Maalivahdin varusteet pienenevät NHL:ssä ensi kaudella

Maalivahdin varusteet pienenevät NHL:ssä ensi kaudella

päivitetty: Torstai, 17.03.2016, 01:46

Comments: 8

NHL-kaudella 2016-17 maalivahtien varusteet pienevät pelikiellon uhalla. Uusia määräyksiä tulee housujen kokoon sekä yläkehon varustukseen. Näillä on tarkoitus karistaa ylimääräinen ”läski” pois varusteista, jotka eivät lisänneet maalivahtien turvallisuutta, vain antoivat lisäetua torjuntatyöskentelyyn.

Näillä menettelyillä haetaan epäreilun edun poistamista ja oikean taitotason paremmmin esille tuomista. Idean isältä Kay Whitmorelta kysyttiin mahdollisista maalimäärien kasvusta, nin se ei ole kuulemma ole muutoksen takana, mutta aika näyttää miten käy. Maalivahdeista muun muassa Devilsin Cory Schneider ja Capitalsin Braden Holtby olivat ajamassa vahvasti muutosta läpi.

Varustesääntö on jo olemassa, mutta ne ovat hyvin epäselvät ja niissä useasti liikutaan harmaalla alueella. Nyt säännöistä halutaan tehdä niin selvät, että selityksien ja tulkintojen mahdollisuus poistuu. Muutoksella toivotaan myös maalimärien kasvua, sillä maalimäärät ovat olleet jo vuosia laskussa ja luonnollisesti katsojat haluavat nähdä maaleja, mikäli tilannetta voidaan edesauttaa karsimatta maalivahtien turvallisuudesta.

Kuitenkin yksi suurimmista ajatuksen kannattajista ja puolestapuhujista ovat olleet NHL:n parhaat maalivahdit, jotka haluavat että varusteet eivät mitätöi tai radikaalisti pienennä todellisia taitoeroja. Uudet varusteet tulevat maalivahdeille saataville kesän aikana. Alla vielä havainnollistavat kuvat 80-luvulta sekä selkeästi tuoreampi kuva. Kuvat toki ovat hieman turhankin pitkältä aikaväliltä sillä muutos varusteiden kasvussa on ollut tasaista.

Tekstin lähde: CBC

Kommentit (8)

Kuvat

Alempi jostain 2000-luvun alusta.... Ei tältä kaudelta... toimitukselta hieman tarkkaavaisuutta...

Nykyajan varusteita on ihan

Nykyajan varusteita on ihan turha verrata 80-luvun varusteisiin(Kuva). Nykyään kiekot tulevat lähes puolet kovempaa

Kuvat

Oli hieman vaikea saada selkoa, että miltä vuodelta kuva, kun ei esim. tunne maalivahtien varusteita (tiedostossa luki 2015). Varusteiden kehitys oli lähinnä tarkoitus tuoda ilmi, ihan näin mielenkiintoisena lisänä. Nyt pitäisi olla tuoreampi kuva. Kuten kirjotin, että aikaväli kuvissa on aivan liian pitkä, mutta hain jonkinlaista visuaalista näkökulmaa tekstin lisäksi jossa selkeästi näkee nämä muutettavatkin alueet.

Tässä artikkelissa kuvat oli joka tapauksessa toissijainen asia ja itse ensi kauden muutos sääntöihin se tärkeä, joka varmasti kiinnosti monia. Kaikki eivät asiasta olleet vielä varmaankaan kuulleet.

Varmasti vaikka kudit on kovempia, niin muutokset eivät ole turhia, kun tälläiseen ratkaisuun ollaan tultu, varmasti asia tarkasti pohdittu. Lisäksi kyllä aikaisemmikin lauottiin kovaa mm. Brett ja Bobby Hull näin yksittäisinä esimerkkeinä. AS-ottelun laukaisukisassa Al Iafrate laukoi vain pari mailia hitaammin 90-luvun alkupuolella kuin tämän hetken kovimmat vetäjät Weber ja Chara.

Myös mailat ovat "hieman"

Myös mailat ovat "hieman" päivittyneet sitten 80-luvun.

