NBA 19.3-25.3.2012

NBA 19.3-25.3.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 3

NBA 23.3.2012

 

Toronto Raptors - New York Knicks, New York -5.5 1.99 54% (Pinnacle) 2/5

Utah Jazz - Denver Nuggets, Utah -1.5 1.952 54% (Pinnacle) 2/5

 

NBA 22.3.2012

 

Portland Blazers - Memphis Grizzlies, ml 2.0 53% (Pinnacle) 2/5

Portland Blazers on nyt pelannut kolme ottelua uuden päävalmentajansa Kaleb Canales alaisuudessa, joista ensimmäinen päättyi hienoon voittoon Bullsin kotikentällä, vaikkakin Derrick Rose oli Bullsilta sivussa. Tämän jälkeen joukkue on hävinnyt vieraissa Oklahomalle ja kotonaan Milwaukeelle. Oklahomalle vieraskentällä häviäminen oli odotettua, mutta Milwaukee tappio oli nöyryyttävä ja tuossa ottelussa vaikka Bucks upottikin heittoja todella tarkasti, oli myös Portland melkoisen hukassa. Eilisissä harjoituksissa joukkue oli keskittynyt puolustuspeliin ja haastatteluissa painotettiin puolustuspelin tärkeyttä, sillä lisäksi, että vastustaja ei saa pisteitä niin Portlandin vahvuus pitäisi olla nopeissa vastahyökkäyksissä, sillä hitaissa hyökkäyksissä joukkue on todella paljon LaMarcus Aldridgen varassa.

Ennen siirtoajan umpeutumista joukkue treidasi kokeneet Marcus Cambyn Houstoniin sekä Gerald Wallacen New Jerseyhin. Camby on kyllä edelleen kelpo puolustuspään sentteri, mutta ikänsä ja loukkaantumishistoriansa vuoksi hän harvemmin isoja minuutteja enää pelasi. Gerald Wallacen siirron syyt olivat taloudelliset sekä se, että joukkue halusi avata lisää peliaikaa nuorille lupauksillensa ja ennen kaikkea Nicolas Batumille. Batum on väläytellyt aika ajoin taitojaan ja on monipuolinen pelaaja, jolla ei suuria heikkouksia ole ja suurimmat vahvuudet tällä hetkellä ovat puolustuspeli ja kolmen pisteen heitot. Portland laskee tulevaisuuttaan pitkälti hänen ja LaMarcus Aldridgen varaan. Tällä hetkellä sanoisin, että Batum ei ole aivan Wallacen tasolla, mutta mahdollisuudet hänellä on tähän ja parempaakin. Batum on vielä ailahtelevainen hyökkäyspäässä ja välillä hän venyy huikeisiin suorituksiin ja pelannut tällä kaudella mm. ottelun missä hän upotti 9 kolmen pisteen heittoa. Kuitenkin liian usein hän vaipuu näkymättömiin hyökkäyspäässä, mikäli heittopeli ei toimisikaan niin on hänellä taitoa hyökätä korille ja tätä kautta vaikuttaa hyökkäyspäässä, mutta liian usein hän ei näin toimi. Puolustuspäässä Batum on kuten Wallacekin aina valmiina tekemään parhaansa ja on todella erinomainen puolustaja.

Joukkueen tämän hetkinen päävalmentaja on taas hyvin luultavasti apuvalmentaja ensi kaudella, sillä hän on lähinnä väliaikainen ratkaisu, mikäli ihmeitä ei tapahdu. Ennen Nate McMillanin erottamista pelaajat olivat selkeästi jo luovuttaneet hänen kohdallaan. Nykyinen päävalmentaja Kaleb Canales on valmentaja josta pelaajat todella pitävät ja se on tässä vaiheessa kautta tärkeintä, kun pelillisesti suuria muutoksia ei enää pystyttäisiin ajamaan sisään, kun jo muutenkin tiukan ottelutahdin vuoksi on tällä kaudella treeniaika ollut todella kortilla. Canales on vaatimaton, ahkera valmentaja ja entisenä apuvalmentajana enemmän yksi joukkueen jäsen kuin joukkueen johtaja, mutta tämä ei välttämättä ole huono asia, kun periaatteessa joukkueessa ei ole erityistä vikaa, kunhan peli-ilo, itseluottamus ja voitontahto saadaan takaisin. Canales on kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja sillä ikää hänellä on ainoastaan 33 vuotta, kun joukkueen vanhin pelaaja Kurt Thomas on jo 39-vuotias. Canalesin nousu nykyiseen asemaan on hieno ”kun tahtoa on tarpeeksi niin mikä vaan on mahdollista” tarina jo itsessään. Mikäli kiinnostaa tietää herrasta enemmän niin alla on hyvin tietoa sisältävä artikkeli, vaikka se onkin hieman vanha, joten tuolloin hän ei ollut vielä päävalmentaja vaan joukkueen apuvalmentaja.

