Liigan syyskauden Top3-hyökkääjät

Liigan syyskauden Top3-hyökkääjät

JussiQ blogi

Comments: 0

Alkukauden Top3-hyökkääjät Liigassa

Vain kolmen parhaan pelaajan nostaminen esiin alkukauden otteluista ei ole koskaan helppoa, sillä listalle voisi hyvin kelpuuttaa miltei kenet vaan esimerkiksi pistepörssin top20:sta. Tässä on kuitenkin kolmen kärki (+ yksi nosto listan ulkopuolelta) omissa papereissani tältä kaudelta. Nimiä voidaan pitää siinä mielessä yllätyksellisinä, että ennen meneillään olevaa kautta tuskin kukaan olisi tätä kolmikkoa nostanut kärkeen!

1. Malte Strömwall, KooKoo / 22 13+14, 16:51
Listan ehdoton ykkösnimi. Ruotsalaishyökkääjä laukoo valtavia määriä (141 kpl) ja on todella vaarallinen ylivoimalla. Pelaa hyvin myös tasakentällisin. Hyökkääjistä joukkueensa toiseksi paras COR% 54,4%. Eli hänen ollessa kaukalossa tasakentällisin, niin KooKoon peli pyörii enemmän hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Ei ole nuorena ollut mikään superlupaus, mutta noussut nyt sille tasolle, että ensi kaudeksi satelee tarjouksia kovemmista liigoista.

2. Teemu Turunen, HPK / 24 9+16, 18:46
Pistepörssin kakkonen on pelannut kokonaisvaltaisen hyvän alkukauden. Tekee hyvää tulosta etenkin tasakentällisin ja tällä tahdilla olisi miltei tuplaamassa pistesaldoaan viime kauteen nähden (32p. silloin). Taitava pelaaja, joka erottuu kaukalossa. Tekee kovasti työtä myös puolustussuuntaan. Vahva alkukausi palkittiin myös maajoukkuekutsulla.

3. Arttu Ruotsalainen, Ilves / 22 8+9, 19:52
Ruotsalainen nousee sentterien vertailussa niukasti ohi Oula Palveen ja Jarkko Immosen. Ruotsalainen pelaa 21-vuotiaaksi todella kypsää peliä. Hän osoitti pystyvänsä pelaamaan jo kansainvälisellä tasolla Karjala-turnauksessa. Ylivoimassa hyvä pelinpyörittäjä, mutta laukoo sentteriksi erittäin hanakasti paikan saadessaan. Saanut toiseksi eniten peliaikaa ottelua kohden Liigan kaikki hyökkääjät huomioiden.

Nosto listan ulkopuolelta:

Joose Antonen, Ilves / 22 9+9, 15:13
Nostetaan esiin vielä yksi alkukauden isoista yllättäjistä. Antonen on alati vaarallinen, laukoo paljon, nopea luistimilla ja pelaa vahvasti tasakentällisin. Kun hän on ollut jäällä, niin Ilves on laukonut tasakentällisin 234 kertaa ja omiin on tullut vain 153 laukausta. Hänen plus-miinus-tilastonsa -2 ei siis kerro koko totuutta. Mikäli laukausten erotus pysyy kauden mittaan samana, niin plus-miinus-tilastokin kipuaa plussan puolelle. Hänellä on toki puolustuspään velvoitteiden hoitamisessa vielä hieman kehitettävää. Hyvä alkukausi palkittiin juuri kahden vuoden jatkosopimuksella.

Kommentit (0)