Tänään on 29.03.2024, 04:21.

WC2006 Puola

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Puola

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

MM-karsinnat ja ed. 10 ottelua MM-tasoisia maita vastaan

Puola

Puola oli selvä OVER-joukkue MM-karsinnoissa joissa jyräsi, o/u 2,5 oli peräti 62-38 ja ML 75-25. Otteluissa MM-tasoisia joukkueita vastaan Puola ei ole pärjännyt haluamallaan tavalla, vaikka viime otteluissa Puola on alkanut osoittaa selviä parantamisen merkkejä, niin silti edelleen voi pelata tosi heikosti jopa huonoja maita vastaan, esim. 3 vkon takainen kotitappio Liettualle (Fifa Rankingissa n. 100 paikkeilla). Otteluissa MM-tasoisia maita vastaan Puola on ollut myös OVER-joukkue, o/u 2,5 51-49, ml vain 45-55.

Arvio MM-kisoissa: Puola on melko selvä OVER-joukkue kun puolustuspeli on niin selkeästi joukkueen heikkous. Päästivät tiistaina 2 maalia kotikentällä Kolumbiaa vastaan, harvoin pystyvät pitämään heikotkaan maat nollilla, Viro teki 1 maalin Puolan verkkoon, Islanti 2, Valkovenäjä 3 jne. Ottelut heikkoja maita vastaan eivät ole edes mukana näissä tilastoissa, jotka teen suunnilleen MM-tasoisista vastustajista tai edes sinne päin. Ranking korkeintaan D + +.

Tarkennus

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
PUOLA

2002 MM-karsinnat: 6 - 3 - 1 , maalit 21 - 11
Puola voitti upeasti MM-karsintalohkonsa Ukrainan nenän edestä ja Norjan epäonnistuessa täysin. Ainoa tappio tuli karsintojen vikassa vieraspelissä Valko-Venäjälle ja silloin Puola oli jo varmistanut MM-kisapaikkansa, kun kaksi kierrosta oli pelaamatta ja olivat lohkokakkosta Ukrainaa edellä jo 7pts. Puola matkasi ansaitusti MM-kisoihin.

2002 MM: 1 - 0 - 2 , maalit 3 - 7
Alkulohko osoittautui Puolalle liian kovaksi ja joukkue jäi vikaksi (muut joukkueet Portugali, isäntämaa Etelä-Korea ja USA).

2004 EM-karsinnat: 4 - 1 - 3 , maalit 11 - 7
Puola ei riittänyt EM-karsintalohkossaan Ruotsille ja Latvialle, vaan jäi kolmanneksi.

2004 EM: - - -
Puola ei selvinnyt EM-kisoihin.

2006 MM-karsinnat: 8 - 0 - 2 , maalit 27 - 9
Puola pelasi taas hyvät MM-karsinnat, voittaen kaikki muut ottelut paitsi 2 peliä Englannille jolle hävisivät kotona ja vieraissa. Puola jäi Englannista vain 1pts päähän ja karsintojen toiseksi parhaana lohkokakkosena selvisi suoraan MM-kisoihin ilman playoffeja.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 4 - 2 - 4 , maalit 13 - 12
Puola on vetänyt kohtalaisesti eli keskitasolla MM-kisojen valmistavat ottelut kun on ollut koko ajan parantamaan päin. Viimeksi vkl kaatoivat Kroatian 1-0 Saksassa pelatussa ottelussa.

Yhteenveto: 23 - 6 - 12 , maalit 75 - 46
Puola ei loista millään osa-alueella, muttei ole järjettömän heikkokaan mistään kohtaa. Kuten joukkueen päästetyistä maaleista näkee, puolustuspeli kovia maita vastaan on ollut joukkueen heikkoustekijä pitkään ja on sitä edelleen. Joukkue on paria poikkeusta lukuunottamatta täynnä kohtalaisia mutta nimettömiä pelaajia kohtalaisista mutta nimettömistä seurajoukkueista.

