Tänään on 20.04.2024, 00:03.

WC2006 Japani

Keskustelua jalkapallosta.
Vastaa Viestiin
Mika Ässä
Jäsen
Viestit: 5609
Liittynyt: 05.05.2004, 19:39
Pisteitä: 9
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

WC2006 Japani

Viesti Kirjoittaja Mika Ässä »

Joukkue:
JAPANI

2002 MM-karsinnat: - - -
Japanin ei tarvinnut karsia 2002 MM-kisoihin koska oli toinen kisojen isäntämaista.

2002 MM: 2 - 1 - 1 , maalit 5 - 3
Japani voitti alkulohkonsa ilman tappioita ja hyvillä esityksillä. Pudotuspelissä toinen isäntämaa sai kuitenkin taipua heti ensimmäisessä ottelussa kisoissa lopulta hienosti pronssia napannutta Turkkia vastaan 0-1.

2004 Asian Cup 3 - 3 - 0 , maalit 12 - 4
Japani voitti Aasian mestaruuskisoissa alkulohkonsa helposti ilman yhtään tappiota. Pudotuspeleissä Japani oli kuitenkin vaikeuksissa heikkoja maita vastaan, pudotti ensin Jordanin vasta rankkareilla, sitten Bahrainin jatkoajalla. Finaalissa Japani oli taas parhaimmillaan, löi isäntämaa Kiinan 3-1 ja voitti 2004 Aasian mestaruuden.

2006 MM-karsinnat: 5 - 0 - 1 , maalit 9 - 4
Japani selvisi vailla minkäänlaisia vaikeuksia heikkotasoisesta Aasian karsintalohkostaan voittajana MM-kisoihin.

Edelliset 10 ottelua n. MM-tasoisia maita vastaan: 4 - 3 - 3 , maalit 16 - 14
Japani on pelannut aika odetun tasaisesti reilun vuoden aikana n. MM-tasoisia maita vastaan, saldo hieman plussalla ja paranemaan päin. Japani piti harjoituspelissä Saksaa välillä aivan pilkkanaan, johti 2-0 ja oli 3-4 muutakin hyvää maalipaikkaa. Saksan parhaaksi pelaajaksi palkittiin maalivahti Lehmann. Sitten Japanin kumpikin kärkimies loukkaantui ja Saksa tuli aivan lopussa tasoihin kotiyleisön edessä.

Yhteenveto: 14 - 7 - 5 , maalit 42 - 25
Kuten Jyrä telkkarissa totesi, Japanin peli muistuttaa parhaimmillaan tietokonepeliä, jossa nopeat pikku-ukot juosta kipittävät ohittaen kaikki vastustajat, kunnes napsauttavat tarkan syötön oman pelaajan jalkaan ja taas jatkuu kipitys molempiin suuntiin ja poikki kentän. Tuo siis parhaimmillaan, eli kun vastassa on isoja hitaita joukkueita, tai toisia pienikokoisia joukkueita joita Japani kaikken mieluiten kaataa. Japani on suurissa vaikeuksissa isojen/nopeiden/kovaa pelaavien joukkueiden kanssa, joita sen on ollut lähes mahdotonta voittaa. Brassilegenda Zicon luovuus (ainakin pelaajana, ja hyökkäyspelissä, 66 maalia 88 maaottelussa) ja japanilaisten tiukka harjoittelu ja kurinalaisuus puolustamisessa voisi ainakin teoriassa olla toimiva yhdistelmä. Ed. MM-kisoissa Japani oli hyvä, mutta nyt ei ole kotietua puolella. Japani on pikkaisen aliarvostettu silti, kun suurin osa pelaajista ei ole tuttuja isoista sarjoista, mutta Japani pelaa kyllä paljon nimilistaansa paremmin joukkueena.

Ranking:
Japani on mulla rankingissa sijalla 23. ja alempaa keskitasoa eli D, saa plussan perään vielä hyvästä joukkuepelistä, ja toinen plussa harkinnassa pirteästä, välillä jopa ylivoimaisesta esityksestä Saksaa vastaan ottelussa jonka olisi ansainnut voittaa. Japanin vahvuutena on nopeuden ja kurinalaisuuden lisäksi kokonaisuutena hyvä keskikenttä, ehkä myös Ogasawaran taitavat vapaapotkut joiden ansiosta mies ainoastaan mahtuu maajoukkueeseen. Selvät heikkoudet ovat maaliteko, japanilaiset juoksevat ottelussa monta kilometria turhaan kun paremmalla sijoittumisella hyökkäyspäässä saisi aikaan enemmän maaleja, ja toinen suuri miinus tietysti fyysisyyden puute, näiden takia ei ole rankingeissa mitään asiaa MM-kisojen keskitasolle. Zicon valmentajantaitoja kritisoidaan usein, mutta fakta on että hänen johdollaan Japani on kuitenkin nostanut selvästi tasoaan neljässä vuodessa ja noussut vahvasti MM-tasoisten maiden joukkoon, alla hyvät MM-kisat 2002 (kotietu!), Aasian mestari 2004 ja taas mukana MM-kisoissa kohtuuhyvien pelien saattelemana. Japanin miinus avausottelun alla on että juuri kun Zico löysi toimivan ja tehokkaan kärkiparin, kumpikin loukkaantui Saksaa vastaan harjoituspelissä. Molemmat joutuivat jättämään Japanin viimeisen harjoituspelin Maltaa vastaan väliin, mutta kumpaakin povaillaan silti avaukseen.

Pisteitä

Pisteitä yhteensä: 0. Antamasi peukut: 0.

Minikommentit


200% 60€ vedonlyöntibonus Ninjacasino.com.

Katso kaikki vedonlyöntibonukset.

Vastaa Viestiin