Tänään on 23.04.2024, 10:37.

Peesaamisen sietämätön vaikeus...

Strategiat, kertoimenlaskenta ja muut ohjeet/vinkit tänne.
Vastaa Viestiin
jone
Jäsen
Viestit: 2539
Liittynyt: 14.01.2003, 16:19

Tuotto: +70.36 yks.

Palautus%: 101.35%

Panosten ka: 4.01 yks.

Vetoja: 1300

Pisteitä: 2223
Paikkakunta: Hollola

Peesaamisen sietämätön vaikeus...

Viesti Kirjoittaja jone »

Muiden tipsien peesaaminen tuntuu olevan välillä (=aina) todella vaikeaa. Vaikka kuinka olisi voitollinen ja hyvä vihjaaja, niin tuntuu aina peesailut kusevan. Nyt parin vuoden aikana oon pitäny seurantaa kirjanpidossa erikseen muiden vihjeillä pelatuista peleistä vihjaajakohtaisesti tai vähemmän peesailtavia samassa. Tulokset ei ole kovin mairittelevia todellakaan. 2004 pal% 103,3%, 2005 101,1% ja tänä vuonna ruhtinaalliset 99,2%. 2004 muiden vihjeiden osuus reilu 10% vaihdosta, 2005 n. 35-40% ja tänä vuonna hieman vajaa 25%. Samaan aikaan omilla prossilla tai mutuilulla pelatut pelit: 2004 pal% 101,3%, 2005 pal% 106,5% ja tänä vuonna 101,7%. Rahallisesti näiden reilun kahden vuoden aikana muiden vihjeet tuottaneet vain 6,5% voitoista.

Näiden tilastojen perusteella ei ole ollut kovin tuloksellista peesailla muiden vihjeitä ja senkin ajan olisi voinut käyttää vaikka pokerin peluuseen. Onko muiden tipseillä järkeä yleensä pelata, kun ei osaa peesata tai valitsee väärät peesattavat?

Jotenkin tuntuu, että muita peesailtaessa panostus menee milloin tasapanoksilla, milloin mutulla ja milloin kellyllä sopivalla jakajalla ja tästäkin syystä peesailut eivät ole niin tuottoisia. Toinen syy on väärään aikaan peesailuun mukaan hyppiminen. Huomaa, että joku tipsaaja onkin hyvä ja päättää alkaa peesailemaa häntä vain todetakseen, että nyt se tappioputki alkoi hänelläkin. Välillä tulee lopetettua jonkin tipsaajan peesaaminen pitemmän tappioputken jälkeen ja toki silloin kurssi kääntyykin tipsaajalla. Välillä joku hyvä tipsaaja lopettaa tipsaamisen juuri kun alkaa peesailemaan häntä. Monesti kun jää jokin tipsi pelaamatta kiireiden takia tai kerroin olisi ehtinyt laskea, niin tokihan se olisi osunut. Toki nuo laskevat kertoimet kertovat myös siitä, että kyseinen veto kiinnostaa muitakin ja lienee hyvä useissa tapauksissa.

Jotenkin pitäisi saada valikoitua vain parhaat tipsaajat/tipsit ja pidettyä panostus jotenkin yhtenäisenä, jotta edellä kuvattuja ongelmia ei pääsisi syntymään. Mutta jos/kun ei lajin vähäisen seuraamisen/tietoisuuden takia tiedä tipsin hyvyydestä mitään, niin on vaikea alkaa järkevästi peesaamaan. Toki myös löytyy muutama tipsaaja, joiden tipsejä tulee säännöllisesti pelattua ja ne ovat myös yleensä voitolla. Mutta nekin voitot yleensä hupenee joihinkin huonoihin peesailuihin.

Onko muilla samanlaisia kokemuksia tai kenties juuri päinvastaisia kokemuksia muiden peesaamisesta? Mitä syitä huonoon/hyvään peesailuun löytyy? Miten peesailtaessa pitäisi panostaa; samalla lailla kaikilla, vihjaajan omien tapojen mukaan vai jotain muuta?

