NBA kausi 2021-22

NBA kausi 2021-22

päivitetty: Sunnuntai, 17.10.2021, 15:31

NBA kausi 2021-22

NBA-kausi käynnistyy 19.10.2021. Milwaukee Bucks lähtee puolustamaan mestaruutta, mutta tehtävä ei ole helppo, sillä selvästi suurimmat suosikit ovat Brooklyn Nets ja Los Angeles Lakers. Alkavalle kaudelle löytyy useita kiinnostavia seikkoja seurattavaksi.

Suomalaisia varmasti eniten kiinnostaa, että saako Lauri Markkanen uuden ponnahduslaudan uralleen nuoressa Cleveland Cavaliersien joukkueessa.

Philadelphia 76ers:n joukkueessa kuohuu, kun heidän point guardinsa Ben Simmons on ilmoittanut, että hän ei pelaa joukkueessa enää ainuttakaan peliä 76ers pelipaidassa. Philadelphia on käynyt monen joukkueen kanssa neuvotteluja treidistä, mutta Philadelphian pyynti Simmonsista on ollut toistaiseksi liian korkea, sillä muut joukkueet ymmärtävät tilanteen ja on hyvin epätodennäköistä, että Philadelphia saisi kovinkaan hyvää diiliä sorvattua näistä asetelmista.

Brooklyn Nets tuskailee Kyrie Irvingin rokotuksen kanssa, sillä hän on ainoa tähtipelaaja, joka ei ole koronarokotetta vielä ottanut ja tuskin ottaakaan. Tämä johtaa siihen, että näillä näkymin hän missaisi kaikki joukkueen kotipelit koronasääntöihin perustuen. Irving on myös ilmoittanut, että mikäli hänet treidattaisiin, niin hän harkitsisi jopa peliuransa lopettamista.

Tämän kauden tulokkaista löytyy monia mielenkiintoisia pelaajia, joista useammalla on mahdollisuudet olla heti ekana kautena joukkueensa avainpelaajia. Vuoden tulokas tittelistä tiukummin kamppailevat Detroit Pistonsin Cade Cunningham sekä Houston Rocketsin Jalen Green. Myös Cleveland Cavaliersin sentteri Evan Mobleyta pidetään suurlupauksessa, mutta saako Cavaliersissa tarpeeksi peliaikaa, jotta pystyisi kilpailemaan kahden edellä mainitun kanssa vuoden tulokas tittelistä. Lisäksi useimmiten etukenttämiehet tarvitsevat enempi aikaa sopeutuakseen NBA:n kuin muiden pelipaikkojen pelaajat. Jalen Suggs tulee olemaan tärkeä osa joukkuetta, vihdoin täydellisen uudelleenrakennusprojektin aloittaneessa Orlando Magicissä sekä Toronto Raptorsin Scottie Barnes, joka on näyttänyt harjoituspeleissä erinomaista valmiutta olemaan tärkeä osa joukkuetta jo tulokkaana. Mikäli vuoden tulokas löytyy tämän viisikon ulkopuolelta olisi kyseessä suuri yllätys.

Valmentajavaihdoksista kiinnostavin oli, kun Dallas Mavericksin pitkäaikainen päävalmentaja Rick Carlisle sai lähteä ja hänen tilalleen joukkue palkkasi Jason Kiddin, joka ei ole ainakaan toistaiseksi esiintynyt edukseen päävalmentajan pesteissään. Rick Carlisle vastaavasti otti pestin vastaan Indiana Pacersin peräsimessä.

NBA 2020-2021 Mestaruuskertoimet

Na?ytto?kuva 2021-10-11 kello 8.38.28

NBA 2021-22 Otteluohjelma

Täältä löydät koko kauden otteluohjelman.

NBA 2021-22 Vihjeet

NBA vihjeitä löydät Ylikertoimen keskustelupalstalla sekä päivittäin ammattivedonlyöjä S.Sukkelan vihjeet TÄÄLTÄ.

Kuka S.Sukkela?

Twitterissä: @SSukkela

Henkilökuva Helsingin Sanomat