Aasialaiset handicapit eli aasialaiset tasoitusvedot ovat varsin uusi keksintö. Ne löivät itsensä läpi vuoden 2002 jalkapallon MM-kisojen aikaan ja kuten nimestä voi päätellä, niin alunperin idea on lähtöisin vedonlyöntihullusta Aasiasta. Yksinkertaisuudessaan aasialaisten tasoitusten pääidea on pitää molempien joukkueiden kerroin mahdollisimman lähellä samaa ja ottelun tasoero huomioidaan annettavassa tasoituksessa. Euroopassa ajatus on alunperin päinvastainen, sillä täällä perinteisesti on lyöty vetoa ottelun voittajasta ja tasoero on huomioitu eri vaihtoehtojen kertoimissa. Aasialaisiin tasoituksiin kuuluva erikoisuus on myös, että vedoissa ei voi pelata tasapeliä.

Ainoastaan tasoitus voi päättyä tietyissä tilanteissa tasan, jolloin vedon panos palautetaan pelaajalle.

Nopeasti katsottuna nämä aasialaiset tasoitukset voivat vaikuttaa erittäin vaikeaselkoisilta, mutta on kuitenkin hyvin suositeltavaa sisäistää näiden logiikka. Ammattilaiset suosivat näitä, koska periaatteessa arvaamallakin sinulla on mahdollisuus voittaa joka toinen veto. Lisäksi maailman suurimmat vedonvälittäjät suosivat näitä tasoitusvetoja ja ne tarjoavatkin pelureille suurimmat tarjolla olevat maksimipanokset.

Aasialaiset tasoitukset voidaan jakaa kolmeen alakategoriaan

Yksinkertaisin näistä on puolikkaan maalin tasoitus, jossa altavastaaja saa eteen 0,5 maalia, 1,5 maalia, 2,5 maalia tai niin edelleen. Puolentoista maalin tasoituksella altavastaaja saa hävitä ottelun maalilla, mutta se voittaa silti vedon. Tämä ”sallittava tappio” sitten aina vaihtelee tasoituksen mukaan.

Seuraava kategoria on ns. tasamaalin tasoitukset. Altavastaaja saa jälleen tasoituksen mukaisen maalimäärän avustusta. Tällä kertaa kuitenkin, jos altavastaaja saa yhden maalin tasoituksen ja peli päättyy suosikin yhden maalin voittoon, niin peli päättyy tasoituksen mukaan tasan. Aasialaisissa tasoituksissa tasapelille ei kuitenkaan koskaan tarjota kerrointa ollenkaan, joten tässä tilanteessa kaikkien vetojen panokset palautetaan.

Kolmas kategoria on ns. neljännesmaalin tasoitukset. Altavastaaja saa esimerkiksi +1,25 maalia eteen. Neljännestasoitukset ovat kaikkein hankalin ymmärtää, mutta niilläkin on selkeä logiikkansa. Aasialainen neljännesmaalin tasoitus koostuu tavallaan aina kahdesta erillisestä vedosta, joihin molempiin pelataan puolet halutusta panoksesta. Toinen vedoista on aina tasamaalin tasoitus ja toinen tästä puoli maalia ylös- tai alaspäin oleva tasoitusveto. +1,25 maalin tasoituksen esimerkissämme tämä veto koostuu aina +1 ja +1,5 tasoituksista, joiden ”keskiarvo” tuo 1,25 on.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että veto voi päättyä puoliksi voittoon ja puoliksi panosten palautukseen, tai puoliksi tappioon ja puoliksi panosten palautukseen. +1,25 tasoituksella, jos altavastaaja häviää ottelun maalilla, niin +1 tasoitus tuo oman ”vedon puolikkaan” rahat takaisin, kun taas +1,5 maalin osatasoitus on voittoisa. Alla on vielä esimerkkitaulukko, jolla voi asiaa vielä havainnollistaa paremmin. Saat kuvan klikkaamalla suuremmaksi.

Aasialainen tasoitusveto

Draw option -tasoitusvedot eli eurooppalaiset tasoitukset


Aasialaisten tasoitusvetojen lisäksi on olemassa myös ns. draw option -tasoitusvetoja. Niitä kutsutaan myös eurooppalaisiksi tasoituksiksi ja esimerkiksi Veikkaus tarjoaa tasoitusvedoistaan suurimman osan tässä muodossa. Eurooppalaiset tasoitusvedot ovat perinteisen 1X2-vetomuodon kaltaisia sillä erotuksella, että jompikumpi joukkue saa yhden tai useamman maalin tasoitusta lopputulokseen.

Esimerkiksi Arsenal – Swansea (+1) tarkoittaa kohdetta, jossa ottelun lopputulokseen lisätään Swansealle yksi maali, jolloin tämä tulos määrää pelikohteen lopullisen merkin. 2-0 -tulos olisi tasoituksen jälkeen 2-1 eli merkki olisi 1, 3-2 tulos olisi tasoituksen jälkeen 3-3 eli merkki olisi X ja niin edelleen.

