16.6 MM-futis: Kisojen maalihanat lyödään tänään kiinni

16.6 MM-futis: Kisojen maalihanat lyödään tänään kiinni

Viki blogi

Comments: 4

Saksa - Portugali

Portugali+0.5 at 1.91 (56%) 2/5 (sbobet)

Under 2.5 at 2.14 (52%) 3.5/5 (sbobet, 2.18 unibet)

 

Saksan piti vielä vuosi sitten olla kisojen ennakkosuosikki #1, mutta ajat muuttuvat nopeasti. Saksa on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja vain harva saksalainen pelaaja pelasi hyvän kauden. En ole varma Saksan muodostelmasta, eikä siitä täysin varma ole myöskään valmentaja Löw, sillä ennen kisoja Saksa on pelannut sekä kärkimiehellä että ilman kärkimiestä. Karsinnat Saksa pelasi kyllä hienosti ja onhan materiaali yksi vahvimmista, mutta kysymysmerkkejäkin riittää.

 

Portugali lähtee kokeneella joukkueella taistelemaan mitaleista. Joukkue on rakennettu käytännössä samojen miehien varaan kuin edellisissäkin kisoissa, missä Portugali on ollut yllätysvalmis. Vuoden 2014 kisat ovatkin varmaan nykyisen rungon viimeiset ja tavoitteet ovat kovat. Portugali parantaa varmasti karsinnoista, mitkä eivät menneet joukkueelta aihan putkeen. Jatkokarsinnoissa joukkue kuitenkin vakuutti ja motivaatio on varmasti yksi suuri tekijä tähän.

 

Saksa paukutti hurjan määrän maaleja karsinnoissa, mutta MM-kisoissa nähdään mm. loukkaantumisista johtuen hieman puolustusvoittoisempi Saksa. Avauspeli on myöskin todella tärkeä molemmille ja tappion välttäminen on varmasti tärkeintä. Joukkueet kohtasivat melko samanlaisista lähtökohdista myös 2012 EM-kisoissa ja silloin ottelu pättyi lopulta Saksan 1-0 voittoon. Ottelu oli myös silloin kummallekkin avausottelu ja odotan päivän ottelusta hyvin samanlaista, paitsi tällä kertaa ottelu kääntyy Portugalille!

 


Iran - Nigeria

Under 2.25 at 1.86 (58%) 3/5 (pinnacle)

 

Iran on yksi kisojen mielenkiintoisimmista joukkueista, sillä moni ei tiedä joukkueesta yhtikäs mitään. Kisapaikan varmistanut 1-0 vierasvoitto Etelä-Koreasta oli kova suoritus, vaikkakaan vastassa ei ollutkaan aivan huippujoukkue. Iran on lähtökohtaisesti jopa kisojen puolustusvoittoisin joukkue, eikä sille pitäisi tehdä helposti maaleja. Ghoochanneijhad on todella mielenkiintoinen kärkimies, mutta paikat jäävät kyllä auttamatta vähiin.


Nigerialta odotetaan aina paljon, mutta oikeastaan koskaan joukkue ei ole pystynyt täysin vastaamaan huutoon. Nigerian joukkue on jälleen lupauksia herättävä ja koska lohko ei ole pahimmasta päästä, on Nigerialla hyvät mahdollisuudet myös jatkoon. Confederations Cupissa joukkue haastoi mm. Uruguayn tosissaan hyökkäyspään poissaoloista huolimatta.

 

Iran tulee todennäköisesti olemaan kisojen ensimmäinen joukkue, joka parkkeeraa jonkunlaisen bussin. Iran on todella vähämaalinen joukkue ja Nigeria saa tehdä kovan työn voiton eteen. Nigerialta löytyy kyllä juoksuvoimaa, mutta Iran ei tee pelaamista helpoksi. Iranin peleissä tuli 1.3 maalia/ottelu karsinnoissa, eikä Nigeriankaan matseissa nähty kertaakaan overia.

 


PS. Illan viimeiseen pelin mahdollisesti jotain, katselen sitä näiden matsien välissä tarkemmin.

 


Kommentit (4)

Mahtavaa

Toivotaan lentokelien jatkumista!!!

Ensimmäistä peliä ei

Ensimmäistä peliä ei tarvinnutkaan pitkään jännittää. Portugali on todella huono ja Saksa rankaisi Portugalin virheistä armotta. Pepen punainen sitten viimeisenä niittinä siihen päälle. Noh, näitä tulee.

juu ei tää aina oo

juu ei tää aina oo ruusuillatanssimista. peleltä kyllä järjetön veto toi. Peli oli vielä auki mutta eipä ollu kauaa

Underi olikin sitten

Underi olikin sitten helppoakin helpompi, eipä siellä paljon paikkoja ollut. Turnauksen selvästi tylsin peli kaikkiaan. Viimeiseen peliin ei mitään.