Brighton hyödyntää lepoetunsa väsynyttä West Hamia vastaan?

Brighton hyödyntää lepoetunsa väsynyttä West Hamia vastaan?

päivitetty: Sunnuntai, 02.02.2020, 08:29

Comments: 0

 

Valioliiga-kauden 19 – 20 viimeinen kolmannes on vasta pyörähtämässä käyntiin, mutta sarjan mestaruus on jo käytännössä ratkaistu ja Mestarien liigan edustuspaikatkin menevät mitä todennäköisimmin nykyiselle kärkinelikolle. Häntäpäässä taistelu sarjasopimusten uusimisesta käy sen sijaan kuumana, kun sijojen 15 – 19 joukkueet ovat kaikki kahden pisteen sisällä toisistaan eikä sarjajumbo Norwichkaan ole vielä heittänyt kirvestään kaivoon. 

Tällä kierroksella nähdään useampiakin säilymisen kannalta erittäin merkittäviä otteluita, sillä sijojen 12 – 20 välillä majailevien joukkueiden kesken nähdään peräti neljä keskinäistä kamppailua. Tässä ennakossa keskitytään yhteen kierroksen merkityksellisimmistä (ja vedonlyönnillisesti mielenkiintoisimmista) otteluista, jossa Brighton matkustaa Lontoon olympiastadionille West Hamin vieraaksi.

Brighton hävisi viime kierroksella Bournemouthille maalein 3-1, vaikka Cherries sai koko ottelussa vain kolme laukausta kohti Brightonin maalia. Brighton puolestaan laukoi peräti kahdeksan kutia kohti Cherries-maalia, mutta vain yksi meni sisään Aaron Ramsdalen pelattua maalin suulla yhden uransa parhaista otteluista. Brightonilla on Bournemouthin ja tulevan West Hamin kohtaamisen välissä 10 välipäivää, joten Lokit pääsee lauantain huipputärkeään otteluun hyvin valmistautuneena.

West Hamin valmistautuminen lauantain kamppailuun on sen sijaan ollut täysin erilainen, sillä se pelasiperäti kolme ottelua Brightonin kymmenen päivän tauon aikana. Useiden loukkaantumisten takia DavidMoyesilla ei ollut juurikaan mahdollisuutta rotaatioon tappioon päättyneissä otteluissa Leicesteriä, WestBromwichia ja Liverpoolia vastaan. Kahdeksan pelaajaa pelasivat kaikissa kolmessa ottelussa jakeskiviikkoillan Liverpool-kamppailussa Moyes pystyi tekemään miehistön kapeudesta johtuen vain yhdenpelaajavaihdon.

Hammers lähtenee myös Brightonia vastaan hyvin samanlaisella avauksella, sillä Anderson, Yarmolenko,Fredericks ja Wilshere parantelevat edelleen vammojaan ja Antonion reiden kunto on arvoitus. Moyesarveli perjantain lehdistötilaisuudessa, että Brighton-ottelu taitaa tulla liian nopeasti uudelle hankinnalle,Tomas Soucekille, joka on ollut Hammersin mukana vasta pari päivää.

Joukkueet kohtasivat toisensa alkukaudella Brightonin Amex Stadiumilla ja kotijoukkueen suvereenista esityksestä huolimatta pisteet jaettiin tuolloin maalein 1-1.

Brightonin pelitapa on kokenut valmentajavaihdoksen myötä täydellisen muodonmuutoksen viime kaudesta. Pallonhallintaprosentti on noussut 41,1% -> 55,2% ja onnistuneiden syöttöjen määrä on kasvanut ottelukohtaisesti peräti 50%. Paria poikkeusta lukuun ottamatta peli on toiminut hienosti heikkoja joukkueita vastaan, mutta hyvien kanssa on ollut isoja vaikeuksia. Nyt 24:n ottelukierroksen jälkeen Lokit on kohdannut sekä sarjataulukon ylemmän, että alemman puoliskon joukkueet 12 kertaa. Top-kymppiä vastaan Brighton on kasvattanut pistesaldoaan vain kahdeksalla, joka on myös täsmälleen saman verran kuin se olisi fair scorejemme mukaan otteluista ansainnutkin. Bottom-kympiltä Lokit on onnistunut viemään 17 sarjapistettä ja ottelutapahtumien perusteella reilu tulos olisi ollut mielestämme jopa 25 pistettä. West Hamilla vastaavat lukemat ovat top-kymppiä vastaan 10 pistettä (reilu pistemäärä 5) ja bottom-kymppiä vastaan 13 (13). 

Brighton pääsee West Hamin kimppuun hyvin valmistautuneena ja vahvalla kokoonpanolla, sillä optimiavauksen pelaajista ainoastaan Dan Burn jatkaa sivussa. Englantilaispuolustajaa paikannee Bernardo, joka on tällä kaudella pelannut Valioliigassa 453 minuuttia esiintyen lähes poikkeuksetta edukseen. Pienestä peliajasta huolimatta kaikista Brightonin pelaajista ainoastaan Pascal Gross on luonut Bernardoa enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Brasilialainen on voittanut pääpalloista 85% (Burn 75%), taklauksista 91% (Burn 66%) ja onnistunut harhautuksissaan 88% (Burn 44%). Burnin CBI-arvo* (5,6 / 90) on Bernardon vastaavaa (4,2 / 90) parempi, mutta pallonriistoja brassi on merkkauttanut tiheämpään tahtiin (7,4 / 90 vs 5,2 / 90). *CBI- arvo on purkujen, blokkien ja syötönkatkojen summa.

Meidän mielestämme Brighton on ottelun suosikki, mutta pelin tärkeydestä johtuen myös tasapelin todennäköisyys on normaalitilannetta korkeampi ja täten Brightonin +0 ja +0,25 tasoitukset ovat -0,5:sta parempia. 

Kommentit (0)