NBA 5.11.-11.11.2012

NBA 5.11.-11.11.2012

S.Sukkela blogi

Comments: 1

NBA 5.11.2012

 

Memphis Grizzlies - Utah Jazz, Memphis -5 1.935 55% (Pinnacle) 2yks

Ottelussa kohtaa kaksi todella hyvän etukentän omaavaa joukkuetta. Utahin etukentässä on leveyttä, kun joukkueella on neljä todella hyvää isoa miestä, hyvät hyökkäyspään välineet omaava Jefferson, aina aliarvostettu Millsap, suuren ja osittain jo realisoituneen potentiaalin omaava Favours sekä huiman harppauksen kesän aikana ottanut Kanter. Vastaavasti Memphisillä on ehkä koko sarjan paras C-PF-SF akseli M.Gasol-Randolph-Gay, joista varsinkin Gasolia monesti huomioidaan liiankin vähän. Väittäisin, että tämän hetken tasoltaan hän on hyvin tasoissa veljensä Paun kanssa ja vaikka hieman erityyliset pelaajat kyseessä ovatkin, niin molemmilla vahvuutena isoksi mieheksi loistava pelinäkemys ja syöttötaidot. Puolustuspelissä Marc on veljeään edellä, eli kovatasoinen pelimies kyseessä.

Vedon pääasiallinen idea on se, että pelistä jossa molempien joukkueiden vahvuutena on etukenttä, niin voidaan odottaa fyysistä vääntöä. Tässä uskon, että merkittävän edun Memphisille tuo otteluohjelma, sillä Utah pelaa tänään kolmannen ottelun vieraissa neljän päivän sisään, kun taas Memphisillä takana on kaksi lepopäivää ja lisäksi ottelu on joukkueen kauden ensimmäinen kotiottelu. Tähän kun huomioi lisäksi sen, että ainakin itse lasken Memphisin paremmaksi joukkueeksi niin Memphisin tasoitus kelpaa peleihin.

 

Dallas Mavericks - Portland Blazers, Dallas -4 1.91 57% (TheGreek) 3yks

Luonnollisesti Nowitskin ollessa sivussa ei Dallas ole tasoltaan sitä mihin on viime vuosina totuttu. Kuitenkin nyt kun Kaman on jälleen pelikunnossa, niin on joukkue aivan kelvollinen. Mayo tuntuu vähitellen lunastavan odotuksia joukkueen ykkösvaihtoehtona hyökkäyspäässä ja Collison tuntuu myös sopivan hyvin joukkueeseen ja aiheuttaa nopeudellaan paljon vaikeuksia vastustajille. Dallas on hyvän valmentajan omaava joukkue, jolla on hyvässä suhteessa niin kokemusta kuin nuoruutta. Ilman Nowitskia ei Dallas ole uhka huippujoukkueille, mutta keskitasoa heikompien joukkueiden kuten Portlandin voittaminen kotihallissa ei pitäisi olla kovin vaikea tehtävä. Portlandilla on hyvä avausviisikko, mutta surkea vaihtopenkki, joka varmasti tulee viemään tiheärytmisessä sarjassa joukkueelta voittoja. Tänään Portland pelaa kolmannen vierasottelun neljän päivän sisään.

 

NBA 7.11.2012

 

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic, Minnesota -6 1.98 53% (Pinnacle) 2yks

 

Orlando Magic on aloittanut kauden hyvin materiaalinsa nähden voittaen yllättäen kotonaan sekä Denverin että Phoenixin ja häviten vieraissa Chicagolle. Paperilla Orlandon joukkue on tällä hetkellä auttamatta sarjan heikoin, kun loukkaantuneena on sivussa Nelson, Harrington ja Turkoglu. Orlandon peliesitykset ovat ajoittain hyviä, varsinkin silloin kun joukkue hyödyntää nopeita hyökkäyksiä. Half-court pelissä joukkueen hyökkäyspeli menee aika usein pakottamiseksi ja varsinkin Glen Davis ottaa liikaa vaikeita heittoja sen sijaan, että jakaisi palloa. Minnesota on pelannut sillä tasolla, mitä saattoikin odottaa Loven ja Rubion ollessa sivussa ja sen pitäisi riittää tänään materiaaliltaan selkeästi heikompaa Orlandoa vastaan.

 

NBA 9.11.2012

 

Denver Nuggets - Utah Jazz, Denver -5.5 1.98 54% (Pinnacle) 2yks

Denver Nuggetsin otteet ovat selvästi parantaneet sitten kauden ensimmäisten otteluiden. Tähän vetoon ei erityistä täkyä vaan veto aivan sen pohjilta, että Denver on parempi joukkue ja sen kotietu on lisäksi yksi sarjan merkittävimpiä.

 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors, LA Lakers -7.5 1.98 57% (Pinnacle) 3yks

Tämä veto olisi kelvannut ilman Mike Brownin erottamistakin, mutta tietenkään kyseinen seikka ei ainakaan vetoa huononna. Vedon ensisijainen idea on Howard vs. Golden Staten etukenttä. Nyt Bogutin ollessa sivussa ei joukkueella ole yhtään pelaajaa, joka voisi vastata Howardin voimaan ja kokoon ja odotettavissa on Howardille paljon vapaaheittoja, kun Warriorsin etukenttä tuskin pystyy pitämään miestä kurissa puhtain keinoin. Tietenkin tämä sama on lähes joka joukkueen kohdalla Howardia puolustaessa, mutta mielestäni korostuu Warriorsin etukenttää vastaa, kun Bogut ei ole mukana. 

Kommentit (1)

Kiitos

Kiitos, viime yön molemmat kohteet napsahtivat taas oikein. Sain jalkapallon ja karjalaturnauksen kuopan "matalammaksi".