Ennakko ja pelivihjeet: Liiga ma 25.3.2019

Ennakko ja pelivihjeet: Liiga ma 25.3.2019

JussiQ blogi

Comments: 0

Alustavat arviot maanantaille

Kärpät - Ilves 67 19 14 -> KP-päivitetty 66 19,5 14,5
Ilves pelasi erittäin hyvän ottelun kotona Kärppiä vastaan. Joukkueella ei ollut tuuriakaan maalipaikoissa, mutta toki ylivoimatilanteet olisi pitänyt pystyä paremmin hyödyntämään. Joukkueen ykköspakin Oskari Laaksosen loukkaantuminen aivan toisen erän alussa vaikutti myös heikentävästi joukkueen iskukykyyn. Ulosajon saaneen Oskar Osalan merkitys ei ollut läheskään samaa luokkaa, sillä Kärpillä riitti ja riittää hyökkäyksessä laajuutta. Ilveksen sairastilanne alkaa olla jo huolestuttavalla tasolla ja esimerkiksi Eemeli Suomen ja Laaksosen pelaaminen olisi joukkueelle erittäin tärkeää. Tähän otteluun mahdolliset vedot ehdottomasti vasta kokoonpanotietojen jälkeen.

Tappara - Lukko 53,5 23 23,5 -> KP-päivitetty 53 23 24
Lukko oli täysin aseeton Tapparaa vastaan Raumalla puolet ottelusta. Tappara piti Lukon tyylikkäästi poissa maalipaikoista aivan kuten Tampereella päätöserässä. Lukko sai kuitenkin ottelun edetessä peliään rullaamaan ja lopulta maalitilanteiden valossa raumalaiset olisivat ansainneet ottelun viemisen ainakin jatkoajalle asti. Lukko on kahdessa pelissä ollut lähellä pärjäämistä, mutta loppupeleissä voitot ovat jääneet kummassakin pelissä vielä kauas. Christian Heljanko on pelannut hyvin Tapparan maalilla, mutta häntä ei kuitenkaan ole haastettu kunnolla ennen kuin Rauman ottelun kolmannessa erässä. Vieläkö Lukko jaksaa, vai alkaako kolmeen otteluun venynyt JYP-sarja näkyä?

Pelicans - HIFK 54 22 24 -> KP-päivitetty 52 22,5 25,5
Pelicans pelasi Helsingissä erittäin vahvasti ja vei tuon ottelun maalipaikat selvähkösti. HIFK:n Atte Engren oli aavistuksen hapuileva, mutta onnistui kuitenkin torjumaan tukuttain lahtelaisten vaarallisia tilanteita. Kahden ottelun perusteella Pelicans on omissa papereissa edelleen selvästi edellä ja HIFK:n Tommi Santalan pelikielto kääntää asetelmaa lisää Pelicansin suuntaan. Lopulliset kokoonpanot on tässäkin ottelussa syytä tarkistaa ennen mahdollisia vetoja.

TPS - HPK 38 25,5 36,5 (ei KP-muutoksia)
Kahden ottelun jälkeen maalipaikkojen mukaan tämä sarja kuuluisi olla "reilun pelin" mukaan vähintään tasan 1-1. TPS ei ole ollut huono, vaan se on ollut etukäteisodotuksiin nähden jopa yllättävän hyvä. Maalivahtien taistelussa HPK:n Emil Larmi on ollut edellä ja vastaavasti HPK on saanut tehtyä maaleja selvästi paremmalla tehokkuudella kuin runkosarjassa.   

Kommentit (0)