Tänään on 25.04.2024, 13:22.

WC2006 Sveitsi

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Sveitsi

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
SVEITSI

2002 MM-karsinnat: 4 - 2 - 4 , maalit 18 - 12
Sveitsi ei ollut vielä 2002 MM-karsinnoissa valmis palaamaan MM-kisatasolle, pystyi karsintalohkossaan ohittamaan vain heikot Fär-Saaret ja Luxemburgin.

2002 MM: - - -
Sveitsi ei selvinnyt MM-kisoihin

2004 EM-karsinnat: 4 - 3 - 1 , maalit 15 - 11
2004 EM-karsinnoissa Sveitsi oli iskussa, voitti lohkonsa ja laittoi lohkon suosikin Venäjän karsintojen playoffeihin yhden pisteen erolla. Sveitsi osoitti kykynsä tiukassa paikassa kun oli suoran EM-kisapaikan kannalta pakkovoiton edessä karsintojen vikalla kierroksella (hävittyään toka vikan pelin Venäjälle 1-4) ja voitti Irlannin ja selvisi suoraan EM-kisoihin.

2004 EM: 0 - 1 - 2 , maalit 1 - 6
EM-kisoissa Sveitsi oli aivan statistin roolissa kovassa lohkossaan, ei voittanut peliäkään (vastustajat olivat kovat Ranska, Englanti ja Kroatia).

2006 MM-karsinnat: 4 - 6 - 0 , maalit 18 - 7
Sveitsi oli MM-karsintalohkonsa kakkonen vain 2pts Ranskaa perässä. Karsintojen playoffeissa Sveitsi pudotti Turkin vaikka hävisi jälkimmäisen ottelun vieraissa 2-4 ja Sveitsi selvisi rimaa hipoen MM-kisoihin.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 4 - 5 - 1 , maalit 17 - 10
Sveitsi on tehnyt hienon ryhtiliikkeen MM-kisojen alla. Joukueen saldo otteluista kovia maita vastaan oli ennen neljää viimeistä harjoitusottelua 2-4-2 eli vain kaksi voittoa, mutta nyt saldo onkin 4-5-1 eli vain 1 tappio. Sveitsi on saanut peliään kulkemaan juuri oikeaan aikaan parhaalla mahdollisella tavalla, harjoitellut kovia maita vastaan (esim. Italia ja Norsunluurannikko) ja joukkue lähtee täynnä itseluottamusta MM-kisoihin.

Yhteenveto: 16 - 17 - 8 , maalit 69 - 46
Sveitsin materiaali on aika tasapaksu läpi kentän. Hyökkäys ei yhtä miestä lukuunottamatta häikäise eli hyökkäyspään materiaali on kapea, mutta puolustuskaan ei vuoda. Sveitsiä on vaikea kaataa, kovatkin maat joutuvat usein tyytymään tasuriin. Miinuspuolena on joukkueen maalivahdin Zubin välillä käsittämättömät mokailut jotka maksavat kalliita pisteitä, sveitsiläiset ovatkin kovaan ääneen vaatineet näyttöpaikkoja joukkueen kakkos- ja kolmosaalivahdeille. Miinuksena on myös se että Sveitsin kärkiparilla Frei (Rennes) - Streller (FC Köln) ovat kumpikin kärsineet paljon loukkaantumisista ja alla on rikkonainen kausi. Frei on kuitenkin joukkueen virallinen maalitykki, mies on ennen tätä kautta ollut kahden parhaan maalintekijän joukossa kahdella peräkkäisellä kaudella kovassa Ranskan liigassa (sitä ennen oli kova maalitykki Sveitsin liigassa), ja pamautellut maajoukkuessakin huikeat 25 maalia 45 ottelussa. Sveitsin valmentaja tuntee joukkueen läpikotaisin valmennettuaan aikaisemmin ensin maan 17v maajoukkuetta, sitten 21v maajoukkuetta, kumpaakin menestyksellä, ja kun hän nyt on aikuisten maajoukkueen valmentajana niin on saanut rakentaa menestystä harvinaisen pitkäjänteisesti, selvä vahvuus Sveitsille. Sveitsin vahvuutena on myös että joukkue on täynnä nuoruuden intoa ja nopeutta, tosin kärsii samalla kokemuksen ja itseluottamuksen puutteesta, sveitsiläisille on tapana pitää itsestään selvänä että joukkue häviää aina kun vastassa on edes puolikova joukkue.

Ranking:
Sveitsi on mulla rankingissa sijalla 18. ja taso C - -, mutta on nousemaan päin koska tärkeimmät pelaajat alkavat olla hyvässä pelikunnossa ja joukkueen otteet on selvästi piristymään päin.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin