Valioliigan syyskauden odotetuin kohtaaminen!

Valioliigan syyskauden odotetuin kohtaaminen!

päivitetty: Maanantai, 11.12.2017, 06:09

Comments: 0

Manchester City suuntaa Old Traffordille suurempana suosikkina kuin koskaan aiemmin Valioliigan historiassa

Valioliigan syyskauden odotetuin ottelu pelataan sunnuntaina Old Traffordilla, kun sarjan kärkipaikkoja hallussaan pitävät City ja United iskevät yhteen Manchesterin derbyssä.

Kotijoukkue United tarvitsee enää yhden tappiottoman ottelun, jotta se rikkoo 51 vuotta vanhan seuraennätyksen perättäisten tappiottomien kotiotteluiden määrässä. Manchester United on pelannut Old Traffordilla nyt 40 ottelua putkeen ilman tappioita. Viimeinen häviö tuli 10.9.2016 ja tuolloin vastassa oli… aivan oikein, Manchester City. Taivaansiniset on puolestaan vain yhden voiton päässä pisimmästä voittoputkesta Englannin pääsarjan historiassa. Vuonna 1888 käynnistyneessä Englannin pääsarjassa neljä muuta joukkuetta on onnistunut voittamaan 13 perättäistä ottelua. Sunnuntaina Cityllä on mahdollisuus tulla ensimmäiseksi joukkueeksi, joka voittaa 14 sarjapeliä putkeen.

 

Taivaansinisten ylivoima rikkoo ennätyksiä

Manchester City on ollut läpi alkukauden uskomattoman ylivoimainen. Taivaansiniä on verrattu jo Guardiolan aiempiin menestysjoukkueisiin - ja ihan syystä. Tämän kauden Mestarien liigassa City on jo todennäköisempi voittaja kuin Pepin aiemmat seurat Bayern Munchen tai Barcelona. Viikolla City koki vihdoin tappion, kun Shahktar Donetsk oli kotikentällään parempi maalein 2-1. Manchesterilaiset olivat jo ennen ottelua varmistaneet lohkovoiton, ja Guardiola kierrätti pelaajistoaan suuresti sunnuntain derby mielessään. Ennen Shakhtarille koettua tappiota Taivaansiniset voitti kaikki kilpailut huomioiden 20 peliä putkeen, joka on Englannin pääsarjajoukkueiden uusi ennätys.

Guardiolan joukkueiden peli on perustunut aina dominoivaan pallonhallintaan, mutta tämän kauden Manchester City on onnistunut viemään pallonhallintalukemat vielä uusiin korkeuksiin. Taivaansiniset on pitänyt Valioliigassa palloa tällä kaudella 73% peliajasta (tilastokakkonen Arsenal 62%). Jos tarkastellaan vain hyökkäysalueiden hallintaprosentteja, niin Cityn ylivoima kasvaa entisestään: vastustajan kenttäpuoliskolla City on pitänyt palloa peräti 82%, kun tilastokakkosena olevan Tottenhamin lukema jää 68 prosenttiin. Täysin ylivertaisista pallonhallintalukemista huolimatta Cityllä on kuitenkin myös sarjan eniten sellaisia vastahyökkäyksiä, jotka päättyvät boksilaukaukseen alle kymmenessä sekunnissa pallonriistosta. Taivaansinisten dominoivaa pallonhallintaa kuvaa hyvin myös seuraava syöttötilasto: Cityllä on ollut ottelua kohden keskimäärin hieman yli viisi vähintään 20 syötön ketjua. Optan mittaushistoriassa lähimmäksi tätä on päässyt Guardiolan Barcelona viiden vuoden takaa, jolloin katalaanit pystyivät otteluissaan keskimäärin 3,9 kertaa vähintään 20 onnistuneen syötön ketjuun.

 

Unitedin maalia vartioi maailman paras maalivahti

Manchester United pelasi viime kierroksella yhden tämän kauden erikoisimmista otteluista, kun se haki Emiratesilta täyden pistepotin 1-3 vierasvoitolla. Jose Mourinho ylisti maalivahtinsa David de Gean esitystä Arsenalia vastaan maailman parhaaksi, ja vain harva ottelun nähnyt esittänee vastaväitteitä. Arsenal järjesti hyviä maalipaikkoja kuin liukuhihnalta, mutta espanjalaisvahti esitti game-savereita toinen toisensa perään. De Gea sivusi samalla Valioliigan ennätystä torjumalla yhdessä ottelussa 14 laukausta. Huonon viimeistelyn (De Gean ilmiömäisyyden) lisäksi Arsenalille jäi jossiteltavaa, sillä joku toinen tuomari olisi lauantaina nähdyistä tilanteista voinut hyvinkin viheltää kotijoukkueelle kaksi rangaistuspotkua. Tosin De Gea olisi varmaan torjunut nekin.

