Me kaikki olemme kuulleet urheilun lukuisista kirjoittamattomista säännöistä. Jalkapallossa joukkue palauttaa pallon vastustajalle, jos se laitettiin tarkoituksella ulos pelistä loukkaantumisen vuoksi. Ammattilaisurheilussa voitto riittää, eikä vastustajaa tarvitse nöyryyttää. Näitä asioita ei ole kirjoitettu sääntökirjoihin, mutta silti ne ovat yleisesti hyväksyttyjä normeja, joita kaikkien odotetaan noudattavan. Vedonlyönti ei eroa tässä mielessä paljoakaan urheilusta. Sen parissa on myös muutamia yleisesti hyväksyttyjä käytöstapoja. Seuraavassa on koottu niistä muutamia erityisesti aloittelevien vedonlyöjien avuksi.

Älä hehkuta voittojasi jälkikäteen

Vihjeiden jakaminen ennen otteluiden alkua on hienoa. Kohteista keskustelu ja mielipiteiden vaihto kehittää kaikkia ja auttaa sinuakin löytämään parempia pelikohteita. Mutta sinua ei kuitenkaan kiinnosta tehdä niin? Siinä ei ole mitään väärää, että pitää omat pelikohteensa vain omana tietonaan. Kuitenkin muista, ettet sitten jälkeenkään päin hehkuta kavereillesi tai sosiaalisessa mediassa voittojasi, kun ottelut ovat päättyneet. Ensinnäkin kukaan ei usko sinua, ellet ole tuonut mielipidettäsi julki ennen otteluiden alkua, ja toiseksi ketään ei kiinnosta. Jos haluat kehuja ja tunnustusta, niin tee jotain oikeasti hyödyllistä.

Älä koskaan puhu rahasummista

Harva kyselee kavereiltaan ja sukulaisiltaan, että paljonko heillä on rahaa pankkitilillään. Ei siis ole myöskään mitään tarvetta kysellä vedonlyöjältä – tai kertoa itse – että paljonko vetoihin meni rahaa. Erilaiset panosskaalat (esimerkiksi 1-5 yksikön panostukset) ovat täysin riittäviä kertomaan, miten paljon vedonlyöjä uskoo kohteeseensa. Toiselle vedonlyöjälle 20 euroa voi olla iso panos, kun taas toiselle 1000 euroa on pikkupanos. Pikkurahallakin pelaava voi olla oikeasti parempi vedonlyöjä kuin isoilla panoksilla vetonsa lyövä. Kaikki on suhteellista, eikä vedonlyöntiä tule käyttää taloudellisten ongelmien paikkaamiseen.

Tuo tietosi julki ennen otteluita

Me tiedämme kyllä, kun vetomme häviää. Me emme tarvitse kavereita, sukulaisia tai sosiaalista mediaa muistuttamaan siitä asiasta. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kuunnella päänaukomista huonosta pelivalinnasta, kun ottelu on jo pelattu. Jaa tietosi ennen tuloksen ratkeamista ja kaikki voivat oppia jotain uutta. Eriävätkin mielipiteet on silloin helppo hyväksyä, mutta kukaan ei ole kiinnostunut kuulemaan viisastelua jälkikäteen. Urheilussa ei ole mikään etukäteen varmaa, joten voit olla varma että tuolla käytöksellä saat vain ihmiset ärsyyntymään itseesi.

Hyväksy tappiosi

Mitä pidempään lyöt vetoa, sitä todennäköisempää on että tulet häviämään vetosi jollain aivan käsittämättömällä tavalla. Tapahtuu se sitten tuomareiden, toimitsijoiden tai pelaajien ”suosiollisella” avustuksella, niin sinä et sille asialle voi mitään. Jos asiasta ylitse pääseminen tuntuu ylivoimaiselta, niin kannattaa miettiä, onko vedonlyönti sinulle oikea harrastus ollenkaan. Sen sijaan ajattele positiivisesti, että sinulla on yksi uusi tarina lisää, jolle nauraa yhdessä kavereiden kanssa kaljatuopin ääressä.

Muista maksaa velkasi

Vedonlyönti kavereiden kesken on suosittua. Lyötiin vetoa sitten illan ottelun voittajasta tai paremmuudesta Liigapörssissä, niin muista aina maksaa velkasi – summista riippumatta. Mikäli olet onnistunut kaivamaan itsellesi sellaisen kuopan, ettei velkojen hoitaminen hoidu sormia napsauttamalla, niin ole ainakin reilu ja sovi maksusuunnitelmasta. Sanomattakin on myös selvää, että jos sinulla ei ole varaa maksaa mahdollista tappiotasi, koko vetoa ei tule lyödä. Ei vaikka olisit miten varmana paremmuudestasi. Etukäteen varmoja asioita kun ei ole olemassakaan.

Pidä seurantaa vedoistasi

Vedonlyönnissä voitot ja tappiot kulkevat usein putkissa, eikä ihmismieltä ole suunniteltu pitämään automaattisesti kirjaa aiemmasta vedonlyöntimenestyksestäsi. Tästä syystä vetoseurannan pitäminen on tärkeää. Ainakin henkilökohtaisella tasolla sen tarkoitus on enemmän kuin kertoa pelkästään oletko voitolla vai et. Parhaassa tapauksessa se auttaa sinua löytämään tappiollisia kokonaisuuksia, joita muokkaamalla kokonaistuloksesi kääntyy entistä paremmaksi. Vedonlyönnissä huonoinkin aloittelija voi saada yksittäisiä hienoja osumia, mutta vasta pitkäaikainen seuranta kertoo oikeasti, ketkä ovat parhaita ja oikeasti tietävät mitä tekevät. Samasta syystä ei kannata uskoa kaikkea, mitä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kirjoitetaan. Ilman seurantaa on äärimmäisen yksinkertaista puhua valikoidusti vain voitoistaan ja jättää tappiot mainitsematta.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus aina 200 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus tulee kierrättää 6x ennen kotiutusta. Minimikerroin kierrättäessä on 1.60. Kierrätysaikaa on 30 pv. Kaikki kohteet ja sarjat hyväksytään
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Jopa 30 € ilmaisveto

Bonusehdot

Näin saat tarjouksen: 1. Kirjaudu NetBetille 2. Aseta väh. 10 € veto ensimmäisen talletuksesi jälkeen. 3. Saat jopa 30 € ilmaisvedon!

Ilmaisveto hyvitetään tilillesi heti, kun ensimmäinen vetosi on ratkaistu. Ilmaisveto on samanarvoinen, kuin asettamasi ensimmäinen veto aina 30 € asti! Ilmaisveto on voimassa 7 päivää sen myöntämishetkestä lähtien. Ilmaisveto voidaan käyttää mihin tahansa urheilulajiin.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 7x (talletus+bonus). Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin on 1.90 single- ja yhdistelmävedoissa. Maksimipanos kierrättäessä on 50 €.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 100 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus on kierrätettävä vähintään 8x. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.80. Maksimipanos bonuksella pelatessa on 10 €. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.