Fantasy-jääkiekko: Mietteitä illan Liiga-kierrokselle

Fantasy-jääkiekko: Mietteitä illan Liiga-kierrokselle

JussiQ blogi

Comments: 1

Fantasy-jääkiekko tarjoaa mukavaa pientä jännitystä lätkäpelien seuraamiseen. Kävin hieman läpi illan Liigakierrosta ja otin esiin mahdollisia pelaajapoimintoja FanTeamiin. Omaa riviä kasatessa kannattaa kuitenkin myös itse hieman tutkia joukkueita ja yrittää hakea etua vastustajiin.

HIFK - Sport: HIFK on kierroksen todennäköisin voittaja. Sportin pelaajat ehkä kannattaakin jättää valitsematta. Ottelu on myös etukäteen kierroksen korkein maaliodotusarvoltaan. Maalivahdit jätetään tässä rauhaan, sillä HIFK:n pelaava vahti Lankinenkin on kohtuullisen kalliiksi määritelty 8,6M.

HIFK-puolustajista Tommi Taimi (13,5M) pelaa selkeästi eniten ylivoimaa. Hän onkin varteenotettava vaihtoehto mikäli aikoo satsata kovaan puolustajaan.

Hyökkääjistä Arttu Luttinen (9,8M) saa vastuuta ylivoimalla ja hintakaan ei ole kovin korkea. Zaborsky (13,5M) ja Ramstedt (13,5M) ovat häntä varmempia valintoja, tosin hintaakin löytyy.

HPK - Blues: HPK on ottelun suosikki, mutta sen pelaajat on hinnoiteltu liian korkealle huomioiden, ettei tämä ole mikään läpihuutojuttu.

Bluesin tulikuuma maalivahti Engstrand (5,1M) on varteenotettava vaihtoehto maaliin. Tosin Blues pelasi eilen, joten mahdollisuus romahtamiseen on olemassa.

Bluesin kultakypärä Antti Suomela (5,1M) on hinnoiteltu myös varsin maltillisesti, joten häntä voi hyvin harkita joihinkin kokoonpanoihin mukaan.

Ilves - KalPa: Etukäteen kierroksen selvästi vähämaalisin ottelu, jossa Ilves on niukka kotisuosikki. Ilveksen maalilla Kiviaho (5,1M) on viime aikoina pelannut Toivosta (10,2M) paremmin ja halpa Kiviaho onkin mainio vaihtoehto maalivahdiksi. KalPan Kilpeläinen on hinnaltaan kova 10,8M, mutta aavistuksen varmempi valinta verrattuna Kiviahoon. Ilveksen suosikkiasema ei kuitenkaan tee Kilpeläisen valintaa kovinkaan maistuvaksi.

KalPan Santeri Lukka (9,8M) on ylivoimalla vaarallinen, joten jos arvioi KalPaa tässä suosikiksi, niin häntä voi hyvin harkita. Ilveksen Fagerudd (10,2M) ja Vittasmäki (10,2M) myös vaihtoehtoisia puolustajavalintoja, mutta tosiaan ehkä järkevämpää ottaa kenttäpelaajat etukäteen runsasmaalisemmista peleistä.

Kärpät - Tappara: Kärpät lähtee kärkipään joukkueiden peliin suosikkina. Kotona Kärpät ei montaa maalia päästä omiin, joten joukkueen maalivahti Rajaniemi (8,1M) on suosituksen arvoinen. Tapparan Karhunen (5,9M) on hinnoiteltu myös käsittämättömän halvaksi. Tuskin siis menee pieleen, mikäli valitsee näistä sitten kumman tahansa.

Kärppä-hyökkääjistä valovoimainen Aho (12,8M) on ehkä suositeltavin valinta. Tapparan Laine (8,3M) ei ole myöskään turhan kallis.

Pelicans - JYP: JYP lähtee otteluun selvähkönä vierassuosikkina. Pelicansin maalilla Niko Hovinen (7,2M) ei vakuuta, vaikka viime pelissä kiekko tarttuikin hyvin. Hänet jättäisin siis suosiolla rauhaan. JYPin Vehviläinen (8,8M) on parempi valinta, mutta muissa otteluissa on ehkä vielä parempiakin vahtivaihtoehtoja.

Juha Leimu (9,9M) palaa Pelicansin puolustukseen, eikä hintakaan ole hirveän kova. Toisaalta Pelicans on tosiaan ottelussa selkeä altavastaaja. JYPillä on sivussa sekä Kemiläinen että Kalteva. Mikko Luoma (9,9M) saaneekin reilusti yv-aikaa, joten häntä voisi suositella jopa Leimua enemmän.

JYPin hyökkääjät ovat hinnoiteltu melko kohdilleen. Mutta kaikesta huolimatta Tuppurainen (12,1M), Tavi (12,1M) ja Löfman (11M) ovat ihan mahdollisia valintoja.

Voit lukea lisää Fantasy-jääkiekosta foorumilta klikkaamalla tästä.

Kommentit (1)

Hienoa, näitä vihjeitä lukee

Hienoa, näitä vihjeitä lukee mielellään. Onko tulossa myös vihjeitä jalkapalloon?