Tulevaisuuden näkymät

Tulevaisuuden näkymät

S.Sukkela blogi

Comments: 0

Kausi 2010-11 takana, eikä tulevasta varmuutta, ehkä normaalilla aikataululla, ehkä tammikuussa tai sitten reilun vuoden kuluttua. Juuri tällä hetkellä NBA-lakon uhkakuvat ovat todelliset, omistajataholla on pitkä lista vaatimuksia, kun vastaavasti pelaajapuoli pitää tiukasti kiinni jo hankituista eduista. 

 

itse olen tällä hetkellä liikkeellä pessimistisellä asenteella, että lakko tulee ja lähtökohdista, että koko seuraava kausi jää pelaamatta. Todellisuudessa en tuohon teoriaan täysin usko, syystä että koko kauden menetys olisi amerikkalaiselle koripallolle liian suuri, että taistelun osapuolet venyttäisivät sotaa siihen asti kunnes sotatantereena toimivissa kabineteissa olisi jäljellä ainoastaan häviäjiä. Pessimisti ei kuitenkaan pety ja on mukavampi ottaa kaikki mahdolliset positiiviset uutiset voittoina.

 

Taustatyö seuraavaa kautta varten on jo kuitenkin käynnistetty, sillä vaikka kausi jäisikin väliin niin tällöin tehdystä työstä on varmasti hyötyä viimeistään kaudella 2012-13, niin vähemmän kautta edeltävän työn muodossa, kuin lisätietona/taitona mitä tässä tämän vuoden aikana opitaan. Olen aloittanut työstää raakaversiota uudesta ja tarkemmasta analysointimenetelmästä totaleita varten, joka käytännössä tarkoittaa, että pilkon ottelun entistä pienempiin paloihin. Tämän pitäisi mahdollistaa entistä tarkemmat arviot, poistaa ns. tilastoissa näkymättömiä palasia, jotka muuten selviäisivät vasta isommissa otoksissa sekä parantaa jälkianalyysin mahdollisuutta jo hyvin pienistä ottelumääristä. Suurin ongelma tuossa tulevassa parannuksessa on ajankäyttö, sillä kyseinen uusi statistiikka ei ole luettavissa otteluiden play-by-play sarakkeista, vaan vaatii otteluiden katselemisen ja manuaalisen kirjaamisen. Nykyisellä streamien tasolla uskon tuon kuitenkin olevan mahdollista, sillä testien perusteella yhden ottelun pystyisi käymään läpi noin tunnissa. Mahdollisuutena on myös, mikäli omat resurssini ei tuohon riitä palkata apuvoimia.

 

Vihjepalvelun palvelun tasossa koen viime kaudella onnistuneeni vähintäänkin tyydyttävästi, luvatut aikataulut pitivät noin viiden minuutin tarkkuudella, mikäli jätetään huomioitta viivytykset, jotka johtuivat Pinnaclen yllättävän usein pätkivistä sivuista. Kaikista poikkeuksista pyrin tiedottamaan mahdollisen tarkkaan, ja vähitellen tunnen omaksuvani tyylin, jossa lisäinfoa on hyvin harvoin liikaa. Aikaisemmin olen hieman aristanut lähettää sähköpostia jokaisesta asiasta, etten ”häiritsisi” liikaa asiakkaita. Kysymyksiin ja palautteeseen toivoisin kykeneväni vastaamaan/kommentoimaan nopeammin, mutta monesti kauden aikana tuosta pitää hieman karsia, mikäli vastauksen tarve ei tunnu kiireiseltä.

 

Veloituskäytäntöön en edelleenkään ole tyytyväinen vaan haluaisin enemmänkin tuloksesta riippuvaisen maksukäytännön. Nykyinen kuukausikohtaiset alennukset osoittivat tällä kaudella toimimattomuutensa, kun koko kauden tulokseen vaikutti voimakkaasti erittäin synkkä viimeinen maksullinen jakso eli huhtikuu. Onneksi tuon jälkeen oli vielä pudotuspelit, joita ei ollut hinnoiteltu maksuihin, joten vaikka heikkojen kuukausien alennukset eivät toimineet täysin reilusti asiakkaiden kannalta niin hieman vaakakuppia tasoitti erityisen hyvin sujuneet pudotuspelit. Seuraavalle kaudella olisikin suunnitteilla ainakin vanhan maksutavan rinnalle hinnoittelutyyli, jossa perusmaksu olisi painettu hyvin alas, ja loppuosan maksusta ratkaisisi koko kauden tulos. Tavoitteena olisi myös mahdollisuus pystyä huomioimaan, mikäli asiakas on joutunut jonkun esteen vuoksi jättämään väliin kierroksen tai useampia.

 

Suunnittelut ovat siis jo pitkällä vaikka kautta ei välttämättä pelattaisikaan, mutta jotenkin ei vaan pysty olemaan ilman, melkeinpä päivärutiinia, että jotain Excelissä sählää ja selaa uutissivuja ja lajin keskustelupalstoja. Hieman tässä taidetaan olla koukussa työntekoon tai ainakin mielikuvaan päivien hyödyllisyydestä. Ettei taas menisi synkistelyn puolelle, niin kyllä tässä todellisuudessa kesään muutakin on mahtunut, vaikka se enempi on ollut tuollaista yleistä fiilistelyä suomen kesässä hyvän seuran, musiikin ja kylmien juotavien parissa. Tätä mahdollisuutta varmasti kuuluisikin enemmän arvostaa, eikä luoda täysin omakuvaa työn ja siinä menestymisen varaan. Lisäksi, kun olen tuosta epäsosiaalisuudesta kärsinyt, niin tuohonkaan vaivaan ei ole varmasti ole huonoin lääke ihmisten ilmoilla pyöriminen, jos vaikka altistamisen kautta pystyisi olemaan naisseurassakin enemmän oma itsensä. Useamman eri persoonan ylläpitäminen kuuluisi olla supersankarien yksinoikeus, jotka toisen identiteettinsä varjossa pelastavat maailmaa, eikä heidän jotka samaan aikaan hieman nauttineena yrittävät huonossa valeasussa saada kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen

 

Tässä kesän aikana minulle varmasti tulee olemaan hiljaisia hetkiä jolloin olisi aikaa lisääkin tarinoida, joten heittäkää rohkeasti kommenttia, jos joku aihe kiinnostaa oli se sitten enemmän henkilökohtainen tai sitten aivan koripallon maailmasta.

 

Hyvää kesää kaikille,

 

S.Sukkela

Kommentit (0)