Tony Halme – Tiedätsä kuka mä oon?

Tony Halme – Tiedätsä kuka mä oon?

päivitetty: Torstai, 12.02.2015, 00:23

Comments: 0

Tony Halme herättää varmasti lähes jokaisessa jonkinlaisen mielipiteen, toisilla enimmäkseen positiivisen ja toisilla negatiivisen. Hänen elämänsä viimeiset ajat eivät olleet kaunista seurattavaa ja hänen elämänsä päättyikin jo 47 vuoden iässä oman käden kautta. Itse muistan Tony Halmeen aina todellisena showmiehenä, joka teki viihdettä usealla eri alalla. Monet voivat sanoa, että hän oli surkea nyrkkeilijä, mutta silti hän veti hallit täyteen kiinnostuneita ihmisiä. Hän varmasti itsekin tiedosti, että ihmiset haluavat viihdettä ja persoonia. Ne jotka kritisoivat Halmetta tästä ovat oikeutettuja mielipiteeseensä, mutta Halme teki sitä mitä kansa halusi nähdä. Tässä artikkelissa keskitytään kuvin ja videoin Tonyn eri alojen ”valloituksiin” sekä showmiehen maineeseen ja jätetään ikävät loppuajat pois, sillä nämä varmasti kaikki tietävät ja näissä ei ole mitään muistelemisen arvoista. 

Ensimmäinen isompi juttu Tony Halmeen uralla oli pääsy amerikkalaisen showpainin (World Wrestling Federationin) ”hahmoksi” nimeltä Ludvig Borga, jonka roolihahmo oli rakennettu Amerikkavastaiseksi pahikseksi. Täysin teatteriahan tämä WWF on, mutta hyvin suosittua Yhdysvalloissa ja moni ottaa hahmot jopa täytenä totena, joten Ludvig Borga oli vihattu ja hän jopa sai oikeita tappouhkauksiakin. Kuulostaa tietty todella mielipuoliselta, mutta onhan Suomessakin muun muassa Salattujen elämien roolihahmot ja heitä näytelleet näyttelijät sekoittuneet keskenään täysin joillakin faneilla. Sama pätee myös Kauniit ja Rohkeat -sarjan tapahtumiin ja roolihenkilöihin. Kuitenkin WWF on Yhdysvalloissa hyvin suuri juttu, jota aikoinaan muun muassa Eurosport Suomessa näytti ja myöhemmin SubTV ja hallit tämä veti kiertueilla aina tupaten täyteen. Showpainin kautta on urallaan edenneet Hollywood -tähdeksi Dwayne ”Rock” Johnson sekä UFC-ottelijaksi Brock Lesner. Lisäksi showpainitähti Kurt Angle oli ennen WWF-uraansa huippuluokan vapaapainija, jolla saavutuksina vuodelta 1995 MM-kultaa ja vuonna 1996 Atlantassa Olympiakultaa.

https://www.youtube.com/watch?v=PC4_MbH2DUM

Rajun Showpainiuransa jälkeen Halme kokeili siipiään itsekin UFC:ssa, mutta heikolla menestyksellä, kun debyyttiottelussa hän sai vastaansa tulevan lajin legendan Randy Couturen, jota vastaan valtavasta kokoerosta huolimatta Halme oli täysin vastaantulija. Ammattilaisnyrkkeilijänä Halme otteli 19 ottelua, saldon ollessa 13 voittoa, joista 10 tyrmäyksellä. Myönnettäköön, että Halmeen tekniikka oli kaukana siitä mitä ammattinyrkkeilijällä pitäisi olla ja hän luotti valtavaan voimaansa sekä siihen, että saisi iskun perille. Hänen vastustajatkaan eivät olleet mitään kovaa kaliiberia. Kuitenkin Halme oli suuri showmies, joka osasi hyödyntää imagoaan ja hänen ottelunsa vetivät katsomoon hyvät määrät väkeä, jotka juurikin halusivat nähdä Halmeen. Raskaan sarjan Suomen mestaruuden Halme voitti kaksi kertaa ja menetti tittelinsä kahdesti. Vastustajat näissä mestaruusotteluissa olivat Jukka ”Pyöveli” Järvinen sekä Mika Kihlström.

Video: Tony Halme vs. Randy Couture

Tony Halme sai myös pienen Hollywood -roolin megaluokan elokuvassa Die Hard – Koston enkeli sekä isomman roolin kotimaisessa hömppöelokuvassa Ponterosa. Halme toimi myös eräänlaisena reportterina kotimaisessa Kolmas pyörä -ohjelmassa, jossa hän muun muassa esiintyi TV-lupatarkastajana. Myös Gladiaattorit -sarjassa Halme oli mukana roolinimellä Viikinki.  Halme myös levytti albumin ”Mestarit salilla” vuonna 2001, josta lohkaistu single Viikinki ylitti myynnissä kultalevyrajan. Halmeesta on kirjoitettu myös neljä kirjaa, joista tunnetuin on ”Jumala armahtaa, minä en”.

https://www.youtube.com/watch?v=rsEGT_uvCxw

Tony Halme luonnollisesti oli useiden juorulehtien uutisissa lähes viikottain ja usein tuntui, että hänen juttunsakin olivat ”hieman” liioiteltuja. Kuitenkin tämä oli sitä viihdettä kansalle, joka myi lehtiä ja Halme sai oman siivunsa siinä samalla. Yksi legendaarisimmista jutuista oli, kun Barcelonan reissulla kymmenen hengen jengi yritti ryöstää Halmetta, mutta lopulta neljä ryöstäjää Halme pisti niin sanotusti pakettiin, vaikka sai itsekin puukosta. Tästä tapahtumasta radiokanava Kiss FM:n aamutiimi teki jopa huumoribiisin.

https://www.youtube.com/watch?v=jIZBDURKdaM

RIP Tony Halme

https://www.youtube.com/watch?v=JMPog33phuM

Kommentit (0)