TOP 5 läpimurron tekevät pelaajat NHL:ssä kaudella 2016-17

TOP 5 läpimurron tekevät pelaajat NHL:ssä kaudella 2016-17

päivitetty: Sunnuntai, 12.03.2017, 13:00

Comments: 1

Maailman kovin kiekkoliiga, NHL, on jälleen laitettu alkuun. Tässä kattauksessa otetaan paperille muutamia pelaajia, jotka tulevat ottamaan vieraskynä-kirjoittajamme mielestä suuria askelia kohti NHL:n eliittiä tämän kauden aikana.

Jonathan Drouin, hyökkääjä, Tampa Bay Lightning

Drouin on hyrrämäinen, nopeat kädet ja loistavan pelisilmän omaava 21-vuotias hyökkääjä. Drouin varattiin NHL:ään vuonna 2013 numerolla kolme, joten kaverin potentiaali kyllä tiedetään. Nyt on tullut aika lunastaa odotukset mitä parhaimmalla tavalla, sillä hän pääsee aloittamaan kautensa terveenä ja vierellään erittäin tasokkaat pelimiehet Ondrej Palat ja Steven ”Stammer” Stamkos. Hyökkääjälle on luvassa myös rutkasti vastuuta Tampa Bayn ylivoimapelissä, jossa hän pääsee käyttämään vahvuuksiaan.

Viimekaudella Drouinin ja valmentaja Cooperin välillä oli paljon erimielisyyksiä Drouinin peluutusta koskien. Cooperilla on joukkueessaan paljon hyökkääjiä, jotka ovat nousseet hänen suosioonsa ansaitusti ja kahteen kärkikenttään on erittäin vaikea kenenkään murtautua. Sekasorto huipentui kauden aikana esitettyyn siirtopyyntöön, mutta seura ei tähän suostunut. Koirankopissa vietetyn ajan jälkeen Drouin kuitenkin teki näyttävän paluun huipulle viime kauden playoff-karkeloissa ja nakutti 17 pelissä yhteensä 14 tehopistettä (5+9). Tästä on hyvä jatkaa. Kanadalainen on yksi GM Steve Yzermanin shakkilaudan tulevaisuuden kärkiratsuista, joka voi tuplata parhaimman kautensa pistesaldon 32.

Morgan Rielly, puolustaja, Toronto Maple Leafs

Morgan Rielly on tulevalla kaudella Toronton puolustaja numero yksi. Dion Phaneufin siirryttyä Ottawa Senatorsiin, on puolustuspään johtohahmon kruunu siirretty hänelle. Vuoden 2012 viidentenä varattu Rielly on nopea luistelija ja hyvät kädet omaava 22-vuotias kiekkoilija. Peliaikaa nuorukainen keräsi jo viimekaudelta noin 23 minuuttia per peli, mutta tällä kaudella hyvässä fyysisessä kunnossa oleva puolustaja tulee rohmuamaan minuutteja vielä kourallisen enemmän. Tehopisteitä hän keräsi myös 36, joka on kunnioitettava määrä Toronton viime kauden menestykseen nähden.

Toronto on joukkueena vasta aivan rakennusvaiheessa ja suurimmat timantit ovat vielä hiomatta. Mike Babcockin ja joukkueen potentiaalin tuntien on heiltä lupa odottaa tulevaisuudessa jyrkkää kipuamista sarjataulukossa ylöspäin. Terveenä Rielly voi rikkoa tällä kaudella jo 50 tehopisteen rajan ja olemaan myös puolustuspäässä erittäin jykevä ja vaikeasti ohitettava kaveri.

Jake Allen, maalivahti, St. Louis Blues

26-vuotias maalivahti, jonka kanssa St. Louis teki heinäkuussa neljä vuotta eteenpäin kantavan sopimuksen arvoltaan 17,4 miljoonaa dollaria. Allenin taival NHL:ssä on ollut nousujohteinen, josta kertoo pelimäärien kasvun myötä myös torjuntaprosentin paraneminen. Kaudella 2013-2014 hän pelasi 15 ottelua torjuntaprosentilla 90.50%, kaudella 2014-2015 37 ottelua torjuntaprosentilla 91,30% ja viime kaudella jo 47 ottelua torjuntaprosentilla 92%. Allen jakoi viime kaudella torjuntavastuun yhdessä Brian Elliottin kanssa, joka treidattiin täksi kaudeksi Calgary Flamesiin. Järkevä siirto organisaatiolta, koska Allen on Elliottia 5 vuotta nuorempi ja todisti jo viime kaudella pystyvänsä ottamaan täysipainoisen ykkösvahdin torjuntavastuun. Allenilla on mahdollisuus nousta aivan NHL:n kärkimaalivahtien joukkoon. Tontti on maalivahdille hyvin suotuisa, sillä edessä häärii lisäksi yksi liigan parhaimmista puolustuksista.

