Ennakko: NY Rangers ja Tampa Bay avaavat NHL:n konferenssifinaalit

Ennakko: NY Rangers ja Tampa Bay avaavat NHL:n konferenssifinaalit

Comments: 0

NHL:n tietäjä "Tenkrat" käy läpi tässä jutussa NY Rangersin ja Tampa Bayn ottelusarjaa. Voit lukea "Tenkratista" lisää tästä joulukuussa tehdystä haastattelusta.

Joukkueiden taival konferenssifinaaliin:

NHL:n runkosarjan voittanut NY Rangers kukisti 1. kierroksella Pittsburghin voitoin 4-1. Toisella kierroksella kaatui Washington seitsemännessä pelissä Derek Stepanin jatkoaikamaalilla lukemin 2-1.

Tampa Bay kukisti avauskierroksella seitsemännessä pelissä lukemin 2-0 Detroitin. Toisella kierroksella vastaan luisteli Montreal, joka kaatui otteluvoitoin 4-2.

Gutsilta 150% vedonlyöntibonus MAX 100€ talletuksella uusille koodilla YLIK150 ja vanhoille 50% MAX 100€ talletuksella koodilla YLIK50


Maalivahdeista lyhyet yhteenvedot ja tilastot playoff-otteluista:

Henrik Lundqvistin torjuntaprosentti: 94.4%, päästettyjä maaleja ottelua kohden: 1.60 ja 8/12 voitettua ottelua. NHL:n top3 maalivahti ja on virkaveljeään Bishopia parempi.

Ben Bishopin torjuntaprosentti: 93.1%, päästettyjä maaleja ottelua kohden: 1.81 ja 8/13 voitettua ottelua. Ei ole hävinnyt kertaakaan Rangersille. 8-0 voitot, näistä tilastoista rapakon takana tykätään. Huomattavaa, että Bishopilla ei ole myöskään aiempaa playoff-kokemusta NHL:stä ennen tätä kautta.

Huomioita ja mielipiteitä Rangersista:

- Mats Zuccarellolla on aivotärähdys, kun McDonaghin laukaus osui päähän. Pelaaminen on todella epävarmaa. Kuntopyörää norjalainen on jo kyennyt polkemaan.
- Puolustaja Dan Boyle, joka voitti Tampa Bayssa Stanley Cupin 2004 loukkaantui game 7:ssa. Boyle sai Washingtonin Brooks Orpikilta kovan taklauksen pään seutuville ja on epävarmaa pystyykö pelaamaan. Jos Boyle on poissa, niin tilalle nousee Matt Hunwick.
- Nykyään Tampassa pelaavat Callahan, Brian Boyle ja Stralman ovat pelanneet Rangersissa. Kaksi edellä mainittua olivat vieläpä hyvin isossa roolissa vuosi sitten, kun Rangers eteni Stanley Cup finaaleihin Los Angelesia vastaan.
- 3.ketju Hagelin – Moore – Hayes on ollut todella hyvä ja tasapainoinen. Hagelin aiheuttaa nopeudellaan paljon ongelmia. Dominic Moore pelaa hyvin molempiin suuntiin. Isokoinen Kevin Hayes tekee tärkeitä maaleja ja pelaa ikäisekseen erittäin kypsästi. Kevinin isoveli Jimmy pelaa Floridassa ja serkut Tom Fitzgerald ja Keith Tkachuk ovat ex-NHL pelaajia.
- Viime kaudella päittäin Callahaniin vaihdettu Martin St.Louis on ollut playoffeissa kovin vaisu. Game 7:ssa antoi useamman harhasyötön ja peliaikakin oli 1.ketjun laitahyökkääjälle vaatimaton 15:01. Onkohan jotain vammaa alla vai joko ikä painaa?
- Erikoistilanteet: Ylivoima% playoffeissa 15.8% (6/38) ja alivoima% 89.2% (25/28).
- Rangersilla parempi valmennus, alivoimapelaaminen, puolustus, kurinalaisempi joukkue ja hitusen laadukkaampi maalivahti verrattuna Tampa Bayhin.


