Ennakko: Anaheim ja Chicago aloittavat oman sarjansa

Ennakko: Anaheim ja Chicago aloittavat oman sarjansa

päivitetty: Sunnuntai, 17.05.2015, 21:01

Comments: 0

NHL:n tietäjä "Tenkrat" käy läpi tässä jutussa Anaheimin ja Chicagon ottelusarjaa. Voit lukea "Tenkratista" lisää tästä joulukuussa tehdystä haastattelusta.

Joukkueiden taival konferenssifinaaliin:

Anaheim kukisti avauskierroksella pahasti loukkaantumisista kärsineen Winnipegin puhtaasti 4-0. Toiselle kierrokselle vastaan asteli Calgary, joka kaatui vaivattomasti voitoin 4-1.

Chicagon 1.kierroksen vastustaja Nashville kaatui otteluvoitoin 4-2. Vahvan kevätkauden pelannut Minnesota Wild oli vastassa toisella kierroksella. Mielestäni hieman yllättäen Chicago voitti parinsa suoraan 4-0-otteluvoitoin.

Gutsilta 150% vedonlyöntibonus MAX 100€ talletuksella uusille koodilla YLIK150 ja vanhoille 50% MAX 100€ talletuksella koodilla YLIK50


Maalivahdeista lyhyet yhteenvedot ja tilastot playoff-otteluista:

Frederik Andersen: Torjuntaprosentti 92.5%, päästettyjä maaleja ottelua kohden 1.96 ja 8/9 voitettua ottelua. Sivusi NHL:n 61 vuotta vanhaa ennätystä voittomäärissä. Andersen sai 50 voittoa täyteen vain uransa 68 ensimmäisessä ottelussa. Paljon mainettaan parempi isokokoinen yli 100 kiloinen tanskalainen maalivahti.

Corey Crawford: Torjuntaprosentti 91.6%, päästettyjä maaleja ottelua kohden 2.60 ja 5/6 voitettua ottelua. Haparoi pahemman kerran Nashville-sarjassa. Päästi myös pari helppoa Minnesotaa vastaan, mutta vastapainoksi silloin kun piti ottaa pelien kannalta isoja torjuntoja, niin teki sen varmasti ja tyylikkäästi. On tästä maalivahtikaksikosta kokeneempi.

Huomioita ja mielipiteitä Anaheimista:

- Joukkueen karvauspeli on aggressiivista ja fyysistä. Tämä pelityyli tuottaa paljon maalipaikkoja, mutta kuluttaa myös rutkasti energiaa.
- Corey Perryn polvi on kunnossa. Tämä Matt Stajanin polvitaklaus näytti jo hetkellisesti päättävän Anaheimin tehokkaimman pelaajan kauden. Onneksi tilanteesta selvittiin näillä näkymin pelkällä säikähdyksellä, täyttä varmuutta Perryn jalan kunnosta saadaan vasta pelien loputtua.
- Seuratkaa Sami Vatasta. Ducks-puolustuksen liideri ylivoimalla, mutta myös alivoimalla. Nykyään Bruce Boudreaun luottomies ja isossa roolissa. Tekee ajoittain isojakin virheitä, mutta on kokoajan hyökkäyspäässä vaarallinen ja vastustajan kannalta arvaamaton.
- Kesler - Silfverberg –kaksikko on ollut todella hyvä. Tämä toimiva 2. ketju Matt Beleskey viimeisenä lenkkinään on ottanut menestyspaineita ja tulosvastuullisuutta Getzlafin ketjulta pois. Monta vuotta Anaheim oli ilman pätevää kakkossentteriä. Nyt ovat sen löytäneet ja tuloksen näkee kaikki. Kesler ja Silfverberg tekevät valtavasti töitä kentän molemmissa päissä ja ovat sen lisäksi tehneet paljon tehopisteitä.
- Erikoistilanteet: Ylivoima% playoffeissa 31% ja alivoima% 87.1%.
- Anaheim on erikoistilanteissaan Chicagoa parempi. Joukkueella on laajempi materiaali käytettävissään ja kotiedusta vaihtoetuineen on aina hyötyä.