T. Oletettua huonommin alkaneen veto- ja pokerivuoden takia tuskastunut pieni vedonlyöjä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Strat
Jäsen
Viestit: 397
Liittynyt: 06.05.2003, 11:38
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Strat »

Veit jalat mun suustani :lol:

Just samanlaisia kokemuksia on täälläkin. Tuohon voisi lisätä sen että kun alat seuraaamaan tipsejä ja pelaamaan niin vihjeet muuttuvatkin maksulliseksi palveluksi (tosin se on yleensä myös aiheuttanut sen että ROI on laskenut, jopa alle 100%, tosin otos pieni - ehkä siinä tulee liikaa paineita ja "pakkopelejä"?)

Jos arviot on muodossa joukkue x voittaa niin eipä tuossa liene mahdollisuutta kuin tasapanostukseen tai sitten panostus on sellainen että nettovoitto on vakio (eli kääntäen suhteessa kertoimeen). Esim. jos kerroin on 3 ja haluttu nettovoitto 100€ niin panos on 50€. Ei ainakaan tule ylipanostettua sitten 20+ kertoimisiin pomminvarmoihin 8)
Tällä panostuksella oli ihan hienompikin nimi "keksijänsä" mukaan mutta ei jaksa muistaa näin aamusta mikä se oli.

-Strat

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

viewtopic.php?p=84742#84742

Jos haluaa beesailla MM-kisoissa Ylikerroin.comissa olevia %-arvioita, eikä tiedä kenen lukemia beesata, tein tuonne yhteenvedon Ylikerroin.comiin laitetuista MM-prosenteista ja kerroinrajoja niillä.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


tipeto
Jäsen
Viestit: 181
Liittynyt: 18.07.2003, 19:35
Pisteitä: 0

Re: Peesaamisen sietämätön vaikeus...

Viesti Kirjoittaja tipeto »

jone kirjoitti:Tulokset ei ole kovin mairittelevia todellakaan. 2004 pal% 103,3%, 2005 101,1% ja tänä vuonna ruhtinaalliset 99,2%.
Minusta nuo vaikuttavat ihan hyviltä palautusprosenteilta jos ne on saatu ilmaisvihjeillä. Ei kai amatöörivihjaajilta voi tuon parempaa odottaa? Omat prosenttisi ovatkin jo sitä tasoa että niillä tienaisi leipänsä, ainakin jos vetoja tulee enemmän kuin muutama viikossa.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Willy
Jäsen
Viestit: 603
Liittynyt: 08.05.2003, 16:35

Tuotto: +3.16 yks.

Palautus%: 103.33%

Panosten ka: 2.26 yks.

Vetoja: 42

Pisteitä: 57

Re: Peesaamisen sietämätön vaikeus...

Viesti Kirjoittaja Willy »

tipeto kirjoitti:
jone kirjoitti:Tulokset ei ole kovin mairittelevia todellakaan. 2004 pal% 103,3%, 2005 101,1% ja tänä vuonna ruhtinaalliset 99,2%.
Minusta nuo vaikuttavat ihan hyviltä palautusprosenteilta jos ne on saatu ilmaisvihjeillä. Ei kai amatöörivihjaajilta voi tuon parempaa odottaa? Omat prosenttisi ovatkin jo sitä tasoa että niillä tienaisi leipänsä, ainakin jos vetoja tulee enemmän kuin muutama viikossa.
Toki "amatöörivihjaaja" voi olla kovan tason ammattivedonlyöjä, ja vastaavasti "ammattivihjaaja" ihan onneton vedonlyöjä. Näitä esimerkkejä kai meillä Suomessakin riittää. Taitaa olla jopa joku tai joitain aika kovilla resursseilla pyöriviä vihjepalveluita, jotka suoltavat tappiollisia vihjeitä. Näissä tapauksissa pitäisi puhua ennemminkin ammattimarkkinoijista kuin ammattipelureista.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


