Parhaat vihjeet tennisvedonlyöntiin ja turnauskalenteri 2017 - opas

Parhaat vihjeet tennisvedonlyöntiin ja turnauskalenteri 2017 - opas

päivitetty: Tiistai, 25.07.2017, 08:55

Comments: 0

Tennisvedonlyönti 

Tennisveikkaus ja eri pelimuodot

Tennisvedonlyönti on suosittua, sillä turnauksia ja otteluita löytyy lähes jokaiselle päivälle ympäri vuoden. Voittajaveto ottelusta on luonnollisesti tenniksen suosituin pelimuoto, mutta nykyään tasoitusveto on lisännyt suosiotaan, koska varsinkin otteluissa joissa on suursuosikki, niin kertoimet voivat olla voittajavedossa todella pieniä, tasoa 1,01-1,02. Tasoitusvedoissa toiselle pelaajalle annetaan eteen tietty määrä eriä tai pelejä.

Livevedonlyönti on tenniksessä hyvin suosittua, sillä otteluissa tapahtuu usein ottelun sisällä pelitason muutoksia. Lisäksi ottelut ovat täynnä pieniä taukoa, jollloin ehtii pistämään vedot sisään.Tarkkaavainen vedonlyöjä voi löytää etua, varsinkin mikäli tuntee hyvin pelaaja historian, sillä toiset pelaajat ovat sitä vahvempia, mitä tiukempi on tilanne, kun taas toisilla pelaajilla on niin sanotusti tapana ”sulaa” kovan paikan edessä.

Nykyään lähes jokaisessa lajissa myös erikoisvedot ovat osa pelivalikoimaa. Tälläisiä tenniksessä ovat muun muassa ottelun kesto, läpisyöttöjen määrä, kaksoisvirheiden määrä, nopein syöttö ja näistä johdettuja tasoitusvetoja.

Yksilölajissa "päivän kunto" korostuu

Poiketen muihin suosittuihin vedonlyöntilajeihin on tennis yksilölaji ja tämä kannattaa aina pitää mielessä, kun mietitään inhimillisiä tekijöitä. Tenniksessä pelaajille tulee toisinaan huonoja pelipäiviä, jolloin ei mikään kulje ja vastaavasti myös otteluita, jossa pelitaso on ottelun alusta loppuun pelaajan taitotason ylärajoilla. Tärkeää pyrkiessä hahmottamaan pelaajan pelitasoa on ottaa huomioon pelaajan otteet pidemmältä aikaväliltä, eikä antaa liikaa painoarvoa yhdelle ottelulle.

Luonnollisesti nuorempien pelaajien pelitaso kehittyy ja vanhojen heikentyy uran loppuaikoina, mutta nämä eivät tapahdu yhdessä yössä. Tenniskausi on pitkä, joten pelaajien pelitaso ei säily koko kautta samana, vaan lähes väkisinkin tulee kuntohuippuja sekä heikompia jaksoja. 

Loukkaantumiset ja luovutussäännön merkitys tennisvedonlyönnissä

Loukkaantumiset ovat tenniksessä vedonlyönnin kannalta hyvin merkittäviä seikkoja, sillä pelattaessa huipputasolla, jossa marginaalit ovat pieniä, niin pienet vammatkin vaikuttavat usein selkeästi pelisuoritukseen (esimerkiksi rakot käsissä tai jaloissa). Ongelmallisinta on saada tietoa näistä oikeastaan muuten kuin, että pelaaja on sen itse kertonut haastattelussa tai pelaaja on ottanut huoltajan kentälle aikaisemmissa otteluissa tai jopa luovuttanut ottelun. Mikäli tälläistä epäilee jommankumman pelaajan kohdalla, niin on tärkeää huomioida vedonlyöntitoimiston luovutussäännöt lyödessä vetoa.

Eri luovutussäännöt ja arbitraasivedonlyönti

Useammilla vedonlyöntitoimistoilla veto on voimassa, kun yksi erä on pelattu, mutta on myös vedonvälittäjiä, joilla veto on voimassa, kun ensimmäinen pallo on pelattu tai vasta, kun koko ottelu saadaan pelattua täysimittaisena loppuun. Mikäli lyöt vetoa ottelusta, jossa on olemassa riski luovutukselle, niin kannattaa se lyödä sellaiselle vedonlyöntitoimistolle, jossa säännöt tukevat kyseistä vetoa.

Kuitenkin kannattaa muistaa se, että keskeytyksiä tulee lopulta melko harvoin, joten arvioissa ei itse keskeytyksen todennäköisyydelle kannata antaa liikaa painoarvoa, sillä usein keskivertovedonlyöjät ylireagoivat tälläisten yksittäisten tekijöiden todennäköisyyksiin. Kannattaa aina muistaa, että vedonlyöjän yksi etu on se, että jokaista ottelua ei ole pakko veikata. Mikäli ilmassa on paljon epävarmoja riskitekijöitä, on vain järkevintä vedonlyönnissä ohittaa koko ottelu.

Arbitraasivedonlyönnissä on erittäin tärkeää olla selvillä keskeytysäännöistä, tai seurauksena voi olla tuhoisaa jälkeä pelikassalle luovutustilanteessa, mikäli vedot ovat lyöty eri vedonlyöntoimistoihin, joissa on erilaiset säännöt luovutustilanteessa.