Kuvat

Alempi kuva on kaudelta 2012-2013, ei 2000-l alusta!

Kuvista vielä...

Toimitus on kyllä tarkka. Kuva Carey Pricestä on kaudelta 2012-2013, ei 2000-l alusta niin kuin joku tietämätön on aikaisemmin kommentoinut.

Kuva

Vaihdoin siihen Pricen kuvan tuosta etusivun kuvasta, joka siinä oli ennen ja muutin tekstin muotoon "Alla vielä havainnollistavat kuvat 80-luvulta sekä selkeästi tuoreampi kuva." Eli eiköhän nyt kuvacase-käsitelty ja teksti varmasti pitää paikkansa, joten voidaan jälleen keskittyä itse uutiseen, eli tuohon esimerkiksi varmasti vedonlyöjille lisäpohdittavaa aiheuttavaan varusteiden "laihduttamiseen". Tästä asiasta olisikin mielenkiintoista kuulla NHL-vedonlyöjien mietteitä, että miten suhtaudutte muutokseen, onko ongelma tuoden paljon lisäpohdintaa ja riskiä vai hieno tilaisuus saada mahdollisesti etua markkinoihin paremmalla tilanteen tutkimisella ja nopeammalla reagoinnilla ennen kuin nähdään mikä on vaikutus oikeasti?

Laukaisu- ja torjuntaprosentit

Laukaisumäärät ja torjuntaprosentit ovat olleet uskomattmat stabiileja viimeisten 4 kauden ajan. Keskimäärin joukkueet ovat laukoneet maalia kohden kaudesta 2012-2013 lähtien aika tarkalleen 30 laukausta / ottelu osumaprosentin ollessa uskomattomasti tismalleen 8,9% kullakin kaudella. Torjuntaprosentiksi saadaan keskimäärin 91,1%. Nämä siis kaikkien joukkueiden keskiarvoja. Luonnollisestikin eri joukkueiden määrät ja prosentit eroaa toisistaan paljonkin.

Keskimäärin NHL ottelussa on siis lauottu 60 kertaa maalia kohden 8,9% tarkkuudella. Tästä saadaan yhden NHL ottelun maalikeskiarvoksi 5,34 maalia/ottelu.

Jos nyt veskareiden varusteita pienennetään niin voidaan olettaa torjuntaprosenttien hieman pienenevän keskimäärin, johtuen peittopinta-alan pienenemisestä ja vastaavasti laukaisuprosenttien suurenevan saman verran. Voidaan myös olettaa että ainakin kauden alussa, ennenkuin joukkueet ja maalivahdit ehtivät sopeutumaan muutokseen laukaisumäärät pysyvät samalla tasolla kuin viimeisten kausien aikana on ollut eli keskimäärin 60 laukausta ottelussa.

Jos tällä on vaikutusta maalivahtien torjuntaprosentteihin keskimäärin 0,2% yksikköä niin silloin maalimäärät tulisivat olemaan 9,1% * 60 = 5,46 (maalia/ottelu).

Verrattuna nykyiseen 5,34 maaliin saadaan kasvuksi 0,12 maalia per ottelu ja prosentteina 0,12/5,34 = 2,2% kasvua.

Eli pienikin, 0,2% yksikön muutos torjuntaprosenttiin kasvattaa pitkässä juoksussa maalimääriä 2,2% verran olettaen laukaisumäärien pysyvän samalla tasolla.

Kyllähän tuo kannattaa ottaa huomioon ja pientä etua saatavissa mikäli muutokset astuvat voimaan. Itse lähden siitä olettamasta että maalivahtien prosentit tulevat pienenemään ainakin kauden alussa. Miten se vaikuttaa sitten yksittäisiin maalivahteihin ja niin siihen en osaa ottaa kantaa. Kyllähän tuo varmasti tulee ravistelemaan maalivahti kenttää ja osa maalivahdeista tulee hyötymään suhteessa toisiin. Pelkästään suureen peittopinta-alaan perustuva torjuntatyyli tulee kärsimään ja taito-ominaisuudet ja reagointi tulee korostumaan.

JJ