Ennakko ja pelivihjeet: Liiga to 14.2.2019 Lukko - Kärpät

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga to 14.2.2019 Lukko - Kärpät

JussiQ blogi

Comments: 0

Ennakko Lukko - Kärpät:

Tämän kauden Liiga on ollut todella tasainen ylivoimaisten oululaisten jälkeen. Muun muassa TPS ja Tappara eivät ole saaneet peliään rullaamaan täydellä teholla, osittain toki loukkaantumisista johtuen. Tämänkin takia Lukko on kuin huomaamatta noussut taistelemaan jopa kotiedusta pudotuspeleihin.

Raumalaisten saalistama 80 pistettä 50 ottelusta (1,60 p/o) vastaa lähes täysin joukkueen esityksiä tämän kauden liigakaukaloissa. Maalipaikkatilastojen pohjalta luotu pisteiden odotusarvo on Lukolla tällä kaudella noin 79 pistettä (1,58 p/o). Lukko on lisäksi vahvistunut muutama kierros sitten Vili Sopasella, joten raumalaisten materiaali on tällä hetkellä pykälän vahvempi kuin alkukauden otteluissa. Näin ollen joukkueen voi odottaa jopa parantavan odotettua pistetahtiaan loppukauden aikana. Lukon voimaluku on tällä hetkellä 52% paikkeilla.

Kärppien pistesaldo 112 (2,29 p/o) kertoo sen murskaavasta ylivoimasta. Toisaalta joukkueen peli ei ole tämän vuoden puolella välttämättä ollut aivan niin terävää mitä alkukaudella, vaikka voittoja on kovaan tahtiin tullutkin. Tuollainen pistetahti on siinä määrin poikkeuksellista, että osittain takana on hieman hyvää tuuriakin. Maalipaikkatilastojen pohjalta Kärppien pisteiden odotusarvo on tältä kaudella noin 93 pistettä (1,90 p/o). Ero toteutuneisiin on selvä, mutta hienoisen tuurin lisäksi sitä tietysti selittää vahva maalivahtipeli ja laadukkaat viimeistelijät.

Kärppien materiaali on vahvistunut lisää kauden edetessä ja teoreettisesti joukkueen voisi odottaa vain kasvattavan pisteiden odotusarvoa loppukauden aikana. Käytännössä Kärpillä ei toki olisi tarvetta vetää ihan jokaista peliä hiki hatussa, mutta suureen löysäilyyn oululaiset tuskin loppukaudellakaan sortuvat. Toki pelaajien lepuuttamisia varmasti nähdään viimeisillä kierroksilla. Kärppien voimaluku huitelee tällä hetkellä optimikokoonpanolla hulppeissa 69% lukemissa. Se on kova luku se.

Kärpät lähtee siis Raumalle todella isona vierassuosikkina ja joukkueen voiton todennäköisyys on lähelle 50%. Tarkka arvio selviää lopullisten kokoonpanojen jälkeen. Katsotaan mahdollisia pelivalintoja silloin myös.

Päivitys: Kärpiltä uutena pois Atte Ohtamaa ja edelleen sivussa Oskar Osala. Lukolla odotettu kokoonpano, viime ottelussa loukkaantunut Heikki Liedes on pois. Kärppien arvio 48%, joten Lukko +0,5 raja 1,92 löytyy peliä.

Kommentit (0)