Ennakko ja pelivihjeet SM-liiga to 20.9.2018

Ennakko ja pelivihjeet SM-liiga to 20.9.2018

JussiQ blogi

Comments: 0

Vedonlyöntivihjeet SM-liigaan

HIFK - HPK 55 21 24

HIFK on aloittanut kauden kolmella vierasmatsilla, jotka kaikki ovat menneet jatkoajoilla helsinkiläisten nimiin. Kokonaisuudessaan ottelut ovat olleet tasaisia, joten alkukauden otteiden pohjalta HIFK:n rankingiin ei ole tarvetta sen kummemmin koskea.

HPK on ollut alkukaudella pirteä ja se on pelannut odotuksia paremmin. Eilen joukkue voitti ansaitusti Ässät, joten positiivinen vire sai jatkoa. Tänään joukkueen kokoonpanoon palaa puolustaja Jesper Lindgren, joka lähetettiin Toronton NHL-leiriltä HPK:n riveihin koko tulevaksi kaudeksi. Ruotsalaispuolustaja ei ainakaan vielä lukeudu Liigan kuumimpiin nimiin, mutta HPK:lle hän on hyvä lisä pakistoon.  

Joukkueiden väliltä löytyy materiaalista eroa, joten HIFK lähtee peliin suosikkina. Lisäksi HPK:lle on tehtävä vähennys eilisestä pelistä, vaikkei rasitus alkukaudella kovin suureksi vielä nousekaan.

Tästä huolimatta itse en saa joukkueiden tasoeroa lähellekään siltä tasoa, mitä se markkinoiden kertoimissa on, joten HPK lähtee ehdottomasti omiin peleihin. Rohkeimmat voivat kokeilla Veikkauksen markkinatoppia HPK:lle ml-muodossa 3,20 (kerroinraja 2,97). Pinnacle tarjoaa vastaavasti +0,5-tasoituksella pelattavaa kerroinrajan ollessa siihen 2,22. Myös Veikkauksen suoraa voittoa HPK:lle 4,50 voi yhdistellä tasapelin kanssa.

TPS - KooKoo 61 18 21

Kumpikin joukkue on ollut tällä kaudella pelillisesti hyvä (vaikka KooKoo SaiPaa vastaan paljon päästikin maaleja). Tähän otteluun arvio tuleekin pitkälti perustasojen pohjalta ja TPS:lle on lisätty pientä etua KooKoon eilisestä pelistä. Tässä voi pohtia näkyykö KooKoon yllättävä murskavoitto Tapparasta jossain muodossa tämän päivän otteluun? Omasta mielestä se saattaa hyvinkin näkyä pienenä otteen herpaantumisena mahdollisessa tappioasemassa, sillä ihmismieli on välillä kummallinen.

No, kaikesta huolimatta markkinat odottavat tässä TPS:lle vieläkin selvempää iltapuhdetta kuin itse, joten otin omiin lappuihin varovaisesti KooKoo:ta +1,5-muodossa, johon on kerroinraja 1,85.

JussiQ:n vihjeet SM-liigaan ovat olleet voitollisia monen vuoden otoksella (seurantoja tästä ja tästä), mutta pelipäätöksen tekeminen jää kuitenkin lukijalle itselleen. Ennakoita ja arvioita kannattaa joka tapauksessa käyttää apuna omille pohdinnoille ja parantaa näin omaa pelimenestystään.

Kommentit (0)