http://blog.oregonlive.com/behindblazersbeat/2010/07/the_trail_blazers_unlikely_lea.html

 

 

NBA 21.3.2012

 

Philadelphia 76ers - New York Knicks, New York +4.5 1.909 55% (Pinnacle) 2/5

New Yorkin menestymisen kohdalla ei ole ollut kysymys siitä, että onko sen materiaali riittävää selkeästi päälle 50% voittoprosenttiin vaan saadaanko hyvistä yksilöistä kasaan toimiva joukkue. Nyt valmentajavaihdoken jälkeen on joukkueen otteet parantanuneet huomattavasti ja roolituskin näyttää paljon paremmalta.

 

New Jersey Nets - Washington Wizards, New Jersey -5 2.0 56% (Pinnacle) 3/5

Mikäli aivan tulevaisuuden kannalta ajatellaan niin Netsille tappiot olisivat parempi asia kuin voitot, sillä mikäli joukkue ei saa kesän draftissä top3 varausvuoroa niin siirtyy varaus Portlandille, sillä G.Wallace treidiin kuulunut ensimmäisen kierroksen varaus oli ainoastaan top3-suojattu. Edellisen niukan Cavs tappion jälkeen Deron Williams ei antanut toimittajille lainkaan lausuntoa vaan jälkikäteen totesi, että hän oli tappioon niin pettynyt, että mikäli olisi haastatteluun ilmestynyt olisivat saattaneet puheet johtaa sakkoihin. On siis selkeätä, että Deron haluaa voittaa otteluita vaikka vain kunnian takia ja tänään kaiken järjen mukaan tulee hyvin latautunut Nets.

Washingtonin Nene tekee luultavasti tänään ensiesiintymisensä joukkueen pelipaidassa, mutta uskon että häneltä menee hieman aikaa tottua uusiin kuvioihin ennen, kun Wall-Nene yhteispeli alkaa toimimaan. Vastaavasti Netsin uudelle hankinnalle Wallacelle ottelu on toinen Netsinä ja heti ensimmäinessä ottelussa hän oli erinomainen. Wallacen sopeutuminen uuteen joukkueeseen on helppoa sillä hänen kauttaan ei tarvitse välttämättä pelata pelikuvioita, että hän olisi hyödyllinen. Wallacen suurimmat vahvuudet ovat puolustuspeli, nopeat hökkäykset sekä ennen kaikkia hurja taistelutahto ja joka tilanteessa 100 lasissa pelaaminen.

 

New Orleans Hornets - Golden State Warriors, New Orleans -2 1.952 55% (Pinnacle) 2/5

Kerroinasetelmat antaisivat ymmärtää, että Warriors on perustasoltaan joukkueista parempi, mutta jos katsotaan tämän hetken pelaajamateriaalia niin on tätä vaikea nähdä vai vakuuttaako rosteri jossa on yksi pelaaja David Lee, joka on selkeästi keskitasoa parempi pelaaja ja hänen lisääkseen loput pelaajat ovat tasoa, että parhaimmillaan muissa joukkueissa he olisivat joko avauksen täytemiehiä tai keskinkertaisia vaihtomiehiä. Yhtään oikeata NBA-tasoista sentteriäkään joukkueella ei ole ehjänä.

Hornetissakaan tietysti ole suuremmin kehuttavaa ja pelaajamateriaalikin on suunnilleen samaa tasoa. Valmennuksessa on annettava selkeä etu Hornetseille sillä heillä on oikea ja kokenut valmentaja, eikä täysin pihalla oleva kommentaattori tai mikä nyt olikaan Jacksonin homma ennen päävalmentapestiä. Erityisiä rasitustekijälisiäkään ei löydy ja kotietu on aina kotietu.

 

NBA 20.3.2012

 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder ml 2.3 47% (TheGreek) 2/5

Joukkueiden tasoerosta on tuskin pitää erityisemmin sanoa vaan sarjataulukko sen hyvin kertoo. Oklahoma on yksi liigan kolmesta selvästi muissa karussa olevan joukkueen joukossa yhdessä Chicagon ja Miamin kanssa, joka oli jo ennen kauttakin asetelma. Utah taistelee tiukasti vielä pudotuspelipaikasta tasaisessa lännen keskikastissa.