Eetvartti
Jäsen
Viestit: 589
Liittynyt: 03.06.2003, 10:52
Pisteitä: 0

Viesti Kirjoittaja Eetvartti »

Eiköhän tuossa muiden vihjeiden peesailussa kaikista vaikeinta ole se panostus niihin. Lajeja joista itsellä ei ole tietokaan ja palstalla on joku henkilö joka tuntuisi tietävän kyseisestä lajista. Henkilö hehkuttaa tätä vuoden varmaksi ja OA hipoaa melkein 2.
On selvää, että itsellä on vaikea panostaa tähän oikein jos haluaa välttämättä panostaa.

pari ajatusta asiasta:

Tiedätkö lajista mitään vai et
-tässä kohtaa olet panostamassa aika sokeana jos et lajista tiedä yhtään mitään eli olet aika paljon vihjaajan armoilla :wink:

Kuka vihjaa
-sanoisin jos kausi on esim. puolessavälissä ja tyyppi on sinnikkäästi vihjannut kyseistä lajia niin voit olettaa hänen tietävän edes jotain.
Tietysti jos kyse on jo henkilöstä jonka tiedät olevan hyvä vihjaaja niin se helpottaa jo hieman päätöstä.

Kerroinvertailu
-Kannattaa tehdä ja verrata hieman bookkereiden mielipiteitä... eli onko kenties hajontaa tms.

google..
-Kannattaa etsiä hieman tietoa esim muilta foorumeilta voi löytyä jotain näkemystä kyseisestä pelistä ja tukeeko tämä vihjaajan pelivalintaa...

Se miten sitten panostaa niin pitäisi suhteuttaa eli jos nyt vaikka pelaisi tasapanoksella normaalisti 100€ niin jakaa sen vaikka 4 luokkaan 25€, 50€,75€,100€ ja panostaa sen mukaan tai kellyllä panostettaessa jakajaa vaihtelemalla.

esim:
JussiQ vihjaa ottelua ts. ihan hyvä vihjaaja... toisella foorumilla on samansuuntaisia näkemyksiä yllätyksestä esim. joku tärkeä pelaaja pois...Jotkin bookkerit jo laskeneet kertoimia... mutta prkl lajina MLB eli tuo äijä ei pitäisi tietää siitä mitään :wink: ... kenties kuullut joltain muulta :wink: panostetaan siis 75€ tai jakajalla kelly/5. jos kyse olisi esim sm-liigasta niin 100€ peliin

Jos kyseessä olisi käyttäjä xxkdjg niin voisi olla 50€ ... jos taas kerroivertailu näyttäisi jotain laskua, mutta vaikka muilta foorumeilta ei ole juttua tuosta niin 25€ jos taas kerroinvertailu näyttää päinvastoin niin unohda koko juttu...

siis tässä nyt karkea esimerkki... ja jussi ymmärtää :wink:
Kuhan nyt tuli mieleeni vain kirjoittaa mielenkiintoisesta aiheesta jotakin...

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Seuranta Päivitetty: 23.01.2007

Minikommentit


FMaster
Jäsen
Viestit: 321
Liittynyt: 12.02.2005, 10:35

Tuotto: -3.38 yks.

Palautus%: 97.30%

Panosten ka: 5.21 yks.

Vetoja: 24

Pisteitä: 36
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja FMaster »