De Gea on pelannut mielettömän hyvää kautta jo ennen Arsenal-otteluakin. Manchester Unitedin maalia kohti suuntautuneiden laukausten tilasto etenkin Old Traffordilta on hyvin poikkeuksellinen. Unitedin maaliero tämän kauden Valioliigan kotiotteluissa on peräti 20 - 1, mutta laukaukset maalia kohti 40 - 20. Punaiset on siis tehnyt maalin keskimäärin joka toisella maalia kohti suuntautuvalla laukauksellaan, kun taas vastustajien onnistumisprosentti on ollut vain 5. Kun vertaillaan ManUn lukemia sarjan muihin huippujoukkueisiin, huomataan erojen olevan valtavia: 

Kiinnostavatko voittavat vedonlyöntivihjeet? Tutustu Ylikerroin.comin foorumiin!

ManU sai Arsenal-ottelusta loistavan lopputuloksen ja tärkeät kolme pistettä, mutta menetti Paul Pogban kolmeksi otteluksi ranskalaisen otettua punaisen kortin. De Gea on ollut Punaisten alkukauden paras pelaaja, mutta myös Pogban merkitys on suuri. Lihasvamma piti syys-marraskuussa Pogban poissa pelikentiltä seitsemän ottelun ajan ja ManUn ainoat tappiot osuivat tuolle ajalle:

 

Punainen bussi parkkeeraa Old Traffordille ja sitä on turha kritisoida

Sunnuntain pelinkuva on selviö. United ei pärjää Citylle avoimessa hyökkäysrallissa ja myös Jose Mourinho pystynee myöntämään tämän faktan itselleen. Vaikka ottelu pelataankin Old Traffordilla, tullaan kentällä mitä todennäköisemmin näkemään erittäin alas vetäytyvä Punainen paholainen.

Viime otteluissa Manchester Cityn vastustajat ovat puolustaneet entistä syvemmällä omalla puolustuskolmanneksellaan ja tämä on tuottanut vaikeuksia Taivaansinisille. Viimeisessä kolmessa sarjapelissä City on ottanut voitot vain yhden maalin erolla ja myös xG-lukemat ovat olleet tasaisempia kuin mihin tällä kaudella ollaan totuttu. Cityn pallonhallinta hyökkäyskolmanneksella oli ennen kolmea edellistä sarjaottelua keskimäärin 79%. Huddersfieldia vastaan se oli 87%, sitten Southamptonia vastaan 89% ja viime ottelussa West Hamia vastaan peräti 92%. Cityllä oli Hammersia vastaan pallokosketuksia hyökkäyskolmanneksella 472 kappaletta, kun kauden toiseksi suurin lukema oli Southamptonia vastaan nähty 358! 

Fantasy-urheilua Valioliigaan. Jokaisella kierroksella jaossa 10 000€ potti.

Molemmilla pari poissaoloa optimiavauksesta

Kumpikaan joukkue ei pääse sunnuntain suurotteluun parhaalla kokoonpanollaan. Kotijoukkueelta puuttuu Paul Pogban lisäksi optimiavauksestaan ainakin toppari Eric Bailly, joka on nivusvaivan takia sivussa vielä pari viikkoa. Myös Baillyn topparipari, Phil Jones, on mahdollisesti poissa. Jones loukkasi pohjettaan maaottelussa Saksaa vastaan marraskuun alkupuolella eikä ole pelannut sen jälkeen. Englantilaistoppari palasi täysipainoisiin joukkueharjoituksiin tällä viikolla, joten hänet saatetaan nähdä sunnuntain kokoonpanossa. Jonesin ohella Marouane Fellainin pelikunto selviää vasta ottelun alla. Mourinhon suosikeihin noussut belgialainen on puuttunut kolmesta edellisottelusta polvivamman vuoksi. Keskiviikon pressissään Mourinho kertoi, että Nemanja Matic kärsii edelleen lihasvammasta, mutta pelaa siitä huolimatta.

Manchester Cityltä puuttuvat pitkäaikaispotilaat Benjamin Mendy sekä John Stones. Mendy palannee kokoonpanoon vasta kauden päätösotteluihin ja Stones vuodenvaihteen jälkeen. Kaksikon lisäksi David Silvan pelaaminen on epävarmaa, mutta todennäköistä. Guardiolan mukaan espanjalainen ”tunsi jotain epämukavaa” maalinsa jälkeen West Hamia vastaan viime viikolla. Guardiola suoritti tuon jälkeen vielä kaksi vaihtoa, mutta espanjalainen pelasi kuitenkin täydet minuutit.  

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Voitto Unelmien Teatterissa sinetöisi Cityn mestaruuden?

United ei saa ainakaan hävitä sunnuntain ottelua, ettei ero sarjakärkeen kasva jo yli kymmeneen pisteeseen. Voitolla Punaiset kiristäisivät eron viiteen pisteeseen ja mestaruuskamppailu säilyisi elossa. Toinen rikkoo sunnuntaina ennätyksen, toisen putki katkeaa. Manchester Cityn kone on yskähdellyt hieman viime aikoina, mutta fakta on, ettei City ole ikinä lähtenyt Valioliiga-otteluun Old Traffordille yhtä suurena ennakkosuosikkina kuin mitä se tänä viikonloppuna on.

Kirjoittajat ovat Valiovihje-vihjepalvelua pyörittävät Jani ja Jesse Heikkinen. Valiovihjeen esittely.

Kommentit (0)