Jatkuuko Leicesterin alamäki?

Jatkuuko Leicesterin alamäki?

Valgro blogi

Comments: 0

Valioliiga 22/23 vedonlyönti 

Leicester on ollut alkukauden suurin floppi - joukkue on kerännyt yhdeksästä ottelusta vain neljä pistettä ja ovat näin sarjataulukon viimeisenä. Edellisellä kierroksella Leicester hävisi vieraissa sarjanousija Bournmeouthille 2-1 ja esityksestä ei löydy liiammin positiivista. Kuitenkin materiaaliltaan Leicester on vähintään keskikastia, vaikka seurajohto ei törsännyt rahaa kesän siirtoikkunassa. Leicesterillä on potentiaalia paljon parempaan, mutta tuloksia täytyy tulla tai joukkue nähdään oikeasti keväällä putoamiskamppailussa. 

Puolestaan Crystal Palacen alkukausi on ollut kohtalainen. Patrick Vieiran suojatit ovat kahdeksan pelatun ottelun jälkeen 15:s, yhdeksällä pisteellä, mutta keskikasti on tasainen - Sijat 8 - 16 mahtuvat kolmen pisteen sisään. Palacen alkukauden ohjelma on ollut vaativa - joukkue on kohdannut Man Cityn, Arsenalin, Chelsean, Liverpoolin sekä Newcastlen, joten siihen nähden pistesaldoon on oltava ainakin osittain tyytyväisiä. 

Vieira on peluuttanut Palacea enimmäkseen 4-3-3 formaatiossa, mikä on mahdollistanut peliaikaa Palacen hyville hyökkäyspään pelaajille. Michael Olise sekä Eberechi Eze ovat pelanneet kasipaikalla, vaikka ovat alkuaan koulutukseltaan laitureita. Tämä luo enemmän uhkaa ylöspäin, mutta samalla kenttätasapaino on ollut välillä puolustettaessa heikko. Esimerkiksi viime kierroksen ottelussa Leedsia vastaan Cheick Docoure joutui puolustamaan liian isoja tiloja yksin kutospaikalla. Samalla Olise sekä Jordan Ayew olivat pallollisessa vaiheessa liian usein laidalla päällekkäin. Vieiran on mietittävä, miten saada joukkuueesta paras irti, niin ettei kenttätasapaino horju liikaa. 

Leicesterin puolustustyöskentely on ollut tällä kaudella suorastaan surkeaa. Keskuspuolustajat sekoilevat omia aikojaan ja maalivahtipelaaminen on ollut sarjan heikointa. Puolestaan hyökkäyspelaaminen on yksilöiden varassa, sillä selkeitä murtautumismalleja on vaikea löytää. James Maddison on ollut jälleen tällä kaudella yksi liigan tehokkaimmista pelaajista, mutta samalla Maddison kaipaisi tulitukea myös muilta pelaajilta. 

Leicesterin leirissä odotellaan tällä hetkellä valmentajanvaihtoa tai kahdeksatta ihmettä, puolestaan Palacen leirissä on joukkuehenki kunnossa ja Vieira on pidetty henkilö joukkueen keskuudessa. Leicesterin on kotiedun turvin pienoinen suosikki omissa papereissa, mutta vedot saa jättää Palacen puolesta. Odotan ottelulta myös maaleja, sillä Palace on pelannut todella offensiivisesti, kun samaan aikaan Leicesterin puolustus on ollut sekaisin. Leicester osaa kaikesta huolimatta edelleen hyökätä ja Palacen pelityyli saattaa jättää Leicesterille tiloja keskikentän ja puolustuksen väliin. 

pelivalinta: 

Crystal Palace +0.25 @1.94. 3.25/5. kerroinraja 1.79. & O2.25 @1.69 2.25/5. kerroinraja 1.62. Molemmat kohteet löytyvät Veikkaukselta. 

Kommentit (0)