Perustavanlaatuinen haaste vakavasti vedonlyönnin ottaville pelaajille on se, miten hankkia etua vedontarjoajaan. Oli tarjoaja sitten vedonvälittäjä, vetopörssi tai kasino. Jos haluat olla voitollinen vedonlyöjä, niin sinun täytyy ymmärtää, miten saat etua vedontarjoajaan. Tässä artikkelissa kerromme keinoja edun hankkimiseen.

Marginaalit ovat pieniä menestyksen ja epäonnistumisen välillä

Urheilussa ero voiton ja tappion välillä voi välillä olla ohuen ohut. Yksi pieni keskittymisvirhe voi auttaa vastustajan voittoon. Vedonlyönnissä marginaali voiton ja tappion välillä on itseasiassa vaihteleva. Tämä yksinkertaisesti riippuu siitä, mille vedonvälittäjälle jätät vetosi.

Vaikka vedonvälittäjän tarjoamat palautusprosentit ovat todella olennaisia tuoton saavuttamisessa, niin siltikin iso osa vedonlyöjistä on tietämättömiä niiden vaikutuksista. Isoimmat vedonvälittäjät tarjoavat pienempiä marginaaleja (isompia palautusprosentteja) ja täten niillä pelatessa vedonlyöjällä on keskimäärin parempi mahdollisuus jäädä pitkässä juoksussa voitolle.

Palautusprosenttien erot näkyvät kaikkein selkeimmin, kun vertailee kertoimia, joissa kummallakin joukkueella on samat kertoimet. Esimerkiksi jollain bookkerilla voi olla tarjolla kertoimet 1,95-1,95, kun taas joku muu voi tarjota ainoastaan 1,85-1,85. Vaikka kymmenyksen ero kertoimessa voi äkkiseltään tuntua pieneltä, niin ajan kanssa sillä on valtava merkitys. Ylivoimaisesti helpoin tapa hankkia etua vedonvälittäjään onkin siis pelata aina markkinoiden kertoimista parasta mahdollista.

Tieto on voimaa

Kun olet ymmärtänyt vedonvälittäjien tarjoamat marginaalit, niin olet tunnistanut bookkerien lähtökohtaisen edun sinuun. Nyt sinun pitää etsiä keinoja, miten pystyt iskemään tätä vedonvälittäjän etua vastaan. Vahvasti yksinkertaistettuna sinun pitää joko tietää enemmän kuin vedonvälittäjä, tai osata analysoida tämä tieto vedonvälittäjää paremmin. Helpoiten tämä onnistuu keskittymällä vahvasti sellaisiin lajeihin tai sarjoihin, joista tiedät enemmän mitä kertoimenlaskijat.

Mitään ihmelääkettä voittamiseen ei ole tarjolla. Bookkereiden kertoimenlaskijat ovat kokeneita ja heillä on useimmiten erittäin laajat tilastot käytettävissään, mutta heikkoutensakin heillä on. Pienemmät ja eksoottisemmat markkinat ovat loistavia esimerkkejä. Vedonvälittäjät tarjoavat usein pieniä sarjoja tai esimerkiksi tosi-tv -ohjelmien kertoimia markkinointimielessä, jotta ne erottautuisivat kilpailijoistaan ja keräisivät lisää asiakkaita uusilta alueilta. Näissä pienemmän luokan pelikohteissa vedonvälittäjä ei välttämättä ole tiedollisesti kovinkaan hyvin ajan tasalla.

Bookkereilla ei välttämättä riitä resursseja tutkia vaikkapa sitä, että miten Suomen salibandydivarin joukkueiden ryhmädynamiikkaa toimii. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö sinä voisi tehdä itsestäsi eksperttiä niissä sarjoissa ja lajeissa, joissa vedonvälittäjien tietotaidot ovat mahdollisesti heikkoja.  

Toinen mainio esimerkki on olympialaiset, jossa vedonvälittäjä joutuu kamppailemaan vedonlyöjää vastaan urheilulajeissa, joissa heillä ei ole paljoa kokemusta tai hyödyllisiä tilastoja. Lajit tulevat erittäin nopeaan tahtiin ja niitä on paljon. Etenkin kesäolympialaisissa on paljon lajeja, joista ei normaalisti lyödä vetoa lähes ollenkaan. Huolellisella tutustumisella voi tällaisista lajeista löytää hyvinkin maukkaita ja maksavia voittajia.

Tarkkaavaisuus kannattaa

Tieto on tärkeää, mutta yksistään se ei takaa menestystä. Jos se, minkä olet oppinut, on jo yleistä tietoa, niin on erittäin todennäköistä, että tämä tieto on jo huomioitu kertoimissa. Jos saat tiedon Lionel Messin poissaolosta viisi minuuttia ennen ottelun alkua, niin olet jo auttamatta liian myöhässä hyödyntämään tätä tietoa maksimaalisesti vedonlyöntimarkkinoilla. Todellinen tuotto tulee tiedoista, jotka ovat niin lähellä lähdettä kuin mahdollista. Tai kuten hevosurheilussa todetaan: ”Suoraan hevosen suusta”.

Twitter on avannut uusia mahdollisuuksia nopeuttaen tiedon leviämistä. Vikkelimmät hyötyvät, mutta toisaalta nyt uudet tiedot ovat entistä nopeammin myös yleisessä tiedossa. Twitter on myös lisännyt huhujen, spekulaatioiden ja väärien tietojen määrää. Kaikkea siellä mainittua ei kannata uskoa.

Hyviä esimerkkejä edun saavuttamiseen Twitteristä on tunnistaa luotettavat profiilit, jotka saattavat vuotaa tietoja joukkueen aloituskokoonpanoista, säätiedoista, kentän kunnosta, loukkaantumistilanteista tai seuran talousasioista.

Esimerkki: Lokakuun 6. päivänä vuonna 2012 Englannin alasarjoissa Kettering oli pakotettu pelaamaan ottelu ainoastaan kymmenellä pelaajalla kotiottelussa Bashleytä vastaan. Pelaajat olivat asettaneet uhkavaatimuksen maksamattomista palkoista, joiden maksaminen erääntyi juuri ennnen ottelua. Sana lähti kiertämään ja Bashleyn voittokertoimet lähtivät putoamaan rajusti. Kettering hävisi ottelun 7-0. Aiemmissa neljässä kotiottelussa joukkue oli onnistunut nappaamaan kaksi tasuria kahden maalin tappion lisäksi. Muutos oli siis varsin radikaali.

Korrelaatio eri asioiden välillä

Eri asioiden keskinäisen korrelaation ymmärtäminen on elintärkeää vedonlyönnissä. Esimerkiksi amerikkalaisessa jalkapallossa huono sää hankaloittaa helposti joukkueiden hyökkäyspelaamista. Tällaisessa tilanteessa lyödyt alle-vedot ovat olleet monina vuosina tuottoisia vetoja.

Toisaalta esimerkiksi tähtipelaajan loukkaantuminen ei vielä tarkoita, että joukkue tulee häviämään seuraavan ottelunsa. Olisi toki naiivia olettaa, ettei kokoonpanotiedoilla olisi mitään merkitystä, mutta historiassa on nähty lukuisia kertoja, miten kokoonpano-ongelmista kärsivä joukkue syttyy taistelemaan ”henkensä edestä” ja saavuttaa hyviä tuloksia. Tieto jostain merkittävästä asiasta ei vielä takaa voittavaa vedonlyöntiä. Tämä tieto pitää vielä osata analysoida, miten se tulee vaikuttamaan vedonlyöntikohteena olevassa ottelussa.

Lionel Messin puuttuminen kokoonpanosta todennäköisesti olisi paljon merkittävämpi uutinen, jos vastassa olisi Real Madrid kuin Levante. Heikkoa Levantea vastaan Barcelonan muut tähtipelaajat kykenisivät todennäköisesti rakentamaan ilman Messiäkin riittävästi maalipaikkoja ja maaleja ottelun voittamiseksi. Vahvaa Real Madridia vastaan tilanne voisi olla jo toinen.

Kuulostaako haastavalta? Sitä se todellakin on, mutta kuten niin monessa muussakin asiassa tässä elämässä, niin kova työ palkitaan. Ilmaisia lounaita ei kilpailulla vedonlyöntialalla ole enää tarjolla.

Jutussa käytetty lähteenä muun muassa Pinnaclen artikkelia: How to get an edge in betting – What does ‘getting an edge in betting’ really mean?

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Vedonlyöntibonus: 20 € riskitön veto

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Tee talletus ja riskitön veto lisätään tilillesi automaattisesti 20 euroon saakka! EI KIERRÄTYSTÄ Minimikerroin 1.5. Tarjous on voimassa 3 pv.

Vedonlyöntibonus: 7 € ilmaisveto + 100% 200€

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille Ilmaisveto:

Lunasta koodilla: LOVE7BET Kierrätys 10x. Kierrätysaikaa on 5 päivää.

Bonus:

Talletus + bonus tulee kierrättää 6 kertaa ennen kotiutusta. Kierrätykseen lasketaan mukaan vain yhdistelmävedot minimikertoimella 1.25 per kohde ja yhdistelmävedon kokonaiskertoimen tulee olla vähintään 1.80. Kierrätysaikaa on 21 päivää.

 

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.