Monesti pelaajat sekoittavat aasialaiset tasoituskertoimet ja draw option -tasoitukset. Edellä olevassa esimerkissä Swansea +1 draw option -vetona vastaa aasialaisena vetona Swansea +0.5:ttä, ei Swansea +1:tä. Monesti aasialainen tasoitusveto merkitään muodossa +1.0 tai +1.00 eikä +1, mutta tämä ei ole vakiintunut merkintätapa, joten pelaajan ei kannata tähän kirjoitusasuun luottaa.

Aasialainen tasoitusveto

Eurooppalaiset ja aasialaiset tasoitukset ovat niin lähellä toisiaan, että monet kokeneemmatkin pelurit menevät näissä helposti sekaisin.
Tärkein nyrkkisääntö erottamaan nämä pelimuodot toisistaan on, että aasialaisissa tasoituksissa tarjotaan kertoimet aina vain kahdelle
vaihtoehdolle, eurooppalaisissa tasoituksissa kolmelle.

Aasialaiset tasoitusvedot

Aasialaiset tasoitusvedot

Ylikerroin.com tarjoaa myös vedonlyönnin työkaluja tähän vetomutoon.

Aasialaisten tasoitusvetojen rajakertoimien laskeminen

+0 & +0,5 -tyyppiset tasoitusvedot

-1.75, -0.75, +0.25, +1.25, o1.75, o0.75, u1.25 ja u0.25 tyyppiset rajakertoimet saadaan laskettua samalla tavalla, koska jokaisessa on sama tilanne: Veto voitetaan joko kokonaan, puolittain tai hävitään.

Merkitään:

p1 = tn, että veto osuu kokonaan

p2 = tn, että veto osuu puolittain

k = rajakerroin

Koska kyseessä on rajakerroin, pitää palautuvan rahan odotusarvon olla 1.

OA = p1*k + ( p2*(k-1)/2 + p2 ) = 1,

jolloin rajakerroin

k = ( 2 – p2 ) / ( 2p1 + p2).

Esimerkki

Norwich-Everton 38% 29% 33%, rajakerroin Everton +0.25:lle:

k = ( 2 – 0.29) / ( 2*0.33 + 0.29) = 1.80

-0 & -0,5 -tyyppiset tasoitusvedot

-1.25, -0.25, +0.75, +1.75, o3.25, o2.25, o1.25, o0.25, u0.75, u1.75, u2.75 ja u3.75 tyyppiset rajakertoimet voidaan laskea samalla tavalla. Näissä veto joko osuu, menetetään puolet panoksesta tai koko panos hävitään.

Merkitään:

pw = tn, että veto osuu

pb = tn, että puolet panoksesta saadaan takaisin

kr = rajakerroin

Odotusarvoksi saadaan

OA = pw*kr + pb/2 = 1

jolloin rajakerroin

kr = ( 2 – pb ) / 2pw

Esimerkiksi Norwich-Everton 38% 29% 33%, rajakerroin Norwich –0.25:lle

kr = ( 2 – 0.29 ) / 2*0.38 = 2.25

Vihje

Rajakertoimet voidaan laskea myös toistensa avulla. Jos k ja kr ovat vastakkaistapahtumien (esim. Everton +0.25 ja Norwich –0.25) rajakertoimia, saadaan

1 / k + 1 / kr = 1

jolloin
kr = k / (k-1)

ja
k = kr / ( kr – 1 ).

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus aina 200 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus tulee kierrättää 6x ennen kotiutusta. Minimikerroin kierrättäessä on 1.60. Kierrätysaikaa on 30 pv. Kaikki kohteet ja sarjat hyväksytään
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Jopa 30 € ilmaisveto

Bonusehdot

Näin saat tarjouksen: 1. Kirjaudu NetBetille 2. Aseta väh. 10 € veto ensimmäisen talletuksesi jälkeen. 3. Saat jopa 30 € ilmaisvedon!

Ilmaisveto hyvitetään tilillesi heti, kun ensimmäinen vetosi on ratkaistu. Ilmaisveto on samanarvoinen, kuin asettamasi ensimmäinen veto aina 30 € asti! Ilmaisveto on voimassa 7 päivää sen myöntämishetkestä lähtien. Ilmaisveto voidaan käyttää mihin tahansa urheilulajiin.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 7x (talletus+bonus). Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin on 1.90 single- ja yhdistelmävedoissa. Maksimipanos kierrättäessä on 50 €.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti!

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Minimikerroin kierrättäessä on 1.50. Kierrätysaikaa on 30 pv. Maksimipanos bonuksen ollessa aktiivisena on arvoltaan sama kuin ensitalletuksen arvo.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.