Huomioita ja mielipiteitä Chicagosta:

- Patrick Kane on ollut loukkaantumisensa jälkeen totutun tehokas ja osunut maalipuiden väliin kovalla prosentilla.
- Kokenut joukkue, jolla mestaruuden voittaneita pelaajia on kokoonpanossaan Anaheimia selvästi enemmän (16 vastaan 3).
- Kimmo Timosen peliaika ja vastuu on ollut pientä koko Chicagossa olon ajan. Roszivalin loukkaantumisen myötä (=kausi ohi) vastuu tuskin lisääntyy johtuen Quennevillen peluutuksesta. Hyvänä kiekollisena puolustajana Timonen pystyy edelleen auttamaan joukkuettaan paljon ja edistämään peliä. Mutta sitten kun kiekko on vastustajalla ja pitäisi puolustaa, niin iän tuoma hitaus aiheuttaa "Kimelle" suuria vaikeuksia.
- Quenneville peluuttanee kotonaan 1. ja 4. kenttiään Anaheimin parhaita vastaan. Eli luultavimmin Toewsit vs. Getzlafit ja Krugerit vastaan Keslerit.
- Erikoistilanteet: Ylivoima% playoffeissa 20% ja alivoima% 72.7%.
- Chicagolla on parempi pelikirja, laadukkaampi valmentaja, joukkue on kokeneempi ja meritoituneempi kovissa paikoissa verrattuna Anaheimiin.

Arvio ottelusarjasta:

Mielestäni Anaheimia ei ole vielä kunnolla testattu näissä pelatuissa playoffeissa. Joukkue on päässyt jatkoon helpolla, mutta on samalla muistettava että Ducks on nyt myös äärimmäisen hyvin levännyt ja energinen. Joten ei tule Chicagollekaan kovin helppoa vastusta. Anaheimilla on ollut ajoittain vaikeuksia kiekkokontrollia pelaavia joukkueita vastaan ja Blackhawks jos mikä on tästä pelitavastaan tunnettu. Chicago ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua kauden aikana johdettuan peliä kahden erän eli 40 peliminuutin jälkeen. Saldo on murskaava 30-0-0. Vastaavasti kun tähän lisätään Anaheimin sivuama NHL:n runkosarjaennätys, jossa joukkue on noussut tappioasemasta voittoon 3.erän aikana niin odotettavissa on mielenkiintoinen asetelma.

Chicagon päävalmentaja Quenneville luottaa omiin luottohevosiinsa kuin vuoreen. Puolustuksen nelikko Keith, Seabrook, Hjalmarsson ja Oduya tulee käytännössä pelaamaan niin paljon kuin jaksavat. Kolmikko Timonen, Rundblad ja Cumiskey saavat keskenään jakaa jämäminuutit. Tästä seurannee se, että mitä pidemmälle sarja venyy, niin sen enemmän Anaheim peluutuksesta hyötyy, koska heillä on puolustuksessa tällä hetkellä enemmän syvyyttä ja rosterin ulkopuoleltakin löytyy käyttökelpoinen Wisniewski.

Veikkaus: Stanley Cup finaaliin ja jatkoon tästä parista etenee Chicago voitoin 4-2. Mutta jos mennään seiskapeliin, niin Anaheim on vahvoilla kotiedun ja laajemman puolustuksen turvin.

Lännen konferenssifinaalien 1.ottelu pelataan sunnuntaina klo 22 alkaen.

 

Joukkueiden pistepörssikärjet playoffeissa tähän mennessä:

Anaheim:
Corey Perry 9+7=15 pts
Ryan Getzlaf 2+10=12 pts
Jakob Silfverberg 3+8=11 pts
Ryan Kesler 4+5=9 pts
Patrick Maroon 4+3=7 pts
Sami Vatanen 2+5=7 pts

Chicago:
Patrick Kane 7+6=13 pts
Jonathan Toews 4+7=11 pts
Duncan Keith 2+8=10 pts
Patrick Sharp 4+5=9 pts
Marian Hossa 1+7=8 pts
Brent Seabrook 3+2=5 pts

Mahdolliset kokoonpanot:

Anaheim:
Maroon – Getzlaf – Perry
Beleskey – Kesler – Silfverberg
Cogliano – Thompson – Palmieri
Etem - Rakell - Sekac
Varalla: Fleischmann/Jackman/Wagner

Lindholm – Beauchemin
Fowler – Despres
Stoner – Vatanen
Varalla: Wisniewski/Holzer/Manson/Fistric

Andersen - Gibson

Chicago:
Saad – Toews – Hossa
Bickell – Richards – Kane
Sharp – Vermette – Teräväinen
Desjardins – Kruger – Shaw
Varalla: Versteeg/Carcillo

Keith – Hjalmarsson
Seabrook – Oduya
Timonen – Rundblad
Varalla: Cumiskey
OUT: Roszival

Crawford – Darling

Kommentit (0)