Brasilissa tarjolla neljän kohteen sunnuntai

Brasilissa tarjolla neljän kohteen sunnuntai

Viki blogi

Comments: 0

Gremio - Ponte Preta

Under 2.25 at 1.88 (62%) 5/5

 

Gremion viime kausi oli kokonaisuutena pettymys, sillä joukkue jäi seitsämänneksi eikä täten selviytynyt Copa Libertadoresiin. Loppukaudesta joukkue esitti lupaavia otteita, ja Gremion puikkoihin kesken kauden hypännyt Luiz Felipe Scolari sai jatkaa pestissään. Viime kaudella vähiten maaleja päästänyt Gremio ei tule olemaan helppo vastus tälläkään kaudella.

 

Viime kaudella Gremion peleissä tuli vain 1.58 maalia/ottelu, eikä joukkueen omaa maaliodottamaa ainakaan nosta se, että joukkue menetti paljon tulivoimaa kärjestä. Viime kaudella toiminut puolustus on pysynyt hyvin kasassa, minkä vuoksi viime kaudella vain 24 maalia päästänyt joukkue on erittäin hankala vastustaja.

 

Ponte Preta nousi vuoden tauon jälkeen takaisin pääsarjaan ja se näyttääkin varsin valmiilta alkavaan sarjakauteen. Talvikausi oli joukkueelta onnistunut ja se sai vahvistettua rivejään muutamalla hyvällä täsmävahvistuksella.

 

Onnistuneesta talvikaudesta huolimatta joukkueen valmentaja vaihtui ennen kauden alkua ja Guto Ferreita aloittaa kolmanneen pestinsä seurassa muutaman vuoden sisään. Joukkue on siis valmentajalle jokseenkin tuttu ja pelin pitäisi olla kunnossa jo heti alkukaudesta. Kysymysmerkkejä on kuitenkin paljon ja etenkin ykköshyökkääjän saappaisiin ei ole löytynyt sopivaa pelaajaa.

 

Scolarin ultadefensiivinen pelitapa tuotti viime kaudella vastustajille vaikeuksia, eikä joukkue ole juurikaan muuttanut pelaamistaan. Gremion maaliodottama on sarjan selvästi pienin ja overin kertoimet ovat tässä pelissä järjettömän korkeat. Myös normaalista poikkeava alkamisaika voi olla hyvä underille.

 

Atletico PR -Internacional

Internacional+0 at 2.36 (46%) 3.5/5

 

Atleticon viime kausi oli loistava, mutta tulevasta kaudesta on tulossa selvästi hankalampi. Talvikausi oli joukkueelta totaalinen farssi ja tällä hetkellä puikoissa on kolmas eri valmentaja tämän vuoden puolella. Kentän ulkopuoliset asiat ovat isona haittana tällä hetkellä, vaikka joukkue onkin ihan laadukas. Viime kaudella Fluminensessä flopannut Walter tulee tekemään 10+ maalia.


Internacionalille on ladattu jälleen kovat odotukset ja tällä kaudella aivan ansaitusti. Joukkueessa on todella paljon laatupelaajia ja etenkin Aranguizin johtama keskikenttä on timanttinen. Joukkue pelasi viikolla Libertadoresissa loistavan 2-2 vierasrasapeli, mutta liigaottelussa nähdäänkin runsasta kierrätystä. Joukkueen materiaali on kuitenkin leveä ja laadukas, joten kilpailukykyinen joukkue on kentällä myös tänään.

 

Internacional on luokkaa parempi joukkue ja kentällä saatetaan nähdä Andersonin ja D'Alessandron kaltaisia nimiä kierrätyksestä huolimatta. Atletico PR on ns. kriisiseura jo kauden alla ja joukkueen ympärillä on todella paljon kysymysmerkkejä.

 

Cruzeiro - Corinthians

Over 2.5 at 2.36 (47%) 2/5

 

Sarjan parhaat joukkueet kohtaavat heti avauskierroksella, mutta kummankin joukkueen katseet ovat Copa Libertadoresissa. Molemmat joukkueet hävisivät viikolla, joten katseet ovat syvällä toisissa osa-otteluissa. Neutraalilla kentällä pelattava ottelu voi olla hyvinkin avoin ja vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat saavat paikan näyttää osaamistaan.

 

Vasco - Goias

Goias+0.75 at 1.99 (57%) 3/5

 

Vuoden tauon jälkeen takaisin pääsarjaan noussut Vasco pelasi onnistuneet talvikauden, jonka lopuksi se juhli Campeonato Cariocan voittoa. Joukkueen talousongelmat ovat ainakin hetkellisesti ohi ja viisaasti rakennettu joukkue on varsin laadukas. Vasco on nousijajoukkueista laadukkain.

 

Goias pelasi todella vahvan kauden, minkä seurauksena se joutui luopumaan muutamista tärkeistä pelaajistaan. Se pystyi kuitenkin pitämään kiinni mm. Erikistä ja Renanista enkä jaksa uskoa totaaliseen romahdukseen. Joukkue näyttää varsin tasapainoiselle ja maalivahti Renanin johdolla puolustus pitänee mukavasti.

 

Vasco on ottelussa ennakkosuosikki, mutta ei todellakaan näin suuri. Joukkueet ovat jokseenkin samaa tasoa, joskin tärkeän Erikin pelaaminen on epävarmaa. Arvio on tehty niillä tiedoilla, että Erik ei ainakaan avaa peliä. Vasco ei ole tässä selvästi parempi ja tasapeli ei olisi yllättävä tulos.

 

Kommentit (0)