Mielenkiintoinen aihe tosiaan.
Samansuuntaisia kokemuksia itsellänikin, vaikken järin innostunut tuosta peesailusta olekaan. Pelaan kyllä forumin vihjeillä, mutta kyllä aina tekee pahaa laittaa pennit likoon. Oma ongelmani on lähinnä se, että vain harvassa kesälajissa oma tuntemukseni on riittävä voitolliseen pelaamiseen. (voitollisia F1 ja yleisurheilu, joskus jalkapallosta saatan yhden huippukohteen onnistua löytämään), mutta yleensä tekee mieli pistää pennit kiertoon.
Jos vihjeillä pelaan, johtuu se ainoastaan hyvistä perusteluista, prosentit eivät sinällään riitä, vaikka vihjaaja olisikin mainetta niittänyt. Lisäksi jätän yleensä väliin seuratuimpien liigojen veikkaamisen muille, mutu sanoo että bookkereiden kertoimien täytyy lähes väistämättä olla niin lähellä oikeaa ettei voitollisia vetoja juuri ole löydettävissä. Tietysti selvästi linjasta poikkeavat kertoimet ovat usein poimimisen arvoisia. Olen myös huomannut että esim. jääkiekossa omat arvioni ovat parempia kuin monilla bookkereilla, joten saattaa olla että niidenkin kertoimenlaskijat ovat tavallisia kuolevaisia.
Tärkeää on myös muistaa, että kertoimet laaditaan sen mukaan, kuinka paljon peliä millekin merkille odotetaan. Jos vaikka kohteena olisi veikata kumpi jalkapallojoukkueista voittaa teikkauksen (50-50), mutta kokemuksesta tms. vedonvälittäjä tietää joukkueen A saavan 55% vaihdon (kertoimista riippumatta) kertoimet asetettaisiin tämän mukaan, (esim. 1,80 - 2,00). B:n kerroin ei tässä tapauksessa ole ylikerroin, joten vedonvälittäjällä on yhä positiivinen odotusarvo. Altavastaajista löytyy usein tämän tyyppisiä ylikertoimia, joskus harvoin jopa yli kahden odotusarvolla.
Bookkerit voittavia vihjaajia foorumilla on vain muutama, nimiä (kuitenkin vain oma mielipide/uskomus) mainitsematta.
Esimerkiksi viimeisen kuukauden vihjeet ovat olleet pahasti tappiollisia (ne jotka olen itse pelannut). Perustelut ovat kuitenkin olleet usein hyviä ja pelinkuva niiden mukainen, jolloin voidaan olettaa vihjaajan arvion olleen kuitenkin kohdallaan. Pitkällä aikavälillä tilanne tullee tasoittumaan.

Tärkeä seikka vihjeitä analysoidessa on myös pohtia, miksi vihjaaja on vihjannut ylipäätään/juuri tätä kohdetta. Foorumillla on muutama vakiovihjaaja, jotka ovat pitäneet foorumin hengissä hiljaisimpina aikoina. Mitä enemmän vihjeitä sitä todennäköisempänä voidaan pitää sitä, että vihjaaja on voitollinen vedonlyöjä. Harva jaksaisi viikosta toiseen kirjoittaa huonoja vihjeitä muiden nähtäväksi.
Olen myös huomannut, että forumilla liikkuu paljon väkeä, jotka käsitykseni mukaan ovat hyviä, voitollisia vedonlyöjiä, mutta lukevat vain toisten vihjeitä itse koskaan mitään vihjaamatta. Tämä kummastuttaa minua suuresti, sillä jos on omat pelinsä jo sisään pistänyt ei ole mitään syytä olla jakamatta hyvinä pitämiään vihjeitä toisille, varsinkin jos itse lukee toisten vihjeitä.
Moni vihjaaja(lähinnä harrastelijat) kirjoittaa vihjeensä selvästi vain saadakseen oman mielipiteensä tueksi toisten näkemyksiä. Vihjeistä keskustelu nostaa vihjeiden tasoa ja laskee analyysiriskiä. Usein parhaita vihjeitä ovat sellaiset, jotka joku toinen vihjaaja pitää yhtä hyvinä kuin niitä alunperin vihjannut.

Itse käytän muidne vihjeiden mukaan pelatessa ns. mutupanostusta. Panokseen vaikuttavat oma lajituntemus (lintu vai kala), vihjaajan perustelut, kerroinvertailu, mahdollisten aikaisempien vihjeiden laatu sekä vihjattu ottelu itsessään. (pienemmistä sarjoista voi odottaa tekevänsä löytöjä, sillä ne harvoin ovat kaikkille kertoimenlaskijoille kovin tuttuja)

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin