Valioliigan ennakko: Brighton ja Burnley tarjoavat viihdyttävän päätöksen lauantain kierrokselle

Valioliigan ennakko: Brighton ja Burnley tarjoavat viihdyttävän päätöksen lauantain kierrokselle

päivitetty: Tiistai, 19.02.2019, 21:51

Comments: 0

Valiovihje-ennakko: Brighton - Burnley

Vuoden 2019 avausvoittoa Valioliigassa metsästävä Brighton saa lauantai-illan tv-ottelussa vastaansa hyvään vireeseen nousseen Burnleyn.

The Clarets on nyt aivan eri joukkue kuin alkukaudesta

Burnleyllä on alla kuuden sarjaottelun tappioton putki, jolla se sivuaa Valioliiga-ennätystään perättäisten tappiottomien otteluiden määrässä. Vielä joulukuulle siirryttäessä Burnleyn peliesitykset olivat sarjan huonoimpia ja paluu Championshipiin näytti todennäköiseltä. Ei Clarets vieläkään turvassa ole, kaikkea muuta, sillä eroa putoamisviivan alle on edelleen vain kaksi pistettä. Burnleyn peliesityksissä on kuitenkin tapahtunut jättiläismäinen parannus ja mikäli nykyinen vire säilyy, on Burnley kauden päätteeksi lähempänä top kymppiä kuin sarjasta putoamista.

Kymmenen edelliskierroksen aikana Burnleyn ottelukohtainen xG diff on ollut +0,10, kun 15:n ensimmäisen kierroksen ajan se oli keskimäärin -1,37 / ottelu. Burnleyn vastustajien taso on ollut molempina ajanjaksoina samaa luokkaa, mutta alkukaudesta otteluohjelmaa rasitti Eurooppa liigan pelit. Otteiden parantuminen ei kuitenkaan selity euro-otteluiden päättymisellä, sillä Burnley pelasi viimeisen UEL-pelinsä 30.8. ja selkeä kehitys peliesityksissä tapahtui vasta joulukuussa. Burnleyn tappioton sarja käynnistyi Tom Heatonin palattua maalinsuulle pitkän loukkaantumisen jäljiltä, mutta selkeitä merkkejä paremmasta oli nähtävillä jo viikkoja aiemmin. Joulukuun alussa Sean Dyche nimesi ensimmäistä kertaa tämän Valioliiga-kauden aikana sekä Chris Woodin, että Ashley Barnesin avauskokoonpanoon ja homma lähti toimimaan. Kaksikko on tehnyt nyt viimeiseen kymmeneen peliin kahdeksan maalia, kun he koko alkukauden aikana osuivat yhteensä vain kolme kertaa.

Kierroksiin 1-15 verrattuna Burnleyn tuottama ottelukohtainen xG on noussut kierroksilla 16-25 käsittämättömät 88% samalla kun sen päästämä xG on tippunut 36%. Viimeiseen kuuteen otteluun millään Valioliiga-joukkueella ei ole enempää Optan tilastoimia big chanceja kuin Burnleyllä.The Seagulls ei kotona juuri häviä

Vaikka Brightonilla on alla viisi Valioliiga-ottelua putkeen ilman voittoja, on myös sen peliotteet parantuneet kauden edetessä. Syyskaudella The Seagulls napsi lukuisia ansaitsemattomia sarjapisteitä, mutta viime kuukausina vaakakuppi on kääntynyt päälaelleen. Esimerkiksi viime kierroksella Brighton voitti Watfordia vastaan xG:n 1,91 – 0,29 ja laukaukset 21-5, mutta pisteet jaettiin 0-0 tuloksella. Kierroksilla 1-15 Brightonin xG diff oli ottelukohtaisesti -0,7 ja kierroksilla 16-25 -0,22.

Brighton lukeutuu sarjan kotiriippuvaisimpiin joukkueisiin. Seagulls on hankkinut Valioliigassa 72% sarjapisteistä kotikentällään, kun sarjan keskiarvo on samalla ajanjaksolla ollut 58%. XG:llä mitattuna Brightonin peliesityksissä koti- ja vieraskenttien välillä oli viime kaudella sarjan kolmanneksi suurin ero ja tällä kaudella kuudenneksi suurin. Lokit on reilun 1,5 kauden Valioliiga-taipaleellaan hävinnyt kotoisalla Falmer Stadiumillaan ainoastaan Man Citylle, Liverpoolille, Chelsealle, Tottenhamille ja Leicesterille.

Sarjan heikoimpien joukkueiden keskinäiset ottelut ovat usein hyvin vähämaalisia. Tällä kaudella rankingimme bottom 6-joukkueiden keskinäisissä on nähty keskimäärin 2,32 maalia, kun koko sarjan keskiarvo on ollut 2,82 maalia / ottelu. Viimeisen kolmen kauden aikana tasan puolet rankingimme bottom 6-joukkueiden kohtaamisista ovat päättyneet under 1,5 lopputulokseen.

Burnleyn ja Brightonin peleissä huonoja vastaan on tällä kaudella tullut kuitenkin keskimäärin 3,0 maalia. Joukkueiden 14:stä pelistä bottom 6:sta vastaan vain neljässä on jääty under 2,5:een. Brighton on Manchester Cityn ohella koko sarjan ainoa joukkue, jonka otteluiden toteutunut maalimäärä ja total xG on ollut tällä kaudella pienempi kohdatessaan Big 6- kuin bottom 14 -joukkueita.

Pelivihje

Putoamista vastaan kamppailevien joukkueiden kohdatessa totalsin päälinja on odotetusti vedetty alas. Tällä kertaa mielestämme kuitenkin jopa liian alas ja overeissa on arvioillamme hieno value. Tällä hetkellä (pe 8.2. klo 18:10) on tarjolla kerroin 2,02 o2,25-vedolle.

Tilaa Valiovihjeet kampanjakoodilla ’Ylikerroin’ ja saat 10 prosentin alennuksen. Tutustu palveluun tästä: www.valiovihje.com!

Kommentit (0)