Kevin Durant ja Russell Westbrook on jokaiselle joukkueelle painajaisia puolustaa ja näin myös Utahille. Josh Howard ja Devin Harris eivät ole tähän tehtävään pätevimmät pelaajat, mutta eivät myöskään huonoimmat. Erityistä lisäetua keskimääräiseen en tässä kumpaakaan suuntaan antaisi.

Sitten varsinaiset syyt miksi pidän Utahia kokeilemisen arvoisena eli suurimpana syynä kotietu ja pienenä lisänä otteluohjelma. Utah vaikka on tällä kaudella voittanut juuri ja juuri yli 50% otteluistaan on ollut kotihallissaan todella hyvä saldolla 23 ottelusta 17 voittoa, joka on koko NBA:n 6. paras voittoprosentti, edellä ainoastaan Lakers, Oklahoma, San Antonio, Chicago ja Miami. Tämän kauden Utahin pelitaso kotikentällään on kyllä ainakin minut yllättänyt, Utahilla on historiallisesti yksi suurimmista kotieduista, mutta nykyinen saldo keskikastin joukkueelle on kyllä hieno.

Utah on hävinnyt Oklahomalle tällä kaudella kaksi kertaa joista kotitappiossa Oklahoma oli selkeästi parempi, kun taas vierasotteluun ei paljon painoarvoa kannata antaa kun tuo oli Utahille b2b2b ottelu. Tähän otteluun Utah tulee hieno vierasvoitto alla toissapäivänä Lakersin kotikentällä ja huomenna joukkueella ei ole peliä. Oklahomalla on huomenna ottelu Los Angeles Clippersiä vastaan ja ehkä tämän vuoksi joukkueen tähdet istuvat vaihtopenkillä pari lisäminuuttia.

 

EDIT: Juuri tuli tieto että Josh Howard leikepöydälle ja kausi ohi, tästä arvioon -1%, eli 47% =>46%

 

NBA 19.3.2012

 

Denver Nuggets - Dallas Mavericks, Denver -4.5 1.952 54% (Pinnacle) 2/5

 

Orlando Magic – Chicago Bulls ml 1.80 65% (Pinnacle) 5/5

Derrick Rose on ottelusta lähes varmuudella sivussa.

” ORLANDO, Fla. -- Chicago Bulls guard Derrick Rose hasn't been able to run because of the groin injury that's kept him out of three games, and while it doesn't appear he'll face the Orlando Magic on Monday night, coach Tom Thibodeau didn't officially rule him out.” 

Lisäksi Deng ei ole 100% kunnossa ja rannevamma on selvästi vaikuttanut hänen pelitasoonsa. Orlando pelasi eilen vieraissa Miami vastaan, joka hieman saattaa vaikuttaa tänään, mutta toivotaan, että jaloissa riittää tarpeeksi virtaa, kun henkinen let-down ei kyllä ole mahdollista Bullsia vastaan. Rosen korvaava C.J.Watson on yksi parhaista 2. point guardeista, mutta siltikin ero viime kauden MVP:n on todella suuri, eikä hän vaadi samanlaista keskittymistä puolustukselta, joten Rosen puuttuminen aiheuttaa myös sen, että muidenkin Bullsin miehien on vaikeampaa saada hyviä heittopaikkoja. 

Kommentit (3)

Pleijarit

Terve! Onko sulla ollut suurta eroa totals-tuloksissa(siis ROIssa), jos vertaa runkosarjaa ja pleijareita? Entä mikä on mututuntuma? pieneneekö edge kun pelejä/yö alkaa olemaan vähemmän?

Pleijarit

Voin jossain välissa katsoa, jos jollain koneella sattuisi olemaan eritellyt pleijaritotalseuranta, mutta muistaakseni ne ihan kelvollisesti on myös mennyt. Kohteita löytyy, mutta harvemmin mitään jättikohteita, kun kuiteskin pudotuspeleissä on vähemmän vaikuttavia tekijöitä joilla löytäisi lisäedgea, kuten motivaatiotekijät tai parhaiden pelaajien extra lepuutukset jne. Lisäksi, kun otteluita toistetaan useampi kerta niin käy aika selväksi, että millasta peliä voidaan odottaa, tämä toisaalta pienentää myös omaa virhemarginaalia. Pleijareiden hyvä puoli on, että ne keräävät myös paljon ei viisasta rahaa, kun harrastelijapetsareilla on vähemmän valikoimaa ja ottelut luonnollisesti seuratumpia kuin perusrunkosarjaottelut. Tämä monesti johtaa selkeästi vääriin linjoihin, kun monesti tälläinen tyhmä raha on erittäin vahvasti painottunut toiselle puolella, joten linja saattaa muuttua useitakin pisteitä.

Orlando oli täysin

Orlando oli täysin vastaantulija :(