Opas: Live-vedonlyönti osa 7

Opas: Live-vedonlyönti osa 7

päivitetty: Perjantai, 28.12.2018, 13:27

Comments: 0

Pete "@cacmac" Käenmäki käy läpi live-vedonlyönnin saloja 7-osaisessa juttusarjassaan. Päätösosassa heitetään ilmoille lyhyitä ja simppeleitä tärppejä.

Aiemmat jutut löydät alta:

Opas: Live-vedonlyönti osa 1 - Valmistautuminen on kaiken A ja O
Opas: Live-vedonlyönti osa 2 - Laskurit auki ja parametrit kuntoon
Opas: Live-vedonlyönti osa 3 - Pelit käyntiin ja merkit keskelle!
Opas: Live-vedonlyönti osa 4 -Pelivalinnoista, vetotyypeistä ja ajoituksesta
Opas: Live-vedonlyönti osa 5 - Jälkihoito on tärkeää
Opas: Live-vedonlyönti osa 6 - Sekalaista mutta olennaista

Jälkiliukkaat

Katkera loppu lähestyy juttusarjassamme. Viimeisessä osassa heitetään ilmoille lyhyitä ja simppeleitä sloganeita/tärppejä/neuvoja/toteamuksia/ajatuksia, joiden avulla lukija voi kenties haastaa omaa katsantokantaansa tai oppia kenties vieläkin jotain uutta. In random order, as usual.

 • Joka ainoa ottelu on oma yksilönsä. Mikä tahansa olemassa oleva sääntö voi toimia tänään, mutta ei huomenna.
 • Liven totalseista. Undereissa tulee usein sauma hypätä kelkasta pois. Jos peli alkaa yhtäkkiä kääntyä todella overiksi ja kummassakin päässä nähdään tontteja tyhjiin solkenaan, on ainakin teoriassa mahdollista päästä nollatulokseen tai jopa pieneen surewinniin. Kääntäen, kun on overia taskussa ja peli kuolee, kakat on käytännössä housussa, etkä voi tehdä vedolle juuri mitään.
 • Negatiivisen valuen vedot (livetyökalun mukaan) ovat lähtökohtaisesti huonoja ja pitkässä juoksussa aina tappiollisia.
 • Yksittäinen ja riippumaton ”big stack” kykenee ihan yksin romahduttamaan jopa kakkoskategorian sarjan kertoimet. Isoja muutoksia ei tarvitse pelätä liikaa, markkinatuntemus on todella tärkeää.
 • Panosta siis treidaamasi sarjan markkinan tutkimiseen, jotta opit syyt kerroinliikkeiden takana. Yllättävän usein pienempien sarjojen markkinoita liikuttelee aivan yksittäinen, tai vain muutama, isomman kassan peluri.
 • Syndikaatit jättävät vetonsa pelipäivänä, koska likviditeetti on silloin paras. Vähän pienempiin sarjoihin vedot jätetään usein vasta livessä.
 • Maailmasta löytyy myös aivan totaalisen paskoja syndikaatteja. Niitä löytyy ylipäätään moneen junaan. Toisissa on huippuosaamista ja loputtomasti resursseja, toisissa ainoastaan pohjattomat taskut sekä vakava peliriippuvuus.
 • Pienissä (ala)sarjoissa operoi pääasiassa paikallisia toimijoita, jotka kuitenkin voivat olla osa syndikaattia.
 • Pienten sarjojen markkinat muuttuvat nopeasti – pysytkö kärryillä?
 • Jos pohjaat livevetosi pääasiallisesti livetyökaluun, tuloksesi nojaa käytännössä kokonaan toolin laadukkuuteen. Työkalu on testattava huolella ja varmistuttava, että sillä biittaa ainakin historiassa markkinan. Jos näin ei ole asiain laita, niin voit olla varma, ettet voita markkinaa tulevaisuudessakaan.
 • Liveveto suosikille, jolla on miinustasoitus. Onko järkevää ottaa 1-0:ssa tai jopa 2-0:ssa lisää riskiä suosikille? Tapauskohtaista, mutta mitä myöhemmässä ottelun vaiheessa otat lisää suosikkia, sitä useammin käsillä on hyvin epäkiinnostava ja ennen kaikkea epätuottava veto.
 • Ehkä suurin virheajatus, jonka aivomme treidatessa tuottaa: kun olet missannut 0-0-tilanteessa vedon, haluat kovasti hypätä 1-0:ssa haluamasi vedon kelkkaan uudestaan, pikimmiten. Väärä valinta. Hyväksy, että olit myöhässä. Se veto meni jo. Rauhoitu.


Tämä tältä erää. Toivottavasti juttusarjasta on ollut hyötyä. Mikäli kysymyksiä heräsi lisää tai olet kiinnostunut livenä tapahtuvasta konsultoinnista, ole rohkeasti yhteydessä. Vastaan parhaimpani mukaan.

- Pete Käenmäki (Twitter: @cacmac)

Kiinnostavatko voittavat vedonlyöntivihjeet? Tutustu Ylikerroin.comin foorumiin!

Kommentit (0)