Vinkkejä EURO 2016 -turnaukseen: lohkovaiheen kolmas kierros

Vinkkejä EURO 2016 -turnaukseen: lohkovaiheen kolmas kierros

Comments: 1

Tässä juttusarjassa käydään läpi hyödyllisiä vinkkejä EM-jalkapallon vedonlyöntiin. Teksti on suunnattu ohjeistamaan harrastepelaajia, mutta seassa on varmasti asiaa myös hieman kokeneemmille petsareille. Kolmannessa osassa otetaan käsittelyyn EM-kisojen formaatti erityisesti lohkovaiheessa, ja sen merkitys vedonlyönnissä. Alkulohkovaiheen kaksi ensimmäistä pelikierrosta kävimme läpi edellisessä artikkelissamme.

Kolmannella kierroksella motivaatiot vaihtelevat

Kolmas kierros on usein livepetsarin taivas, kun vastakkain ovat jatkopaikasta epätoivoisesti kamppailevat joukkueet. Monia todennäköisiä skenaarioita voi spekuloida etukäteen, mutta nykyään livevedonlyönnin ollessa kaikkien saatavilla, kannattaa pelikassaa säästää ottelun aikana tapahtuviin vetoihin. Suosittelemme myös ammattimaisemmin petsaavia tekemään yksinkertaisen tarkistuslistan eri skenaarioista:

A vs B @ 0-0    +      C vs D @ 0-0    => jatkoon menossa B + D
A vs B @ 1-0    +      C vs D @ 0-0    => jatkoon menossa A + C, D tod.näk. iso riski
ja niin edelleen

Näin ollen voit reagoida nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen, ja lyödä esimerkiksi over-vedot sisään heti, kun maali on hyväksytty. Tärkeä pointti on se, että yhdessä pelissä muuttunut tilanne pakottaa myös toisessa ottelussa olevat joukkueet reagoimaan eri tavalla. Yhden joukkueen tappiotilanne siirtää toisen joukkueen jatkoon, tai luo esimerkiksi tilanteen, jossa 0-0 tasapeli kelpaakin mainiosti. Fiksu livepetsari tekee näissä otteluissa monesti ison tilin, jos on valmistautunut otteluihin huolella.

Yksi kolmannen kierroksen erikoisuus on jatkopaikan varmistaneet joukkueet. Nämä kohteet tarjoavat ison riskin, mutta myös ison palautuksen, jos tietää mitä tekee. Usein huippujoukkueet lepuuttavat osaa avainpelaajistaan, ja markkina tuppaa ylireagoimaan tähän tilanteeseen. Turnausmuotoisessa kilpailussa on varsin tärkeää pitää ns. momentum yllä, ja säilyttää joukkueen hyvä vire ja positiivinen tulostahti koko ajan. Lisäksi lohkon voitto voi tuoda helpomman tien jatkoon, joka on tärkeä selvittää ennen viimeisen kierroksen otteluita.

Yhteenveto

Yhteenvetona lohkovaiheen ottelut ovat siis hyvin erilaisia, ja niitä ei voi arvioida suoraan samojen periaatteiden mukaisesti kuin yksittäisen liigakierroksen pelejä. Avauskierrosta leimaa usein varovaisuus, sillä kukaan ei halua pilata kisojaan yhden ottelun jälkeen. Toinen kierros tarjoaa fiksulle petsarilla herkkuja ylireagoinnin muodossa, ja tappion kärsineiden joukkueiden riskinottoa. Kolmannen kierroksen menestys tulee vahvan valmistautumisen kautta, ja usein parhaat vedot saadaan livessä, kun tietyt herkkuskenaariot sattuvat osumaan tulostaululle.

Lopuksi vielä erittäin tärkeä vinkki. Lohkovaiheen kertoimet ovat avattu jo nyt kaikille kierroksille. Fiksu petsari reagoi näkemäänsä jo ottelun aikana, ja poimii parhaimmat valuet pois toiselta kierrokselta, ennen kuin ensimmäinen ottelu on edes päättynyt. Voit myös ennakoida pelikansan liikkeitä ja saada mukavasti ns. surewin-rahaa pelaamalla vahvasti esiintyneen joukkueen kertoimia jatkokierroksille ajoissa, ja sitten ottamalla vastapelin ottelun alkaessa.

Tutustu myös sarjan kolmeen aiempaan osaan:

Osa 1: korttivedot
Osa 2: maalikuninkaat
Osa 3: lohkovaihe, kierrokset 1-2

Kommentit (1)

Tekijät esiin

Sinänsä ihan asiallisen oloista perustarinointia, mutta mielellään näkisi näistä myös kuka on jutun kirjoittanut. Varsinkin jos aikanaan tulee myöskin vihjeitä. Uskottavuuskysymys.