Poliisihallitus kieltää Liigapörssin ja muut fantasyurheilupelit monopolin vastaisina

Poliisihallitus kieltää Liigapörssin ja muut fantasyurheilupelit monopolin vastaisina

päivitetty: Sunnuntai, 01.12.2019, 12:45

Comments: 0

Poliisihallitus on päättänyt kieltää muun muussa Liigapörssi ja Hockey GM -fantasyurheilupelit Veikkauksen monopoliaseman vastaisina. Lain mukaan toimintaa voidaan pitää arpajaislain vastaisena, mikäli voiton saaminen perustuu osittain tai kokonaan sattumaan ja mahdollinen voitto on saatavilla rahana. Poliisihallituksen näkemys on, että Liigapörssi ja Hockey GM ovat rinnastettavissa arpajaislain asiantuntijapelien joukkoon, joissa voitto määrittyy aina osittain sattuman perusteella.

Liigapörssin kielto alkaa 1. tammikuuta 2020 ja varmistaakseen tämän Poliisihallitus on asettanut 300 000 euron uhkasakon. Hockey GM:n pelien takaraja on 1. helmikuuta 2020. Päätös koskee kaikkia Suomessa järjestettäviä fantasyurheilupelejä.

Fantasyurheilupelien laillisuutta selvitettiin jo vuonna 2010, jolloin sisäministeriö teki asiasta tutkintapyynnön poliisille. Tällöin kuitenkin valtakunnansyyttäjänvirasto teki syyttämättäjättämispäätöksen. Syy tähän oli, että valtakunnansyyttäjänviraston mukaan näissä peleissä sattuman merkitys suhteessa tiedon/taidon osuuteen oli liian pieni, jotta nämä voitaisiin luokitella ”arpajaisiksi”.

FanTeamiin, jonka kotipaikka on Malta ei sen sijaan Poliisihallituksen koura yllä. FanTeam tarjoaa fantasyurheilua suureen määrään eri lajeja. Mukana ovat jääkiekossa muun muuassa Liiga, NHL ja KHL. Jalkapallon puolelta löytyvät kaikki isoimmat sarjat, kuten mm. Valioliiga, Mestarien liiga, La Liga, Bundesliiga ja myös kotimainen Veikkausliiga. Lisäksi löytyy myös koripalloa, baseballia, tennistä, amerikkalaista jalkapalloa sekä vapaaottelua sekä eri lajien arvokisoja ja mahdollisia karsintoja.

Valioliiga ja jalkapallon EM-Karsinnat

NBA 

NHL

Liiga

NFL

Kuvat suuremmiksi oikean alakulman suurennuslasi-ikoneista.

FanTeamissa kaikki voitot maksetaan käteisenä ja osallistumaan pääsee jo muutamilla euroilla. Voitot ovat verovapaita. FanTeamissa on valtava määrä valmiita turnauksia eri suuruisilla osallistumismaksuilla ja voittopoteilla. Halutessaan voi luoda myös itse turnauksen, johon määrität haluamasi säännöt ja osallistumisen hinnan, josta voittopotti muodostuu. Itse tehty turnaus voi olla avoin tai yksityinen, joten halutessaan on mahdollista järjestää kaveria/kaveriporukkaa varta vasten suunnatun kisailun. Pelit ovat yleensä kierroskohtaisia ja riviin valittavien pelaajien määrä vakioturnauksissa määräytyy kunkin kierroksen ottelumäärän mukaan. Otteluiden ollessa käynnissä joukkueiden pisteet ja sijoitukset päivittyvät realiajassa, joten omaa tilannetta on helppoa ja hauskaa seurata.

TÄSTÄ TUTUSTUMAAN FANTEAMIIN

Kommentit (0)