Huomioita ja mielipiteitä Tampasta:

- Stamkos on parantanut playoffeissa peliään ja ennen kaikkea pääsi jo hyvin pisteiden makuun Montreal-sarjan loppupuoliskolla.
- Puolustuksen kärkikaksikko Hedman - Stralman pelaa tällä hetkellä todella hyvin ja varmasti. Kätisyydet sopivat yhteen, kiekko liikkuu ja löytyy myös fyysisyyttä Hedmanin muodossa.
- Ryan Callahan oli sivussa Montreal-sarjan kuudennesta ottelusta umpisuolen leikkauksen takia. Callahan on ollut jo jäällä (ilman kontaktia), mutta on vielä epävarmaa pystyykö tai saako hän pelata jo lauantaina. Status day-to-day.
- Jos päävalmentaja Cooper peluuttaa 11 hyökkääjää, niin puolustaja Nesterov nousee seiskapakkina noin 7-10min peliajalle. Tämä variaatio on luultavasti käytössä, jos Callahan ei ole heti sarjan alettua pelikunnossa. Jos pelaavat 12 hyökkääjällä, niin Nesterov syö katsomossa popcorneja.
- Tampan 2.ketju ja tuhoisa kolmikko Palat – Johnson – Kucherov on tehnyt playoffeissa jo yhteensä 31 pistettä.
- Erikoistilanteet: Ylivoima% playoffeissa 18% (9/50) ja oli todella tehokasta Montrealia vastaan. Alivoima% 86.7% (39/45).
- Tampa Baylla parempi hyökkäyskalusto, ylivoima ja aloittajat verrattuna NY Rangersiin.

Tampa Bay on näistä joukkueista taitavampi ja pelaa nopeampitempoista peliä. Rangers pelaa kurinalaisesti ja enemmän joukkueena neljällä ketjulla jauhaen. Rangersin nopea pelien kääntäminen kannattaa huomioida. Tuollainen pelin kääntäminen onnistuu mainiosti laadukkaiden ja hyvin kiekkoa liikuttavien puolustajien avulla. Joukkue on aavistuksen verran Tampaa kokeneempi ja etenkin tiukoissa paikoissa parhaimmillaan. Mainittakoon, että Rangers on pelannut nyt 14 playoff-ottelua peräjälkeen, jotka ovat päättyneet yhden maalin erolla. Odotettavissa on siis todella tasainen sarja, joka kääntynee seiskapelissä Lundqvistin ansiosta New Yorkille.

Kaikki tämä herkku ja itäisen konferenssin finaalipari aloittaa taistelunsa lauantaina jo klo 20.

Joukkueiden pistepörssikärjet playoffeissa tähän mennessä:

NYR:
Derick Brassard 5+3= 8 pts
Derek Stepan 3+5=8 pts
Rick Nash 2+5=7 pts
Ryan McDonagh 2+4=6 pts
Chris Kreider 5+0=5 pts

Tampa Bay:
Tyler Johnson 8+4=12 pts
Nikita Kucherov 6+5=11 pts
Steven Stamkos 3+7=10 pts
Alex Killorn 3+6=9 pts
Ondrej Palat 3+5=8 pts

Mahdolliset kokoonpanot:

NY Rangers:

Nash – Brassard – St.Louis
Kreider – Stepan – Fast
Hagelin – Moore – Hayes
Glass - Sheppard – Miller
OUT: Zuccarello

McDonagh – Girardi
Staal – Boyle
Yandle – Klein
Varalla: Hunwick/Summers

Lundqvist – Talbot

Tampa Bay:

Killorn – Filppula - Stamkos
Palat – Johnson – Kucherov
Morrow – Boyle – Brown
Namestnikov – Paquette - Marchessault
Varalla: Drouin/Namestnikov/Koekkok
OUT: Callahan

Hedman – Stralman
Garrison – Coburn
Carle – Sust
Nesterov
Varalla: Barberio/Witkowski

Bishop – Vasilevski

Kommentit (0)