23.5 Veikkausliiga: Hietalahdessa maaleja ja MYPA häviää Saviniemessä?!

23.5 Veikkausliiga: Hietalahdessa maaleja ja MYPA häviää Saviniemessä?!

Viki blogi

Comments: 1

VPS - RoPS

Over 2 at 1.99 (57%) 4/5 Pinnacle

 

Vaasalaisten alkukausi on todella rikkonainen, mutta sairastupa alkaa vihdoin tyhjentyä. VPS on tällä hetkellä sarjassa sijalla 5, mutta ilman kabinettipäätöstä sijoitus olisi selvästi huonompi. VPS on pelannut nyt viisi peliä peräkkäin ilman voittoa ja tänään kelkka olisi käännettävä. VPS on saanut sairastuvalta takaisin Stewartin, Ngambe Ngamben ja Morrisseyn, joten hyökkäyspää on vahvistunut selvästi.

 

RoPS on sarjassa toiseksi viimeisenä ja kolmen ottelun tappioputkessa. Rovaniemeläisten tilanne on hyvin samanlainen kotijoukkueen kanssa, sillä myös RoPS kärsii runsaista poissaoloista. RoPSin sairastupa ei ole vielä tyhjentynyt kuten kotijoukkueella, mutta ykköstykki Boris Kokko saattaa tänään palata pelikentille. Kokon paluu olisi suuri helpotus vierailijoille, sillä edellisen viiden pelin aikana RoPS on onnistunut maalinteossa ainoastaan yhdessä ottelussa.

 

VPS on puolustusvoittoinen porukka, eikä RoPS osaa tehdä maaleja, joten miksi over? VPS on saanut nyt kaipaamansa pelaajat takaisin hyökkäyspäähän ja luvassa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. RoPS ei varmasti muuta tuloksellisesta alakulosta huolimatta mitään ja vieraat lähtevät prässäämään aktiivisesti. Rovaniemeläisten puolustuksen tukiranka - topparipari Alison-Obilor - ei ole tänään ennallaan, sillä Alison on loukkaantumisen vuoksi sivussa. Jos VPS saa hanat auki, voidaan Hietalahdessa nähdä jopa varsin rumat lukemat.

 

MYPA - KuPS

KuPS+1 at 2.10 (53%) 3/5 Veikkaus

MYPA on ollut alkukauden suurin yllättäjä ja se majaileekin tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 2. Kärkiottelussa tasoero Klubiin nähden tuli kuitenkin selväksi, kun HJK oli parempi lukemin 4-0. Etenkin kotonaan MYPA on ollut vahva, eikä se ole poistunut Saviniemestä kertaakaan hävinneenä osapuolena. Maalinteko on ollut Antti Muurisen joukkueelle helppoa, mutta puolustus on haparoinut liikaa ja jossain vaiheessa se tulee kostautumaan.

 

KuPS on muuttanut kurssinsa täysin päävalmentajan vaihtumisen jälkeen. KuPS ei ole hävinnyt vielä ainuttakaan ottelua Marko Rajamäen alaisuudessa ja pelaaminen on kehittynyt jatkuvasti. Kuopiolaisten puolustus oli alkukaudesta surkea, mutta puolustamiseen on tullut selvästi enemmän ryhdikkyyttä ja viime aikoina omiin on mennyt enää 0.5 maalia/ottelu. Toppari Toni Markic on tänään sivussa, mikä saattaa vaikuttaa KuPS:n pellaamiseen.

 

Voisi melkein sanoa, että MYPA on tällä hetkellä tuloksellisella huipullaan. MYPA on pelannut hieman huonommin, kuin mitä tulokset antavat kertoa ja etenkin puolustuspelaamisessa olisi parannettavaa. KuPS puolestaan parantaa pelaamistaan peli peliltä ja tiiviisti puolustava KuPS on varmasti vaikea vastus kenelle tahansa.

 


 


Kommentit (1)

Huti ja push

Vaasassa nähtiin kaksi maalia, mutta huippupaikkojen määrä oli sen verran suuri, että tästä kohteesta olisi ansaittu lunastus.  Parempi tämäkin kuin tappio. Saviniemessä puolestaan nähtiin tasainen matsi, mistä tasapeli ei olisi ollut vääryys. MYPA:n ensimmäinen maali oli todella onnekas ja 2-0 tuli, kun KuPS haki tasoitusta todella suurella riskillä.