Ranking:
Puola keikkuu mun rankingeissa alemman keskikastin kärjessä (D + +), monet muut alemman keskikastin (mun papereissa D tason) joukkueet ovat selvästi Puolaa heikompia, mutta MM-kisojen keskikasti (mun papereissa C taso) taas yhtä selvästi Puolaa kovempia. Puola vaikuttaa jonkin verran kovemmalta nyt mitä oli kaksiin edellisiin arvokisoihin valmistautuessa. Jostain käsittämättömästä syystä joukkueesta pudotettiin Wolverhamptonin hyökkääjä Frankowski, joka muodosti Puolan parhaan kärkimiehen, Celticin laatuhyökkääjän Zurawskin (2005 Celticiin siirryttyään tehnyt 12 maalia 15 ottelussa, maajoukkueessa 15 maalia 50 ottelussa) kanssa karsinnoissa varsinaisen tutkaparin joka teki 52% Puolan MM-karsintamaaleista (kumpikin 7 maalia). Valmentajalla varmaan omat syynsä rikkoa toimiva kärkipari, mun mielestä selvästi miinusta! Puolaa on sanottu pelityyliltään pikku-Saksaksi, ja kannatuksen suhteenkin Puola on kuin pikku-Saksa nauttien kannatusedusta monia maita vastaan. Yhtäläistä Saksaan nähden myös että kummallakaan ei puolustus toimi kovia maita vastaan riittävästi vaikka mitä tekisi.

Valmennus:
Joukkueen valmentaja Pawel Janas tiesi jo pelaajana voittamiseen vaadittavat menestysreseptit, oli puolustajana mukana 1982 Länsi-Saksassa pelatuissa MM-kisoissa joissa Puola sai hienosti pronssia. Valmentajana Janas on luotsannut Legia Warsaw'n Puolan mestariksi ja cup-mestariksi 90-luvulla useammin kuin kerran, sekä kaudella 96/97 Champions Leaguessa hienosti jatkoon yllättäjänä alkulohkoista. Janas valittiin hyvien näyttöjen perusteella valmentamaan Puolan nuorten maajoukkuetta vuonna 1996, mutta kun menestystä ei tullut (eivät esim. selvinneet 2000 Olympialaisiin), Janas oli pettyneenä 3 vuotta muissa hommissa. Puolan maajoukkueen peräsimeen Janas saatiin houkuteltua 2002 kun Puola rämpi EM-karsinnoissa ja vaikkei onnistunut enää nostamaan Puolaa EM-kisoihin, on silti siitä asti vakuuttanut tekemisellään Puolan jalkapalloliiton, vaikka joukkuetta usein syytetäänkin liiallisesti hyökkäysintoilusta (josta johtuen omassa päässä soi turhan usein jos vastassa ei ole heikko maa).

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


legia
Jäsen
Viestit: 11
Liittynyt: 30.08.2004, 12:56
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja legia »

Mika Ässä kirjoitti:Jostain käsittämättömästä syystä joukkueesta pudotettiin Wolverhamptonin hyökkääjä Frankowski, joka muodosti Puolan parhaan kärkimiehen, Celticin laatuhyökkääjän Zurawskin (2005 Celticiin siirryttyään tehnyt 12 maalia 15 ottelussa, maajoukkueessa 15 maalia 50 ottelussa) kanssa karsinnoissa varsinaisen tutkaparin joka teki 52% Puolan MM-karsintamaaleista (kumpikin 7 maalia). Valmentajalla varmaan omat syynsä rikkoa toimiva kärkipari, mun mielestä selvästi miinusta!
Frankowski siirtyi tammikuussa Wolverhamptoniin, jonka jälkeen maalihanat tyrehtyi täysin. Tomasz ei tehnyt koko kevätkaudella yhtään maalia Englannissa, vaikka pelasi 12 kertaa avauksessa ja lisäksi tuli erinäisiä kertoja vaihdosta kentälle. Wislassa ja Puolan paidassa MM-karsinnoissa jälki on kyllä ollut aivan toista. Itse olisin kyllä ottanut miehen ilman muuta mukaan, mutta toivottavasti Janas tietää mitä tekee...

Olen sitä mieltä, että neljän vuoden takainen katastrofi (Puola hävisi alkulohkon pelit Etelä-Korealle ja Portugalille ja voitti ainoastaan USA:n) ei toistu ja Puola menee heittämällä alkulohkosta jatkoon. Voitot Ecuadorista (Puola pelasi Ecuadorin kanssa keväällä harjoituspelin ja voitti helposti 3-0) ja Costa Ricasta ja vähintään tasapeli Saksan kanssa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


100% 200€ bonus librabet.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin