Twitter ja vedonlyönti

Twitter ja vedonlyönti

päivitetty: Tiistai, 21.05.2019, 09:03

Comments: 0

Twitter - vihjeitä, uutisia, kommentointia, keskustelua sekä hyväuskoisten hyödyntämistä

Twitteristä ei koskaan tullut sosiaalisen median kentässä vakavasti otettavaa kilpailijaa esimerkiksi Facebookille, mutta se on kiinnostava kenttä operoidessa urheilun ja vedonlyönnin maailmassa. Se on tehnyt tiedonkulusta valtavan nopeaa, antanut hyvän alustan keskustella ja kommentoida urheilutapahtumia, mutta tuonut mukanaan myös vedonlyöntiin liittyviä negatiivisia piirteitä, jotka saattavat olla kokemattomalle vedonlyöjälle hyvinkin tuhoisia.

Twitter ja nopea tiedonkulku

Twitter on tällä hetkellä monen lajin kohdalla selkeästi paras media hankkia tietoa esimerkiksi loukkaantumisista ja viime hetken kokoonpanoista, jotka ovat aina tärkeä osa vedonlyöntiä. Löytyy joukkueiden toimittajia, jotka heti kun tietoa tipahtelee kertovat tästä omalla Twitter-tilillään ja usein jo siinä vaiheessa, kun on olemassa epäilys asiasta. He myös tuntevat joukkueen hyvin läheltä, niin he usein pystyvät antamaan sivistyneen arvauksen sen hetkisestä tilanteesta, kun ovat keskittyneitä pääasiassa yhden joukkueen tekemisiin. Nykyään myös joukkueet ovat itse virallisilta tileiltään lisänneet informoinnin aktiivisuutta.

Informaatiotehokkuuden kasvu

Näillä tiedoilla on lähes mahdotonta saavuttaa suoraan lisäetua vedonvälittäjiin, sillä tiedot näkyvät nykyään salamannopeasti myös kertoimissa. Markkinoiden irformaatiotehokkuuden lisääntyessä tätä kautta saa vedonlyöjä nopeasti arvioihin vaikuttavan informaation ja pystyy sisällyttämään sen arvioihinsa tai epäselvissä tapauksissa hyppäämään kohteiden yli.

Ennen Twitterin yleistymistä aikaa kului monesti usein merkittävästi etsiessä näitä tietoja ja oli luonnollisista, että yksittäinen pelaaja oli monesti heikoilla verrattaessa suuriin vedonlyöntitoimistoihin. Lisäksi vaikka sisäpiireillä on edelleenkin mahdollista hyödyntää tietojaan ennen kuin ne leviävät julkiseksi, niin tilanne on selkeästi parantunut. Tilanteen muutos on varmasti ollut negatiivinen seikka erittäin laajat kontaktit omaaville vedonlyöjille tai ryhmittymille, mutta tavallisen vedonlyöjän näkökulmasta Twitter on tehnyt pelikentästä selkeästi avoimemman, kunhan vain kerää seurattaviinsa hyviä ja oikeita tietolähteitä. Pelkästään etsi-kenttään laittamalla pelaajan sekä vastustajajoukkueen nimen löytää jo mahdollisista loukkaantumista usein tietoa.

Yhteisöllisyys

Twitterin kantava perusidea, eli lyhyet tekstit toimivat keskustellessa jostain urheiluun liittyvästä tekijästä. Vaikkakin välillä tuo lyhyt tekstimäärä aiheuttaa keskustelun sekavuutta ja rönsyilyä. Varsinkin silloin kun keskustelutahti on nopeaa ja keskustelussa on useita henkilöitä ja monesti sanottavan asian joutuu jakamaan useaan osaan.

Mielipiteiden esittäminen ja vaikkapa asioista kysyminen häshtägien kautta on monelle keskustelupalstojen lisäksi keino saada ääntä kuuluviin. Jos asia on kiinnostava, niin seuraajien määrä ei ratkaise saako keskustelua syntymään halutusta aiheesta. Keskustelun kynnys on Twitterissä matala. Lisäksi Twitterin nopeatempoisuus on hyvä asia, kun seurataan tiettyä urheilutapahtumaa. Tällöin vaikka katselisit ottelua yksin kotona, niin pääset keskustelemaan ja elämään muiden seuraajien kanssa ottelun tapahtumia.

Twitter-profiili ja todellisuus profiilin takana 

Vedonlyönnin kannalta Twitterin merkittävin negatiivinen ilmiö on se, että kuka tahansa voi julistautua voittavaksi vedonlyöjäksi ja rakentaa imagonsa sellaiseksi, että aloittelevan vedonlyöjän on vaikea ymmärtää, mistä todellisuudessa on kyse varsinkin vielä, kun henkilöllä saattaa olla huima joukko seuraajiakin. Nykyään sosiaalisissa medioissa on paljon vihjaajia, jotka suosittelevat käytännössä vain yhden yhtiön kohteita, vaikka muualta olisikin saatavissa parempaakin kerrointa. He löytävät hyviä kohteita jatkuvasti, vaikka kyseisen bookkerin palautusprosentit eivät olisikaan lähelläkään alan parhaiden toimijoiden vastaavia.

Tälläiset henkilöt luovat mielikuvan itsestään voittavana vedonlyöjinä erilaisilla taustatarinoilla ja antavat kuvan alan hienoudesta sekä helppoudesta, joista aloittelevat vedonlyöjät ja varsinkin nuoret haaveilevat. Kuitenkin heillä on vedonlyöntitietous lähes nollatasossa ja ovat rankasti tappiollisia vedonlyöjiä. He kertovat upeita matkakokemuksia, kuvien kanssa, joissa eletään ns. ”parempaa elämää” otteluiden parhailla paikoilla isoimmissa urheilutapahtumissa julkkisten kanssa. Nämä ovat yksinkertaisesti suoraa markkinointia saada edustamalleen peliyhtiölle mahdollisimman paljon uusia tilin avaajia sekä tallettajia. Kyseiset matkat ja muut hienot jutut ovat vedonlyöntiyhtiön maksamia sekä järjestämiä.

Vääränlaiset mielikuvat voitollisesta vedonlyönnistä

Ominaista näissä on se, että vedonlyöntiin liittyvistä riskeistä ei puhuta lainkaan, vaan kaikki saadaan näyttämään siltä kuin nyt olisi löydetty se kuuluisa rahanpainokone. Seurantoja vedoista ei näy missään ja niiden perään kysely on turhaa. Suuri ongelma tässä on se, että toiminta on kohdistettu nuoriin ja kokemattomiin vedonlyöjiin, jotka saavat näin ollen täysin väärän kuvan vedonlyönnistä, kun ei kerrota mitään vedonlyönnin perusasioista kuten kertoimien tai kassanhallinnan tärkeydestä.

Ei siis ole mikään ihme, että useampi aloitteleva vedonlyöjä on uskonut myyntipuheisiin ja jäänyt pelikoukkuun. Aluksi on hävitty omat rahat ja sen jälkeen lainatut ja vasta sitten todellisuus on iskenyt päin näköä, että mitä nyt tehdä, kun veloista pitäisi selvitä. Lisäksi liian myöhään on selvinnyt, että voitollinen vedonlyönti on kaikkea muuta kuin millaisen kuvan nämä herrat ovat antaneet ja se odotettu helppo elämä muuttuikin täydeksi helvetiksi. Ammattimainen vedonlyönti ja ammattilaiseksi tavoittelu ja viihdevedonlyönti on muistettava ymmärtää kahtena täysin eri asiana, joista ensimmäinen on pitkäjänteisyyttä vaativa erittäin kivinen tie ja toinen mukava harrastus ja lisäjännityksen tuoja, kunhan homma pysyy kontrollissa, eikä käänny peliriippuvaisuuden ja ongelmapelaamisen suuntaan.

Kommentit (0)