13.6 MM-kisat: Kisat lähtevät kunnolla käyntiin

13.6 MM-kisat: Kisat lähtevät kunnolla käyntiin

Viki blogi

Comments: 1

Meksiko - Kamerun

Kamerun+0.5 at 1.77 (59%) 2/5

 

Meksikon tie kisoihin oli vaikea ja värikäs, mutta MM-kisojen "kestomenestyjä" selviytyi lopulta kisoihin. Meksikon karsinnat oli maalle vaikeat, ja valmentaja vaihtui lukuisia kertoja. Tilanne on nyt kuitenkin rauhoittunut, mutta silti joukkueen ympärillä on paljon kysymysmerkkejä. Meksikon puolustus ei vakuuta, enkä jaksa uskoa jatkopaikkaan.

 

Kamerun on herättänyt kisojen alla huomiota rahakiistansa takia. Pelaajat vaativat lisää palkintorahaa ja sen saatuaan pelaajat lopulta matkasivat Brasiliaan. Tämä on asettanut lisää kysymysmerkkejä joukkueen ympärille, mutta uskon silti pelaajien olevan motivoituneita, eikä hässäkkä vaikuta joukkueen otteisiin. Kamerunin puolustus on todella kova, eikä se tule olemaan helppo vastustaja kenellekkään.

 

Kummallakaan ei ole varaa hävitä avausotteluaan, ja odotettavissa on tasainen ja vähämaalinen peli. Meksiko on paperilla parempi joukkue, mutta hyökkäyspelaaminen ei täysin vakuuta nimistä huolimatta. Kamerunin puolustus on vahva ja tasapeli on varmasti joukkueelle parempi tulos kuin Meksikolle.

 

Espanja - Hollanti

Under 2.25 at 1.84 (58%) 3/5

 

Espanja on hallitseva mestari ja paperilla kovin joukkue, mutta siitäkään huolimatta se ei ole kisojen ennakkosuosikki. Vahvasti pallonhallintaan perustuva pelitapa (Barcelonan toteuttamana) on onnistuttu seurajoukkuetasolla syrjäyttämään ja nyt samaan uskotaan MM-kisoissa. Osa Espanjan avaispelaajista on ikääntynyt, mutta Espanja on siitäkin huolimatta kisojen parhaita joukkueita.

 

Hollanti hävisi edellisissä kisoissa jälleen yhden finaalin ja juuri Espanjalle. Sen jälkeen joukkue on kokenut muutoksia, ja jotain uutta on luvassa myös MM-kisoissa. Hollanti nimittäin aikoo pelata 3 topparin alakerralla, vaikka läpi karsintojen joukkue pelasi 4-3-3 muodostelmalla. Pelin toimivuus on suuri kysymysmerkki, eikä joukkue taaskaan ole kovinkaan yhtenäinen. Paperilla Hollanti on laadukas, mutta se voi hyvinkin jäädä alkulohkoon.

 

Hollanti lähtee otteluun kolmella topparilla, joten keskusta lienee tukossa. Laidoilta pelatessa Espanja ei ole vahvimmillaan, joten Espanja luottaa tapaansa, vaikka vastassa on kolme topparin linja. Peli voi kuitenkin mennä hitaaksi ja vaikeaksi. Uskon, että ottelu on temmoltaan hidas ja vähämaalinen.

 


Kommentit (1)

Surkeata

Todella surkeita vetoja kumpainenkin. Kamerun puolusti koko joukkueen voimin, mutta yhteispelistä ei tietoakaan. 1-0 mairitteli, 3-0 lähempänä totuutta. Espanja-Hollanti nyt oli sellainen ilotulitus, mitä kukaan ei voinut odottaa. Mutta olipahan huikea ottelu!