono.)

Pelasin jonkun aikaa täyden hengen limittejä ja nyt turnauspelaamisen myötä olen siirtynyt rahapeleissä 6 hengen NL pöytiin. Oliskohan syytä minunkin sitten pelata täysiä 10 hengen NL pöytiä ensin, onko ts. shorttipöydän pelaaminen jotenkin vaikeampaa? Itsestäni se tuntuu helpommalta, koska flopin katsoo yleensä max. 3 pelaajaa --> pari on hyvä käsi ja on vähemmän suoran ja värin vetomahdollisuuksia pottikertoimien vuoksi. Ja voi/täytyy laajentaan pelaamiensa käsien lukumäärää..

Joo. Puhe on täydestä kymmenen henkilön pöydästä. Itse en shorttiin ole parahin neuvoja mutta pitäähän se selkeesti huomioida. Täytyy kuitenkin muistaa päätekijänä että suittareiden, konnektorien, ja suited konnektorien arvo vähenee shortissa. Tietyt kortit taas pitää pelata shortissa, joita ei sitte pelata fullring peleissä. 8)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

www.pokerimestari.com

- Pokerifoorumi

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Viestiketju Lukittu