Pelialustan suuri merkitys

Pelialustalla (massa, kova, ruoho, sisäkenttä) on tenniksessä valtava merkitys ja kaikilla pelaajilla on oma suosikkinsa. Kenttätyypit eroavat suuresti toisistaan. Massakenttä on hidas alusta, jolla menestymiseen vaaditaan erinomainen osaaminen kaikissa tenniksen osa-alueissa ja varsinkin kova kunto on valttia, sillä Ranskan avoimissa, jossa otteluvoittoon vaaditaan kolme erävoittoa venyvät usein otteluiden pitkiksi.

Nurmikentällä pallon pomppu on erittäin matala, joten alakierteiset lyönnit ovat vaikeita palauttaa. Kovat alustat ovat nopeampia, jolloin pallon pomppu on korkeampi ja syötön merkitys suurempi. Nurmikenttä on nopein alusta, jossa syöttö on tärkein osa-alue ja verkolle nousu suoraan syötöstä yleisempää kuin muilla kenttätyypeillä.

Alustoista eniten erikoistuneita pelaajia on massakentällä. ATP-tasoltakin löytyy suuri joukko pelaajia, joiden tasoero massalla muihin kenttiin nähden on todella suuri. Alustan suuresta merkityksestä johtuen esimerkiksi ATP-rankingsijoitus on huono mittari tennisvedonlyönnissä.

Pelaajien pelityylien merkitys tennisveikkauksia pohtiessa

Pelaajien pelityyleillä on myös hyvin usein merkitystä vedonlyöntiin, sillä vastustajan pelitapa saattaa juuri olla sellaista, joka kohdistuu vastapuolen heikkouksiin, kuten erilaisten kierteiden käyttö tai vaikkapa hyvä syötönpalautuspeli. Monipuolinen ja taidokas pelaaja osaa myös hyödyntää ottelukohtaisesti vastustajan heikkouksia tehokkaasti. Mikäli vastustajalla on vaikkapa hyvä kämmenlyönti, mutta huono rystylyönti, niin tällöin on järkevää pyrkiä mahdollisimman tehokkaasti estämään tuota parhaan aseen, eli kämmenlyönnin käyttöä.

Tässä oli listattuna vain muutama esimerkki pelaajien pelitavan vaikutuksista. Mitä paremmin hahmottaa pelaajan pelityylin ja sen heikkoudet ja vahvuudet, niin vedonlyöntimenestys varmasti kasvaa. Tennismarkkinatkin ovat tiukenneet selkeästi viime vuosina ja ylikertoimien metsästykseen vaaditaan jatkuvasti vankempaa tietotaitoa. Tänä päivänä vedonlyöjän onneksi käytännössä kaikki ottelut ovat nähtävissä internetin välityksellä, joten mikäli haluaa oppia hyväksi tennisvedonlyöjäksi, niin tähän on kaikki välineet käden ulottuvilla.

Keskinäisten otteluiden merkitys

Tennisvedonlyönnissä keskinäiset kohtaamiset ovat aina mielenkiintoinen tilasto, jolle voi antaa helposti joko liikaa tai liian vähän painoarvoa. Lukiessa Head-to-Head -tilastoja, niin tulee muistaa seuraavia asioita:

  • Keskinäiset kohtaamiset ulottuvat usein vuosien taakse, jolloin näiden merkitys on selkeästi pienempi kuin tuoreimmilla, koska pelaajat kehittyvät ja jossain vaiheessa uran huippuhetket ovat takana ja pelitaso alkaa väistämättä hiipumaan.
  • Millä alustoilla ottelut on käyty.
  • Pelaajien pelityylit; miten pelaajien vahvuudet sekä heikkoudet kohtaavat.
  • Monesti tasaiset tennisottelun ratkeavat muutamiin tärkeisiin pisteisiin, joten vaikka keskinäiset kohtaamiset olisivat 5-0, mutta ottelut ovat olleet hyvin tasaisia, niin tälle ei voi suoraan antaa suurta painoarvoa, mikäli ei löydy muita tilastoa tukevia tekijöitä.
  • Otoskoot ovat pieniä, joten kun yllä mainittujen tekijöiden päälle lisätään sattuman osuus, niin h2h-tilastoiden hyödyntäminen pelkästään on huono lähtökohta, mutta niitä kautta saattaa löytyä seikkoja, joita tutkia lisää.

Tennisturnaukset (suurennuslasista turnauskalenteri isommaksi)

Tennisveikkaus: Vihjeet ja kertoimet

Tennisvedonlyöntiä ja siihen liittyvää keskustelua käydään ahkerasti Ylikerroin.comin vedonlyönti-aiheisella keskustelufoorumilla, joten jos haluat päästä parhaiden vedonlyöjien matkaan, niin kannattaa liittyä mukaan menoon. Kaikki varteenotettavat vedonvälittäjät tarjoavat kertoimia tennikseen, joten mikäli asia kiinnostaa , niin kannattaa samalla napata mukaan suurimmat vedonlyöntibonukset ja lähteä kasvattamaan pelikassaa tällä hienolla lajilla.

Kommentit (0)