David Pastrnak, hyökkääjä, Boston Bruins

Pastrnak ei ole pelannut vielä yhtään täyttä kautta Bostonin miehistössä. Pienet loukkaantumiset ja AHL-komennukset ovat sekoittaneet pakkaa eikä erittäin lupaava 20-vuotias hyökkääjä ole vielä päässyt tekemään todellista läpimurtoaan. Tällä kaudella läpimurto ei ainakaan seurasta jää kiinni, sillä Pastrnak aloittaa kautensa yhdessä Brac Marchandin sekä Patrice Bergeronin kanssa. Kyseinen kaksikko loisti Kanadan World Cup -joukkueessa ja muodosti kisojen parhaimman ketjun yhdessä Sidney Crosbyn kanssa.

Pastrnak on lahjakas ja erittäin hyvin laukova taitava hyökkääjä, jonka voi odottaa näkevänsä kauden aikana useissa erilaisissa highlight-pätkissä. Rookiekausi 2014-2015 toi miehelle 27 tehopistettä 46 ottelussa, jonka hän pystyy rikkomaan komeasti tällä kaudella. Pisteodotukset voidaan nostaa 50-60 pisteen tuntumaan.

Chris Kreider, hyökkääjä, New York Rangers

New York Rangersin 25-vuotiaalta hyökkääjältä Chris Kreiderilta odotettiin jo viime kaudella palajon. Kreider on 191 senttinen ja 103 kiloinen jässikkä, joka sattuu silti olemaan yksi NHL:n nopeimmista luistelijoista. Hän omaa myös loistavan laukauksen. Kreiderin ongelmat päästä liigan kärkipelaajien joukkoon eivät koskaan ole johtuneet hänen fyysisistä tekijöistään, vaan siitä mitä tapahtuu korvien välissä. Häneltä odotettiin jo viime kaudella nousua Rangersin kärkipelaajaksi, mutta toisin kävi. Kreideristä paistoi läpi pieni turhautuneisuus pitkin kautta, kun verkot eivät heiluneetkaan toivottuun tahtiin eikä pisteitä ropissut kuten oli toivottu. Hän kuitenkin pystyi tekemään pelikavereilleen hyvin tilaa nopeudellaan ja imemään vastustajan puolustajia itseensä. Kreider kuitenkin yritti olla joka paikassa yhtä aikaa, eikä niinkään pitäytynyt pelisysteemissä ja yhtenäisessä viisikkopelaamisessa.

Tälle kautta Rangers on hankkinut riveihinsä lisää taitoa ja nopeutta, joten odotuksissa on, että Rangers tulee pelaamaan tulevalla kaudella vauhdikasta taitokiekkoa entisen ”pitkä päätyyn ja perään”-tyylisen kiekkoilun sijaan. Tämä tyyli sopii myös Kreiderille paremmin. Tällaisen kaverin kuuluisi tehdä kaudessa 60 pistettä. Jos Rangersin mentaalivalmennus on tarpeeksi hyvää, niin tästä kaverista kuullaan vielä ja uran paras pistesaldo, 46 pistettä, on paperia.


Tässä omia odotuksiani tulevan kauden 2016-2017 läpimurtajista. Suomalaisittain elämme myös herkullisia aikoja, sillä seurojen aloittavien kokoonpanojen listoilta voi bongata jopa 32 suomalaisnimeä. Toivotan riemukasta NHL-kautta kaikille jääkiekon ystäville!

Ilari Väärälä

Kommentit (1)

Lisäyksenä/korjauksena sen

Lisäyksenä/korjauksena sen verran, että David Backes on pelannut 2 ensimmäistä peliä Begeronin tilalla, koska kaveri sai Bergeron sai alavartalovamman juuri ennen kauden alkua. On kuitenkin day-to-day eli saattaa pelata jo omalla paikallaan 1kentässä, jopa seuraavassa pelissä.

-Allekirjoittanut