Haastattelu: SirAlex - Valioliigan kävelevä tietopankki

Haastattelu: SirAlex - Valioliigan kävelevä tietopankki

päivitetty: Lauantai, 27.12.2014, 18:28

Comments: 0

Ylikertoimen foorumilla Valjuliiga-blogissa tänä vuonna kirjoituksillaan ja pelivalinnoillaan hienoa lisäarvoa tuottanut SirAlex (@Sir4lex) on Ylikertoimen etusivujen uusi blogisti. Aluksi onkin hyvä käydä hieman läpi mitä SirAlex on miehiään, joten esitimme hänelle muutamia taustoittavia kysymyksiä. Olkaa hyvät!

Miten kauan olet harrastanut vedonlyöntiä / pelannut ammattimaisemmalla asenteella?

Vedonlyönti ja uhkapelit ilmestyivät elämääni jo hyvin varhaisessa lapsuudessa. Lappuja survottiin online –koneen läpi ensin isoveljen avustuksella, ja kun kynä alkoi pysyä kädessä sen verran hyvin, että rastin sai pidettyä vaaditusti ruudun sisäpuolella, niin sitten myös oman käden kautta. Ikärajojahan ei tähän aikaan vielä ollut. Mopoikäisenä homma muuttui jo hieman fiksummaksi, kun urheilu ja erityisesti jalkapallo alkoi kiinnostamaan myös TV:n välityksellä. Samoihin aikoihin aloin myös tiiviimmin tarkkailemaan tilastoja ja muita saatavilla olevia raportteja, jotka liittyivät betsattavaan sarjaan/otteluun. Viimeiset vuodet vedonlyönnin parissa on sujunut sen verran onnellisten tähtien alla, ettei tappiollisia vuosia ole tullut.

Mitkä ovat vahvuutesi vedonlyöjänä?

Suurin vahvuuksista on varmasti Intohimo Brittifutista kohtaan ja tätä kautta karttunut valtava joukkue- ja pelaajatietämys. Kovin moni ottelu ei ole jäänyt viimeiseltä muutamalta kaudelta näkemättä ja jos näin on päässyt käymään, on ottelun highlightsit ja koosteet tarkistettu useammasta lähteestä sitäkin tarkemmin.  

Kirjoitat hienoja ennakkoanalyysejä otteluista. Oletko harkinnut toimittajan tai kirjoittajan uraa?

Kiitos. Kyllähän tässä on kerennyt harkitsemaan yhtä sun toista, eikä urheilutoimittajan pesti Sumujen saarilta tai vaihtoehtoisesti Barcelonan auringon alta varmasti viimeisin vaihtoehto olisi! Tarjouksiin kykenevät ottakee yhteyttä. :)

Onko sinulla suosikkijoukkuetta Valioliigassa tai jossain muussa sarjassa/lajissa?

Ei löydy erityistä suosikkijoukkuetta. Pelaajakaupat on lähtenyt viime vuosina siinä määrin hanskasta, että kyllä tässä on pakotettu pienten puolelle.

Perustuvatko arviosi enemmän pelien seuraamiseen ja havainnointiin vai luotatko puhtaisiin raakoihin lukuihin pelitapahtumista?

Ehdottomasti pelien seuraamiseen, havainnointiin ja kykyyn analysoida näkemäänsä. Erilaisia statseja tulee tietysti myös seurattua paljon, mutta kyllä parempi lopputulos syntyy rehellisesti otteluita katsomalla, eikä ”oikaisemalla” pelkkiin lukuihin.

Mitkä bookkerit ovat parhaita Valioliiga-betsarille?

Kaipa se Pinnacle jättilläisistä asiansa ajaa, Sbobet hyvänä kakkosena. Pienemmistä ”limitti”bookkereista esille täytyy nostaa viikosta toiseen maistuvia markkinatoppeja erityisesti altavastaajille tarjoava Marathonbet. Paljon on pulju saanut kuraa panosrajoituksista ja varmasti osaltaan aiheestakin. Kuitenkin olen ollut viime aikoina huomaavinani pientä petrausta tällä saralla ja onhan sivusto lisännyt huomattavasti näkyvyyttäkin muun muassa Brittien saarilla, toimien esimerkiksi Fulhamin ja FC Hibernianin pääsponsoreina. Mikäli tiliä ei täältä löydy, kannattaa tilanne korjata mitä pikimmiten.Seuraatko tai lyötkö aktiivisesti vetoa muista sarjoista tai lajeista?

Valioliiga vie ajallisesti niin ison nokareen ajasta, ettei ihan hirveästi aika riitä Eurofutista(UCL, UEL) lukuun ottamatta muualle. Ylikertoimen vihjetarjontaa kun katsoo, niin hölmöähän sitä olisi liian isoa kakkua edes yrittää ahmia, kun todella pätevää vihjaajaa löytyy lähes lajiin kuin lajiin. Omalta peesauslistalta löytyy Ylikerroin -käyttäjistä muun muassa Tenkrat/J-Mad(NHL), FatMike(NFL), Aapo(Serie A), Henkka/Tenkrat(Yleisurheilu), Henkka(Talviurheilu) etusivu-bloggarit JussiQ ja Viki Savonen, ex-etusivubloggari Make Sukkela, sekä ravien suuresta viihdevaluesta johtuen vähemmän vakavalla mielellä myös raviexpertit ptets/betpanda/toimitusjohtaja.

Miten rentoudut vetojen ohella?

PS4 & Fifa15. Maltillisia rahapelejä voi ehdotella alta löytyvään sähköpostiin, maksutapa Skrill.

Oletko itse koskaan harrastanut futista?

On tullut pelailtua epäaktiivisen aktiivisesti pitkälti koko elämä. Tuoreimpana saavutuksena viime kesältä Lahden Kortteliliigan 3.divarin mestaruus ja finaalin pari kaappia!

Näetkö, että onko omalla pelaamisella merkitystä vedonlyönnissä pärjäämiseen?

Samainen työ pitää varmasti tehdä pärjäämisen eteen, on sitä sitten palloa pomputellut itse tai ei. Mielenkiinnon kannalta seuraamisen uskon olevan miellyttävämpää, kun laji on itselle tuttu ja kiinnostava. Eli kyllä ja ei?

Mikä joukkue on yllättänyt sinut eniten kuluvan kauden Valioliigassa?

Liverpool. Ennen kautta olin hyvinkin tyytyväinen kesän hankintoihin ja taisin blogissa hehkuttaa joukkuetta jopa yhtenä siirtoikkunan suurimmista onnistujista (Suarez myynnistä huolimatta). Toistaiseksi tekeminen on kuitenkin ollut käsittämättömän tukkoista, eikä kuluvalla kaudella taida olla vielä ainuttakaan ehjää ysikymppistä alla.

Mikä joukkue on tällä hetkellä suurin suosikki Valioliigan voittoon?

Vaihtoehtojahan ei alun alkaenkaan ollut kuin kaksi, joista tummempi näyttää viime viikonloppuisesta tappiosta huolimatta aika paljon valmiimmalta, Chelsea.

- SirAlex@ylikerroin.com

Kommentit (0)